ENERGY
        DRINK
 
    
   MINI Motorsport

patrick Snijers kleurt de deelnemerslijst.

Opvallende naam op de deelnemerslijst is toch wel deze van Patrick Snijers.
Samen met sponsor/vriend/co-piloot Arne Bruneel rijdt hij de ex-Van Woensel BMW 130i voor.

"Het zal er in de eerste plaats op aankomen om ons te amuseren, zonder stress rond te toeren, en weer wat ritme op te doen. Het is intussen toch al van de Condroz vorig jaar geleden dat ik nog achter het stuur van een rallywagen zat. De Monteberg is voor mij zeker geen onbekend terrein, want een paar jaar terug nam ik er nog deel met de Subaru groep N van NCRS.
De Rallysprint Monteberg is een goede voorbereiding voor de Geko Ypres Rally. Rally de Wallonië moesten we aan de kant meemaken. Ieper willen we voor geen geld ter wereld missen.
Feit is dat we geen gebrek hebben aan budget, maar wel een gebrek aan een deftige wagen.
In het najaar zouden we dan wel weer aantreden met een Porsche 997. Aan winnen in Dranouter denk ik niet, want daarvoor komen er enkele WRC's en wat snelle groep N's aan de start, die normaliter vlugger zullen zijn. Voor ons wordt het vooral een plezierige dag !"

dinsdag 30 april 2013 22:00

   

patrick aan de start in de rallysprint van de monteberg.

donderdag 25 april 2013 18:00 - rallylovers.be

   

patrick komt even sfeer opsnuiven.

Gisteren kwam Patrick Snijers even kort sfeer opsnuiven tijdens de Rally van Haspengouw: "Het scheurtje in het linker sleutelbeen hersteld langzaam maar ik moet me voldoende rustig houden zodat alles spoedig hersteld maar toch kon ik het niet laten om even de sfeer te komen opsnuiven in Landen tijdens deze ijzige wedstrijd. Het doet toch een beetje pijn dat ik er hier niet bij kan zijn tijdens de eerste mache van het BFO-BRC 2013. Bedankt aan alle mensen die me gisteren steunden om er opnieuw bij te zijn vanaf de TAC rally te Tielt". Binnenkort meer info.

zondag 24 februari 2013 12:00

   

patrick mist start van seizoen door ongelukkige val.

Deze morgen werd een kruis gemaakt over de plannen van Patrick Snijers tijdens de Legend Boucles de Spa. Bij vertrek richting Spa gleed Patrick uit op een ijsplek en kwam hierbij hard ten val. Onmiddellijk werd Patrick overgebracht naar de spoedafdeling waar de dokters een scheurtje vaststelden in zijn linker sleutelbeen. Patrick mocht starten maar dit was op eigen risico. Jammer want hij had uiteindelijk het nodige budget vergaard om aan de start te staan in Spa met de prachtige Lancia 037 die hij gisteren nog testte in de sneeuw! Nu met de dooi zat er zeker een mooie eindplaats in... .
Ook zullen Patrick en Johan de start missen van de eerste manche van het BFO-BRC 2013 die volgende week was gepland in Landen tijdens de Rally van Haspengouw.
Patrick en Johan doen er alles aan om in de TAC rally te Tielt aan de start te komen op zaterdag 6 april. We wensen Patrick alvast een spoedig herstel, wordt vervolgd!

vrijdag 15 februari 2013 15:00

 
   

Decoratie lancia 037.

Hierbij exclusief de decoratie van de Yokohama Lancia 037Gr.B voor de Legend Boucles de Spa. Patrick Snijers en interim co Bjorn Depoortere (Johan Gitsels zit momenteel in het buitenland) hebben momenteel de steun van Yokohama tyres en 13-ENERGY DRINK.

Patrick ontbreekt momenteel nog enkele resterende Euro's om met deze prachtige wagen aan de start te komen in Spa. Vandaar de oproep indien je interesse hebt als bedrijf voor extra publiciteit of iemand kent als extra steun neem dan zeker contact op via info@patricksnijers.com. Alvast bedankt en we duimen dat het Patrick Snijers Rallyteam alles in kannen en kruiken krijgt tegen komende vrijdag... .

maandag 11 februari 2013 20:00

   

patrick Snijers met Lancia 037 in Legend Boucles de Spa.

De Lancia 037 Gr.B in de Yokohama kleuren zal één van de grote aantrekkingspolen van de Legend Boucles de Spa 2013 zijn.

Het is nu 27 jaar geleden dat we er nog één in ons land zagen en tot onze grote vreugde zien we er deze editie maar liefst twee aan de start verschijnen! Beide wagens komen uit de stal van Milano Racing van de Fransman Patrick Canavese. De wagen van Christian Kelders (samen met Stéphane Prévot) zal in de kleuren van Martini staan, terwijl Patrick Snijers de wagen terug vindt die hem destijds toeliet om hoge ogen te gooien op Europees vlak. Hij won er ook de Belgische rallykampioenschappen van 1985 en 1986 mee. Het was echter de Italiaan Carlo Capone die met een Lancia 037 in 1984 de Boucles won.
De Lancia 037 van Patrick Snijers zal deze editie in de kleuren van Yokohama banden staan.

vrijdag 1 februari 2013 23:30

   

patrick en Johan hebben de citroën C4 WRC getest.

Vorige week donderdag reisde Patrick Snijers samen met zijn copiloot Johan Gitsels af richting de ateliers van PH Sport midden Frankrijk.
Vanaf tien uur in de morgen stond het wapen van Citroën Sport nml. de C4 WRC ter beschikking voor het Logi-technic Sleuyter Rallyteam. Ieder knopje en schakelaar werd door de mensen van PH Sport vakkundig uitgelegd aan Patrick. Kort voor de middag maakten Patrick en Johan de eerste meters met deze krachtige bolide. Beiden waren onder de indruk van de krachtige 2.0 liter motor. Ook de nerveuze wegligging paste direct bij Patrick's rijstijl nml. agressief en snel dit op glade, natte wegen rond het vriespunt!
Tijdens de test van meer of 60km werden verschillende afstellingen aan de wagen uitgevoerd voor het duo Snijers-Gitsels.
Ook kon Patrick zich even in de zetel plaatsen van de DS3 RRC, het allernieuwste wapen van Citroën Sport die was opgesteld in de ateliers van PH Sport dit met het oog op de Ypres Rally waar WRC-wagens verboden zijn.

Eind volgende week zit het Logi-technic Sleuyter Rallyteam samen met enkele partners voor het BFO-BRC 2013 wat allemaal mogelijk is. Momenteel testte Patrick ook al reeds de Subaru Impreza WRC S12B en de nieuwe MINI JCW WRC 01B.

De beslissing zal afhangen van het budget en van wat de anderen doen... wordt vervolgd!

dinsdag 15 januari 2013 20:30

   

anders...en niet anders op 23 februari.

2013 is juist begonnen en TopSpeed Rally Club Haspengouw is klaar voor het nieuwe jaar in te vliegen. Nog voor de zomermaanden van 2012 werden de eerste plannen reeds op papier gezet voor de 16e editie van de Rally van Haspengouw 2013. Zoals steeds evalueren we de voorbije editie dan, en behouden de goede zaken, en passen de minder goed aan.

Wat blijft hetzelfde als in 2012?

Aangezien iedereen vol lof was over de nieuwe locatie van het rallycentrum op het militair domein, hebben we dit behouden. Het heeft opnieuw veel moeite gekost maar uiteindelijk is de toelating dan toch gegeven, met dank aan het ministerie van defensie. De indeling zal iets gewijzigd worden en het podium zal een nieuwe, meer centrale plaats krijgen.

We blijven ook met 4 verschillende klassementsproeven. De volgorde zal iets afwijken, namelijk worden 2-4-4-2 klassementsproeven gereden, en als afsluiter gooien we de 2 langste proeven er nog eens bij na zonsondergang. In totaal goed voor 14 proeven en om en bij de 170 km klassementsproef. Ook zijn de criteriumrijders weer van harte welkom. Zij rijden 10 proeven voor een totaal van meer dan 100 km klassementsproef.

Dan een tipje van de sluiter oplichten over de klassementsproeven voor 2013. Er zijn 2 proeven die er ook in 2012 bij waren. En toch zijn ze anders. Eén van deze 2 tussen de fruitbomen is helemaal aangepast, maar behoudt toch zijn typisch karakter van één van de mooiste proeven van de rally, zolang men de weg niet verliest tussen de bomen. De andere proef, die bij sommige piloten niet zo een goede herinnering nalaten, is ook op een aantal plaatsen aangepast, met een vernieuwde start en finish.

De 2 andere proeven zijn nieuw, maar toch niet helemaal. In het verre verleden werden deze al gebruikt, en één van de spektakelpunten van de Rally van Haspengouw is er na vele jaren van afwezigheid opnieuw bij. Deze eerste proef start op het grondgebied van de provincie Waals-Brabant, neemt daarna een stukje van de provincie Luik mee, om te eindigen op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant. Er zijn snelle stukken bij, maar zeker en vast ook een paar heel technische porties…dus voor elk wat wils…

De 2e nieuwe proef is een paar jaar uit het parcours verdwenen omdat deze proef niet echt kon benut worden(door de ligging van het servicepark).
Maar nu is hij er terug bij, met in het begin een paar heel snelle passages tussen de industrieterreinen door.
Even later gaan we van de grond, om dan te eindigen aan een klassieke plaats uit de Landense rallygeschiedenis.

Het bestuur van TopSpeed Rally Club Haspengouw gaan naarstig verder met de voorbereidingen, om van de editie 2013 de perfecte opener van het BFO-BRC kampioenschap te maken. We wensen iedereen een prachtig en sportief 2013 en hopen jullie allemaal talrijk te mogen ontmoeten op 22 en 23 februari 2013 in en om Landen….

vrijdag 4 januari 2013 22:30

 

 

   

een nieuwe puntensamentelling in het bfo brc 2013.

Terwijl de laatste hand gelegd wordt aan het reglement van het BFO Belgian Rally Championship 2013, kunnen we al enkele belangrijke nieuwigheden bekendmaken die, na overleg met alle organisatoren, goedgekeurd werden. In 2013 geldt Rally2 in het BFO BRC, zodat deelnemers die via Superally herstarten na een opgave in een meerdaagse wedstrijd toch opgenomen zullen worden in het officieel eindklassement. Dat betekent dat men in 2013 na gebruik van Rally2 alsnog punten kan scoren in het kampioenschap. Een tweede belangrijke wijziging betreft het format van het kampioenschap zelf. Voor de eindstand van het kampioenschap worden de 6 beste resultaten op 8 wedstrijden in rekening gebracht, maar voortaan mag men slechts 3 resultaten uit de eerste 4 wedstrijden (Serie 1: Rally van Haspengouw, TAC Rally, Rally van Wallonië en de Sezoens Rally) en 3 uit de tweede groep van 4 wedstrijden (Serie 2: Geko Ypres Rally, Omloop van Vlaanderen, East Belgian Rally en de Condroz Rally) in rekening brengen. Het systeem dat vanaf 2013 ook van toepassing is in het Europees kampioenschap, moet ervoor zorgen dat de teams langer blijven strijden voor de verschillende Belgische titels. Anderzijds zullen titelkandidaten niet zo makkelijk bepaalde "kleine" wedstrijden links laten liggen. Wie niet start in Haspengouw neemt immers een risico, want een opgave in een van de drie volgende wedstrijden van Serie 1 betekent dan onvermijdelijk dat de piloot nooit nog 6 resultaten kan behalen. Wie moet opgeven in een van de drie eerste wedstrijden van Serie 1 of 2, moet de vierde manche wel rijden om aan 6 resultaten te komen.

maandag 24 december 2012 18:30 - bron : BFO BRC

foto : David Derdaele

   

bfo brc 2013 op irally.

De promotie van het BFO Belgian Rally Championship zal volgend seizoen een boost krijgen dankzij Cuckoomobile, de telecomwebshop opgericht door Stephen Vankemmel. Alle wedstrijden van het Belgisch rallykampioenschap zullen live te volgen zijn op iRally, de bekendste en meest gebruikte applicatie in de rallysport. Via iRally kan elke rallyliefhebber eender waar ter wereld de tijden en nieuwsfeiten van het Wereldkampioenschap, het Europees kampioenschap en voortaan ook het BFO Belgian Rally Championship volgen. De app voor iPhone en iPad is bovendien volledig gratis te downloaden via iTunes!

Stephen Vankemmel, zaakvoerder van Cuckoomobile.be en zelf actief in het Belgian Historic Rally Championship, biedt elke rallyliefhebber een mooi kerstgeschenk aan.
"De applicatie iRally is een uniek instrument voor rallyfans om de wedstrijden live te volgen langs de klassementsproeven, in het servicepark of in eender welk tropisch vakantieoord. Het partnership met Cuckoomobile is ideaal, want Cuckoomobile verkoopt alle mogelijke GSM-toestellen en smartphones zonder enige link met een provider, wat precies onze troef is. Je gebruikt iRally op een smartphone en die verkopen we met Cuckoomobile. Van bij de lancering van Cuckoomobile hebben we gekozen voor de rallysport om ons bedrijf in de markt te zetten. We hebben Lara Vanneste en Justine Demeestere gesteund en nu investeren we in het BFO Belgian Rally Championship om elke rallyfan gratis het BFO BRC aan te bieden op iRally!"

Niet alleen de rallyliefhebbers in België zullen het BFO BRC kunnen volgen. Met iRally wordt het BFO Belgian Rally Championship wereldwijd gepromoot.
"Wereldwijd zijn er meer dan 550.000 gebruikers van iRally. Net als World Rally Radio, trouwens ook te ontvangen via iRally, is de applicatie iRally een begrip voor elke rallyliefhebber die het Wereldkampioenschap Rally of het Europees kampioenschap, de vroegere Intercontinental Rally Challenge, wil volgen," vervolgt Hugo Van Opstal, Championship Media Officer en verantwoordelijk voor de communicatie van het BFO BRC. "Via iRally gaan we de tijden, maar ook het laatste nieuws rechtstreeks en in real time bij de duizenden fans in België kunnen brengen, maar ook bij de journalisten en alle rallyliefhebbers in de wereld. Kortom, die is een schitterend platform om de uitstraling van het Belgisch kampioenschap verder te ontwikkelen."

zaterdag 22 december 2012 23:00

 

 

   

patrick test mini jcw wrc 01b.

Gisterenmorgen vroeg trok het Patrick Snijers rallyteam richting Engeland voor een bezoek aan Prodrive en een test drive van de MINI WRC 01B.
Kort voor de middag kwamen we aan op de test track van Prodrive nabij Warwick. Daar kon Patrick in de MINI JCW WRC 01B ex-Sordo die gebruikt werd bij de Rally van Spanje verschillende runs maken. Ook David Lapworth, technisch directeur van MINI/Prodrive was aanwezig op de test om de verschillende evoluties op de wagen voor te stellen.
Patrick was onder de indruk van de evoluties voor 2013 die de MINI maakte, vooral de motor kreeg er enkele PK's bij, die hij dit jaar mistte in de strijd met 2.0 liter wagens.
Hij amuseerde zich op het test parcours en de mensen van Prodrive waren onder de indruk van zijn stuurmanskunst na enkele runs. David Lapworth : "Morgen sluiten de inschrijvingen voor de WK Raly van Monte Carlo grapte hij".
In de namiddag was Eric Brunson aan het werk met de geëvolueerde MINI maar Patrick hield de scratch met 3-4 seconden vast.
In de namiddag kregen we rondleiding in de ateliers van Prodrive waar meer of 400 mensen dagelijks werken voor Aston Martin, MINI,... echt indrukwekkend.

Komend weekend mag je meer foto' verwachten van het bezoek.

woensdag 13 december 2012 22:00

   

verschillende opties voor het logi-technic sleuyter rallyteam.

Vanaf morgen starten de voorbereidingen voor de zevenvoudige Belgische Kampioen Rally, Patrick Snijers op het BFO-BRC 2013.

“Zodra de verkoop van de Logi-technic MINI WRC afgerond is zullen we bekijken wat we precies kunnen doen volgend jaar”,
legde Patrick Snijers uit. “De drie belangrijkste denkpistes zijn de Citroën C4 WRC, een Ford Focus WRC of een Subaru Impreza WRC S12B. Alles wordt besproken en er wordt naar het nodige budget gezocht met onze verschillende partners. Als we er niet in slagen zou het zelfs kunnen dat ik opnieuw met een Porsche of een Gr.M BMW deelneem. Morgen reis ik reeds af richting de Prodrive test track te Warwickshire in Engeland om de nieuwe MINI JCW WRC 01B aan de tand te voelen.”

Patrick hoopt ook dat Pieter Tsjoen en Freddy Loix volgend jaar in het kampioenschap van start zullen gaan. Patrick Snijers en zijn partners Logi-technic / Groep Sleuyter kunnen nu de zoektocht aanvatten naar een competitieve wagen voor het BFO-BRC 2013…

dinsdag 11 december 2012 20:30

   

Patrick Snijers gaat mini wrc 01 b testen.

Na twee seizoenen met enkele prachtige tweede plaatsen en één overwinning in de Condroz Rally 2011 werd de Logi-technic MINI wagen te koop gezet na de Rally van Ieper.
Vorige week werd de Logi-technic MINI uiteindelijk verkocht aan de Fransman José Barbara.
Het Patrick Snijers rallyteam reist komende woensdag reeds af richting Engeland naar de ateliers van Prodrive voor een demo en uitgebreide test van de MINI JCW WRC 01 B op de Prodrive test track.
De nieuwe evolutie van de 1.6 liter turbo motor zal aan de tand worden gevoeld na een rondleiding bij Prodrive van enkele partners. Vanaf donderdag mag je hier een verslag verwachten van de demo-dag bij Prodrive van de nieuwe MINI WRC 01 B.

zaterdag 8 december 2012 15:30


 

   

New "rally year 2012" beschikbaar.

Naar jaarlijkse traditie is de DVD "Rally Year" van Media Sport Development opnieuw beschikbaar.
30 klassementsproeven on-board met meer dan 3 uur kijkplezier van de beste Belgische rallypiloten: Thierry Neuville, Patrick Snijers met MINI JCW, Pieter Tsjoen, Bernd Casier, Chris Van Woensel, Stéphane Lhonnay, Jonas Langenakens, Mathias Viaene, Cédric De Cecco, Timothy Van Parijs, Cédric Cherain, Matthias Boon, Anthony Martin… !

De DVD "Rally Year 2012" is beschikbaar voor 23€ + 2€ verzendkosten.
Om de DVD te bestellen surf naar www.media-sport.be of stuur een e-mail naar info@media-sport.be.

maandag 26 november 2012 20:30

   

Jack "Pirelli" heeft ons verlaten.

Deze week overleed Jack Buytaert op 62-jarige leeftijd. Voor de meesten onder ons beter gekend als ‘Jack Pirelli’. Sinds mensenheugenis herinneren de meeste anciens in de autosport en motorsport Jack als medewerker bij de afdeling competitie van Pirelli. Jack was dan ook aanwezig op alle rally’s. Door zijn ervaring en technische bagage hebben vele piloten waaronder Patrick, vooral in rally, destijds hun bandenkeuze in handen gelegd van Jack en zijn vaste medewerkers.
Patrick kon altijd rekenen op de steun van Jack, Het Patrick Snijers Rally Team wenst langs deze weg haar medeleven te betuigen aan familie en vrienden van Jack Buytaert.

vrijdag 23 november 2012 16:00

   

ypres rally opgenomen in het vernieuwde Europees rally kampioenschap.

De Geko Ypres Rally en Eurosport Events, de nieuwe promoter van het Europees Rally Kampioenschap, zijn verheugd te kunnen meedelen dat ze een nieuw contract afgesloten hebben waardoor de Geko Ypres Rally deel zal uitmaken van het 2013 Europees Rally Kampioenschap. De rally behoudt zijn traditionele plaats op de kalender en gaat dus door tijdens het laatste weekend van juni. De Eurosport Group, promotor van het ERC, zal opnieuw de trouwe partner zijn van de Geko Ypres Rally en zal dit top-event dat plaats vindt op 27-29 juni, voorzien van een indrukwekkende grootschalige TV coverage.

Na het nieuws dat Eurosport Events een contract met een looptijd van 10 jaar heeft afgesloten met de FIA om de nieuwe promoter van het hernieuwde Europees Rally Kampioenschap te worden en zo het ERC terug te brengen naar zijn vroegere hoogdagen volgt de bevestiging dat de Geko Ypres Rally opgenomen wordt in de nieuwe ERC kalender, die momenteel door Eurosport Events opgesteld wordt. Eurosport Events en de Geko Ypres Rally zijn al gedurende lange tijd partners: de Geko Ypres Rally was één van de steunpilaren van het IRC sinds de pilootseries in 2006 en de echte start van het IRC in 2007.

Er zijn verscheidene factoren die de opname van de rally in het opgefriste Europees kampioenschap rechtvaardigen. De Geko Ypres Rally staat symbool voor traditie, populariteit, een super organisatie en uitgekiende promotiestrategie. Daarnaast staat de rally zeer hoog aangeschreven bij de nationale en internationale deelnemers en geniet een uitgebreide nationale en internationale media aandacht. Deze asfaltrally, die beroemd is vanwege zijn uitdagende parcours en zijn onovertroffen sfeer kan ieder jaar rekenen op een indrukwekkende deelnemerslijst en een zeer groot aantal toeschouwers. Deze troeven hebben Eurosport overtuigd om opnieuw in zee te gaan met de Geko Ypres Rally.

De Geko Ypres Rally is altijd al een compacte rally geweest maar de organisatie heeft een extra inspanning gedaan en zal in 2013 een nog compactere format aanbieden met een ongelooflijke verhouding van 50% klassementsproef - 50% verbindingsrit waardoor we zeer attractieve rally kunnen aanbieden die aan een adembenemend tempo zal voortdenderen. In tegenstelling tot de voorbije jaren zullen in 2013 de verkenningen op woensdag en donderdag gehouden worden in plaats van op dinsdag en woensdag zoals in het verleden. De deelnemers zullen deze verkenningen goed kunnen gebruiken want niet minder dan 35 % van het parcours zal bestaan uit nieuwe klassementsproeve, of aangepaste bestaande proeven om deze uitdagende rally technisch nog moeilijker te maken voor de piloten en nog aangenamer om te volgen door de toeschouwers.

Alain Penasse, Geko Ypres Rally manager: "Onze partnership met Eurosport dateert al van 2006 en we zijn zeer blij dat we die verder kunnen zetten. Eurosport Events zal een fantastische job doen om het ERC in ere te herstellen en terug op hoog niveau te brengen. Van onze kant zijn we al klaar met de klassementsproeven en de timing. We maken de rally nog compacter met een evenwaardige verhouding tussen het aantal kilometers klassementsproeven en verbindingsritten."

"We hadden nog een IRC overeenkomst met Ieper tot eind 2013, dus was het enkel zaak om deze overeenkomst uit te breiden naar het ERC" vervolgt François Ribeiro, Motorsport Development Director of Eurosport Events. "Het service park op de Ieperse Grote markt is ongeëvenaard en zonder enige twijfel een echte maatstaf."

dinsdag 6 november 2012 22:00

   

legend boucles de spa herzien op 16 februari 2013.

Na enkele maanden van twijfel, na een laatste financieel zeer moeilijke editie en gezondheidsproblemen voor de promotor en organisator Pierre Delettre, is de kogel dan toch door de kerk: de Legend Boucles de Spa zal, tot grote vreugde van heel wat liefhebbers, dan toch plaatsvinden. Op 16 februari, het tweede weekend van de carnavalvakantie, en tussen de rally van Zweden en de Haspengouw zien we weer heel wat schoon volk op de legendarische wegen in de Ardennen.

