Foto's : 12 Uren van Haspengouw


foto : shakedown.bemaandag 29 september 13:00

Officieel : Snijers zet de puntjes op de i.

Patrick Snijers en John Muth hebben de 12 Uren van Haspengouw op hun naam geschreven. Dit is alvast een goed begin met de nieuwe Subaru Impreza WRC 2002 van het DMG team waarmee ze vanaf heden zullen samenwerken. Had net John Muth vanuit de Subaru aan de lijn op de verbindingsweg naar het podium : Alles is perfect verlopen. Kort en bondig gezegd : op naar de volgende wedstrijd ... .

Eindklassement :

Pl

Naam

Klasse

Straftijd

Tijd

<>1e
<>Vor

1

SNIJERS P. - MUTH J.
Subaru Impreza WRC 2002

A8

 

1:42:37

 

2

BRUYNEEL D. - MEERT D.
Toyota Celica GT4

A8

01:20

1:48:10

05:33
05:33

3

BOUCHE X. - BOURGUIGNON P.
Mitsubishi Lancer Evo 7

N4

 

1:48:27

05:50
00:17

4

COLSOUL B. - JAMOUL R.
Mitsubishi Lancer

N4

 

1:48:46

06:09
00:19

5

COLS L. - GODDE F.
Fiat Punto S1600

A6

 

1:48:47

06:10
00:01

zondag 28 september 19:10

Update pagina's

De volgende pagina's werden bijgewerkt :

De Wagen - pagina,
De Sponsor - pagina,
En de Seizoen 2003 - pagina.

zaterdag 27 september 17:00

TurboTV dit weekend op LibertyTV


Dit is de inhoud van TurboTV dit weekend op LibertyTV:

- Belcar Racing Festival
- BMW Boxer Cup in Brno
- Subaru van Patrick Snijers
- Peugeot 307 WRC

Programmaschema:

zaterdag
- 11.35
- 16.35
- 21.35

zondag
- 10.35
- 15.35
- 20.35

Veel kijkplezier!

zaterdag 27 september 13:30

Pitstop TV van 27 en 28 september 2003

Pitstop TV is dit weekend aan zijn 30ste aflevering van het seizoen toe. Het programma loopt vanaf 14u40 op zaterdag en vanaf 23u30 op zondag, telkens op KanaalTwee.

Dit is de inhoud:
- uitgebreide reportage over de Belcar tijdens het Racing Festival
- Silverstone rally voor het Zweeds kampioenschap met oa. Thomas Radström
- nieuwe Subaru van Patrick Snijers
- Peugeot 307 WRC en korte voorbeschouwing op rally van San Remo

Veel kijkplezier!

zaterdag 27 september 13:00

Snijers favoriet.

Als we het deelnemersveld overlopen springt meteen één naam in het oog. Patrick Snijers heeft na zijn tuner perikelen bij First nu onderdak gevonden in Groot-Brittannië. Daar huurde “de lange” een ex-prodrive Subaru Impreza WRC 2002. De wagen, met nog maar een 150 km op de teller, wordt ingezet en onderhouden door het DMG team. Patrick wil na het mislukt First huwelijk met een propere lei starten en vooral finishen in Landen.

vrijdag 26 september 16:00

"Ripcurl" Subaru te zien in Pitstop TV en op Turbo TV.

De voorstelling van de nieuwe Subaru van Patrick Snijers en het andere grote nieuws rond Snijers is komende zaterdag te zien in Pitstop TV op KanaalTwee en vanaf volgende week maandag in Turbo TV op LibertyTV.

vrijdag 26 september 12:00 - bron : Peter Baert

Foto's en video test nieuwe Subaru Impreza WRC 2002 van Patrick in Zellik.Video:

surf naar www.pitstop.tv

woensdag 24 september 21:00 - bron : pitstop.tv en Willy Weyens

Persvoorstelling 24/09/03 - Brussel : Team Patrick Snijers - John Muth.

Na een Europese titel, … Belgische titels en ontelbaar vele overwinningen is Patrick Snijers nog altijd een naam, een begrip, die mensen hun hart sneller laat slaan in afwachting van zijn doortocht op een klassementsproef.