Laten we eerlijk zijn, ik heb er aan gedacht om de handdoek in de ring te gooien”, geeft Delettre, die voorlopig een operatie vanwege zijn gezondheidsproblemen heeft uitgesteld, toe. “
Met de schade aan de wegen door de plotse dooi, hebben we een forse rekening van tienduizenden euro gekregen. Dat is de voornaamste kost van de vorige editie. Jammer genoeg stoppen de mensen niet onze rekening te maken in onze plaats... Het resultaat daarvan is dat niemand ons nog steunt en dat onze leveranciers hun prijzen maar blijven verhogen, sommige tot 400% in één jaar. De editie 2012 van de Boucles de Spa is zo viermaal duurder dan de editie 2004! Ik heb na rijp beraad beslist om nog eenmaal een poging te doen, waarbij ik op iedereen reken om het weer leefbaar te maken. We moeten niet rijk worden van de Boucles, maar we mogen er toch niet armer van worden... Indien het nog eens fout loopt, dan betekent dat het einde van de Boucles en van de eeuweling, de Royal Automobile Club de Spa. Wij wagen ons aan een groot risico.”


Pierre Delettre doet de zaken echter niet half. Er is geen sprake van een Light editie, in tegendeel. De RAC Spa heeft in tegendeel hard gewerkt om de moeilijkheden van 2012 te onderzoeken en bij te sturen waar nodig en dat in intens overleg met alle betrokkenen.

“Indien er weer een editie van de Legend komt, dan is het omdat die wedstrijd zo'n succes is. Met 50 deelnemers, waren we er al lang mee gestopt.”

De maatregelen zijn behoorlijk ingrijpend, want er komt een maximaal aantal deelnemers en het inschrijvingsgeld gaat de hoogte in. 

“U mag noteren dat het record van 322 ingeschreven teams niet zal verbeterd worden. We beperken ons nu tot 300 wagens: 180 in Classic (50 km/u) en 120 in Legend, of een vermindering van 30% van de effectieven van de klasse van de 80 km/u. Deze ingreep zou er voor moeten zorgen dat het plaatsprobleem wordt opgelost, dat er minder neutralisaties komen en dat er dus minder met forfaittijden gewerkt wordt. Voeg daarbij het feit dat er in de 50 km/u om de 30” zal gestart worden en dat zorgt voor meer spektakel, minder last voor de omwonenden en meer tijd om even te rusten voor de commissarissen, zonder wie de rally niet eens plaats zou hebben.”

Gezien er nog steeds geen titelsponsor is en de voornaamste partners er vooral voor zorgen dat er buitenlandse vedetten (ook in 2013 weer en ook weer met een geheimzinnige gast) komen die de show en het spektakel mee verzorgen, zal het inschrijvingsgeld verhoogd worden, want dat is nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten. Om het overleven van de proef te garanderen, was er geen andere keuze dan de inschrijvingsgelden te verhogen naar 950 euro voor de Classic en 1500 euro (iBTW) voor de Legend. De inspanning voor de amateurs is dus groter, maar in ruil krijgen ze ook meer waar voor hun geld.


“Ik ben blij dat ik mijn oude vriend Jean Caro heb kunnen overtuigen om de plaats van Alain Lopès als coöridinator over te nemen. We hebben hem de laatste jaren gemist. Hij heeft twintig jaar lang het parcours uitgetekend en hij kent de regio als geen ander. Met de medewerking van de burgemeesters en de gemeenten, heeft hij voor 2013 een prachtig parcours uitgetekend, met bekende namen en klassiekers die terugkeren. We hebben ook geopteerd voor wegen die minder makkelijk stuk kunnen gereden worden. Dat alles zal ook betekenen dat er minder schade aan de wagens kan zijn. Er zullen ook weer meer RT's zijn en meer kilometers tegen de klok, met misschien wel de langste proef ooit in ons land.” 


Misschien wel de grootste verandering is er op vlak van de chronometrage.


“Vorig jaar konden we vaststellen dat niet enkel het systeem Tripy aan de basis lag van de problemen, maar ook het GSM-netwerk dat door de vele toeschouwers verzadigd raakte speelde een belangrijke rol”,
legt Pierre Delettre uit. “Voor de Classic gaan we Tripy opnieuw gebruiken, waarbij de tijden op het einde van een lus geladen worden. In de Legend gaan we het systeem van een gewone rally gebruiken. De tijden zullen genoteerd worden aan een CP op de verbinding en per kabel naar het rekencentrum verstuurd worden. Het zal iets trager zijn, maar wel veel betrouwbaarder. We zullen zeker niet de snelheid hebben van de systemen van Ieper of Hoei... het is immers een regelmatigheidswedstrijd met coëfficiënten enz. Dat we geen snelheidswedstrijd zijn, is iets wat veel mensen vergeten.”


Nog een angel verwijderd

Voor het overige is het sportief en technisch reglement weinig gewijzigd, want de wagens uit 2012 zullen ook in 2013 welkom zijn (niet vergeten dat ze moeten gehomologeerd zijn voor 1/1/1987) en dat sneeuwbanden nog steeds verplicht zullen zijn.

De Legend wil ook een proef zijn zonder te veel competitiedruk en het is zeker geen moderne rally met oude wagens!

Er resten ons nog drie en halve maand alvorens we weer kunnen genieten van een evenement waar geheimhouding ook deel van uit maakt, maar waar vooral de passie voor de historische rallywagens de bovenhand haalt. Ondertussen kan u inschrijven op de site
www.racspa.be vanaf 1 november middernacht.

Opgepast, alleen de 120 eerst betalende inschrijvingen in Legend (180 in Classic) zullen aan de start toegelaten worden.

maandag 5 november 2012 18:00

   

Patrick & johan na sterke prestatie tevreden met 2de plaats.

Patrick Snijers had maar wat graag voor een tiende keer op het hoogste schavotje gestaan in de Condroz rally maar samen met co-rijder Johan Gitsels moet hij tevreden zijn met de tweede plaats. En dat is hij ook want Snijers kan terugblikken op een goede wedstrijd en een ijzersterke tweede wedstrijddag.

Regen, wind en heel veel modder op de wegen. De 39ste editie van de Condroz rally zou een échte k lassieker worden en dat werd het ook. Al snel werd duidelijk dat Bernd Casier en Patrick Snijers voor de zege zouden strijden. "Zaterdag was een moeilijke dag waar we de constant moesten achtervolgen" blikt Patrick Snijers terug. "De strijd met Casier was hard tegen onzacht. Geen van beiden wou iets toegeven maar in de loop van de dag werd duidelijk dat de krachtigere Ford Focus in het voordeel was op de ritten met veel lange rechte stukken. Onze MINI was top maar we konden geen vuist maken. Op het einde van de dag bedroeg de kloof 58 seconden."

Patrick Snijers wist wat hem op zondag te doen stond. Aanvallen en nog eens aanvallen. "Ik was goed wakker en vandaag wonnen we 9 van de 10 klassementsritten. De ritten van vandaag waren technischer en pittiger en dat ligt mij en onze MINI veel beter. Vanaf de derde rit had Bernd een probleem. Wij zijn blijven aanvallen en rit na rit werd d e kloof kleiner maar uiteindelijk stranden we op 26 sec. Ik ben tevreden over de Condroz rally maar ook over het ganse seizoen. Vandaag eindigde we tweede, in het kampioenschap eindigen we tweede en in het kampioenschap voor co-rijders is mijn co Johan Gitsels tweede. Tweede is niet slecht maar volgend jaar wil ik beter doen" glimlacht Patrick Snijers.

"Het was een leuke, moeilijke en spannende rally dankzij Bernd Casier want als hij er niet geweest was zou er niet veel spanning geweest zijn" blikt Johan Gitsels terug. "Vandaag was Patrick ontketend en ondanks onze achterstand van bijna één minuut zijn we er blijven in geloven. Bernd kon vandaag op geen enkel moment zijn prestatie van gisteren herhalen en toen hij problemen kreeg lag de wedstrijd opnieuw open en was alles nog mogelijk. We zijn druk blijven zetten, dat is nooit slecht. Uiteindelijk komen we iets te kort voor de zege maar we mog en tevreden zijn met de wedstrijd. Eigenlijk ben ik dat ook over het volledige seizoen. Het is alleen jammer dat het onze MINI aan wat kracht ontbreekt en dat we geen wedstrijd hebben kunnen winnen."

zondag 4 november 2012 22:00

   

Patrick snijers won al 9 keer in de Condroz.

Dit weekend wordt in en om Hoei de 39ste editie van de Condroz rally georganiseerd. Patrick Snijers neemt met 9 zeges 25% van het palmares voor zijn rekening. Dit weekend gaat hij voor de tiende zege al beseft hij dat het een bijzonder moeilijke klus wordt.

"Uiteraard zou een tiende zege fantastisch zijn maar met Casier en Brunson zijn er twee serieuze concurrenten"
zegt Patrick Snijers.

Patrick Snijers won zijn eerste Condroz in 1983. "Ik herinner me die zege nog alsof het gisteren was. Samen met Dany Colebunders doorkruisten we sinds de zomer Europa want in die tijd mocht je drie buitenlandse resultaten inbrengen voor het kampioenschap. We reden dat jaar met de Porsche 911 SC. In de Algarve werden we kampioen, één week later wonnen we de Condroz. Het waren uiterst moeilijke omstandigheden maar al bij al was het een makkelijke zege, misschien de makkelijkste ooit."

In 1985 won Patrick Snijers met de legendarische Lancia 037. De felst bevochten zege was in 1988. "We reden toen met de BMW M3. De zege in de Condroz was de kers op de taart van een fantastisch seizoen maar we kregen de zege niet cadeau. Samen met Marc Duez, ook met een BMW, en Robert Droogmans maakten we er een totaalspektakel van. Er werd geschreden om elke morzel grond, om elke seconde. Toen Droogmans een foutje maakte was de strijd beslecht."

1989 en 1990 Snijers twee keer met de Toyota Celica GT4. "Het waren niet meteen mijn meest gelukkige jaren van mijn carrière. Het systeem van de 4x4 stond verre van op punt en in het WK sukkelde ik van de ene tegenslag in de andere. In België lukte het wel met de Toyota en won ik onder andere twee keer in Hoei."

De eerste zege met een Ford kwam er in 1991. "Ik won de eerste 8 ritten en sloeg meteen een kloof maar zondagochtend zag het er niet zo goed uit toen de voorbrug van de Sierra het begaf. Het team loste het probleem snel op en nadien ging de wagen zo mogelijk nog sneller en won ik. Twee jaar, in 1993, later won ik opnieuw, toen met de Ford Escort Cosworth. De laatste zege in de jaren 90 kwam er in 1999. Met een privé Toyota Corolla WRC versloeg ik de fabrieks Seat van Renaud Verreydt."

De daarop volgende jaren deed Snijers vaak mee voor de zege maar om uiteenlopende redenen lukte het niet meer. Tot vorig jaar in 2011. "Vorig jaar won ik samen met Johan Gitsels maar de zege smaakte zuur. Na het dramatisch ongeval staken Thierry Neuville, Freddy Loix en ikzelf de koppen bij elkaar. We zouden verder rijden tot daags nadien er anders werd over beslist. Alleen was ik er niet van op de hoogte. Op het moment dat ik naar het podium reed zag ik hen naast hun wagen staan. We reden verder en wonnen. Het is een zege maar ook niet meer dan dat."

vrijdag 2 november 2012 21:00

   

Patrick snijers morgen op de shake-down.

Het Logi-technic Sleuyter rallyteam zal morgen aanwezig zijn op de shake-down van de 39ste Rallye du Condroz-Huy.
Patrick en Johan zullen er de MINI John Cooper Works WRC aan een laatste test onderwerpen voor de wedstrijd van komend weekend.
De shake-down wordt verreden op vrijdag 2 november van 11h - 17h in Ben-Ahin, een toegangskaart voor de shake-down kost 2,00 €. Het programma van de wedstrijd is vanaf donderdagnamiddag 15 uur te koop in het centrum van Hoei.

Beste supporters en rallyfans: HOU HET VEILIG TIJDENS RALLYE DU CONDROZ, zodat we veilig kunnen strijden voor de overwinning!

P. Snijers.

donderdag 1 november 2012 18:00

   

Snijers-Gitsels zijn er opnieuw klaar voor!

Na een lange afwezigheid nemen Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels dit weekend deel aan de Condroz rally, de slotwedstrijd van het BK rally. Het is al sinds juni en de Rally van Ieper geleden dat de MINI van het Logi-technic Sleuyter rallyteam deelnam aan een wedstrijd. Snijers mikt op het podium.

"Ik heb enorm veel zin in deze wedstrijd"
zegt Patrick Snijers. "Het is inderdaad al een hele tijd geleden dat ik nog eens een wedstrijd gereden heb. 4 maanden zonder competitie dat kan je niet in een vingerknip wegwerken al heeft Bernd Casier bewezen dat hij zonder wedstrijdritme de East Belgian Rally kon winnen. Bernd Casier is samen met de Fransman Eric Brunson de te kloppen man. Vrijdagmiddag rijden we de shakedown. Daar wil ik opnieuw de wagen aanvoelen."

"De honger is bijzonder groot"
gaat co-rijder Johan Gitsels verder. "Ik kijk er naar uit om er weer tegen aan te gaan. De goesting begon al tijdens de verkenningen en dan merk je toch dat de automatismen er nog steeds zijn. We zijn een goed geoliede tandem."

Het kampioenschap is beslist maar de strijd voor de zege belooft spannend te worden. "De Condroz is een zeer lange, moeilijke en verraderlijke wedstrijd" aldus Patrick Snijers. "Zaterdagavond is altijd een kritiek moment, dan valt de wedstrijd meestal in een beslissende plooi. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven wordt het een regenachtige wedstrijd, een echte Condroz zeg maar waar er veel modder op de wegen ligt en je de minste fout cash betaalt. In die omstandigheden ben ik op mijn best al ging ik enkele jaren geleden op zaterdagavond ook in de fout. Een slipper is snel gemaakt. Ik heb ervaring in dit soort omstandigheden en daarom reken ik op het podium maar het mag altijd iets meer zijn."

De Condroz rally 2011 zullen velen herinneren als een wedstrijd met een zwarte rand. Bij een tragisch ongeluk kwamen twee toeschouwers om het leven. "Ik denk niet dat het toen een probleem van veiligheid was, eerder een samenloop van omstandigheden" blikt Patrick Snijers terug. "Ik kan alleen maar hopen dat de veiligheidswagens hun verantwoordelijkheid nemen en bij de minste twijfel ingrijpen en de klassementsrit annuleren. Ik richt mij ook tot de duizenden rallyfans en vraag hen om de richtlijnen van de stewards strikt na te leven."

dinsdag 30 oktober 2012 23:00

   

Heel wat nieuwigheden in het compact parcours.

Onverwachte zegekandidaten

De 39ste editie van de Rallye du Condroz-Huy, die van 2 tot 4 november 2012 wordt verreden, zou wel eens een nieuwe naam op het palmares kunnen opleveren. Hoe het ook afloopt, op de deelnemerslijst staat er voor ieder wat wils. Van WRC over S2000, Groep N en promoformule tot de historics, ze zijn er allemaal. Een rechtgeaarde rallyliefhebber kan dus niet anders dan naar Hoei af te zakken.

Nieuw duel Casier-Snijers

Bernd Casier, de grote pechvogel van de afgelopen twee edities, mikt met zijn Ford Focus WRC08 opnieuw op dezege. Hij neemt het opnieuw op tegen zijn tegenstander van 2011, Patrick Snijers. Met de MINI WRC uitgerust met een kleine 1.6 turbo wil de Limburger zijn gebruikelijke aanvalslust tentoon spreiden. Maar ook andere WRC-bolides willen zich in die strijd komen mengen. Dan denken we bijvoorbeeld aan de Fransman Eric Brunson, die in de East Belgian Rally tweede finishte achter Casier. Met de Subaru Impreza WRC S12 van First heeft de Normandiër van 36 jaar een te duchten wapen voor de gladde wegen van de Condroz en Haspengouw. Andere outsider, de jonge Jonas Langenakens, wil het onderste uit de kan halen met de Subaru Impreza WRC S10 van NCRS. En dan is er uiteraard nog de lokale held Stéphane Lhonnay, die met zijn niet al te jonge Skoda Octavia WRC toch voor een verrassing kan zorgen. Philippe Stéveny, die met een Citroën C4 WRC van PH Sport even te bewonderen viel in de Rallye de Wallonie, wil ook indruk maken en tegelijk 2013 voorbereiden. Ook bij Nederlanders koesteren een paar rijders hoge ambities. Bob De Jong bijvoorbeeld, aan de start met een Mitsubishi Lancer WRC. Bij de andere ingeschreven WRC’s noteren we nog de Skoda Fabia van Eric Cunin, de Subaru Impreza WRC S14 van de Nederlander Schilt, de oudste WRC aan de start, de Toyota Corolla van Rudy Bouvaert of nog de mooie en ex-Solberg Subaru Impreza WRC S10 van Lionel Hansen.

Een nieuw en verkort parcours

Het parcours voor de 39ste uitgave van de Condrozrally is korter dan bij de vorige edities, met 240 km. tegen de klok in plaats van de gebruikelijke 270. In het totaal staan er elf proeven op het programma, die elk twee keer moeten worden verreden: 6x2 op zaterdag en 5x2 op zondag.
Beide dagen beginnen met een kort opwarmertje. Fumal (4.72 km) op zaterdag en Tihange (2.4 km) op zondag. Een tweede etappe waarin de overgebleven het teams het trouwens vijf chronoritten zonder assistentie zullen moeten stellen. Voor het overige werden enkele proeven ingekort, zoals Engis-Nandrin of Wanze. Een beslissing die moet toelaten om de toeschouwers beter onder controle te houden. Hoewel we het verdwijnen van de KP van Marneffe betreuren, willen we benadrukken dat Marchin-Goesnes (21,19 km) werd verlengd en dat op zondag de chronorit van Haillot haar opwachting maakt.

Veiligheidsmaatregelen

Wie het parcours 2012 bekijkt, moet één ding goed begrijpen: vanaf dit jaar zijn bepaalde zones verboden voor het publiek. Volgens de richtlijn van het Ministerie van Binnenlandse Zaken moeten de toeschouwers zich op minimum 10 meter van het parcours bevinden. Dat geldt voor het hele parcours, behalve op plaatsen waar de organisatie in akkoord met de autoriteiten een specifieke infrastructuur heeft opgesteld.
Indien er zich toch toeschouwers in de verboden zones bevinden, zal die proef niet alleen geannuleerd worden, maar kunnen er ook gerechtelijke stappen volgen! We willen de toeschouwers dan ook vragen de verboden zones en de 10 meter-borden absoluut te respecteren.

dinsdag 30 oktober 2012 21:00

   

Startnummer 1 voor Patrick snijers in de rallye du condroz-huy.

Volgend weekend komt Patrick Snijers en het Logi-technic Sleuyter Rallyteam met co-piloot Johan Gitsels in hun MINI John Cooper Works WRC met startnummer 1 aan de start in Huy.

Startnummers Rallye du Condroz 2012
1. Patrick Snijers - Johan Gitsels MINI JCW WRC
2. Bernd Casier - Pieter Vyncke FORD Focus WRC08
3. Eric Brunson - David Hellin SUBARU Impreza WRC S12b
4. J. Langenakens - Nico Beernaert SUBARU Impreza WRC S10
5. Stéphane Lhonnay - Francis Delmelle SKODA Octavia WRC
6. Phillipe Stéveny - Xavier Portier CITROEN C4 WRC
7. Xavier Bouche - CITROEN XSARA WRC
8. Bob De Jong - Annem. Hulzenbos MITSUBISHI Lancer WRC
9. Lionel Hansen - André Touban SUBARU Impreza WRC S10
10. Eric Cunin - Christian Dubois SKODA Fabia WRC

Komende vrijdag 2 november komen Patrick en Johan aan de start tijdens de shake-down. Later deze week meer info.

vrijdag 26 oktober 2012 15:00

   

Patrick snijers aan de start in de rallye du condroz-huy.

Patrick Snijers en het Logi-technic Sleuyter Rallyteam hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. Het team werkt reeds hard aan de voorbereidingen voor het volgende seizoen.
Begin november komen Patrick en Johan opnieuw aan de start in deze prachtige wedstrijd en komen ze het seizoen van BFO-BRC 2012 afsluiten tijdens de Rallye du Condroz-Huy met de MINI JCW WRC.

Het sluitstuk van het Belgisch rallykampioenschap is de Condroz Rally, begin november. Hoei, de uitvalsbasis van deze najaarsklassieker, leeft wekenlang toe naar het topevenement en tijdens het rallyweekend wordt de stad en de regio langs de Maas overspoeld door tienduizenden enthousiaste rallyliefhebbers. Het parcours voor de Condroz Rally heeft twee gezichten. Aan de noordelijke zijde van de Maas, de regio van zuidelijk Haspengouw, wordt voornamelijk gereden over betonbanen die er traditioneel erg glad bij liggen door de bietenoogst en de kleigrond. In Marneffe, Wanze, Bas-Oha... werd al heel wat rallyhistorie geschreven. Aan de zuidelijke zijde van de Maas, de Condroz, zijn de proeven technischer, maar daarom niet minder glad en verraderlijk, want het asfalt heeft al heel wat rally's doorstaan. Het supergladde asfalt van Marchin-Goesnes, de snelle afdaling in Tihange, de jump van Vierset en de fameuze modderige finish van Strée zijn jaarlijks een must voor de duizenden rallyliefhebbers.

Naast Ieper, is de Condroz dé wedstrijd die alle Belgische rallypiloten als eerste aanduiden op hun programma. Iedereen wil dit grandioze feest van de rallysport, met een ongekende ambiance langs de proeven en in het rallycentrum, meemaken.
De absolute recordhouder van de Condroz Rally is Patrick Snijers met negen overwinningen. Bruno Thiry won vier keer in Hoei, gevolgd door Robert Droogmans, Guy Colsoul en Freddy Loix (3). De teller van Marc Duez, Renaud Verreydt, François Duval en Pieter Tsjoen staat op twee. Stuk voor stuk grote namen van de Belgische rallysport, waarmee nog maar eens benadrukt wordt hoe prestigieus een overwinning in de Condroz Rally is.

maandag 8 oktober 2012 22:00

   

voorstelling 53ste omloop van vlaanderen.

Komend weekend komt de tweede helft van het BFO-BRC op gang met de Omloop van Vlaanderen te Roeselare. We zullen vanaf vrijdagavond een mooie mix van WRC's van verschillende generaties aan het werk kunnen zien in de Rodenbach-stad. Verschillende Nederlandse teams komen afgezakt met topmateriaal richting Roeselare.
Jammer genoeg gooiden Patrick Snijers, Jonas Langenakens en Edwin Schilt reeds de handdoek in de ring voor de wedstrijd.

Omloop van Vlaanderen PRAKTISCH

7-8 septemeber 2012
6de manche BFO-BRC

Parcours : 467km in totaal; 207,7km chrono; 16KP's; 2 wedstrijddagen.

Centrum : Stedelijke Expohallen, Diksmuidsesteenweg 400, Roeselare, parking voorzien op de REO veiling

Inkom : 25 €

Internet + Timing : www.omloopvanvlaanderen.be

woensdag 5 september 2012 21:00

   

geen omloop van vlaanderen voor patrick snijers.

Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels zullen niet deelnemen aan de Omloop van Vlaanderen, de zesde wedstrijd van het BK Rally. Tot maandagavond werd er gesproken met potentiële sponsors, zonder resultaat. Of de Logi-technic Sleuyter MINI eind van de maand zal starten in de East Belgian Rally is onduidelijk. De deelname aan de Condroz rally komt niet in het gedrang.

"Ik vind het echt heel jammer dat we niet aan de start zullen komen en zo onze sportieve plicht niet kunnen vervullen" zegt Patrick Snijers. "Maar we moeten de realiteit onder ogen durven zien. Rally rijden kost geld en als dat er niet is moet je geen gekke dingen doen. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen van volgend seizoen. Of we deelnemen aan de East Belgian Rally weten we nog niet al acht ik de kans wel zeer klein. Begin november rijden we zeker de Condroz rally en ik hoop dat we daar het seizoen waardig kunnen afsluiten."

maandag 3 september 2012 21:00

   

Patrick Snijers van start in omloop van vlaanderen?

Zullen Patrick Snijers en de Logi-technic Mini WRC van de partij zijn in de Omloop van Vlaanderen, de zesde manche van het Belgisch Kampioenschap?
Maandag is het D-day en valt de beslissing kregen we via sms van Patrick Snijers toegestuurd; "Op dit ogenblik is er 30% kans dat we vrijdag aan de start staan in Roeselare met de Mini JCW WRC".

We duimen alvast dat Patrick en Johan komende maandag met een positief antwoord voor de dag komen... .

zaterdag 1 september 2012 12:30

   

Patrick Snijers aanwezig tijdens de WK rally in Duitsland

Afgelopen weekend reisde Patrick Snijers samen met Fabio Lazzerini van R-Tec af richting servicepark van het WRC Rally in Trier.

De aanwezigheid van Patrick Snijers in Duitsland houdt verband met zijn voorbereiding op 2013, en het inwinnen van informatie en prijzen voor de huur of aankoop van een eventuele nieuwe wagen.”We hebben iedereen ontmoet en overal prijzen gevraagd,” lachte Patrick. “Een WRC van de nieuwe of de oude generatie, een Subaru, Citroën, Ford of Mini. Alles blijft mogelijk. We wachten ook af of het Belgische reglement niet veranderd om de nieuwe WRC’s de kans te geven te rivaliseren met de wagens van de oude generatie. Ik heb onlangs een Subaru Impreza WRC S12B getest die krachtiger aanvoelde dan de 1.6 Turbo’s.”

Wordt vervolgd... .

maandag 27 augustus 2012 21:00

   

rallye du condroz-huy niet langer in marneffe

Ruim 100 dagen voor de start van de 39ste Condroz Rally is het parcours definitief bepaald. De editie 2012 heeft aan kilometers moeten inboeten. Zo staan er dit jaar 240 km op de teller i.p.v. 270 km zoals voorgaande jaren.

Zoals geweten is 2012 een verkiezingsjaar en dus is het allesbehalve vanzelfsprekend om de lokale politici te overtuigen: enkele burgemeesters vrezen stemmen te verliezen en zien deze populaire rally liever niet over hun grondgebied passeren. De klassementsproef van Marneffe is hiervan het slachtoffer geworden. Hiermee verdwijnt voorlopig één van de oudste proeven van de Condroz Rally.

Gelukkig zijn er ook nog enthousiastelingen onder de politici, want dit jaar mogen we een nieuwe proef in Warêt-l’Evêque met een mooie portie onverhard verwelkomen. Zonder het volledige parcours bekend te maken, kunnen we ook al melden dat de rally dit jaar de streek van Haillot aandoet. De eerste klassementsproef wordt dit jaar in Fumal gereden. Ook aan de resterende proeven van de vorige edities werd gesleuteld.

De 39ste Condroz Rally gaat van start op zaterdag 3 november met 2 x 6 kp’s en op zondag 4 november volgen nog 2 x5 kp’s.

vrijdag 27 juli 2012 23:45

   

Sezoensrally gaat verder in 2013

37ste Sezoensrally op 17 & 18 mei 2013 met korting voor rijders en publiek !

De 37ste editie wel of niet organiseren ? Dat was het voornaamste agendapunt tijdens de evaluatievergadering over de Sezoensrally van RT Moustache. Mede dankzij de talrijke steun-betuigingen en aanmoedigingen om verder te organiseren, onder andere ook van de gemeente Bocholt en de stad Bree, komt er een 37ste editie in 2013. Teams, rallyfans en sympathisanten kunnen het pinksterweekend van 17 en 18 mei alvast noteren in hun agenda !

Voorzitter Jeff Steensels: Tijdens de evaluatievergadering hebben we aan alle bestuursleden gevraagd hoe ze de toekomst van de Sezoensrally zagen. Vrij vlug kwamen we tot het besluit dat we in 2013 opnieuw zullen organiseren. Het is onvoorstelbaar hoeveel teams, collega-organisatoren, rallyfans en officiële instanties hun wens hiertoe kenbaar maakten. We hebben een zwarte editie achter de rug maar onze aanpak nà het ongeval is zonder twijfel de juiste geweest. Het bestuur wenst àlle teams en rallyfans nogmaals te danken voor de begripvolle en serene manier waarop ze het stopzetten van de 36ste editie aanvaardden. Ook dank aan de pers die het spijtig ongeval niet tot een mediacircus herleidde...

In functie van de 37ste editie en als dank voor de uiterst serene afloop van dit jaar wil RT Moustache naar volgend jaar toe iets ondernemen voor deelnemers en publiek. Iedere deelnemer die dit jaar aan de start stond, krijgt bij de volgende editie een korting op het inschrijfgeld. Als hetzelfde bedrag behouden blijft, denken we aan een korting van 150 euro voor de nationale deelnemers en een korting van 75 euro voor de Criterium-piloten. Omdat het publiek eveneens respectvol omging met het stopzetten van de wedstrijd, gaat de inkomprijs (voor iedereen) volgend jaar verlaagd worden met 5 euro (15 euro in plaats van 20 euro). Op die manier hopen we dat iedereen terug in Bocholt present zal zijn!

Alhoewel het nog veel te vroeg is om over het parcours 2013 te spreken, is het nu reeds duidelijk dat het kruispunt of de jump net voor de plaats van het ongeval hoogstwaarschijnlijk nooit meer hetzelfde gereden zal worden. Op dat gebied zijn er verschillende pistes voor de volgende edities: het voorzien van een extra chicane of het (volledig) anders intekenen van de KP Veldhoven. Hier zal de werkgroep parcours en de KP-verantwoordelijke zich mee bezig houden in functie van de volgende editie.

Daarnaast zal de club zich in de komende maanden volop toeleggen op de voorbereiding en organisatie van de laatste manche van het VAS Classic kampioenschap: de Moustache Classic die verreden zal worden op zaterdag 8 december 2012.

dinsdag 10 juli 2012 20:30

   

conxion hoofdsponsor van de omloop van vlaanderen.

Nieuwe naamsponsor en veelbelovende affiche Voor de 53ste Conxion Omloop van Vlaanderen.

De Koninklijke Automobielclub Midden – Vlaanderen en "CONXION" het IT bedrijf van Chris Debyser uit Deerlijk sloten voor dit jaar een nieuw akkoord waardoor hun wedstrijd de Omloop van Vlaanderen in 2012 door het leven gaat als de “CONXION” Omloop van Vlaanderen. “CONXION” die in België sinds heel wat jaren zijn naam verbind met de rallysport, wordt na 10 jaar trouwe Historic sponsor nu ook de naamsponsor voor zowel Historic als Nationale.

De organisatie wil hierbij Chris bedanken voor zijn vertrouwen en zien de vernieuwde samenwerking positief tegemoet.

Heel wat Belgen trokken op 1 en 2 juni de grens over om in Helmond ter gelegenheid van de ELE rally er het mooie deelnemersveld te bewonderen tijdens de 4e manche van het Nederlands rallykampioenschap.

Je vraagt je misschien wel af waarom de 1e persnota van de "CONXION" Omloop van Vlaanderen over deze wedstrijd bericht?

Wel, de organisatie kreeg de bevestiging dat heel wat van deze Nederlandse toppers aanwezig zullen zijn in Roeselare voor de 53e "CONXION" Omloop van Vlaanderen want de 6e wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap (BFO-BRC) telt mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Volgens de website van de KNAF zullen onder andere Bernard ten Brinke, Bert & Bob De Jong, Hermen Kobus, Peter Van Merkensteijn Jr, Jeroen Swaanen, Jan de Winkel (om de voornaamste op te noemen) op 8 en 9 september in Roeselare present tekenen.

Zij zullen zich meten met hun Belgische collega's en dát belooft een prachtige wedstrijd op te leveren. Ook uit Groot-Brittanië wordt een uitgebreide delegatie verwacht met onder andere Pritchard, Champion, Swann en Lloyd. We mogen dus zeker spreken van een echte internationale wedstrijd.

Noteer dus met stip 8 en 9 september want het zal meer dan de moeite zijn.

We kunnen ook al een tipje van de sluier oplichten van het programma. Op vrijdag worden KP De Ruiter en KP Beveren elk 1 maal gereden en dat zowel voor de nationale als voor de Historicwedstrijd. Op zaterdag staan de volgende klassementsproeven op het programma: Hooglede, Passendale, Zilverberg, Oekene & de Zoning (tijdens de laatste 2 ronden) met een totaal van ongeveer 215km wedstrijd.

dinsdag 3 juli 2012 22:00

 

   

Organisatoren vol lof over toeschouwers na afloop Geko Ypres Rally.

Vorig weekend pakte Juho Hänninen zijn allereerste zege op Ieperse wegen, na een duel met Freddy Loix. Deze editie van de rally was één van de veiligste ooit, vooral dankzij het voorbeeldige gedrag van toeschouwers. Tijdens het hele rally-weekend, moest de veiligheidshelikopter maar twee keer tussenkomen, en zowel de FIA-controleurs als piloten waren vol lof over het gedisciplineerd gedrag van de tienduizenden toeschouwers.

Vorig jaar beslisten de organisatoren van de Geko Ypres Rally om de no public zones met 85% te verminderen en te vervangen door zogenoemde 10-meter zones. Rally Manager Alain Penasse: "Om het comfort van de toeschouwers te verhogen, beslisten we vorig jaar om de meeste no public zones af te schaffen, om toeschouwers beter te kunnen spreiden over de proeven. We wisten dat deze aanpak alleen maar kon slagen met de hulp van onze toeschouwers. En het publiek heeft het vertrouwen niet beschaamd. Safety crews, piloten en de FIA waren unaniem in hun lofbetuigingen. Toeschouwers volgden stipt de richtlijnen van onze stewards, en op sommige proeven hielpen ze zelfs de stewards door vrienden en kennissen aan te sporen op een veilige plek te staan."

Talrijke piloten, waaronder Freddy Loix, bevestigen dat toeschouwers zich uiterst gedisciplineerd opstelden: "Veiligheid is altijd al zeer belangrijk geweest voor mij want net die veiligheid is bepalend voor de toekomst van de rallysport. In het licht van de gebeurtenissen van de voorbije maanden is het belang hiervan zelfs nog toegenomen. Het deed dan ook zeer veel deugd te zien hoe gedisciplineerd het publiek in Ieper was. Ik vind het echt een voorbeeld voor de andere rally's en hoop dat dit voorbeeldig gedrag ook daar aanwezig zal zijn". Alain Penasse: "Ik zou graag onze stewards en safety crews bedanken voor hun werk het voorbije weekend, want zonder hun hulp zou het onmogelijk zijn een IRC-rally te organiseren. Maar daarnaast moet ik ook het publiek bedanken voor hun steun en discipline. Zij maakten van de rally één groot feest voor piloten en organisatoren."

Verschillende fotografen werden betrapt op wangedrag en bleven, ondanks aanmaningen door de security-mensen, verder in verboden zones staan. Als gevolg van hun ontoelaatbaar en gevaarlijk gedrag zullen deze mensen in de toekomst geweigerd worden als mediafiguren tijdens de Geko Ypres Rally. De organisatoren van de Geko Ypres rally zijn van oordeel dat ook de journalisten zich aan de regels moeten houden en dat net zij een voorbeeldfunctie hebben. En indien blijkt dat zij zich daar niet naar gedragen, moeten ze daar de consequenties van dragen.

zondag 1 juli 2012 23:45

 

   

sterke wedstrijd voor patrick snijers tijdens geko ypres rally.

Patrick Snijers en Johan Gitsels en met hen het volledige Logi-technic Sleuyter Rallyteam kunnen terugblikken op een sterke rally van Ieper. Een vierde plaats is een goed resultaat maar met het oog op het kampioenschap niet goed genoeg. Dat is het enige minpunt aan het voorbije weekend.

Patrick Snijers
had een plan. Vrijdagavond wou hij in de top vijf staan om zaterdag door te schuiven naar het podium. Snijers kon zijn ambities gedeeltelijk inlossen. "De wedstrijdomstandigheden op vrijdag waren bijzonder verraderlijk. Er stonden grote plassen, er lag veel kiezel en modder in de bochten. Het was uitkijken. We hebben een goede en foutloze wedstrijd gereden. Het ganse weekend hebben we alles uit de kast gehaald en eindigen op de vierde plaats. Meer zat er echt niet in. En toch hebben we één van de betere wedstrijden van het seizoen gereden. Alleen het resultaat valt wat tegen. Het is een onmiskenbaar feit dat de tweeliter motoren sneller zijn dan de 1600 cc motoren met turbo. David Richards, de grote baas van Prodrive kwam op bezoek. Hij wil meewerken aan een oplossing met het oog op volgend seizoen."

"We hebben een goede wedstrijd gereden en hebben alles uit de MINI gehaald wat we konden. Ik ben tevreden met het resultaat maar jammer genoeg is de vierde plaats niet goed genoeg met het oog op het kampioenschap"
zegt co-rijder Johan Gitsels. "De titel mogen we stilaan vergeten. We hebben vorig jaar gekozen voor deze 1600. We hebben het geprobeerd maar het is zeer moeilijk. Het is nu eenmaal zo."

De volgende wedstrijd is de Omloop van Vlaanderen begin september. "Normaal gezien staat we daar aan de start" zegt Johan Gitsels. "We moeten de komende weken alles bekijken en misschien herbekijken" pikt Patrick Snijers in. "Zelfs als we alles nog zouden winnen denk ik niet dat we nog in aanmerking komen voor de titel. Begin juli is er een belangrijke meeting voor de toekomst. Die dag zitten de teams samen met het oog op 2013. We hebben al eerder dit jaar bepaalde dingen aangekaart en die zullen zeker op tafel komen Als alles bij het oude blijft moeten we onze plannen in vraag durven stellen."

zondag 24 juni 2012 17:00

   

patrick snijers mikt op podium

Aanstaande vrijdag start op de Grote Markt van Ieper de Geko Ypres Rally. In deze 48ste editie van de Belgische rallyklassieker staat Patrick Snijers al voor de 34ste keer aan de start. In de jaren 90 won Snijers deze wedstrijd vier keer en behaalde hij nadien ook een rist ereplaatsen. Ook dit weekend wil hij vooraan een woordje meespreken met de Gogi-technic Sleuyter MINI.

Je start voor de 34ste keer. Wat maakt deze wedstrijd zo boeiend?

Ieper is nog altijd één van de meest belangrijkste wedstrijden van het land. De sfeer is er speciaal, de concurrentie groot omdat de wedstrijd ook meetelt voor het IRC. Daardoor zakken er altijd sterke buitenlandse teams af naar Ieper en het is altijd fijn om met hen de strijd aan te gaan. Het parcours is zeer uitdagend en het tempo ligt er altijd hoog. De kunst is om de bochten af te snijden, couperen zoals wij dat zeggen. Je moet weten waar het wel en niet kan. Bij droog weer gaan we altijd diep door de koorden. Je kan er veel tijd mee winnen maar het minste foutje betaal je cash.

Je zal intussen wel elke steen weten liggen in Ieper. Zijn verkenningen dan nog nodig?

Zeker! Net om de stenen en putten te zien liggen waar je wel of niet kan couperen. Bij de eerste doortocht nemen we nota's. Tijdens de tweede doortocht focussen we op de plaatsen waar we kunnen couperen. Dat neemt veel tijd in beslag maar is een zeer belangrijk aspect van de verkenningen. Misschien zelfs het belangrijkste!

Vorig jaar debuteerde je in deze wedstrijd met de Logi-technic Sleuyter MINI. Je rijdt er nu een jaar mee. Hoe is de wagen geëvolueerd?

Het is een prachtige wagen met een fantastische wegligging. Bij ons debuut was het de bedoeling om de wagen te leren kennen. We hebben toen een zeer constante en probleemloze koers gereden en  waren in volle strijd voor het podium tot een lekke band roet in het eten gooide. Maar al bij al waren we best tevreden met de prestatie en de behaalde vierde plaats.

Bij je debuut stond de MINI in S2000 uitvoering. De volgende wedstrijden vormde je hem om naar een WRC maar dit weekend is het opnieuw een MINI met beperkt vermogen. Hoe moeilijk is die omschakeling?

We hebben nu toch ongeveer 50 PK minder in vergelijking met de WRC uitvoering en de spoiler is kleiner waardoor we minder druk hebben op de ophanging achteraan. We hebben er nu al enkele testritten opzitten en die zijn eigenlijk goed meegevallen. Ik ben optimistisch voor het weekend. Al bij al is de aanpassing niet zo moeilijk omdat de wagen voor 95% hetzelfde blijft. Dat is misschien onze grootste troef. De concurrentie moet aan de bak met een wagen die ze niet of minder goed kennen. Wij hebben een jaar gereden met deze MINI en weten hoe hij in bepaalde situaties reageert.

De wedstrijd telt ook mee voor het IRC kampioenschap dat in vergelijking met de vorige jaren een flinke knauw gekregen heeft. Toch zijn er enkele snelle buitenlanders ... die de voorbije jaren ook snel in de fout gingen. Wat verwacht je van hen?

We hebben al veel buitenlanders in een ver of recent verleden naar Ieper zien komen. Snelle jongens die heel hard gaan maar die de minste fout cash betalen omdat ze in bepaalde valstrikken trappen. Maar de toppers zijn profs en kwaliteit komt altijd boven drijven.

Schets eens je ideaal wedstrijdverloop?

Ideaal zou zijn dat we vrijdagavond in de top vijf rijden en dat we zaterdagavond op het podium kunnen staan. Ik hoop op een harde, faire strijd en dat iedereen gespaard mag blijven van technische problemen of lekke banden. Lek rijden is Ieper is catastrofaal.

Met welk resultaat ben jij tevreden?

Een top drie zou fantastisch zijn voor mij als voor iedereen van het Logi-technic Sleuyter team. Dan zou het zaterdag wel eens laat kunnen worden op de Grote Markt. Er is ook nog een wedstrijd in de wedstrijd want deze wedstrijd telt ook mee voor het BK. Voor mij is het belangrijk om voor Pieter Tsjoen te eindigen zodat we wat van onze achterstand goed kunnen maken.

Jij bent zowat één van de weinige rallyrijders die twittert. Is dat een manier om de fans op de hoogte te houden van wat je allemaal doet?

Ik heb Twitter nog niet zo heel lang geleden ontdekt. Ik zou er eigenlijk meer mee bezig moeten zijn want ik besef nu dat dit een belangrijke manier is om rechtstreeks in contact te treden met de supporters. De reacties die ik krijg zijn fantastisch. Soms zijn het er zoveel dat het voor mij  onmogelijk is om ze allemaal te beantwoorden. Maar ik lees ze wel allemaal! In de toekomst ga ik nog meer energie steken in de sociale media.

Tot slot nog een woord over de veiligheid. Ieper toonde zich de voorbije jaren steevast een voorbeeld. Heb jij een boodschap voor de fans?

Het is heel simpel. Ik vraag de fans respect te hebben voor het werk van de stewards. Het is dankzij hun inzet dat wij rally kunnen rijden en de fans kunnen genieten. Geen stewards is geen rally, zo simpel is het.  Respect hebben voor de stewards en luisteren naar hun aanwijzingen. Zo simpel is het.

Supporters die Patrick Snijers willen volgen op facebook kunnen een vriendschapsverzoek doen, via Twitter volg je Patrick via @patricksnijers

woensdag 20 juni 2012 12:00


   

Aanloop naar de 48ste geko ypres rally

Vanaf vandaag kunnen we beginnen aftellen naar de 48ste editie van de Geko Ypres Rally 2012. Vandaag en morgen worden de verkenningen afgewerkt.

Woensdagmorgen slaan de teams hun tenten op de Grote Markt te Ieper op.
Het
Logi-technic Sleuyter Rally Team staat dit jaar centraal rechtover de Lakenhalle op de Grote Markt.

De technische keuring voor de eerste 20 nummers start op woensdagavond van 18 tot 21 uur.
De technische keuring vindt plaats bij Garage Duran langs de Albert Dehemlaan in de Industriezone van Ieper. Startnummer 10, Patrick Snijers en Johan Gitsels en hun MINI Countryman RRC zijn présent.

dinsdag 19 juni 2012 22:30

   

Toeschouwers komen op de eerste plaats voor geko ypres rally

Eén maand voor de start van de Geko Ypres Rally, kondigen de organisatoren een aantal veranderingen aan om toeschouwers maximaal van de rally te laten genieten. Eerst en vooral wordt het aantal Spectator Arenas verhoogd, en daarenboven worden ook de No Public zones tot een absoluut minimum beperkt.

In het weekend van 22 en 23 juni vindt de Geko Ypres Rally plaats. Voor de 2012 editie van deze klassieker van het IRC-kampioenschap, kondigen de organistoren een aantal belangrijke veranderingen aan. Zo gaat het aantal Spectator Arenas omhoog en verdwijnen bijna alle No Public zones.

Rally Manager Alain Penasse legt uit: "Om toeschouwers maximaal te laten genieten van de rally, werken we al een paar jaar met Spectator Arenas. Dit zijn spektakelpunten van de rally die makkelijk bereikbaar zijn voor toeschouwers, en die meestal hoger gelegen zijn dan het parkoers zodat alles fans een perfect zicht hebben op de actie. Daarenboven zijn ze uitgerust met drank- en eettentjes, krijg je er live resultaten via de Rally Radio, en zijn er ook toilletten." Elke Spectator Arena draagt de naam en kleuren van zijn sponsor, is bewegwijzerd vanuit het rallycentrum in Ieper, en staat ook aangeduid op de toeschouwerskaart."

Een andere grote wijziging voor de editie 2012 is de beslissing om het aantal No Public zones drastisch te verminderen. Alain Penasse: "We hebben dit jaar beslist om het grootste deel van de No Public zones om te vormen tot zogenoemde 10-meter zones. Dit betekent dat toeschouwers op veel meer plaatsen langs het parkoers kunnen postvatten, zij het dan op minstens tien meter van de weg. Ik zou willen vragen dat iedereen deze afstand strikt respecteert, de aanwijzingen van de marshalls opvolgt en vrienden en kennissen aanspoort om dat ook te doen. Trouwens zullen de politiedienst streng patrouilleren in die zones en overtreders zullen volgens de wet beboet worden met €150, teneinde het tijdschema van de rally niet in het gedrang te brengen. Enkel zo kunnen we van deze editie een echt toeschouwersfeest maken."

In de Rally Village zal ook een stand van de Belgian Responsible Rally Supporters aanwezig zijn. Fans worden gevraagd om het charter te ondertekenen en samen met duizenden andere toeschouwers op een veilige manier van de rally te genieten.

Tot slot laten de organisatoren ook weten dat er 120 wagens aan de start verwacht worden. Dat betekent dat de technische controle voor de nummers 1 tot 20 op woensdagavond plaatsvindt, en voor alle andere deelnemers op donderdag.

vrijdag 15 juni 2012 23:00

   

patrick en johan testen MINI Countryman RRC voor geko ypres rally

Gisteren konden Patrick Snijers en Johan Gitsels de MINI Countryman RRC testen voor de Geko Ypres Rally van volgend weekend.
Na de Sezoensrally te Bocholt werd de MINI JCW WRC omgebouwd naar de S2000 versie nml. de MINI Countryman RRC (S16T).
Tijdens een privé-test kon Patrick een geschikte afstelling vinden voor de Belgische IRC-rally te Ieper. Komende donderdag wordt deze afstelling nog eens gecheckt tijdens de shakedown te Nieuwkerke op de typisch Ieperse wegen.
De winnaar van de wedstrijd co-drive; Jay mocht gisteren plaatsnemen naast Patrick in de MINI en beleefde de rit van zijn leven!