Het seizoen 2003 loopt dan wel op zijn laatste benen, toch hebben Patrick Snijers en John Muth nog plannen voor dit jaar en volgend jaar.


Patrick, jij bent al 25 jaar actief in de rallywereld en je bent nog steeds gemotiveerd.   Wat drijft jou ?


De competitiegeest, de wil om de beste te zijn ook al moet ik zeggen dat ik kan leven met een tweede of derde plaats na een goede wedstrijd.  Maar ik zal steeds trachten tot het uiterste te gaan.

Er gaat niets boven een rally rijden.  Ik hou nog altijd van de sport en zolang ik er van hou zal ik ze blijven beoefenen.  Ik ben dan wel ouder dan de huidige generatie, maar dat wil dan nog niet zeggen dat ik me zomaar neerleg bij het feit dat ik een “oudje” ben vergeleken met hun.


Het seizoen 2003 is bijna afgelopen maar toch heb jij nog grootse plannen.  Vertel eens.


Het was een moeilijk seizoen gekruid met enorm veel tegenslagen.  Ik kan niet ontkennen dat ik er meer van verwacht had.  Eén rally heb ik dit jaar kunnen beëindigen, dat waren de Boucles de Spa.  Nadien heb ik vier keer op rij moeten opgeven.

Als dat gebeurt kan je twee dingen doen.  Opgeven en in een hoekje zitten grienen of terugvechten.   Ik heb duidelijk voor de tweede oplossing gekozen.  Ik heb al veel meegemaakt in mijn carrière om zomaar op te geven.

Ik ben dan in contact gekomen met een Iers team, het DMG team onder leiding van Derek McGarrity.  Derek McGarrity is ook nog actief in de rallysport en werd onlangs kampioen van Ierland.

Het is met DMG , Derek McGarrity dat ik nu in zee ga.


Vertel eens iets meer over de wagen en het team.


McGarrity is een referentie in Ierland op gebied van autosport.  Hij prepareert niet enkel wagens, hij verhandelt ze ook.  In Ierland rijden er een 80 World Rally Cars rond waarvan hij een groot aantal verhandelt heeft.


Hij heeft zeer goede banden met Subaru, met Prodrive en behaalde een tijdje geleden de dubbel in de Ulster rally.   McGarrity werd tweede achter zijn teamgenoot Laukkanen, beiden in een Subaru Impreza WRC 2002.


Ik start, vanaf de Haspengouw rally, in een bijna nieuwe Subaru Impreza WRC 2002.  De wagen heeft een kleine rally gereden, maar mag gerust als nieuw bestempeld worden.

De wagen wordt geprepareerd door DMG, is afkomstig uit de ateliers van Prodrive en is voorzien van de laatste evoluties van 2002.

Het DMG team zal ook instaan voor de assistentie.  Naast 6 mecaniciens komen er ook nog eens twee ingenieurs bij.  Je ziet dus dat die mensen het menen en het goed voorhebben met mij.

Ook nu zullen we weer over top Pirelli’s kunnen beschikken dankzij onze jarenlange goede relatie, samenwerking met Pirelli België.


Je start dus volgende week in de Haspengouw rally, een rally die je tot op heden al 3 keer won, zei het dan in de oudere versie.   Wat is je ambitie in die wedstrijd ?


Winnen, met minder neem ik geen vrede.    Ik wil de pechreeks stoppen, een reeks die me de titel gekost heeft of er tenminste voor gezorgd heeft dat ik Pieter Tsjoen het leven niet zuurder heb kunnen maken.  Hij is de kampioen van 2003, maar zonder die pech had ik het misschien geweest of had hij de titel minder makkelijk kunnen winnen.

Ik start volgende week met een nieuwe auto, een nieuw team, nieuwe financiële partners, … alles is aanwezig om er een succes van te maken.  John en ikzelf moeten het nu enkel nog afmaken.


De Haspengouw rally van vroeger jaren had Limburgse wortels, was een wedstrijd die je graag reed omdat het voor eigen volk was.  Is dat nu nog zo ?