Beelden test MINI Countryman RRC
Video 1

Video 2

vrijdag 15 juni 2012 18:00

   

startnummer 10 tijdens geko ypres rally

Volgend weekend krijgen Patrick Snijers en Johan Gitsels het startnummer 10 tijdens de Geko Ypres Rally in de kattenstad Ieper. Het Logi-technic Sleuyter Rally Team komt er aan de start met de MINI Countryman Cooper S (1.6 Turbo)

Startnummers Geko Ypres Rally 2012
1. Hänninen - Skoda Fabia S2000
2. Mikkelsen - Skoda Fabia S2000
3. Loix - Peugeot 207 S2000
4. Tsjoen - Skoda Fabia S2000
5. Breen - Peugeot 207 S2000
6. Flodin - Ford Fiesta S2000
7. Solowow - Peugeot 207 S2000
8. Wiegand - Skoda Fabia S2000
9. Arzeno - Peugeot 207 S2000
10. Snijers - MINI Countryman Cooper S (1.6T)

woensdag 13 juni 2012 18:00

   

helft van de punten

Na het dramatische ongeval waarbij Roel Vrolix en Stef Winters het leven lieten, werd de Sezoens Rally 2012 gestaakt na 4 klassementsproeven. Zoals het standaardreglement van de FIA bepaalt, werd een officieel eindklassement opgemaakt, waarbij de helft van de punten werden toegekend in het Kampioenschap van België (tussen de 25% en 50% van het parcours werd afgelegd).

maandag 21 mei 2012 20:00

   

SezoensRally

Patrick Snijers, Johan Gitsels en samen met hen het volledige Logi-technic Sleuyter Rally Team wensen hun diepste medeleven te betuigen aan de families, vrienden en kennissen van Roel Vrolix en Stef Winters.

Sterkte aan de ganse organisatie en medewerkers van het Racing Team Moustache uit Bocholt.zondag 20 mei 2012 13:30

   

Patrick en johan klaar voor de maaskiezel te Bocholt.

Aanstaande zaterdag wordt in Bocholt en omstreken de Sezoensrally gereden, dat is de vierde manche van het BK rally. Uiteraard staat ook deze wedstrijd in het teken van de clash tussen de rijders die elk 7 titels wonnen met name Pieter Tsjoen en Patrick Snijers. Patrick Snijers en Johan Gitsels zijn klaar voor Bocholt.

Vrijdag bouwt het Logi-technic Sleuyter rallyteam haar tenten op op het pittoreske kerkplein van Bocholt. Op dat zelfde moment verkennen Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels de 4 klassementsritten van de Sezoensrally. "In tegenstelling tot vorig jaar vervangt KP Gerdingen die van Vogelsdonk" zegt Johan Gitsels. "Een klassieker die terugkeert al zal ik geen referentiepunten hebben want het is mijn allereerste Sezoensrally. Maar dat wil niets zeggen want in Jambes stond ik ook voor het eerst aan de start in de rally van Wallonië en we reden er een goede wedstrijd waarin we uiteindelijk als tweede eindigden. Ik kijk echt uit naar deze rally die in vergelijking met alle andere wedstrijden toch speciaal is en dat heeft alles te maken met de vele onverharde wegen die we voor de wielen geschoven krijgen."

"Onverhard is eigenlijk een te ruime omschrijving voor het soort parcours waarmee we geconfronteerd worden"
stelt Patrick Snijers. "We rijden op maaskiezel, een soort van kleine ronde steentjes. Het is heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt en de wagen op elk moment onder controle hebt. Lukt dat dan doe je mee voor de zege."

"Ik herinner me dat Patrick vorig jaar met een oude Skoda Octavia op slechts vier tellen van de winnende Citroën C4 WRC van Alexandre Romain eindigde. Het zou mooi zijn mochten we zaterdagavond één seconde sneller zijn dan die andere Citroën C4 WRC. Pieter liet dit seizoen nog niets liggen en is bezig aan een indrukwekkende lijst van zeges. Maar, hoe langer dat lijstje wordt, hoe sneller de eerste nederlaag dichterbij komt. Ik kijk uit naar een nieuw sportief duel!"


Patrick Snijers
treedt zijn co-rijder bij. "Mensen denken soms dat we er moedeloos van worden maar dat is helemaal niet het geval hoor. In de rally van Wallonië hebben we ons goed geamuseerd en een dijk van een wedstrijd gereden. Alleen was er eentje sneller dan wij. Zaterdag proberen we de rollen om te draaien. Ik hoop op de onverharde wegen het gebrek aan kracht te compenseren met mijn ervaring op dat soort wegen. Lukt ons dat dan ligt het kampioenschap opnieuw open. Her en der lees ik dat Snijers onder druk staat. Ik zou niet weten waarom. De Logi-technic Mini toont zich een zeer betrouwbare wagen. Alleen is het met de WRC van de nieuwe generatie die uitgerust is met een 1600 cc motor moeilijk opboksen tegen een WRC van de oude generatie. Bocholt is altijd een buitenbeentje van het kampioenschap en in juni staat er met de rally van Ieper één van mijn lievelingswedstrijden op het programma. Daar start iedereen met een Super 2000 wagen en kunnen we met gelijke wapens strijden. Maar eerst is er de Sezoensrally. Zaterdagavond hoop ik op het podium te staan. Het hoogste schavotje zegt mij wel wat."

Patrick Snijers won de Sezoensrally twee keer. In 2009 en 2002 telkens met een Subaru Impreza.

woensdag 16 mei 2012 21:00

   

voorstelling 36ste Sezoensrally.

Video persvoorstelling 36ste Sezoensrally op 19 mei te Bocholt.

dinsdag 15 mei 2012 20:30

 

 

   

snijers wil de Sezoensrally te Bocholt winnen.

Het pittoreske kerkplein in Bocholt zal op zaterdag 19 mei weer bruisen van gezelligheid. Het rustige centrum van het Noord-Limburgse stadje verwelkomt de top van de Belgische rallysport voor de vierde wedstrijd van het Kampioenschap van België. Ronkende motoren, adrenaline, spektakel, topsport en gezelligheid, dat zijn de ingrediënten van de Sezoens Rally.

De Sezoens Rally is ondertussen uitgegroeid tot een klassieker op de Belgische rallykalender. De wedstrijd is befaamd om zijn gezelligheid, maar ook geliefd voor zijn apart karakter, want een derde van de snelheidsproeven wordt verreden op maaskiezel. Gravel is voor echte rallymen wat vers gemaaid gras is voor een voetballer: een droom en een uitdaging! Maar, om de rechtervoet beneden te houden op de smalle landwegen bezaaid met een laag rollende kiezelstenen, daar is lef voor nodig. Op dit parcours kunnen de piloten met een groot hart het verschil maken.

Het parcours werd dit jaar trouwens aanzienlijk gewijzigd. De snelle proef Volgelsdonk verdwijnt van het programma, maar in de plaats wordt een klassieker opnieuw opgevist: Gerdingen, met als publiekspunt bij uitstek de brug over de baan Bocholt-Bree, waar je de rallywagens twee keer ziet passeren en ze over lange afstand kunt volgen.

Het kloppend hart van de Sezoens Rally blijft natuurlijk Bocholt, waar de rallywagens na elke lus onder handen genomen worden door de mecaniciens van de teams in de schaduw van de kerktoren, maar ook naast Brouwerij Martens, al sinds de creatie van de wedstrijd de hoofsponsor van de Sezoens, genoemd naar hun gelijknamige schuimende trots. Op vraag van de Stad Bree, houden de rallypiloten tijdens elke ronde ook even halt in het centrum van Bree, op het Vrijthof, voor de gezellige terrasjes. Nog meer ambiance voor fans en piloten.

Pieter Tsjoen ongeslagen, maar Snijers wil winnen.

Met elk zeven Belgische titels op hun naam, staat het Kampioenschap van België 2012 in het teken van het duel tussen titelverdediger Pieter Tsjoen en Patrick Snijers, die beiden jacht maken op het absolute record van acht kampioenentitels. Voor de start in Bocholt heeft Pieter Tsjoen de beste papieren. Met zijn Citroën C4 WRC is de Oost-Vlaamse zakenman dit jaar nog ongeslagen. Na drie zeges op rij, komt Tsjoen met vertrouwen aan de start. Dat hij vorig jaar zwaar van de baan ging op de jump in Velhoven, daar wil hij liever niet meer aan herinnerd worden.

"Ik heb inderdaad de Sezoens Rally nog maar een keer gewonnen, twee jaar geleden, maar die sortie van vorig jaar zit zeker niet meer tussen mijn oren. Ik ben er klaar voor. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat rijden met slicks op de maaskiezel aan 200 km/h niet mijn favoriete bezigheid is, maar ik wil in de Sezoens mijn titelkansen ten volle verdedigen," vertelde Tsjoen na zijn zege in de Rally van Wallonië.

Uitdager Patrick Snijers geniet elk jaar van de maaskiezel, de ondergrond waarop hij destijds zijn geroemde wagenbeheersing kweekte. Dit seizoen staat Snijers onder hoogspanning voor de start in Bocholt, want de Logi-technic Mini JCW WRC beet al drie keer in het stof. De Limburger puurt het absolute maximum uit zijn 1.6 Turbo, maar de C4 WRC van Tsjoen blijkt een maatje te groot…

"Misschien kunnen we op het onverhard wel voor de verrassing zorgen, al zijn er ook veel rechte stukken in het parcours waarop de wagen van Tsjoen met zijn hogere topsnelheid in het voordeel is. Wij rijden als enige in het Belgisch kampioenschap met een World Rally Car van de nieuwe generatie, dus met een 1.6 turbomotor. Het is jammer dat we tegen de oudere generatie tweeliters benadeeld zijn, maar de Mini blijft natuurlijk een fantastische WRC. En, ik blijf knokken, zeker op het onverhard, om Tsjoen onder druk te houden,"
vertelt Patrick Snijers.

Bonjean, Langenakens, Viaene…

Naast de twee belangrijkste titelkandidaten, zijn er nog een aantal outsiders voor de overwinning die ook met een WRC aan de start komen. Mathias Viaene heeft in de Rally van Wallonië met een podiumplaats en drie snelste tijden vertrouwen getankt voor het verdere verloop van het seizoen met de Subaru Impreza WRC S12 van NCRS. Jonas Langenakens, altijd sterk op het onverhard in Bocholt, maar niet altijd even gelukkig, werkte drie wedstrijden af met de Ford Focus WRC08 van NCRS, maar voor de Sezoens kiest hij wellicht voor een Peugeot 207 S2000. Ook David Bonjean zal met een WRC aan de start komen, al zal het niet met zijn Peugeot 307 WRC zijn, maar met een Subaru Impreza. Ferdi Biesheuvel zal in Bocholt de kleuren van Hankook verdedigen met zijn Subaru Impreza WRC S6.

Let op je veiligheid…

Rally is een fantastische sport, maar het gevaar loert om de hoek. Daarom vragen we met aandrang aan al de rallyfans om de richtlijnen van de veiligheidsverantwoordelijken en commissarissen te volgen. Zoals Messi een pentalty kan missen, kan ook de beste rallyrijder een foutje maken. Dat moet ook kunnen, want anders kan je nooit maximaal aanvallen. Geef hen de ruimte om de limiet op te kunnen zoeken door de verboden zones vrij te houden.

Rally is niet in de eerste plaats een feest, maar wel topsport. Geniet van de artiesten van de weg, maar denk aan je veiligheid, toon respect voor de omwonenden en de veiligheidsmensen en drink na de wedstrijd gezellig een Sezoens op het Kerkplein in Bocholt, maar beperk de alcohol tijdens de wedstrijd. Enkel op die manier kunnen we nog jaren genieten van de fantastische rallysport in Bocholt.

zondag 13 mei 2012 09:00

   

dani sordo wint irc-rally Tour de Corse met mini Super2000.

Vandaag schreef Dani Sordo de IRC-rally Tour de Corse op zijn naam. Hij kwam aan de start met de nieuwe evolutie op de MINI Super2000 (1.6 motor). Hij schonk MINI de eerste zege in het IRC en de eerste punten in het kampioenschap 2012.

Nu MINI en Prodrive de intentie hebben zich in te schrijven voor het IRC hebben de promotoren van de competitie een derogatie toegekend aan Dani Sordo voor de Tour de Corse. De Spanjaard en zijn copiloot kunnen zo toch punten scoren in het IRC.

Zodra de inschrijving van MINI voltooid is zal de constructeur ook opgenomen worden in de tussenstand van het IRC. Er moet dus niet gevreesd worden voor een herhaling van het scenario van Ieper in 2011 waar Patrick Snijers met zijn Mini in Super2000 versie op een zijspoor gezet werd.

zaterdag 12 mei 2012 20:00

   

Het logi-technic sleuyter Rally team wil winnen in Bocholt.

Op zaterdag 19 mei wordt de Sezoensrally te Bocholt opnieuw verreden op deels onverhard wegen. Het Logi-technic Sleuyter Rally Team wil dit jaar meestrijden voor de algemene zege! Vorig jaar moest Patrick nipt de duimen legen met 4 seconden verschil op een Citroën C4 WRC in zijn verouderde Skoda Octavia WRC. Door zijn spectaculaire rijstijl kon Patrick het publiek bekoren met prachtige passages. Dit jaar gaat hij niet voor minder!

De vierde wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship wordt verreden in Noord-Limburg. Het rallycentrum in de schaduw van de kerktoren en vooral van de Brouwerij Martens, de producent van het heerlijke amberkleurige streekbier Sezoens, ademt een gezellige en ontspannen sfeer uit. Die feestelijke stemming en de rustgevende sfeer van de bosrijke, groene regio, zijn typerend voor de Sezoensrally.
De Sezoensrally is berucht, gevreesd en... geliefd voor zijn parcours. Ongeveer een derde van de rally wordt verreden op maaskiezel, gravelpaden bezaaid met typische ronde keitjes. Omdat alle proeven een gemengde ondergrond hebben, wordt er niet met gravelbanden gereden, wat tot gevolg heeft dat de rallywagens aan hoge snelheid het gevoel geven te zweven over de rollende kiezel. Enkel piloten met veel vertrouwen durven het gaspedaal onderin te houden. De snelheid op het onverhard ligt bij momenten bijzonder hoog, waardoor de remzones delicaat zijn. Niet voor niets is dit parcours erg geliefd bij Patrick Snijers, die er zijn car control optimaal kan benutten.

Afspraak op 18 en 19 mei op het Kerkplein van Bocholt om het Logi-technic Sleuyter Rally Team aan te moedigen.

maandag 7 mei 2012 21:30

   

tevreden over mijn prestatie, niet over resultaat

Patrick Snijers en zijn co-rijder Johan Gitsels zijn op de tweede plaats geëindigd in de rally van Wallonië, de derde wedstrijd van het BK rally. Het duo reed met de Logi-technic Sleuyter Mini een fantastische wedstrijd maar botste op een superieure winnaar.

"Als je Pieter Tsjoen niet meetelt hebben we eigenlijk gewonnen"  knipoogt Patrick Snijers "Eigenlijk rijdt hij in een andere categorie. Johan, ikzelf en samen met ons het volledige Logi-technic Sleuyter Rallyteam kunnen niet anders dan tevreden zijn over onze wedstrijd. Alleen zijn we tweede, en daarvoor zijn we niet naar Namen gekomen. De ingenieur van Prodrive krapte zich enkele keren achter de oren toen hij tijdens de assistentie de data bekeek. Geloof me, we hebben alles uit de Mini gehaald en een fantastische koers gereden. Jammer genoeg volstaat dat niet voor de zege. Wij hebben vorig jaar gekozen voor een WRC van de nieuwe generatie. Een Mini met 1600cc motor, met turbo en een kleinere luchtinlaat vergeleken met de oude WRC's. Tsjoen is een fantastische rijder maar zijn wagen is op dit moment gewoon te sterk voor alles en iedereen. Hij wint wel maar echt strijd is er niet en dat is voor niemand leuk. Misschien moet de RACB naar volgend jaar toe eens denken om een BOP (Balance Of Performance) test te organiseren zodat we toch met min of meer gelijke wagens aan de start komen."

Co-rijder Johan Gitsels debuteerde in de rally van Wallonië. "Dit was geen evidente rally. De weersomstandigheden zorgden voor een extra moeilijkheidsgraad waardoor het moeilijk was om de juiste bandenkeuze te maken. Die keuze was niet altijd optimaal maar eigenlijk nooit slecht. Het is jammer dat we ten opzichte van Pieter op de lange rechte stukken steeds moeten passen. Patrick heeft een prima wedstrijd gereden. Hij rijdt technisch heel goed, hij rijdt snel maar we missen wat kracht. We gaan binnenkort met Prodrive rond de tafel zitten om te bekijken wat we kunnen doen. Tussen nu en de Sezoensrally wordt de motor gereviseerd zodat we daar eigenlijk met een zo goed als nieuwe krachtbron aan de start zullen staan."

zondag 29 april 2012 19:00

   

aanloop naar De 29ste Rallye de Wallonie.

De introductie in 2008 van het nieuwe frequentieplan van de Franse gemeenschap moest het mogelijk maken dat we tijdens elke rally van het Belgisch kampioenschap een rally radio zouden hebben.

Maar omdat de regionale zenders die deze service meestal verzorgden intussen verdwenen waren, ontstond er een soort vacuüm voor deze situatie, dat zich nu evenwel beetje bij beetje oplost.

Met Must FM heeft de Naamse regio sedert ongeveer één jaar een lokaal radiostation dat hoewel beperkt in uitzendvermogen, toch grotendeels het geografisch gebied van de rally bestrijkt. Beide partijen zagen snel het belang van samenwerking in, zodat de toeschouwers (in tegenstelling tot andere infodiensten die eventueel beschikbaar zijn via internet, iPod en smartphone) opnieuw gratis en rechtstreeks geïnformeerd worden over de klassementen van alle kp’s ! Om van alles op de hoogte te zijn moet je volgend weekend dus afstemmen op FM 87.6

De automobielclub van Namen heeft met de verantwoordelijken van de RTBF een overeenkomst gesloten, om in het uitzendschema van één van de twee grote Waalse TV zenders een reportage over de wedstrijd op te nemen. De eerste uitzending is voorzien op woensdag 2 mei omstreeks 23h15 op La Deux en de tweede, eveneens op La Deux kan men bekijken op zaterdag 5 mei, net na de start van de zes uren van Spa.

donderdag 26 april 2012 20:00

 
   

een speciale trofee voor elke beste chrono op de Citadelle!

Het programma, vrijdagavond op de “esplanade” van de Citadelle van Namen is totaal herzien.

Hoewel het Pro'Pulsion-team drie BMW’s M3 Gr.A meebrengt, waarmee Laurent Molle, Julien Durbecq en Bernard Herman tussendoor voor spektakel zullen zorgen, zal de show (zoals dat tussen 2006 en vorig jaar het geval was) niet langer in de eerste plaats verzekerd worden door extra piloten die de rally niet rijden, maar door de deelnemers van de rally van Wallonie¨zelf en in het bijzonder die van het Belgian Rally Championship. En…voor het eerst sedert de intro van deze showproef op vrijdagavond, rijden deze deelnemers deze kp zelfs tweemaal !

Ze krijgen dus twee kansen om de snelste chrono van de avond te realiseren en zo de speciale trofee die daaraan verbonden is te winnen. Hoe kan men trouwens de teams beter motiveren dan op de flanken van de Citadelle en voor wellicht 5000 toeschouwers hun “pilotage” snelheid en efficiëntie te demonstreren ?

donderdag 26 april 2012 18:30

 
   

snijers-gitsels willen met logi-technic sleuyter mini bevestigen

Vrijdagavond start op de Citadel van Namen de rally van Wallonië, de derde manche van het BK rally 2012.  De rally van Wallonië is aan zijn 29ste editie toe en werd tot dusver 4 keer gewonnen door Patrick Snijers. De eerste keer was in 1984 (Porsche 911). Nadien kwamen er nog zeges in 1985 (Lancia 037), 1994 (Ford Escort Cosworth) en in 1996 (Ford Escort Cosworth).

"De rally van Wallonië is een heel ander type rally dan wat we tot dusver voor de wielen geschoven kregen"
zegt Patrick Snijers. "Het is een vloeiende en snelle rally, maar anders dan de Haspengouw waar de topsnelheid ook hoog was. In en om Namen zijn er veel waaiers en afwisselend kleine, smalle en brede wegen. Je kan er een strak tempo aanhouden."

"Ik zal dus bij de les moeten zijn"
zegt co-rijder Johan Gitsels. "Dit is mijn eerste deelname aan de rally van Wallonië en de verkenning leert dat het een moeilijke rally is. Vooral in de snelle waaiers zal ik de nota's snel moeten aangeven."

De 29ste editie van de rally van Wallonië is er eentje met ruim 180 deelnemers. "In totaal staan er 11 WRC's aan de start waarvan eentje van dezelfde generatie als onze Logi-technic Sleuyter Mini. Het is niet onbelangrijk om de nuance te leggen tussen de oude, krachtige WRC's met tweeliter motoren en de nieuwe generatie met 1600 motor. De Fiesta van Van Loon wordt een mikpunt en een belangrijke referentie. Uitspraken doen over welke plaats we ambiëren is zinloos. Iedereen die hier met een competitieve wagen start doet dat om te winnen. Voor ons is dat niet anders. Het wordt sowieso een felbevochten wedstrijd en zoals ik eerder dit seizoen al aanhaalde, het kan en zal op details aankomen."

"De rally van Wallonië is gespreid over drie dagen wat toch lang is voor een Belgische rally. Een mix van snelheid, betrouwbaarheid, concentratie en af en toe wat geluk zal nodig zijn om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen"
pikt co-rijder Johan Gitsels in. "Patrick, ikzelf en samen met ons het volledige Logi-technic Sleuyter rallyteam hebben er alle vertrouwen in."

Sinds kort informeert Patrick Snijers zijn fans via Twitter. "Ik ben al een tijdje actief op Facebook maar snap ook het belang van Twitter. Ik probeer in aanloop van de wedstrijd mijn volgers, supporters, fans te informeren met korte boodschappen. De mensen zijn er meer mee bezig dan ik dacht en ik krijg altijd toffe reacties en aanmoedigingen. Het is wel niet altijd mogelijk om iedereen persoonlijk te antwoorden maar mensen mogen zich daardoor niet laten ontmoedigen. Ik apprecieer het enorm. Dat ze me maar blijven steunen! Ik hoop ook dat er andere rallyrijders tijd maken om te twitteren want zo brengen we onze sport en sponsors nog meer onder de aandacht." 

Wie Patrick Snijers wil volgen via Twitter kan dat via #Patricksnijers.

dinsdag 24 april 2012 16:00

   

startnummer 3 voor Patrick en Johan tijdens de rally van wallonië

Volgend weekend komen niet minder dan 11 WRC's aan de start in de Rallye de Wallonie, aangevoerd door de zevenvoudige Belgische kampioenen Pieter Tsjoen (Citroën C4 WRC) en Patrick Snijers (MINI JCW WRC). Het belooft een intense strijd voor de podiumplaatsen te worden met verder ook nog Mathias Viaene (NCRS Impreza WRC S12), Jonas Langenakens (NCRS Impreza WRC S10), David Bonjean (Peugeot 307 WRC) en Philippe Stéveny (PH Sport Citroën C4 WRC), de nationale kampioen van 1997.

De Rallye de Wallonie telt dit jaar ook mee voor het Open Nederlandse Rally kampioenschap, waardoor Eric Van Loon (Fiesta WRC), Eric Bolhaar (Skoda Fabia WRC) en Edwin Schilt (Impreza WRC S14) eveneens van de partij zijn.

Deze week werden de inschrijvingen nog afgesloten met 2 extra WRC's. Zo zal voormalig Belgisch kampioen Xavier Bouche zijn opwachting maken met zijn Subaru Impreza WRC S5. Ook Stéphane Lhonnay droomde reeds enige tijd om eens met een oudere WRC van start te gaan. Volgende week lijkt die droom waarheid te worden, want de piloot uit Wanze legt de laatste hand aan een deal met NCRS om een Subaru Impreza WRC S5 te huren.

Startnummers Rallye de Wallonie 2012

1 Tsjoen Pieter Chevaillier Eddy Citroen C4 WRC 
2 Van Loon Erik Scholtalbers H. Ford Fiesta WRC
3 Snijers Patrick Gitsels Johan Mini JCW WRC
4 Langenakens Jonas Delvaux K. Ford Focus WRC
5 Bonjean David Guillaume Chr. Peugeot 307 WRC

zondag 22 april 2012 13:30

   

presentatie 29ste rally van wallonië

RALLY DIGEST
29
ste
Rallye de Wallonie – 27-28-29 april 2012.

Telt voor :
Belgisch rallykampioenschap (3de
manche BFO-BRC) en het Nederlands rallykampioenschap.

Parcours :

22 chronoritten (9 verschillende)
Totale afstand KP’s : 235.35 km.
Vrijdag 27/4: KP Citadel (2x) 19h00
Zaterdag 28/4: Start 8h30 - 3x4 KP's (Malonne, Arbre, Crupet, Natoye)
Zondag 29/4: Start 8h30 - 2x4 KP's (Bois-de-Villers, Naninne, Wartet, Vedrin)

Servicepark :

Avenue Jean Materne, Jambes.

Tickets en programma :
De ticketprijzen werden dit jaar vastgelegd op :

15 € Citadel Show, algemene inkom 15 €.

Verkenningen :
21/04/2012 : (09u00 – 12u00) – (13u00 – 21u00)
22/04/2012 : (09u00 – 12u00) – (13u00 – 20u00)

Technisch nazicht : 27/04/2012 - Parc Astrid / Jambes

Website

www.automobileclubnamur.be

zaterdag 14 april 2012 13:30

   

Tweede plaats voor snijers in TAC RAlly

Patrick Snijers en Johan Gitsels zijn zaterdag tweede geëindigd in de TAC Rally, dat is de tweede wedstrijd van het BK rally 2012. Na afloop van de wedstrijd was er tevredenheid met het behaalde resultaat maar ook een zweem van ontgoocheling omdat de Logi-technic Sleuyter MINI John Cooper Works WRC op geen enkel moment kon meedoen voor de zege.

"We zijn zaterdagochtend slecht begonnen waardoor we de ganse dag moesten achtervolgen. Op die manier hebben we onze rechtstreekse concurrent Pieter Tsjoen nooit echt onder druk kunnen zetten  zoals we dat deden in de Haspengouw rally"
blikt Patrick Snijers terug. "Afgelopen woensdag reden we de shakedown en die was niet echt representatief voor de wedstrijd. Zaterdagochtend regende het en lagen de wegen er spekglad bij. Ik moest er echt voor zorgen dat de wagen niet van de baan ging. De afstelling van de MINI was niet goed, de wagen stond te laag en stuurde niet goed. In de allereerste klassementsrit krijgen we 15 sec om de oren. Na die rit hebben we de wagen, met de middelen die we hadden, zelf wat bijgeregeld voor de volgende ritten om hem tijdens de eerste assistentie volledig op punt te krijgen. Nadien ging het steeds beter en reden we tijden in de buurt van Pieter Tsjoen maar niet genoeg om hem onder druk te kunnen zetten. De komende weken moeten we nog harder werken aan de wagen, de afstelling nog verbeteren om beter voor de dag te komen in de rally van Wallonië eind van de maand."

"Het was geen evidente rally maar alles bij elkaar ben ik tevreden met de tweede plaats" aldus Johan Gitsels, co-rijder van Patrick Snijers en afgevaardigd bestuurder van Logi-technic. "Anderzijds moeten we onder ogen durven zien dat winnen er nooit echt heeft ingezeten en dat is toch wel een beetje ontgoochelend. We hadden verwacht dat we in hier in Tielt toch iets meer konden betekenen ten opzichte van Pieter. De afstelling van de wagen was niet goed en dat maakt dat we toch een tijdje hebben liggen zwemmen. Tijdens het tweede wedstrijdgedeelte hebben we beter weerwerk geboden maar toen was de kloof al zo goed als onoverbrugbaar. "

"Ik ben een winnaar en als dat niet lukt dan is het een teleurstelling" zegt Jan Huyge, afgevaardigd bestuurder van Logi-technic. "De verwachtingen waren heel hoog gespannen en we hadden verwacht dat het een strijd zou worden zoals in de Haspengouw rally. De eerste klassementsrit buiten beschouwing gelaten konden we constant tijden draaien die min of meer in de buurt kwamen van Pieter Tsjoen en dat is dan weer positief. Ons Logi-technic Sleuyter team heeft in de loop van de wedstrijd progressie gemaakt maar er ligt nog wat werk op de plank. Het blijft hard werken!"

zondag 8 april 2012 23:30

   

snijers tevreden na shakedown

Niets dan tevreden gezichten woensdagavond bij het Logi-technic Sleuyter Rallyteam van Patrick Snijers en Johan Gitsels na afloop van de shakedown van de TAC Rally. De MINI John Cooper Works WRC is klaar voor de volgende opdracht.

"Er was enorm veel volk komen opdagen voor de shakedown"
zegt Patrick Snijers. "Het is altijd leuk te merken dat er veel belangstelling is voor onze sport en daar kan het Logi-technic Sleuyter Rallyteam alleen maar blij om zijn. Het enige nadeel is dat je lang moet wachten vooraleer je kan rijden op zo'n shakedown. Daardoor koelen de banden af en van echt testwerk komt er niet veel in huis. We hebben vier runs gedaan en het gevoel zat goed. Dat is het belangrijkste!"

"Vooral de wegligging was prima"
pikt co-rijder Johan Gitsels in. "Ik kijk enorm uit naar de TAC Rally en naar een nieuwe strijd met Pieter Tsjoen, zonder daarbij de andere sterke concurrenten over het hoofd te willen zien of tekort te willen doen. In de TAC rally krijgen we een ander type parcours voorgeschoteld dan in de Haspengouw rally. Kunnen we de kloof verkleinen? Zijn we beter? Kunnen we revanche pakken voor de Haspengouw? Het zijn veel en vooral boeiende vragen waar we hopelijk een positief antwoord op zullen krijgen."

donderdag 5 april 2012 16:30

   

patrick & johan klaar voor de tac-rally

Aanstaande zaterdag wordt in en om Tielt strijd geleverd voor de zege in de TAC Rally, de tweede manche van het BK rally. Uiteraard tekenen Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels present met de Logi-Technic MINI John Cooper Works WRC.

Denk je nog vaak terug aan de Haspengouw rally en de allerlaatste klassementsrit?

"Om eerlijk te zijn elke dag"
zucht Patrick Snijers. "Ik nam die bewuste bocht te breed, schoof van de baan en bleef steken op een belachelijk bultje. Ik denk niet dat het een fout was, eerder een vorm van voorzichtigheid. Ik nam die bocht niet agressief genoeg. Och, het is om dood te vallen. Maar gedane zaken nemen geen keer, de Haspengouw is voorbij, lang leve de TAC rally van Tielt."

Het parcours van de TAC rally, ligt dat jou en je wagen beter?

"Dat is moeilijk te zeggen. Vrijdag zullen we na afloop van de verkenningen meer weten maar één ding is wel zeker, er zijn veel minder lange rechte stukken in vergelijking met de Haspengouw en dat is goed nieuws voor ons. Tsjoen blijft in mijn ogen de topfavoriet. Maar hij is niet de enige taaie klant die aan de start komt in Tielt. Jonas Langenakens wil bevestigen, Mathias Viane wil presteren voor eigen volk en er is Freddy Loix die nog eens aan de start komt en ook al start hij met een Super 2000, Loix is altijd een te duchten tegenstander."

"Iedereen van het  Logi-Technic rallyteam is gemotiveerd. Samen willen we er een mooie wedstrijd van maken. Winnen is de ultieme ambitie. Ik kom nooit aan de start om tweede te worden. Ik ga er alles aan doen om zaterdagavond op het hoogste schavotje te staan."

Zijn er nieuwe evoluties op de Logi-Technic MINI John Cooper Works WRC?
"De Mini is een jonge rallywagen die constant evolueert. Tijdens de voorbije WK rally van Portugal verscheen Sordo aan de start met een volledig nieuwe update. Ik weet dat wij dit weekend nieuwe remmen aangebonden krijgen. Fabio is constant bezig om de wagen te verbeteren. Ook zijn hard labeur motiveert iedereen."

Je won de TAC Rally vier keer. Drie zeges dateren nog van de vorige eeuw.
"Grappig dat we al over eeuwen spreken, zolang draai ik dus al mee! De TAC rally moet de rally zijn die ik het minst aantal keer gewonnen heb. In de jaren tachtig won ik drie keer op een rij (1983, 1984, 1985). Mijn laatste zege dateert van 2001. Dat is 11 jaar geleden. Hoog tijd om er iets aan te doen dus."

dinsdag 3 april 2012 22:00

   

Het Logi-technic rally team op De shakedown

Morgen (woensdag) komt het Logi-technic Rally Team met Patrick Snijers en copiloot Johan Gitsels aan de start voor de shakedown van de 39ste TAC Rally te Tielt. De Logi-technic MINI zal er aan een laatste test onderworpen worden voor de start van de tweede manche van het BFO-BRC 2012. De MINI zal vanaf de rally in Tielt gedecoreerd zijn met een nieuwe partner "Decoranda, de full-service veranda" uit Maldegem, zij leveren en plaatsen aluminium veranda's en zonneweringen ook in uw streek.

Vanaf dit jaar gaat een technische controle de shakedown van de TAC Rally vooraf, dit volgens timing van 16u tot 19u ter hoogte van De Friethoek (Wingensesteenweg 111, Tielt).

De shakedown zelf wordt gereden op de vroegere KP De Ratte. Van 19u tot 22u kunnen de deelnemers die dit wensen hun bolide afstemmen voor de typische Tieltse wegen en tegelijk wat ritme opdoen. De start van de proef bevindt zich in de Willekomstraat, te bereiken via de Wingensesteenweg (baan Tielt-Wingene). Ook het publiekspunt valt via deze weg te bereiken. De inkomprijs bedraagt 5 €.

dinsdag 3 april 2012 20:00

   

startnummer 2 voor de Logi-technic MINI WRC

De vraag stellen of Patrick Snijers en Freddy Loix komend weekend kunnen verrassen in de TAC Rally is afbreuk doen aan hun palmares en talent. De vraag is eerder of ze met hun respectievelijke wagens, meer bepaald de 1.6-liter Mini WRC en de atmosferische Peugeot 207 S2000, druk kunnen zetten op de tweeliter WRC's van de vorige generatie, meer in het bijzonder de Citroën C4 WRC van regerend kampioen en topfavoriet Pieter Tsjoen.

Na zijn zege in de Rally van Haspengouw, start 7-voudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen natuurlijk weer als topfavoriet in Tielt. Maar, in Landen bleef de Mini WRC van Snijers lang in de buurt en het parcours in Tielt lijkt minder in het voordeel van de C4 WRC te spelen. Met de Wallonie voor de deur, moet Patrick Snijers scoren in de TAC Rally om de titelstrijd spannend te houden.


Patrick Snijers en Johan Gitsels krijgen komend weekend het startnummer 2 op de MINI JCW WRC.

Startnummers TAC-Rally 2012
1 Loix Freddy Vanneste Lara Peugeot 207 S2000
2 Snijers Patrick Gitsels Johan MINI JCW WRC
3 Tsjoen Pieter Chevaillier Eddy Citroen C4 WRC 
4 Viaene Mathias Vyncke Pieter Subaru Imprezza WRC
5 Langenakens Jonas Beernaert Nico Ford Focus 08 WRC
6 Lietaer Paul Pattyn Diederik Subaru Impreza WRC S6
7 Bonjean David Geerlandt Fr. Peugeot 307 WRC
8 Cornelis Bert Debaeke M. Subaru Impreza WRC S5
9 Verschueren Vincent Vanassche St. VW Polo Super 2000
10 Biesheuvel Ferdi Schillemans M. Subaru WRC Impreza

maandag 2 april 2012 20:30

   

39ste TAC Rally

Begin april wordt de tweede manche van het BFO Belgian Rally Championship verreden in het West-Vlaamse Tielt. Het servicepark en het hoofdkwartier van de rally vindt al jaren onderdak in de Europahallen, quasi in het centrum van de stad. De TAC Rally, een organisatie van de Tieltse Automobielclub, wordt ten onrechte wel eens als een "kleine" wedstrijd beschouwd. Hoogmoed komt voor de val. Dat hebben heel wat piloten die voor de eerste keer deze wedstrijd reden achteraf moeten bekennen. De klassementsproeven zijn immers uitermate verraderlijk. De smalle hobbelige baantjes hebben een erg gladde asfaltlaag, zelfs bij droog weer. Wanneer het regent is het helemaal uitkijken voor de diepe grachten langs de weg die het minste foutje afstraffen.

De Tieltse Automobielclub kan dit jaar ook weer een een aardig deelnemersveld voorleggen met niet minder dan 11 WRC’s.

De favorieten in de TAC Rally zijn met vier. Pieter Tsjoen start uiteraard opnieuw met de Citroën C4 WRC waarmee hij de Rally van Haspengouw won. Pieter zal het opnemen tegen Patrick Snijers en zijn Mini WRC, maar ook Mathias Viaene en Jonas Langenakens, die net zoals in Landen starten met respectievelijk de Subaru Impreza WRC S12 en de Ford Focus RS WRC08.

Paul Lietaer is in Tielt altijd een taaie klant. Wij won deze wedstrijd maar liefst acht keer. Hij komt dit jaar aan de start met een Subaru Impreza WRC P2000. Ook David Bonjean kent de TAC goed en kan er zich met zijn Peugeot 307 WRC in de strijd voor het podium mengen, ook al heeft hij het nadeel dat hij in Tielt aan zijn seizoen begint.

Ook Wim Soenens start opnieuw met één van de Subaru Impreza WRC S5’s van zijn eigen team. Een andere S5 wordt bestuurd door Bert Cornelis. De Nederlander Ferdi Biesheuvel start ook met een Subaru. Sébastien Sturbois betwist zijn tweede BK rally met zijn Toyota Corolla WRC na de East Belgian Rally vorig jaar, ook de Engelsman Nigel Mummery komt aan de start met een Ford Focus WRC05.

Uiteraard moet naast deze WRC’s ook Freddy Loix in het oog gehouden worden met zijn Peugeot 207 Super2000.

Deze week stellen we de voorbereidingen van het Logi-technic Rally Team op de 39ste TAC Rally voor.

zaterdag 31 maart 2012 14:30

   

prodrive wil hoog scoren in wk portugal

Komende WRC manche tijdens de rally van Portugal wil Prodrive met de Mini John Cooper Works WRC zich mengen in de strijd voor de zege. Het doel van Dani Sordo is het podium terwijl Patrick Sandell voor de top 5 gaat.

Een jaar na het debuut van de Superproduction versie van de Mini WRC zal de Mini WRC beschikken over verschillende evoluties, waaronder 3% meer vermogen, een nieuwe neus en nieuwe Öhlins schokdempers.

Met de terugkeer van Prodrive, afwezig in Mexico, kunnen we weer hopen een Mini WRC in de kopgroep te zien in de vierde manche van het Wereldkampioenschap Rally.

donderdag 29 maart 2012 21:30

   

ON Board in de Logi-technic MiNi tijdens de Rally van Haspengouw.

Via onderstaande links kan je de Rally van Haspengouw 2012 opnieuw beleven van het Logi-Technic Rally Team. Rij mee in de Logi-Technic Mini WRC met Patrick Snijers en Johan Gitsels.

On board Rally van Haspengouw 2012

SS05 Walshoutem
SS06
Halle-Booienhoven
SS07
Zepperen
SS08
Gelmen

SS09
Walshoutem
SS10
Halle-Booienhoven
SS11
Zepperen
SS12
Gelmen

SS13
Walshoutem
SS14
Halle-Booienhoven

woensdag 14 maart 2012 21:00

   

Ingrijpende herschikkingen voor de 29ste rally van Wallonië.

Met een sterk gewijzigd parkoers, een aangepast scenario en een reeks van "kleine attenties" voor zowel  deelnemers als de toeschouwers ziet het er naar uit dat de editie 2012 van de rally van Wallonië, tijdens  het laatste weekend van april er één zal worden van hoog niveau.

Deelnemers en toeschouwers zullen de derde manche van het BFO-BRC, het rallykampioenschap van België, mogelijk niet meer herkennen, want in aanloop naar zijn verjaardag in 2013 krijgt de rally van Wallonië een “new-look”. Het proces van vernieuwingen dat vorig jaar ingezet werd, wordt gewoon verder gezet vertelt Etienne Lerson, het boegbeeld van de Naamse ploeg. We hebben immers gedifferentieerd en op verschillende vlakken gewerkt om zowel de nationale proef als het criterium te herwaarderen. Zo is de showproef, vrijdagavond op de Citadelle dit jaar enkel voor de deelnemers van het BFO-BRC, al wordt ze nu wel twee keer gereden. En… er is een speciale bonusprijs voor de piloot die er de beste tijd neerzet! Daags nadien zullen de deelnemers in Arbre ook een nieuwe proef ontdekken, die sommigen zich misschien nog herinneren van jaren geleden uit de rallysprint van Burnot. Verder is er een grondige aanpassing van de klassementsproef in Wartet (niet langer een showkp) en zal er een regroup (met specifieke toegang) georganiseerd worden in Lustin. Voor het zondag-gedeelte tot slot is er een gevoelige verlenging voor de proef van Vedrin. Mag ik onderstrepen dat deze wijzigingen enkel mogelijk waren dankzij de medewerking van de overheidsinstanties van Namen, Assesse, Hamois en Profondeville maar eveneens van gemeentes als  Andenne, La Bruyère, Eghezée en Anhée die ons dit jaar toelaten om er onze rally te laten passeren. Waarvoor hier uiteraard onze welgemeende dank !
    
Hoewel ze niet langer het publiek zullen amuseren met hun spectaculaire passages op de flanken van de Citadelle, werden de criteriumdeelnemers evenwel niet vergeten in deze reconversie. “In tegendeel” gaat de voorzitter van de automobielclub van Namen verder. Voor de eerste keer zullen de criteriumdeelnemers kunnen strijden op een parkoers van zes verschillende kp’s, waarvan de helft hen totaal onbekend is! Aangezien die parkoerswijzigingen in de huidige context verre van evident zijn, ben ik ervan overtuigd dat de deelnemers aan het criterium die inspanningen die we voor hen doen zeker zullen waarderen en er bijgevolg ook geen probleem mee hebben ze niet langer vrijdag, maar pas zaterdag in de loop van de voormiddag (na de technische controle) van start gaan.        
    
Ook het publiek zal profiteren van de vernieuwingen. “Inderdaad, al zal het publiek niet alleen genieten van de nieuwe passages op de kp’s, maar ook van de animatie van vrijdag tot zondag in het rallycentrum (nog steeds in Jambes), waar ook in het servicepark constant en gratis spektakel geboden wordt. Ik maak van deze gelegenheid ook gebruik om te preciseren dat ook de toegang tot de Citadelle verbeterd zal worden en dat er bovendien een speciale zone voorzien wordt, met een specifieke infrastructuur, voorbehouden voor minder validen. Door de tribunes op de “esplanade” wil ik verder onderstrepen dat het publiek op de Citadelle immers in perfecte veiligheid kan genieten van de rally. Daardoor is de show-kp van vrijdagavond trouwens uitgegroeid tot een “rendez-vous” voor de ganse familie en in deze moeilijke tijden voor de autosport willen wij dus meer dan ooit bijdragen tot het positieve imago van onze sport”          

Vermelden we tot slot nog dat de Naamse klassieker opnieuw meetelt voor het kampioenschap van Nederland. “De Knaf heeft die visie zelfs nog verruimd, want voortaan tellen diverse wedstrijden buiten Nederland mee voor dat kampioenschap. Temeer omdat de rally van Wallonië daarvan de eerste is, hopen we er gezien de reputatie van onze wedstrijd uiteraard op dat de beste Nederlanders aanwezig zullen zijn. In dat verband wil ik trouwens bevestigen dat er ook aanpassingen zijn voor onze team-avond op zaterdag 21 april na de verkenningen. Naast de gezamenlijke maaltijd voorzien we tijdens die gezellige avond immers ook de een teamvoorstelling. Tot slot is het een waar genoegen dat we ook opnieuw de twee promotieformules van ons land : de Fiesta Sporting Trophy en de Citroën Racing Trophy Belux  kunnen verwelkomen. Kortom, hoewel het seizoen pas gestart is, mogen we eind april langs de boorden van de Maas… rekenen op een kwalitatief hoogstand deelnemersveld.”

donderdag 8 maart 2012 22:30

   

evolutie door prodrive voor mini wrc.

Prodrive zet de ontwikkeling en verbetering verder van de huidige Mini John Cooper Works WRC met nieuwe evoluties op hun huidig rallywapen en dit ook voor hun privé klanten.

Dani Sordi en Kris Meeke hebben afgelopen vier dagen samen met de ingenieurs van Prodrive getest in Spanje om de nieuwe verbeteringen aan de tand te voelen en te evalueren.

Belangrijkste evoluties zijn het maximaal vermogen van de motor werd met drie procent verhoogd dankzij een nieuwe inlaat en een nieuwe restrictor, maar ook een herwerkte koeling en een nieuwe elektrische waterpomp. De elektronica werd ook aangepakt.
Langs de buitenzijde is de nieuwe voorspoiler de opmerkelijkste wijziging ivm een beter koeling. Een nieuwe lithium-ion batterij zorgt voor een winst van 7 kilo. In totaal heeft de Mini WRC 10 kilo verloren. De ballast om aan het minimumgewicht te geraken kan nu op een meer optimale plaats gelegd worden.

Hopelijk kunnen deze wijzigingen de kloof minder groot maken met de 2-liter wagen van Pieter Tsjoen.

dinsdag 6 maart 2012 20:30

   

Patrick snijers versus Pieter Tsjoen.

Patrick Snijers versus Pieter Tsjoen tijdens de Rally van Haspengouw 2012.Met dank aan stopandgotv.be

dinsdag 28 februari 2012 20:30

   

Anticlimax voor Patrick Snijers.

Niets dan beteuterde gezichten zaterdagavond bij het Logo-Technic rallyteam toen het nieuws binnen sijpelde dat Patrick Snijers stil stond in de allerlaatste klassementsrit. Op dat ogenblik reed Snijers op de tweede plaats.

Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels zagen een sterke rally dus niet bekroond. Een wedstrijd waarin ze 4 snelste tijden reden, concurrent Pieter Tsjoen onder druk zetten en hem meermaals lieten twijfelen en ondanks een lekke band tot op het einde meestreden voor de zege.

Duel

Vooraf wisten we dat de Haspengouw voor onze wagen de minste goede wedstrijd van het seizoen zou zijn. Er zijn veel lange rechte stukken en die zijn in ons nadeel. Enkel regen, veel regen, had het verschil in vermogen kunnen compenseren maar ik ben zeer tevreden van onze Mini. Op Zepperen maakte ik altijd tijd goed op Tsjoen behalve bij de tweede doortocht toen ik al snel lek reed.

Het was een boeiende, leuke strijd met Pieter Tsjoen. Voor het eerst heb ik hem laten twijfelen. Door hem ten alle tijden onder druk te blijven zetten heeft hij enkele fouten gemakt. De teneur voor het seizoen is gezet. Ik hoop nog veel van dit soort wedstrijden te kunnen rijden alleen hoop ik op een betere afloop voor mezelf.