Ik ben enorm blij dat de Haspengouw rally terug op de Divisie 1 kalender staat, terug in de topklasse van het Belgisch rally is.  En dat is de plaats voor deze rally.  De Haspengouw rally was vroeger een rally met naam en faam in gans Europa.  En die naam is nu nog steeds bekend, vraag het maar aan de mensen van mijn team.

De rally geniet nog steeds een enorme uitstraling in Europa en ik ben er zeker van dat de huidige groep van mensen die zeer passioneel bezig zijn met de sport en met de organisatie van de wedstrijd het succes van de jaren 80 zullen herhalen.   En er is niet enkel de organisatie, maar ook het zeer enthousiaste publiek.


Hoe is de eerste kennismaking met de wagen verlopen ?


We hebben afgelopen maandag de wagen uitgebreid getest en ik ben zeer tevreden over het potentieel de wagen heeft, alsook over de wegligging waarover hij beschikt.   Dit is een wagen waarmee ik kan en wil scoren.  Ik heb al wat ervaring met Subaru, hetgeen mij moet toelaten de wagen snel en goed af te stellen.


Wat gebeurt er na de Haspengouw ?   Is het seizoen dan afgelopen of rij je dan nog iets ?


Ik start zeker in de Condroz rally waar ik uit ben op een revanche met Thiry en wie weet komt Campos ook.  Er bestaat ook een kans dat we een derde rally doen, maar dat is afhankelijk van een ander project.


Een ander project ?  Vertel op !


Na enkele illustere pogingen ga ik nu met een Mitsubishi Pajero, afkomstig uit de ateliers van Ralliart Duitsland, deelnemen aan de volgende Dakar.

Het is niet de eerste keer dat ik deelneem aan een rallyraid.  Een jaar of 12 geleden heb ik al eens deelgenomen aan de rally van Dubai.  Dat was met een Mercedes uit de ateliers van Jacky Loomans.  Spijtig genoeg hebben we de wedstrijd niet kunnen uitrijden maar ik kan je verzekeren dat Danny Colebunders en ikzelf nooit zoveel lol hebben gehad als toen.

De Dakar is een avontuur en de bedoeling is om ons te amuseren, maar ook iets bij te leren met het oog op de toekomst.

Ik ga met John Muth, die natuurlijk ook mijn vaste co-rijder zal zijn tijdens de rally’s, een leek in het vak die nog veel moet leren maar de voorbije wedstrijden mij aangenaam verrast heeft door zijn enorme progressie op korte tijd.De nieuwe Subaru Impreza WRC 2002 van Patrick Snijers en John Muth.


Patrick, tu es déjà 25 ans dans le monde du rallye et comme je premier jour de ta carrière, tu as la motivation énorme.  Tu explique ça comment ?


Il y a la compétition, je veux gagner chaque course mais je suis aussi content avec une deuxième ou troisième place quand c’était une course a haut niveau.  J’aime le rallye et les voitures et c’est pour ça que je continue.

Je suis peut-être vieux comparé avec les autres participants, mais je veux encore les battre.


La saison 2003 est presque finit, mais pas pour toi.  Tu as encore des choses a faire.  Racontez-nous !


C’était une saison très difficile jusque maintenant.  J’ai fait seulement un résultat au Boucles de Spa, et le reste j’ai du abandonner chaque fois avec des problèmes techniques.


Si ça passe tu peut faire deux choses.  Ou tu arrête la saison et tu es frustrée ou tu veut continuer et prouver quelque chose.  Et j’ai choisi la deuxième solution.

Un certain moment j’ai eu des contacts avec un team d’Irlande.  C’est le team DMG, le team de Derek McGarrity qui a gagné c’est année le championnat d’Irlande.


Racontez-nous un peu plus du team et de la voiture.


McGarrity est une référence en Irlande.  Il prépare pas seulement des voitures mais il les vents aussi.   En Irlande il y a environ une 80 World Rally Cars et la plus part vient de lui.