Fatale fout

Het was een domme, onnozele fout. Ik kan het niet anders of beter zeggen. Bij het nemen van een haakse bocht schuift de wagen een beetje en komt die terecht op een bult van 15 à 20 cm hoog. Eén wiel hangt te ver over die bult, ik geef gas en de wagen trekt zich schuin waardoor we vast komen te zitten op de berm. Als er daar enkele mensen hadden gestaan dan hadden ze ons kunnen duwen en was er niets gebeurd. Pech voor ons, er stond geen kat.

Mensen kunnen en mogen zich afvragen of we op dat moment nog zo hard moeten rijden. Het antwoord is ja omdat je nooit weet wat je concurrent doet. 26 sec dichtrijden op één rit is onmogelijk maar Tsjoen wist dat ik niet zou opgeven. In de voorlaatste rit ging ik voluit en het verschil met Tsjoen bedroeg slechts 0,2 sec in ons voordeel. Dat wil zeggen dat ook hij toen voluit ging en er dus ook niet gerust op was. Conclusie ... door mijn manier van rijden kon hij geen gas terug nemen en moest hij in die laatste rit ook voluit gaan. Ook hij kon in die laatste rit in de fout gaan. Je moet dus blijven strijden. Dat is het mooie van de sport. Het is alleen jammer voor ons dat één fout ons de das omdoet. Dat is een ontgoocheling.

Fabio Lazzerini

Ik ben heel blij over onze samenwerking want de auto heeft weer wat progressie gemaakt. We rijden met de ophanging die ook op de officiële auto's zit en dat merk je. De wagen ligt heel stabiel op de weg en ook al is het nog maar de derde wedstrijd in WRC uitvoering die ik met de Mini rijd, toch heb ik hem al goed onder de knie ... en dat kan alleen maar beter worden.

De volgende wedstrijd is de TAC rally, een wedstrijd die beter bij onze Mini zal passen. Maar ik maak me geen illusies, we gaan daar geen cadeaus krijgen. Het zal opnieuw op het scherp van de snee zijn.

zondag 26 februari 2012 16:30

   

Patrick snijers in de fout op de allerlaatste proef.

Na de derde doortocht op KP Zepperen (onverhard tussen de fruitbomen) was het verschil tussen Pieter Tsjoen en Patrick Snijers tot een kleine 16 seconden geslonken. Op de snelle KP Gelmen met lange rechte stukken kon de Citroën C4 van Pieter Tsjoen een kleine 9 seconden goedmaken. In de laatste ronde met 2 proeven kon Patrick in Walshoutem opnieuw de scratch draaien.

Op de allerlaatste proef, Halle-Booienhoven, maakte Patrick Snijers in zijn Mini JCW WRC een klein foutje met grote gevolgen. Bij het uikomen van een bocht brak de Mini te fel uit en eindigde de wagen met de buik op een talud. Het duurde 25 minuten voor de toeschouwers de Mini weer los hadden geduwd. Weg een mooie tweede plaats voor Snijers in deze Rally van Haspengouw...

Door dit voorval werden Patrick en Johan terug geslagen naar een 20ste plaats algemeen in het eindklassement van de Rally van Haspengouw 2012.

zaterdag 25 februari 2012 23:30

   

Voorstelling Rally van Haspengouw.

Vandaag voelde Patrick de Logi-technic MINI WRC een laatste maal aan de tand voor de start van het BFO-BRC 2012 met de Rally van Haspengouw van komend weekend. Hij maakte er verschillende runs en testte de nieuwe vering van Öhlins en remmen op de MINI die werd klaargestoomd door Fabio Lazzerini en zijn R-Tec team.
Patrick: "Ik ben héél tevreden over de weglegging en heb heelwat tractie op dit vettige testparcours. Morgen verkenningen en zaterdagmorgen zijn we klaar voor de jacht op een achtste Belgische rallytitel met mij co Johan Gitsels".


Foto's test Snijers Rally van Haspengouw: rally-image.be

Voorstelling Rally van Haspengouw
15de Rally van Haspengouw
zaterdag 25 februari 2012
1ste manche van het Kampioenschap van België Rally

Parcours: 357,19km in totaal - 159,42km tegen de chrono verspreid over 14 KP's (3x4 proeven + 2 proeven).
Na de start op het podium om 8u gaat het naar Walshoutem, gevolgd door 'scheidsrechter' Halle-Booienhoven (14,75 km), Zepperen met het vele onverhard en Gelmen.


Rallycentrum:
kazerne EMI22 langs de Hannuitsesteenweg 80 te Landen.

Inkom: 20€, per proef 7€, programmaboekje 5 €.

Radio: TrudoFM via 105.2 FM

LIVE resultaten: www.rallytiming.nl

donderdag 23 februari 2012 19:45

   

Patrick & Johan zijn klaar voor nieuw seizoen.

Aanstaande zaterdag wordt in en om Landen de eerste van in totaal acht wedstrijden van het BK Rally 2012 gereden. Sinds enkele jaren is de Haspengouw rally de opener van het kampioenschap. Eén van de vele deelnemers is Patrick Snijers die samen met Johan Gitsels in de Logi-Technic MINI John Cooper Works WRC sterk wil presteren.

De Haspengouw rally is er eentje met traditie. In de jaren 80 zakten wereldtoppers zoals Juha Kankkunen af naar Landen om deel te nemen aan deze wedstrijd die begin jaren 90 van de kalender verdween. In 1998 werd de Haspengouw new look boven de doopvont gehouden. Eerst als een regionale wedstrijd maar vanaf 2003 opnieuw als een volwaardige wedstrijd van het BK.

Patrick Snijers won de Haspengouw in 2003 (Subaru Impreza WRC) en in 2009 (Subaru Impreza WRC S12) en behoort ook dit weekend tot het kransje favorieten. "Het lijkt misschien niet zo maar de Haspengouw vind ik één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen" zegt Patrick Snijers. "Zeker als het regent en de modder van de velden stroomt moet je op je hoede zijn. Dit weekend hoop ik stiekem op regen want dat ligt mij en onze Mini. Bij droog weer krijgen we een ontzettend snelle rally en wordt het moeilijker om in het zog van de Citroën C4 WRC van Pieter Tsjoen te blijven. Maar moeilijk gaat ook."

Tsjoen en Snijers hebben nu elk 7 titels op hun naam staan. Snijers verlangt al lang naar een achtste titel. "Mijn rallyhonger is nog lang niet gestild en uiteraard gaan we ook dit jaar voor de titel al zal dat opnieuw een moeilijke klus worden omdat het niveau jaar na jaar stijgt. Details zullen over de titel beslissen vandaar dat het mij ook een enorme boost geeft om vanaf nu opnieuw met een perfectionist als Fabio Lazzerini te kunnen samenwerken. Hij zou wel eens het verschil kunnen maken. Mijn laatste titel won ik in 1994, toen werkte ik ook samen met Fabio."

Patrick Snijers verwelkomt met Groep Sleuyter een nieuwe sponsor. "Ik ben enorm fier dat Groep Sleuyter ons project steunt. Samen met Logi-technic hebben we nu een project over twee jaren dat ons in die termijn in staat moet stellen om telkens mee te strijden voor de titel. Ik ben Logi-technic, Groep Sleuyter en mijn andere sponsors enorm dankbaar voor de steun en zal hun vertrouwen niet beschamen" besluit Patrick Snijers.

woensdag 22 februari 2012 13:00

 

   

zes wrc's aan de start.

Het aftellen is begonnen. Vrijdag gaat het BFO Belgian Rally Championship 2012 van start. De 15de editie van de Rally van Haspengouw in het Vlaams-Brabantse Landen heeft de eer de debatten te openen. Hoewel een aantal teams hun budget nog niet rond hebben of hun wagen nog niet geprepareerd hebben, kan organisator Topspeed Rally Club Haspengouw toch een aantrekkelijke affiche presenteren met maar liefst zes WRC's en twee Super 2000's.

Tsjoen versus Snijers


Voor de overwinning tipt iedereen natuurlijk op Pieter Tsjoen, de Belgische kampioen die vorig seizoen zijn Citroën C4 WRC overtuigend naar de overwinning stuurde. De Oost-Vlaamse zakenman gaat met dezelfde wagen op jacht naar een 8ste Belgische titel, maar één man wil daar een stokje voor steken: Patrick Snijers. Ook Snijers heeft zeven Belgische titels op zijn palmares staan en wil zijn record niet zomaar uit handen geven. Het eerste deel van hun titelduel wordt uitgevochten op de snelle proeven in Haspengouw.


"Ik kijk al uit naar het duel met Patrick. Die achtste titel is geen obsessie, maar natuurlijk is dat wel ons hoofddoel,"
vertelde Pieter Tsjoen, die het voordeel heeft dat zijn tweeliter WRC een hogere topsnelheid heeft.

"Ik moet hopen op regenweer en een modderig parcours, want anders komen we wellicht in de problemen met onze lagere topsnelheid,"
vertelde Patrick Snijers, die vorig jaar niet van de partij was in Landen.

Jong geweld


Maar, een verrassing is niet uitgesloten. NCRS pakt immers uit met een indrukwekkende vloot WRC's. Het team van Wim Soenens en Johan Caen brengt drie Subaru's en een Ford aan de start, waaronder de snelle Ford Focus WRC08  voor lokale specialist Jonas Langenakens, vorig jaar indrukwekkend op het gladde parcours in Landen. De Landenaar wil zijn podiumplaats graag herhalen in 2012.

"Ik blijf voorzichtig in mijn uitspraken, want ik heb nog niet met de Ford Focus WRC08 gereden. Ik kijk er zeker naar uit, want dit parcours ligt me natuurlijk wel."

Teamgenoot Mathias Viaene is nog iets beter gewapend, want hij bestuurt de modernere Impreza WRC S12 die vorig jaar nog in handen was van Melissa Debackere. Teambaas Wim Soenens komt zelf ook aan de start met een Impreza WRC S5, terwijl de S9 bestuurd wordt door Geert Beauprez.


Godrive gaat ervoor


In Klasse 2 komen drie wagens aan de start, waardoor ook zij volle punten kunnen scoren. Jos Hermans gaat immers van start met een Mitsubishi Lancer EvoX R4. De attractie in deze klasse zal het duel zijn tussen de Volkswagen Polo Super 2000's van Godrive, het team van Gaby Goudezeune. Wat het extra boeiend maakt is het feit dat de S2000's bestuurd worden door twee voormalige Historic-kampioenen: uittredend kampioen Tuur Vanden Abeele en spektakelman Vincent Verschueren.

Bob maakt zijn comeback

In Klasse 3 start Stéphane Lhonnay met zijn Lancer Evo9 als topfavoriet. De Gr.N-kampioen van 2010 wil het behalen van de BFO Award in de Condroz Rally verzilveren met een knalprestatie in Haspengouw. Hij zal niet alleen moeten uitkijken voor lokale specialisten Yves Van Colen en Marc Streel, maar vooral voor Bob Colsoul, die na een jaar inactiviteit zijn rentree maakt in zijn thuisrally.

Eenzame Porsche tegen de BMW's

Timothy Van Parijs zal met zijn Porsche ongetwijfeld voor spektakel zorgen. Bij de achterwielaandrijvers moet hij de strijd aangaan met een resem snelle en spectaculaire BMW's, zoals de Z4M Coupé van Guino Kenis, de 130i's van Chris Van Woensel en Steve Vanbellingen en de M3's van Hubert Deferm en Tom Schoolmeesters.

Skoda versus Citroën

Bij de voortrekkers kijken we uit naar het debuut van Geoffrey Vander Schelden met zijn gloednieuwe Citroën DS3 R3T. Met de Skoda Fabia R2 van Matthias Boon heeft hij alvast een ideale referentie om zijn progressie in te schatten. Matthias Boon is trouwens ook de referentie voor Stephan Hermann, die met een Fabia RS Gr.M aan de start komt. We zagen de jonge Hermann vorig jaar in de East Belgian al schitteren in het Criterium met zijn Fiat Punto. Kortom, een jonge kerel om in het oog te houden.

woensdag 22 februari 2012 12:00

 

   

Logi-technic MiNi in nieuw kleedje.

Voor de start van het BFO-BRC 2012 van komende zaterdag met de Rally van Haspengouw in Landen komt de MINI JCW WRC van Patrick Snijers in een nieuw kleedje te staan. Naast Logi-technic en Groep Sleuyter als sterke partners voor het Patrick Snijers Rally Team merken we enkele nieuwe partners: MINI Hasselt Store.

MINI Hasselt Store is een gezamenlijk initiatief van twee MINI concessiehouders in Limburg: Peter Beckers (Genk en Dilsen-Stokkem) en Groep van Osch (Halen, Hasselt en Tienen).

Patrick Snijers en Johan Gitsels krijgen komend weekend het startnummer 3 op de MINI JCW WRC.

Startnummers Rally van Haspengouw 2012


1. Tsjoen-Chevaillier (Citroën C4 WRC)
2. Langenakens-Delvaux (Ford Focus WRC08)
3. Snijers-Gitsels (Mini JCW WRC)
4. Lhonnay-Botson (Mitsubishi Lancer Evo9 Gr.N)
5. Viaene-Vyncke (Subaru Impreza WRC S12)
6. Beauprez-Steffi Snaet (Subaru Impreza WRC S9)
7. Soenens-Eddy Snaet (Subaru Impreza WRC S5)
8. Colsoul-Segers (Mitsubishi Lancer EvoX Gr.N)
9. Verschueren-Vanassche (VW Polo S2000)
10. Vanden Abeele-Smets (VW Polo S2000)

dinsdag 21 februari 2012 19:30

 

 

   

Fabio Lazzerini is gepassioneerd door rallySport.

In het tussenseizoen raakte bekend dat Patrick Snijers de overstap maakte van BMA naar R-Tec. De man achter R-Tec is Fabio Lazzerini. Lazzerini is door de wol geverfd en heeft 20 jaar ervaring in de autosport. Met zijn R-Tec team won hij drie titels met Pieter Tsjoen en twee titels in de S1600 klasse met Larry Cols en Bernd Casier.

"Ik kijk enorm uit naar de Haspengouw rally en naar een nieuwe samenwerking met Patrick Snijers"
zegt Fabio Lazzerini. "Het wordt een blij weerzien want Patrick Snijers is de allereerste rijder waarmee ik samenwerkte. Dat gebeurde exact 20 jaar geleden toen ik bij RAS mijn eerste stappen in de autosport zette. Samen pakten we titels in België en Nederland. De kers op de taart was de Europese titel met Snijers in 1994."

20 jaar in de autosport is een lange staat van dienst. "Dat is zo maar ik heb me nog geen enkel moment verveeld. Ik werk ook graag samen met Belgische rijders omdat ze altijd zichzelf blijven. Cols, Casier, Tsjoen, Snijers ... dat zijn mensen die stuk voor stuk gemotiveerd zijn, die weten wat ze willen en vooral niet naast hun schoenen gaan lopen. Dat mag ik wel. Veel mensen denken dat ik een geheim heb dat tot succes leidt. Ik kan u zeggen dat het collectief de kracht of het geheim is. Ik ben nog steeds gemotiveerd net als mijn medewerkers. Iedereen die hier komt werken is gepassioneerd en enorm toegewijd. Wij werken hard en dat levert vaak resultaat op en die resultaten werken motiverend, houden ons scherp. Ik luister ook altijd naar mijn rijders. Hij is als het ware de koning in het team. Met hem wil ik praten, naar oplossingen zoeken, samenwerken om tot nog betere resultaten te komen. Dat is mijn drijfveer. Misschien is het psychologische aspect het belangrijkste van alles. Wanneer een rijder zich gewaardeerd voelt en kan werken met een gemotiveerd team dat telkens het maximale wil geven dan heb je als team samen al een hele weg afgelegd."

"In de jaren 90 werkte ik al samen met Fabio"
zegt Patrick Snijers. "Dat was in de glorieperiode van het RAS team toen Fabio samenwerkte met Henri Lotterer. Ik kijk enorm uit naar onze nieuwe samenwerking. Dat wij elkaar na al die jaren opnieuw vinden is fantastisch. Fabio is iemand die heel gefocust is op zijn job en daarin de perfectie nastreeft."

Perfectie. Het woord is gevallen. "Ik weet dat mensen vaak zo over mij denken en ik moet toegeven dat het wel zo is. Ik wil altijd dat alles perfect is en ik ben niet vaak tevreden over iets. That's me, c'est moi! De oorzaak van die drang naar perfectie is te vinden in mijn jeugd. Van 1977 tot 1982 speelde ik basketbal bij het toenmalige Monceau. Eerste nationale,  hoog niveau en Amerikaanse trainers die me constant vooruitduwden. Daar heb ik hard getraind en geleerd om nooit op te geven, om niet los te laten en steeds proberen om progressie te maken. Ik doe niet aan sport om mee te doen maar om te winnen. Ik haat verliezen. En laat Patrick er nu net hetzelfde over denken..."

dinsdag 21 februari 2012 14:00

 

   

Groep Sleuyter nieuwe partner Patrick Snijers.

Aanstaande zaterdag begint Patrick Snijers aan een nieuw hoofdstuk in zijn autosportcarrière. Was 2011 een kennismakingsjaar met Logi-technic en de Mini dan is 2012 een jaar waar geoogst kan worden. Om een volledig BK te kunnen afwerken is er budget nodig en in de Groep Sleuyter heeft Patrick Snijers, naast Logi-Technic, een tweede sterke partner gevonden.

Steven Sleuyter : "Patrick Snijers is een enorm gemotiveerde, ambitieuze persoon die dit jaar op zoek gaat naar een achtste titel. Zowel Patrick Snijers als zijn collega Pieter Tsjoen jagen dit jaar die achtste titel na. Groep Sleuyter vindt dit een zeer mooi en spannend project vandaar dat wij vanaf de Haspengouw rally gaan samenwerken. Wij hebben Patrick de voorbije weken een aantal keren ontmoet en naast zijn ambitie en motivatie valt ons ook op dat hij eigenlijk een heel gewone en sociale kerel is. Al die kenmerken zijn terug te vinden in de Groep Sleuyter en omdat wij ons als bedrijf met Patrick Snijers kunnen vereenzelvigen steunen wij hem dan ook maximaal."

De visie van Groep Sleuyter

De kernactiviteit van de Groep Sleuyter bestaat in het bouwen en verkopen van vastgoedprojecten aan de Belgische kust, met focus op de omgeving van Oostende. De filosofie van de groep is altijd al geweest om een zo sterk mogelijke verticale integratie na te streven. Van de aankoop van bouwgronden tot de afwerking en verkoop van de projecten; alles gebeurt zo veel mogelijk in eigen beheer en door eigen personeel.

Op die manier verzekert Groep Sleuyter de klant een constant, hoog kwaliteitsniveau op alle vlakken. Bovendien verloopt zo het contact tussen onze firma en de klanten vlot, direct en zeer persoonlijk. Dit zijn meteen ook de kernwaarden van onze firma.

Franklin Sleuyter Foundation

Naast het zakelijke en sportieve luik van de Groep Sleuyter is er ook nog een sociaal luik. De Franklin Sleuyter Foundation is een initiatief van de afgevaardigd bestuurder van de Groep Sleuyter en is opgericht om iets te doen aan het schrijnend tekort aan orgaandonoren in Vlaanderen. De Franklin Sleuyter Foundation wil het doneren van organen in de belangstelling brengen, o.m. door een langspeelfilm te financieren waarin dit thema aan bod komt. Alle info over dit project is terug te vinden op de webstek
www.fs-foundation.be.

maandag 20 februari 2012 17:30

   

Voorbeschouwing: de legende van de boucles de spa.

Meer dan 320 deelnemers en tienduizenden toeschouwers tellen nu al weken af naar de 54ste editie van de Boucles de Spa, om opnieuw een evenement te beleven dat aansluit bij de traditie van de rallysport. De Boucles de Spa kunnen ondertussen ook prat gaan op een internationale uitstraling. Het succes van de Legend Boucles de Spa is dan ook niet toevallig.

Ondanks de problemen met de tijdsopname in 2011, tekenen de deelnemers weer massaal present voor een autosportfeest met een werkelijk schitterend startveld.

Op de affiche staan wagens van 1950 tot 1986, met toprijders uit tien landen. De voornaamste gasten zijn zonder meer de Fransman Didier Auriol (Escort) en de Zweed Bjorn Waldegard, beide ex-wereldkampioen rally, maar ook de meest recente winnaar van de 24 Uur van Le Mans, André Lotterer (Porsche) en Welshmen en spektakelman Gwyndaf Evans (Mazda RX7).

Van Belgische zijde zijn alle toppers van gisteren en vandaag aanwezig op drie uitzonderingen na: Grégoire de Mevius (zijn Nissan 240 RS is niet klaar), Renaud Verreydt (geen rijbewijs) en Pieter Tsjoen (hij bereidt de Haspengouw voor). Zijn er wel: de vier musketiers Marc Duez, Patrick Snijers, Robert Droogmans en Guy Colsoul, waarbij Colsoul (Mitsubishi) de enige is die niet met een Porsche 911 start. Verder zijn er de voormalige WK-mannen Bruno Thiry (aan zijn 250ste rally toe - Escort MKI), Freddy Loix (Skoda 130 Gr .B) en François Duval (Ford Escort MKI), naast uiteraard de kersverse WK-topper van het Citroën Junior Team, Thierry Neuville (Visa 1000 Pistes). Andere grote namen zijn ex-kampioen van België rally Bernard Munster (Porsche), ex-winnaar Chavan (idem) en de uittredende winnaar Stefan Stouf (Escort MKI).

Pascal Gaban (Porsche), Jean-Pierre Van de Wauwer (Lancia Beta Monte-Carlo), François de Spa (MINI) zijn outsiders, net als enkele mannen die van het circuit komen afgezakt, zoals Bertrand Baguette (Escort), Eric Van de Poele (Porsche), Fred Bouvy (Escort), Steve Vanbellingen (BMW), Guino Kenis (BMW) of Maxime Martin (Escort), naast de ex-wereldkampioen jumping Félix-Marie Brasseur en de kampioenen uit de Super Motard Seel en Delepine.

Uiteraard is de lijst nog veel langer, maar we hebben geen plaats om alle deelnemers op te noemen. Wat de wagens betreft, zijn er naast de Porsche, Escort en Opel ook exoten als de Ferrari 308 GT0 Gr.4 van Waldegard, een Nissan 240 RS, een Audi Quattro A2 en een Datsun Violet Gr.4. We mogen uiteraard ook de monsterlijke Lancia Delta S4 Martini Groep B, die voor het veld uitrijdt met het nummer S0, niet vergeten.

Met 80% achterwielaangedreven wagens is het spektakel gegarandeerd. Het spreekt voor zich dat jong en oud zullen genieten van het deelnemersveld, met opnieuw de meest schitterende wagens uit de jaren ’70 en 80 en dat de sfeer weer eens uitstekend zal zijn, hoeft geen betoog. 

Maar om het feest niet te verknallen, zoals in de Condroz gebeurd is, roepen wij alle toeschouwers op om ook in deze rally voor historische wagens het gevaar niet te vergeten. Motorsport is dangerous, remember... 

Respecteer daarom wat de commissarissen zeggen en vragen en respecteer zo ook de sport en de duizenden andere fans en liefhebbers. Zij komen voor een show, niet voor een drama. Het carnaval, dat vindt in Malmédy plaats, en dronken mogen we in Spa alleen van geluk zijn!

vrijdag 17 februari 2012 13:00

   

Fun still exists herenigt de 3 musketiers.

Aanstaande zaterdag wordt in en om Spa de Legend Boucles de Spa gereden, de allereerste rallyafspraak van het seizoen in België. Door de jaren heen is dit evenement uitgegroeid tot een topwedstrijd die nostalgie en competitie hand in hand laat gaan.