Il a aussi des très bons contactes avec Subaru et Prodrive et il a réalisé de gagner la double dans le Ulster rallye.  Le Finlandais Laukkanen avait gagné le rallye et McGarrity était deuxième.   Tous les deux ils avaient un Subaru World Rally Car 2002, et c’est avec une telle voiture que je vais rouler maintenant.

Je prends la départ dans le Haspengouw avec une voiture quasi neuf.  Il a seulement fait un petit rallye et c’est tout.

La voiture vient de Prodrive et est préparée par McGarrity, prévue des dernières évolutions 2002.   C’est aussi le team de McGarrity qui vient en Belgique pour faire l’assistance.  Ils viennent avec 6 mécaniciens et 2 ingénieurs.

Et, je peux dire comme d’habitude, c’est avec des pneus Pirelli qu’on va faire les rallyes.  Nous travaillons déjà des années ensemble et nous sommes très contents de leur service.


Tu prends le départ dans l’Haspengouw, un rallye que tu as déjà gagné trois fois dans le passée.  Avec quelle ambition est ce que tu prends le départ ?


Je veux gagner, c’est ci simple comme ça.   Je veux terminer la saison 2003 en beauté.  J’ai eu asses des malchance et ça doit arrêter.   La malchance est la cause que Pieter Tsjoen est déjà maintenant champion.   Je suis persuadé que sans la malchance que j’ai eu je pouvais jouer un rôle pour le titre.


Je recommence avec un nouveau team, nouvelle voiture, nouvelles sponsors, …  tous est la pour faire quelque chose bien.  Maintenant c’est à John et moi pour faire des bonnes choses.


Dans le passée l’Haspengouw était un rallye qui venait aussi dans le Limbourg et c’était une rallye que tu aimais vraiment parce qu’il y a beaucoup des supporters pour toi.  Est-ce que ça a changé ?


Je suis très content que l’Haspengouw est retourné sur le calendrier Division 1.  Le rallye est connu en Europe, c’était un nom respecté.  Et aussi maintenant le nom est encore connu.  Il faut un fois demander au gens de DMG.


Je suis persuadé que les organisateurs, qui sont pas les mêmes que les quelles du passée, sont capables de faire quelque chose très bien et que le succès de la passée va retourner.


Comments les essais sont passées ?


On a essayé la voiture lundi passé et je suis très content du comportement de la voiture.  Le potentiel est la, la suspension est très bien.  Donc, j’ai pas des remarques.

Je connais le Subaru.  Je sais que c’est une voiture pour gagner.  J’ai déjà de l’expérience avec Subaru, c’est ça qui doit m’aider à trouver assez vite les bons réglages pour le rallye.


Et quoi après l’Haspengouw ?


Je fais certainement le Condroz ou je veux me battre avec Thiry et peut-être Campos.  Je veux une revanche pour Ypres.   Peut-être je fais encore un troisième rallye, mais ça dépend d’un autre projet.


Un autre projet ?


Je voulais déjà longtemps participer au Dakar.  Et maintenant je peux vous annoncer que je vais participer au Dakar 2004.   La voiture sera un Mitsubishi Pajéro de Ralliart Germany.


C’est pas le première fois que je prends le départ dans un Rallye Raid.  Une douzaine années passées j’ai fais le Dubai avec Danny Colebunders.  Je peux vous assurer que c’était une aventure splendide et qu’on a bien s’amusé là.

Le Dakar c’est une aventure et je veux m’amuser mais aussi apprendre quelque chose pour la future.

Je prends le départ avec John Muth, mon compagnon pendant les rallyes mais il va aussi m’accompagner au Dakar.  John est quelqu’un qui avait pas de l’expérience dans le monde du rallye mais apprendre très vite.  Il m’a surpris avec la progression qui a fait c’est année.


woensdag 24 september 13:00

Patrick Snijers deze week in Champion's.

Deze week komen Patrick Snijers en John Muth in het RTBF-rallyprogramma Champion's. Ze stellen er hun Subaru Impreza WRC 2002 voor. Deze wagen werd gisteren getest in de buurt van Zellik. Morgennamiddag volgt er dan een persvoorstelling in Brussel. Vanaf morgen mag je hier meer nieuws verwachten... .

Uitzendschema :
dinsdag 23 september om 22.50 op La Deux.
woensdag 24 septmber om 12.50 op La Deux.
zondag 28 september om 09.55 op La Une.

dinsdag 23 september 12:00

Startnummer : 12 Uren van Haspengouw.

Patrick Snijers en John Muth krijgen het startnummer 1 tijdens de 12 Uren van Haspengouw in Landen. Ze komen er opnieuw aan de start met een Subaru Impreza WRC 2002.
Vanaf woensdagmiddag meer nieuws hierrond.

DEELNEMERSLIJST : 12 Uren van Haspengouw - Landen

Nr

Div.

Naam

Nat.

Wagen

Klasse

0 D1   GOVAERTS P. - KLEIKEN M.

B-B

Opel Corsa

N2

1 D1   SNIJERS PATRICK - MUTH JOHN

B-D

Subaru Impreza WRC

A8

2 D1   BRUYNEEL D. - MEERT D.

B-B

Toyota Celica GT4

A8

3 D2   VAN PARIJS T. - DECLERCK K.

B-B

Mitsubishi Lancer Evo 6

A8

4 D1   COLS L. - GODDE F.

B-B

Fiat Punto S1600

A6

5 D1   GABAN P. - ELST J.

B-B

Volkswagen Polo S1600

A6

6 D1   COLLARD O. - TOUBON A.

B-B

Citroen Saxo S1600

A6

7 D2   VAN HOOF P. - VERBEEK J.

NL-NL

Mitsubishi Lancer Evo 4

A8

8 D1   VAN WOENSEL C.

B-B

Mitsubishi Lancer

N4

9 D1+D2   BOUCHE X. - BOURGUIGNON E.

B-B

Mitsubishi Lancer Evo 7

N4

10 D1   COLSOUL B. - JAMOUL R.

B-B

Mitsubishi Lancer

N4

zondag 21 september 19:00 - bron : TopSpeed Rally Club Haspengouw VZW

Digest : 12 Uren van Haspengouw.

Patrick Snijers en John Muth zijn ingeschreven met een Subaru Impreza WRC 2002 voor de 12 Uren van Haspengouw in Landen (binnenkort meer nieuws hierrond...).6° 12 Uren van Haspengouw
27 & 28 september 2003
Kampioenschappen: Div.1 & Div. 2 & VAS
Rallycentrum : Landen
website : www.trch.be

donderdag 18 september 13:00 - bron : TopSpeed Rally Club Haspengouw VZW

Patrick Snijers kon wegens onvoorziene omstandigheden niet starten in de Omloop van Vlaanderen.

Patrick Snijers kwam dan toch niet aan de start van de Omloop van Vlaanderen, de vierde rally voor het Belgisch kampioenschap divisie 1. Snijers zegt af door een conflict met zijn tuner First.

Sinds Ieper zit het niet meer pluis tussen Snijers en First. De Limburger viel toen uit met motorpech op zijn Subaru 2002. Kort daarna was het weer van dat in Madeira of de vierde opgave al door pech dit seizoen.

Snijers: "Ik vind het enorm spijtig dat ik dit weekend niet kan starten, maar het is volledig buiten mijn wil om. Ik vind het erg voor mijn supporters, maar ze zullen me dit jaar nog enkele keren aan het werk zien. Ik rij zeker nog 3 wedstrijden dit seizoen en maak mijn plannen binnenkort bekend."

Het ziet ernaar uit dat de Lange weggaat bij First. Snijers rijdt wellicht Haspengouw, Antibes en Condroz.

zondag 14 september 18:00 - bron : pitstop.tv

Officieel : Patrick Snijers in 12 Uren van Haspengouw.

Patrick Snijers en John Muth nemen deel aan de 12 Uren van Haspengouw in Landen.
Ze komen er aan de start met een Subaru Impreza WRC 200?. Binnenkort meer nieuws hierrond... .

woensdag 10 september 21:00

Klik hier voor nieuws van juni - augustus 2003.