Kris Perdu
, de man achter Fun Still Exists, zorgt dit jaar voor een unicum. "In de jaren 80 maakten Patrick Snijers, Robert Droogmans en Marc Duez furore in de Belgische rallywereld. Toen streden ze tegen elkaar, nu zaterdag zullen ze dat ook nog doen maar maken ze deel uit van één en hetzelfde team. Zoals de drie musketiers steeds zegden "All for one and one for all", zo zullen Patrick, Robert en Marc het deze week ook doen. Samen strijd voor één doel, de zege in de Legend Boucles de Spa.  Helaas kan ik er niet bij zijn omwille van professionele verplichtingen in Singapore. Daarom leek het me leuk om alle drie de Fun Still Exists Porsches uit te rusten met de vlag van Singapore zodat ik hen toch moreel kan ondersteunen."

Koen Wauters
is al jaren gebeten door de Legend microbe maar moet dit jaar passen. "Ik heb het te druk met The Voice van Vlaanderen. Mijn hart bloedt maar het leek me niet fair om zaterdagmorgen onvoorbereid naast Marc Duez in de wagen te kruipen. Maar ik steun het project 300% en duim dat minstens één van de wagens van Fun Still Exists op het podium mag eindigen en liefst zo hoog mogelijk."

Geen Koen Wauters naast Marc Duez die dus op zoek moest naar een andere co-rijder.
"Ik zal dit weekend extra attent moeten zijn want ik krijg niemand minder dan François Cornelis, voorzitter van de RACB, naast mij. De Legend Boucles de Spa is een fantastisch evenement. Jammer genoeg zal er dit jaar geen sneeuw liggen maar dat maakt de vreugde er niet minder om. In 2007 won ik deze wedstrijd in de huidige configuratie. In 1983 won ik de Boucles de Spa met een Audi Quattro. Ik kijk nu al uit naar de passage op de Clémentine."


Robert Droogmans
vormt team met Johnny Vangrieken. Droogmans komt met bescheiden ambities aan de start. "Ik hoop dat ik deze wedstrijd eens kan uitrijden. Dat lukt nog nooit in de Legend editie maar ook niet in de originele rally van destijds. Om één of andere reden ligt Spa me niet. Toch ga ik dit weekend mijn beste beentje voorzetten. Het leuke aan deze wedstrijd is dat we allemaal met dezelfde type banden starten, namelijk sneeuwbanden. Het enige wat me een klein beetje zorgen baart is dat er geen sneeuw is waardoor de snelheid hoger zal liggen en de remafstand groter zal zijn. Ik wil dan ook een warme oproep doen aan de toeschouwers om zich veilig op te stellen. Hoe veiliger ze staan hoe meer spektakel wij kunnen geven. Wij willen de toeschouwers tonen dat plezier nog steeds bestaat, de slogan van ons team: Fun Still Exists."

De derde musketier is Patrick Snijers. In tegenstelling tot Marc Duez en Robert Droogmans is Snijers nog steeds het competitiebeest van weleer. Snijers heeft dan ook een palmares in Spa om u tegen te zeggen.
"Ik won 6 keer de Boucles de Spa en 2 keer de Legend. Eigenlijk had ik vorig jaar moeten winnen maar omdat mijn wagen te jong was kreeg ik strafpunten waardoor ik uiteindelijk slechts derde eindigde. Dat wil ik dit jaar, samen met Johan Gitsels van Logi-technic, even recht zetten. Het hoeft geen betoog, ik wil winnen. Dit is pure nostalgie! De 3 musketiers samen in één team, voor één sponsor en alle drie beschikken we over een gelijkaardige wagen. Fantastisch!"

Verslag: test Legend Boucles de Spa 2012.

donderdag 16 februari 2012 19:30

   

road legend boucles de Spa.

Prachtig programma voor 8 euro: de onmisbare gids om de rally te volgen
Zoals ieder jaar is de toegang tot de RT’s van de rally en het assistentiepark volledig gratis. De organisatoren stellen daarnaast een schitterend programmaboekje voor, volledig in kleur en maar liefst 56 pagina’s dik. Dit alles krijgt u voor amper 8 euro. Wat vindt u allemaal in het boekje? Uiteraard de kaarten de RT’s, de overzichtskaart van de rally, de lijst met de startnummers – die u nergens anders zal vinden -, en een schitterende poster van de Citroën DS3 WRC van Thierry Neuville. Last but not least vindt u ook een overzichtsposter van de 25 grootste favorieten, naast een deelnameformulier voor een pronostiek waarmee u een schitterende camera GoPro kan winnen. U begrijpt het al, dit programma is de onmisbare gids om echt van de Legend Boucles de Spa te genieten. We willen ook benadrukken dat de opbrengst van het programmaboek helpt om ieder jaar het evenement te organiseren en voor u ook de grote – buitenlandse - vedetten aan te trekken. De verkoop van het programmaboekje start zaterdag om 7u30 onder de tent in startpark - Parc des 7 Heures -, maar ook aan het benzinestation van Texaco in Sart (500m rechts na de afrit van de autostrade Spa), ter hoogte van de haarspeldbochten van de Clémentine (aan de spoorwegbrug als u van Theux komt), aan de toegangsweg naar de eerste RT van Stoumont (Vallée de la Lienne en centrum Chevron).

Winterbanden voor iedereen, spijkers verboden

Zoals de nieuwe regelgeving het wil, hoeven de rijders zich niet langer het hoofd te breken over een eventuele bandenkeuze. Wat het weer ook mag zijn, iedereen start met sneeuwbanden (M&S), waar een klein symbool op de zijkant (berg) aangeeft dat het om de juiste banden gaat. Spijkerbanden en kettingen zijn en blijven sowieso verboden.


Straftijden naar gelang het bouwjaar en vierwielaangedreven wagens zwaar gestraft

Indien het toch zou sneeuwen, dan nog hebben wagens met een vierwielaandrijving niet bij voorbaat gewonnen spel. Ongeacht hun bouwjaar krijgen deze wagens een handicap in functie van hun cilinderinhoud. Voor de wagens die minder dan 2 liter onder de motorkap hebben, zoals de Visa 1000 Pistes, geldt dat ze hun strafpunten met 1,2 moeten vermenigvuldigen (tegen bijvoorbeeld 0,77 voor bijvoorbeeld een Ford Escort of Porsche 911 uit 1977). Voor de dikkere wagens, zoals de Audi Quattro geldt een multiplicator van 1,4. John Thomas kan dus maar beter alle besttijden rijden als hij een kans op de zege wil maken.

Enkele andere belangrijke punten uit het reglement: er is uiteraard de coëfficiënt gelinkt aan het bouwjaar. Deze coëfficiënt komt overeen met de laatste twee cijfers van het bouwjaar, bijvoorbeeld 0,72 voor een wagen uit 1972 of 0,84 voor een wagen uit 1984. Per seconde achterstand op de opgelegde tijd krijgt een deelnemer één strafpunt, per seconde voorspong mag hij op twee strafpunten rekenen. Let op: er is ook een straf van 500 punten voorzien voor de wagens die meer dan één maat van hun originele velgmaat afwijken. Zo mag een Escort die standaard met 13-duimsvelgen uitgerust is, niet met 15-duimsvelgen rijden. Doet de deelnemer dat wel, dan is daar een straf van 500 punten aan verbonden. Als een deelnemer een RT mist, dat krijgt hij sowieso 600 strafpunten en voor de verbindingen is er een onbestrafte achterstand van 15 minuten voorbehouden. Rodeo’s op de verbindingen zijn dus niet nodig.


Een camera GoPro voor de meest spectaculaire rijder

Net als vorig jaar krijgt de meest spectaculaire rijder van het prachtige startveld een prijs. En wie bepaalt wie er de meest spectaculaire is? De toeschouwers  natuurlijk! Die man of vrouw die het publiek als zijn lieveling aanduidt, mag rekenen op een camera GoPro Hero. Trouwens maken ook de mensen die hun stem uitbrengen kans op een soortgelijke prijs.


Uw pronostiek uitbrengen kan op
www.racspa.be

Het publiek heeft tot zaterdag om 09u00 CET ’s morgens om via de site
www.racspa.be een stem uit te brengen. De prijs? Een camera GoPro. Dat is toch meer dan de moeite waard om uw kans te wagen!

Technische controles donderdag vanaf 15u00

De meeste teams uit de streek mogen voor hun technische en administratieve controle al op donderdag naar Spa afzakken. Alles loopt door tot vrijdag 18u00, waarbij het merendeel van de tenoren uit de klasse Legend op vrijdag tussen 16u00 en 17u30 aan de bak komt.


Handtekeningen met posters op vrijdag vanaf 17u45 onder de tent

Het is stilaan een traditie! Alle vedetten, Belgen en buitenlanders, delen op vrijdag, van 17u45 tot 18u45, onder de tent in het centrum van Spa hun handtekeningen uit. Posters met een portret van de 25 favorieten van deze editie worden uitgedeeld en u kan ze laten tekenen door Waldegard, Auriol, Snijers, Neuville, Loix, Duval, Thiry, Lotterer, Colsoul and co.


De Classic twintig minuten eerder

De deelnemers van de categorie Classic moeten twintig minuten eerder opstaan. De eerste wagen, voorzien van startnummer N°201, start om 9u10 en krijgt meteen de Clémentine voorgeschoteld. Zo krijgen we in de Classic onmiddellijk een zekere hiërarchie. Opgepast dus dat u zich niet op de nuchtere maag laat verrassen. De dames en heren van de Classic houden hun middagpauze in de prachtige Abdij van Stavelot. Ze rijden 11 RT’s, waaronder tweemaal de showproef van de zoning van Plénesses (Dison-Andrimont).


Télévesdre brengt de RT van Creppe live!

Net als vorig jaar brengt de lokale zender Télévesdre de RT van Creppe zaterdagnamiddag live op TV! Indien u niet thuis bent, vergeet dan niet om de RT op te nemen!


Gezellig een school steunen

Op de Clémentine vindt u ook een drankstandje, met onder meer ajuinensoep, koffie en andere dranken ten voordele van het College Saint-François-Xavier uit Verviers. De leerlingen en leerkrachten van het vijfde jaar staan er om hun reis naar Rome te sponsoren. We vinden onder de leerkrachten onder meer de mama van Xavier Schene, de technische man van de RACB. Normaal zou ook leerkracht Chris Van Beneden hier moeten staan, maar zij kruipt liever rechts in de MGB van haar echtgenoot Joost Custers.

woensdag 15 februari 2012 21:00

   

GEKO Ypres Rally: 60% van het parcours vernieuwd.

De organisatoren van de Geko Ypres Rally hebben het parcours voor dit jaar afgerond. De teams zullen in totaal 18 klassementsproeven afwerken, samen goed voor ongeveer 300 km aan smalle, kronkelige en oneffen plattelandswegen. Tot 60% van de rally afstand is vernieuwd, met daarbij een compleet hertekende KP Heuvelland en de nieuwe KP Westouter.

De wedstrijd gaat ook dit jaar opnieuw door in de Westhoek, in de streek rond Ieper. De rally zal in totaal zo'n 675 km bedragen waarvan welgeteld 293 km klassementsproeven. Doordat 60% van de klassementsproeven aangepast of nieuw is, wordt de Geko Ypres rally, die toch al bekend stond als een moeilijke, veeleisende rally nog uitdagender voor de teams en gemakkelijker om volgen voor de toeschouwers.

De officiële start van de rally zal plaatsvinden in de late namiddag van vrijdag 22 juni 2012. Dag 1 zal bestaan uit 6 klassementsproeven, waarvan er twee tweemaal zullen gereden worden. Het hoogtepunt van deze eerste dag zou wel eens de volledig nieuwe KP Westouter kunnen worden, een uiterst technische en zeer bochtige klassementsproef met veel prachtige punten voor de toeschouwers. De drie andere klassementsproeven op vrijdag zijn Dikkebus, Langemark en Mesen Sauvegarde. Westouter en Langemark worden éénmaal gereden, Mesen Sauvegarde en Dikkebus tweemaal.

De rally-actie gaat verder op zaterdag 23 juni met nog eens twaalf klassementsproeven: 5 klassementsproeven die elk tweemaal gereden worden terwijl de beide Franse klassementsproeven slechts eenmaal gereden worden. Rally manager Alain Penasse: "Deze tweede dag van de Geko Ypres rally bevat de zeer bekende en populaire klassementsproeven Kemmel, Watou, Vleteren-Krombeke (het vroegere Proven-Vleteren), Hollebeke en Heuvelland. De beroemde en zeer uitdagende proef van Heuvelland, één van de langste van de rally, is grondig aangepakt en is volledig nieuw in vergelijking met vorig jaar. Ook KP Kemmel is volledig hertekend en de klassementsproef Vleteren-Krombeke heeft ingrijpende veranderingen ondergaan om deze KP nog wat moeilijker te maken en toegankelijker voor de toeschouwers."

De Geko Ypres rally steekt ook dit jaar opnieuw de Franse grens over met twee klassementsproeven in Frankrijk. De klassementsproef Lille Métropole wordt opnieuw rond Linselles verreden, de showproef in Wasquehal blijft ook dit jaar deel uitmaken van het parcours.

Alain Penasse kijkt vol vertrouwen naar de volgende editie van de Geko Ypres rally, die zich nu al als een echte klassieker aankondigt:
"18 klassementsproeven, 60% van het parcours vernieuwd, klassementsproeven op maat gemaakt voor de toeschouwers en 's werelds snelste S2000 piloten zullen er opnieuw voor zorgen dat de 2012 Geko Ypres Rally één van de hoogtepunten van het IRC wordt."

woensdag 15 februari 2012 13:00

   

patrick opnieuw met porsche van het Delahaye Classic team.

Het Delahaye Classic Team wordt net als vorig jaar één van de blikvangers in de komende Legend Boucles de Spa. Onder leiding van Lionel Hansen, zelf een adept van Historic rally’s, werden opnieuw 4 Porsches 911 klaargestoomd in de ateliers te Waver.

Nadat hij de zege vorig jaar nipt misliep (omwille van een historie met de leeftijdscoëfficiënt van de wagen) stelt Patrick Snijers opnieuw zijn vertrouwen in Delahaye Classic. De achtvoudige winnaar van deze wedstrijd is vastbesloten om zijn startnummer één eer aan te doen met een 9de eindzege (3de in de Legend). Snijers bestuurt de Porsche 911 2.7l RS, waarmee Francois Duval de zege vorig jaar binnen handbereik had alvorens op te geven met een elektrische panne.

“De auto is terug uitgedost in de originele oranje kleuren, waarin Bjorn Waldegard de Monte Carlo Rally won,”
zegt Pierre Sevrin, één van de zaakvoerders van het Delahaye Racing Team. “De Porsche SC RS is inmiddels verkocht. Doch met het nieuwe reglement dat ons verplicht om op gewone dagdagelijkse winterbanden te rijden, denk ik dat een minder krachtige wagen niet noodzakelijk benadeeld zal zijn. We rekenen in ieder geval op Patrick om mee te spelen voor de zege.”

dinsdag 14 februari 2012 21:30

   

snijers, droogmans, duez reünie in spa.

Logi-technic piloot Patrick Snijers zal dankzij de steun van "Funstillexists" en "Toekomst op Wielen" de twee andere musketiers vervoegen in de Legend Boucles de Spa 2012.
In de jaren '80 bezorgden de drie musketiers heelwat spanning en spektakel in de Belgische rallysport en zullen dit komend weekend in de regio van Spa opnieuw verzorgen.

Patrick vervoegd er samen het Team FSE met Robert Droogmans in een Porsche 911 2.0s Gr.3 uit 1970 en Marc Duez in een Porsche 911 Carrera RS uit 1974. De Porsches van Patrick en Robert worden klaargestoomd door Lionel Hansen van Delahaye Classic team.

De drie discipelen van wijlen grootmeester Gilbert Staepelaere rijden alledrie een Porsche in de FSE-kleuren (Fun Still Exists) voor als eerbetoon aan de RACB en diens tegenhanger in Singapore.

De historie van de drie musketiers
:funstillexists.com - toekomstopwielen.be

maandag 13 februari 2012 20:00

   

een tegen allen.

Het aftellen is begonnen. Binnen twee weken gaat het BFO Belgian Rally Championship 2012 van start. De eerste van de acht wedstrijden op de kalender is meteen een klassieker: de Rally van Haspengouw in Landen.

Nadat Logi-technic en Patrick Snijers in 2011 de nieuwe Mini JCW WRC presenteerden in ons nationaal kampioenschap, leek het pad geëffend voor de WRC’s van de nieuwe generatie. Maar, voorlopig blijft de Mini de enige 1.6 Turbo die het zal opnemen tegen de “oudere” tweeliters, aangezien er nog altijd geen duidelijkheid is over het programma van Freddy Loix in 2012. Patrick Snijers staat voor een mooie uitdaging, want hij wil bewijzen dat de nieuwe generatie de macht kan grijpen.

zondag 12 februari 2012 20:00 - bron: bfo-brc.be

 

   

meer dan geslaagde big rally event!

Voor de zesde maal richtte Tim Van Parijs samen met radio Brouwer, The Big Rally Event in. In een afgeladen zaal Qubus te Oudenaarde werden gisterenavond 41 wagens tentoongesteld uit verschillende disciplines (rally, circuit, rallycross,...).

Ook het Logi-technic Rally Team met Patrick en Johan en hun Logi-technic MINI WRC waren present. Het duo kijkt reikhalzend uit naar de start van het BFO-BRC 2012 binnen een tweetal weken tijdens de Rally van Haspengouw te Landen. Zij hebben één doel dit jaar en dit is een achtste Belgische rallytitel!

Verschillende piloten uit het kampioenschap 2012 stelden hun bolide voor aan het grote publiek; Pieter Tsjoen (Citroën C4 WRC), Mathias Viaene  (Subaru Impreza WRC S12) en Jonas Langenakens (Subaru Impreza WRC S10) waren ook aanwezig te Oudenaarde.

Iedereen kijkt dus uit naar de start van het kampioeschap; Nogmaals hou de rallysport veilig, zo kunnen we de toekomst van onze favoriete sport garanderen!

zondag 12 februari 2012 10:00

 

   

rally van haspengouw: de spanning begint te stijgen!

Nog een tweetal weken en het rallyseizoen 2012 wordt in België weer op gang geschoten door de rally van Haspengouw 2012.
Voor deze 15e editie heeft ons rallycentrum een fikse upgrade ondergaan. Dit jaar is alles geconcentreerd rond het voormalig leger depot EMI22 aan de Hannuitsesteenweg te Landen. Je kan daar ondermeer de service bezoeken. En één van de loodsen biedt plaats aan het podium, waar men ook terecht kan voor een natje en een droogje, en vanaf vrijdagmiddag voor inkomkaarten en programmaboekjes. Een paar andere nuttige feiten op een rijtje:

  • Technische keuring bij EMI22 op vrijdag 24-2 vanaf 13u00 uur tot ongeveer 19u00.
  • Start eerste wagen in EMI22 zaterdag 25-2 om 08u00 . Het podium voor de criteriumrijders is voorzien rond 17u30 en van de nationale deelnemers rond 20u00.
  • Rechtstreekse radio-uitzendingen vanuit het rallycentrum via Trudo FM (105.2 en 105.6 FM) met live tussenkomsten van reporters aan de finish van de klassementsproeven.
  • Op alle klassementsproeven zijn bepaalde publiekszones en catering voorzien. Er is echter afgesproken met de uitbater dat er GEEN ALCOHOL zal verkocht worden op de klassementsproeven.
  • Er worden 3 rondes van 4 kp’s gereden, met dan als afsluiter nogmaals 2 kp’s die meer dan waarschijnlijk in het donker zullen verreden worden.Het criterium rijdt 2 rondes van 4 kp’s en dan nog 2 extra kp’s.
  • Voor de eerste nationale wagens zullen er een aantal demo-wagens rijden van Slowly Sideways. Deze oude gloriën wil zullen ongeveer een half uur voor de 1e nationale deelnemer rijden, en dit vanaf de 2e ronde.

Rest nog de grote vraag, wie komt er allemaal aan de start?
Op dit moment zijn de inschrijvingen nog volop bezig, maar we kunnen toch al een aantal grote namen noteren. Zo zal Pieter Tsjoen opnieuw aanwezig zijn met de Citroën C4 WRC. Maar het zal voor hem geen gezondheidswandeling worden, want ook Patrick Snijers met de Mini WRC wil gerust met de overwinning naar huis gaan. Daarnaast zullen er ook een hele horde Subaru Impreza WRC wagens aan de start verschijnen, met op de eerste plaats lokale piloot Jonas Langenakens en verder zal ook Mathias Viaene zich niet zomaar gewonnen geven. In groep N kunnen we de comeback van Bob Colsoul vieren. De historic wagens zijn meer dan goed vertegenwoordigd, en de vraag is dan ook of Dirk Deveux zijn overwinning van vorig jaar kan overdoen.
In het Criterium gedeelte zijn er ook al een paar kanshebbers ingeschreven. Zal Erik Deveux daar opnieuw kunnen zegevieren, of gaan een paar Franstalige jongens, waaronder Laruelle of Renkin daar een stokje voor steken? Bij droog weer zullen zeker en vast ook een aantal 2 wielaangedreven wagens in de kopgroep te vinden zijn, zoals Franky Boulat of een Johnny Louies.

Hou onze website goed in het oog, want er kunnen nog wat verrassingen volgen. Een andere manier om het nieuws op de voet te volgen, is via twitter (#rallyhasp).

www.rallyvanhaspengouw.be

dinsdag 7 februari 2012 21:30

 

   

Snijers-gitsels ingeschreven voor de rally van haspengouw.

Afgelopen weekend schreven Patrick Snijers en Johan Gitsels hun in met de Logi-technic MINI WRC voor de 15ste Rally van Haspengouw op zaterdag 25 februari in Landen.

Op de voorlopige deelnemerslijst staan Pieter Tsjoen (Citroën C4 WRC), Mathias Viaene  (Subaru Impreza WRC S12) reeds ingeschreven als belangrijkste concurrenten.

Volgende piloten worden nog verwacht in de klasse A8 met WRC - wagens: Tim Van Parijs (Ford Focus WRC 05), Jonas Langenakens (Subaru Impreza WRC S10).

dinsdag 7 februari 2012 19:30

 

   

prodrive wordt prive-team met officiele steun.

Vanaf vandaag is het MINI WRC Team, gerund door Prodrive, dan ook een door een constructeur ondersteund privé-team. Prodrive blijft verantwoordelijk voor de constructie en de service van de MINI John Cooper Works WRC klantenversies en zal dan ook samen met de BMW Group instaan voor de ontwikkeling van de wagen.

Dr. Kay Segler, vice-voorzitter van het MINI merk zei: "We willen Prodrive bedanken voor wat ze al hebben bereikt met de MINI in de eerste wedstrijden dat ze deelnamen. We kijken er naar uit met hen te blijven samenwerken en we geloven dat onze klantenversies ook zeer succesvol zullen zijn. Ook onze privé-teams zullen de MINI fans over de hele wereld blijven begeesteren. Ik ben blij dat de toekomst van MINI in het wereldkampioenschap rally op lange termijn is veiliggesteld. Dat was tenslotte datgene waarin de FIA en ook wij geïnteresseerd waren. De rallysport is volgens ons het beste geschikt om ons merk te vertegenwoordigen."

dinsdag 7 februari 2012 12:30

   

logi-technic mini op the big rally event.

Op zaterdag 11 februari zal het Logi-technic Rally Team met de MINI John Cooper Works WRC te bezichtigen zijn op The Big Rally Event te Oudenaarde.

In de namiddag start het evenement met een oldtimerrally en 's avonds vindt de 6de editie van The Big Rally Event plaats:


In de namiddag gaan oldtimerrallyauto’s op stap door de Vlaamse Ardennen.
Rallydorp in de voor- en namiddag : Auto-Service, Neringstraat 9, te 9700 Oudenaarde.
Trajekt 1 : Oudenaarde – Saint-Sauveur met halte aan de kerk van Saint-Sauveur.
Trajekt 2 : Saint-Sauveur – Brakel met om 16 uur ontvangst op het gemeentehuis.
Trajekt 3 : Brakel – Oudenaarde.

Ondertussen is men aan de zesde editie van dit rallyfeest toe. De eerste editie, met 5 wagens en een tent op de parking van radio Brouwer in 2007 is na 2 afleveringen in de CARTIM-vestiging van Tim Van Parijs langsheen de N60 in Maarkedal terecht gekomen in Evenementenhal de Qubus, Lindestraat te Oudenaarde. Daar is men nu reeds voor de derde keer te gast.

The Big Rally Event
Zaterdag 11 februari 2012 vanaf 19h00.
Zaal Qubus, Lindestraat
9700 Oudenaarde

Inkom gratis, iedereen van harte welkom!

vrijdag 3 februari 2012 17:30

   

goed om te weten voor de legend boucles de spa 2012.

De RTBF als steunpilaar
De Franstalige omroep RTBF is een trouwe partner van de Boucles en zal dus ook nu weer heel wat tijd aan het evenement besteden. Ziehier een overzicht van de uitzendingen voor, tijdens en na de rally van 18 februari.

- vrijdag 3 februari: AutoMobile
- vrijdag 10 februari: AutoMobile
- vrijdag 17 februari: presentatie in AutoMobile
   ==> aanpassing met de uitslagen voor de heruitzending van zondag 19 februari
- zondag 19 februari: reportage in Week-end Sportif
- dinsdag 21 februari (La Deux) om 21u55: samenvatting van 26’ over de  Legend Boucles de Spa
- vrijdag 24 februari reportage over de Legend in Automobile.


Legend op Motors TV en ESPN Asia en USA

Net als vorig jaar, zal Motors TV een reportage van 45 minuten aan het evenement wijden, met een bereik in 45 landen. Die beelden worden eveneens overgenomen door ESPN Asia en USA. Dit kan de internationale uitstraling van het evenement alleen maar ten goede komen. Dichter bij huis zal de regionale zender Télévesdre ook heel wat tijd aan de wedstrijd besteden, met onder meer een RT live op zaterdagnamiddag. Dat dient nog wel bevestigd te worden.


36 merken, 87 modellen, 10 nationaliteiten

Ieder jaar wordt het deelnemersveld van de Legend Boucles de Spa meer gevarieerd. Dit jaar zijn er niet minder dan 36 merken vertegenwoordigd, met 87 verschillende modellen. De nieuwkomers zijn onder meer een 308 GTB Gr.4, maar ook Mitsubishi met twee Lancer of Lada met de ex-fabriekswagens groep 2 van het team Moerenhout. Net als de voorbije jaren is Ford het best vertegenwoordigd, met 65 (59 in 2011) Escort, voor Opel (48) en Porsche met 43 auto’s, waarvan 34 van het type 911. Verder zien we een Trabant, een BMW 635 CSi, een Ford Mustang Gr.2, een TVR Taimar, een Datsun Fairlady, een DS Proto, een Fiat 850 Sport en een Fiat X1-Prototype. Verschillen in herkomst bij de rijders zijn er ook, met 78 buitenlandse teams, 9 minder dan in 2011. Zij komen uit 9 verschillende landen: Frankrijk, Nederland, GB, Spanje, Zweden, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg. Er is ook één rijder met een Senegalese licentie: Félix-Marie Brasseur!


17 ex-winnaars

Als we de rijders en corijders in beschouwing nemen, dan zijn er dit jaar zeventien voormalige winnaars aan de start, wat een nieuw record is. Bij de rijders zijn dat: Bruno Thiry (2010), Marc Duez (1983 en 2007), Patrick Snijers (1981, 1987, 1988, 1989, 1991, 1995, 2008, 2009), Bernard Munster (1999), Marc Timmers (2006), Chavan (1968 en 1970), Bjorn Waldegard (1985), Guy Colsoul (1981) en Stouf, de titelverdediger.
Bij de corijders is de oudste Chavan (1968) gevolgd door Georges Biar (1992), Français Denis Giraudet (1994), Jean-Marc Fortin (1996 en 1998), Jean-François Elst (2000), Eddy Chevaillier (2003, 2004), Wim Soenens (2008 en 2009), Pascal Lopès (2002) en Joris Erard (2011).


Ambiance in de tent

Niemand minder de zeer ervaren speaker Thomas Bastin zal in de tent op het grote plein van Spa de menigte opwarmen met zijn commentaar. Hij geeft u live de uitslagen mee en op het einde van de wedstrijd stelt hij u de winnaars en de grote namen nog eens uitgebreid voor.


Technische controle vanaf 15u00 op donderdag

De technische controle – met de nadruk op de veiligheid - begint in de tent op donderdagnamiddag vanaf 15u00 (tot 21u00). De eerste gecontroleerde deelnemers zijn zonder twijfel de lokale deelnemers, die op vrijdag gevolgd worden door alle andere rallymannen en vrouwen. Op vrijdag gaat de controle door vanaf 8u30 tot 18u00, daar waar de toppers, na de verkenningen van vrijdag, zich tussen 16u00 en 17u45 zullen aanbieden.


Handtekeningen van 17u45 tot 18u45

Het is een traditie en een hele goede, dus gaan we er mee door: de handtekeningensessie van vrijdag tussen 17u45 en 18u45. De voornaamste vedetten van de Legend Boucles de Spa zullen in de tent aanwezig zijn.


Programma van 56 pagina’s voor € 8
Net zoals de voorbije jaren, krijgt u een volledig programma aangeboden, in kleur, met maar liefst 56 pagina’s. U kan het programma verkrijgen vanaf 7u00 op zaterdag op heel wat strategische punten en uiteraard aan het startpark of in de tent. Wat krijgt u allemaal? In het programma vindt u kaarten, de startnummers, interviews, uurregeling, de presentatie van de wedstrijd, de voorstelling van de favorieten, enz. Gezien de rally op zich gratis is, vragen wij u, als steun aan ons evenement, om het programma zeker te kopen. Bovenop vindt u een poster van de Citroën DS3 WRC van Thierry Neuville, waarvoor dank aan Citroën.

donderdag 2 februari 2012 19:30

   

pierre delettre: 25 boucles en heel wat grijs...

“Vrienden van de rallysport, ik ben heel trots om voor de 25 ste maal een editie van de Boucles de Spa voor te stellen. Ik heb de fakkel in 1987 overgenomen, bij de dood van mijn vader, en ondanks het jaar ‘zonder’ in 2005, is de vlam nooit gedoofd. Het was echter niet makkelijk, want we hebben heel wat tegenslagen moeten overwinnen en ook vandaag is het vaak roeien tegen de stroom in. Noch het publiek, noch de media, noch de teams en rijders zijn er zich echt van bewust wat het betekent om vandaag de dag een rally op Belgische bodem te organiseren. Dat geldt zeker voor onze proef, waarmee we bovendien geklasseerde parken en bossen aandoen. Het behoudt van de Clémentine in ons evenement is niet meer of minder dan een ware uitdaging en niks zegt dat we de volgende jaren er nog voet aan grond kunnen zetten. Ik slaap er slecht van... Gelukkig is er de gedrevenheid en de hulp van enkele zeer gepassioneerde mensen, zonder wie de passage op de Clémentine niet mogelijk zou zijn. We doen er dan ook alles aan om ook de komende jaren wonderen te verrichten. Het lot van de Clémentine ligt in handen van de gemeentelijke overheden, waarbij we toch mogen hopen dat zij niet vergeten dat de 54 edities van de rally ook tot de uitstraling van de gemeente hebben bijgedragen.

Daarnaast is er onmiskenbaar de economische crisis, die ook ons in zijn greep heeft. We hebben minder middelen, sponsors worden moeilijker te overtuigen. Sommige van onze meest trouwe partners hebben dit jaar de rol moeten lossen. Het is dan ook verschrikkelijk moeilijk om de eindjes nog aan elkaar te knopen. Bovendien heeft het noodlottige ongeval in de Condroz ons niet geholpen. De rallysport lijdt onder een negatief imago bij de publieke opinie en toch kunnen we anderzijds zeggen dat de Legend Boucles de Spa één van de meest populaire evenementen van onze regio blijft, zelfs van ons land.

Gelukkig hebben we geanticipeerd op vlak van de veiligheid, met privé stewards en we gaan verder dan we eigenlijk moeten met de maatregelen.
We zullen nooit verzaken aan het aspect veiligheid en daarenboven is het aspect veiligheid voor mij persoonlijk een kruistocht. Het leven van een mens heeft geen prijs en ik moet er geen tekening bij maken, een nieuw dramatisch ongeval zou de toekomst van de rallysport in ons land ernstig in gevaar brengen. Ik reken dus enorm op de discipline van het publiek, want de rallysport blijft, ook met de oude wagens, een sport waar een gevaar aan verbonden is. Daarom eis ik dat de aanbevelingen en aanwijzingen van de stewards tot in het detail gerespecteerd en opgevolgd worden. Het gaat om mensenlevens en om de toekomst van onze sport. Laten we het voorbeeld geven en de overheden vooral niet de stok geven om ons te slaan.

Ondanks de negatieve elementen, zijn er nog steeds heel wat positieve aspecten aan onze prachtige proef. Voor het tweede jaar op rij, gaan we over de grens van de 350 inschrijvingen en eerlijk, ik verwachtte me niet aan een dergelijk succes. En zowel kwaliteit als kwantiteit zijn op de afspraak, met onder meer 25% inschrijvingen uit het buitenland. Zelfs in zijn gloriedagen van het EK Rally, heeft de proef nooit dergelijk succes gekend.

Ik wil daarom de nadruk leggen op de prachtige verscheidenheid van het deelnemersveld. We gaan schitterende wagens zien, waaronder een Nissan 240 RS, een Renault 5 Maxi Turbo, een Audi Quattro A2, een Mitsubishi Lancer Turbo en uiteraard de Ferrari 308 GTB Gr.4 van Bjorn Waldegard, een wagen die heel wat mensen zal doen watertanden. Bovendien hebben we voor het ‘echte’ veld zal passeren, een verrassing voor het publiek in de vorm van een Lancia Delta S4 Martini Groep B, als nulwagen. Last but not least zal de Franse wereldkampioen rally Didier Auriol, samen met alle Belgische toppers het publiek opnieuw een schitterende dag bezorgen. Zelfs al rijden we nu allemaal met winterbanden, om de snelheden te drukken en de kosten te verminderen, dan nog hoop ik op een niet al te winterse zaterdag in februari. Het is zo al moeilijk genoeg om alles vlot te laten verlopen. Vingers kruisen vanaf nu dus!

Ik ga waardig mijn 25ste verjaardag vieren, maar aan 50 zal ik met al die grijze haren niet raken. Geniet van de rally en bedankt voor de jarenlange trouw.”

dinsdag 31 januari 2012 21:30


 

   

vijf vragen aan alain lopes, algemeen coordinator.

“Een nieuwe RT in de activiteitenzone Plenesses en een goed werkende chronometrage”

Alain, wat is nu exact je rol voor de proef van 18 februari?
“Ik ben bovenal coördinator. Ik zal bij de wedstrijddirectie plaatsnemen, waar ik waak over de onderlinge communicatie tussen de wedstrijdcommissarissen en de veiligheid. Ik zorg er voor dat de rally normaal verloopt en dat alles zijn gang gaat. Ook de resultaten en de verwerking ervan, het zwarte schaap vorig jaar, vallen onder mijn hoede.”

Laten we daar dieper op ingaan. Wat was het probleem en wat is de oplossing?

“Het was vooral een probleem op vlak van communicatie en verstandhouding tussen de mensen van Tripy en de mensen van Al Kamel die de resultaten moesten ingeven. Er was gewoon geen goede briefing voordien geweest. De verantwoordelijke laadde de resultaten aan het einde van de Clémentine in, terwijl hij nodig was in het rekencentrum, het zenuwcentrum van de hele operatie. Bovendien hadden de Spanjaarden geen enkele ervaring met rally’s, ze doen alleen circuitraces, en spreken ze geen Frans. We hebben daarom Tripy behouden, want dat is een krachtig systeem, dat indien goed gebruikt, quasi onfeilbaar is en voor de verwerking van de gegevens doen we een beroep op de mensen van José Bailly. Zij kennen de rallywereld en dus maak ik me geen zorgen. Ik heb op terrein reeds twee simulaties uitgevoerd en ben tijdens die proef RT’s, waar lussen in zaten, bewust wel eens een ronde te veel of te weinig gaan doen. Nooit faalde het systeem. Ik werk al vier jaar met die firma en heb er alle vertrouwen in. Ik denk niet dat er ook nog maar het minste probleem met de chronometrage zal zijn.”


Hoe zit het met het parcours, nog steeds geheim?

“Geheim is een groot woord, ik ga geen wonderen verrichten en mijn opdracht was om bepaalde zaken bij te sturen. Ik denk dat ik dat goed aangepakt heb, want de negatieve elementen hebben we gefilterd en de positieve behouden. Willy (Lux) heeft overigens in het verleden goed werk verricht, zeker op vlak van het parcours dat voor 80% onveranderd blijft. De voornaamste wijzigingen zijn dat er één RT verdwijnt en dat we sommige stukken onverhard, die te zwaar voor de oude wagens zijn, uit het parcours hebben gehaald. Uiteraard zal de RT van Saive, waarvan het terrein te koop staat, ook vervangen worden. We verhuizen daarom richting de activiteitenzone van Les Plenesses, waar we overigens op heel wat medewerking van de gemeenten Thimister, Dison en Welkenraedt kunnen rekenen, alsmede van de lokale ondernemers. In het totaal zijn er 12 RT’s, goed voor 140 km, af te leggen tussen 9u30 en 22u30.”


De verkenningen blijven dus ook verboden?

“Uiteraard. Dat staat trouwens ook zo in het reglement. De deelnemers krijgen wel de mogelijkheid om zes van de zeven proeven te verkennen, althans de mensen uit de Legend. Zij kunnen dat uitsluitend (!) op vrijdag voorafgaande aan de rally, tussen 8 uur en 16 uur. Ik heb trouwens beslist dat ik niet zelf politie en dief ga spelen, maar laat dat over aan de lokale autoriteiten en politie. Diegenen die betrapt worden, mogen zich aan een stevige straf verwachten, grote naam of niet. Er staan straffen in het reglement en dat geldt voor iedereen.”


Vorig jaar konden we vaststellen dat op een droog parcours 80 km/u soms wat makkelijk was voor de toppers en dat de oudste wagens misschien een wat te groot voordeel hadden. Blijft dat zo?

“Vergeet niet dat het niet om een snelheidswedstrijd gaat, maar een regelmatigheidsproef. Het doel is niet dat iemand een Lancia 037 koopt en zeker is van de zege, maar dat zoveel mogelijk mensen kunnen winnen. Niet de snelste, wel de meest regelmatige moet bovenaan eindigen. Uiteraard speelt het weer een rol, maar 2011 was nu echt wel een bijzonder droge editie. Het weer kan anders zijn en zoniet zullen de verplichte winterbanden er wel voor zorgen dat de snelheden lager liggen. Bovendien gaan we voor de veiligheid van eenieder op bepaalde snelle plaatsen een chicane inlassen en dus ook het gemiddelde verlagen. Last but not least zou ik willen zeggen dat de Legend Boucles de Spa een feest is, geen manche van het WK en dat je ook in die filosofie moet starten.”

maandag 30 januari 2012 18:30

 

   

happy birthday patrick.

Patrick mag vandaag het glas heffen op zijn 54ste verjaardag.

Binnen een drietal weken komt hij samen met Johan Gitsels aan de start in de Legend Boucles de Spa met de Porsche 911 Carrera RS uit 1972 van Delahaye Racing Team.

De week later wordt het startschot gegeven van het BFO-BRC 2012 met de Rally van Haspengouw in Landen. Patrick en Johan doen dit jaar de gooi naar een achtste Belgische rallytitel met hun MINI John Cooper Works WRC.

Patrick had ook goede voornemens voor 2012 en heeft nu ook zijn Twitter account. Volg Patrick en het Logi-technic Racing Team via onderstaande link naar hun pagina op Twitter.

zondag 29 januari 2012 10:30

   

toekomstopwielen.BE met patrick snijers naar de legend boucles de spa.

Na een geslaagde deelname aan de Legend Boucles de Spa in 2011 zal Toekomstopwielen.be opnieuw present geven in het kuuroord op 18 februari. Ook dit jaar zal Patrick Snijers tijdens deze rally voor voertuigen met een bouwjaar van voor 1986 de kleuren verdedigen van dit initiatief, dat in het leven werd geroepen om de opleidingen en beroepen in de autosector te promoten. Hij krijgt deze keer echter het gezelschap van twee ex-wereldkampioenen rally: Bjorn Waldegard en Didier Auriol.

Met een bezoekersaantal dat met de kaap van 50.000 flirt, behoren de Legend Boucles de Spa tot de populairste evenementen in België wat autosport betreft. In de overtuiging dat de autocompetitie een waardevolle communicatievector blijft in de verspreiding van hun boodschap, doen de beheerders van het project Toekomstopwielen.be komende februari de actie over die ze 12 maanden geleden op het getouw hebben gezet in het kader van de Ardense rally. Ze zijn niet alleen vertegenwoordigd aan de hand van bestickering op meerdere deelnemende voertuigen, maar bieden twee leerlingen automechanica ook de kans om deel uit te maken van een professioneel team om er een ‘on the job training’ en een totale onderdompeling te beleven in de wereld van een onmiskenbaar mythische wagen.

Drie rijders…

Waren het vorig jaar Patrick Snijers en François Duval die de Boucles reden onder de vlag van Toekomstopwielen.be, dan zal het gezamenlijke initiatief van FEBIAC, FEDERAUTO en EDUCAM deze keer door liefst drie rijders vertegenwoordigd worden.
Achtvoudige winnaar van de Boucles de Spa Patrick Snijers sluit opnieuw aan bij het Delahaye Racing Team, waarmee hij vorig jaar een podiumplaats wist te verzilveren. Hij zal echter niet meer achter het stuur van de Porsche 911 SC-RS kruipen, maar wel dat van de Porsche 911 waarmee François Duval vorig jaar de race aanvoerde, tot hij verplicht werd om op te geven.
Ook de Zweed Bjorn Waldegard, een vaste waarde in de Boucles sinds de wedstrijd de klemtoon legt bij ‘historische’ wagens, verdedigt dit jaar de kleuren van Toekomstopwielen.be. Het publiek kent hem vooral van zijn rallyexploten aan het stuurwiel van de Ford Escort, maar dit keer verschijnt de wereldkampioen rally uit 1979 met een mythische Ferrari 308 Gr.4 aan de start in Spa. Dit pareltje is geen onbekende voor de Zweed: hij heeft al uitgebreid kennisgemaakt met de Italiaanse schoonheid tijdens de rally van San Remo in 1983. Spektakel verzekerd!

Last but not least
prijkt het logo van Toekomstopwielen.be ook op het koetswerk van de Ford Escort die Didier Auriol meebrengt naar Spa. Deze Fransman won in 1994 het wereldkampioenschap rally en koestert een even heldere als straffe ambitie voor een rijder voor wie de Boucles nieuw terrein zijn: hij gaat resoluut voor de overwinning!

…en twee leerlingen


Tijdens het autosalon van Brussel, dat plaatsvond van 10 tot 22 januari in de Heizelpaleizen, heeft Toekomstopwielen.be een nationale oproep gedaan bij de leerlingen automechanica om hun kandidatuur te stellen. Er zijn al heel wat aanvragen binn
engestroomd uit de vier uithoeken van ons land, maar wie de ambitie heeft om in de voetsporen te treden van Olivier Lucq (IETS Charleroi) en Michael Goossens (AR Geraardsbergen), de uitverkorenen van 2011, kan alsnog zijn of haar kans wagen tot 31 januari e.k. door het inschrijvingsformulier op de site
www.toekomstopwielen.be in te vullen en te verzenden. De twee laureaten die door Toekomstopwielen.be gekozen worden, krijgen de kans om aan de Ferrari 308 Gr.4 van Bjorn Waldegard te sleutelen.

vrijdag 27 januari 2012 21:00   

startnummer 1 voor patrick en johan in de legend boucles de spa.

Never change a winning formula. Voor de zevende maal al kunnen de liefhebbers van mooie historische rallywagens, legendarische namen en een schitterend parcours terecht op de Legend Boucles de Spa. Op 18 februari kleurt de omgeving van Spa weer volledig jaren ’60 en ’70!

Snijers, Duez, Van de Poele, Gaban, Timmers en Munster met Porsche


De vertegenwoordigers van Porsche blijven echter niet achter. De dikke SCRS van Delahaye werd verkocht en dus kruipt Patrick Snijers achter het stuur van een oudere versie, de wagen waarmee François Duval vorig jaar reed. De ‘Lange’ mikt op een negende zege in Spa, maar moet daarvoor wel langs één van zijn oude concurrenten, met name Marc Duez, die met een andere Porsche ook zal willen winnen. Duez doet het met de voorzitter van de RACB op rechts, niemand minder dus dan François Cornelis. Eric Van de Poele blijft ook trouw aan de Duitse bouwer van GT-wagens en ziet de 911 terug waarmee hij twee jaar geleden reed.

Patrick en Johan krijgen het startnummer 1 op hun Porsche 911 Carrera RS uit 1972.

vrijdag 27 januari 2012 19:30

 

   

logi-technic MINI aangekomen bij r-tec.

Na het sluiten van de deuren van het 60ste autosalon gisterenavond, werd de Logi-Technic MINI WRC afgehaald in Brussel door het R-Tec team onder leiding van Fabio Lazzerini.

Vandaag starte men reeds in de ateliers van R-Tec, in Heppignies bij Charleroi met de ontmanteling van de Logi-Technic MINI. Daarna wordt de wagen opnieuw opgebouwd voor de Rally van Haspengouw binnen een maand in Landen.

Op zaterdag 25 februari start de eerste manche van het BFO-BRC 2012 waar Patrick en Johan aan deelnemen met de Logi-Technic MINI WRC.

Meer foto's van de Logi-Technic MINI WRC bij R-Tec : Klik hier.

maandag 23 januari 2012 21:30

 

   

toekomst op wielen op het autosalon.

De stand 'Toekomst op Wielen' van Febiac en één van de partners van het Patrick Snijers Rally Team is volledig gewijd aan de leerlingen van het secundaire onderwijs. Naast een rallysimulator kun je hier inschrijven voor een boeiend 'circuitspel'.

De stand 'Toekomst op Wielen' in Paleis 8 is er vooral op gericht om leerkrachten en (ouders van) leerlingen te informeren over de verschillende opleidingsmogelijkheden voor beroepen in de autosector. Op de stand is er ook ruimte voor ontspanning met onder meer een rallysimulator. En bovendien kun je hier inschrijven voor het 'circuitspel' dat door de Belgische automobielfederatie Febiac wordt georganiseerd tijdens het salon. Er zijn tal van prijzen te winnen, waaronder tablets en rijvaardigheidsstages. Tot slot heeft Citroën in de aanloop van het salon een C-Zero overhandigd aan een groepering van 17 technische scholen in de provincie Antwerpen. Deze auto zal dienstdoen als didactisch materiaal voor de leerlingen.

Patrick Snijers zal op donderdag 19 januari aanwezig zijn op de stand van zijn partner toekomstopwielen.be in Paleis 8 vanaf 14h00 voor een handtekensessie.

Filmpje stand Toekomst op wielen :
AutoGids.be

maandag 16 januari 2012 21:00

   

Patrick snijers, logi-technic en r-tec op titeljacht.

Patrick Snijers en de verantwoordelijken van Logi-Technic hebben ambitieuze plannen voor het BK rally 2012. "Vorig jaar hebben wij Patrick Snijers enkele wedstrijden ondersteund" zegt Jan Huyghe, afgevaardigd bestuurder van Logi-Technic. "In 2012 willen wij een volledig seizoen samenwerken met Patrick Snijers die net als vorig jaar mijn collega afgevaardigd bestuurder Johan Gitsels als co-rijder naast zich krijgt in het zitje. De lat ligt hoog want we gaan resoluut voor de titel. De Mini toonde vorig seizoen zijn potentieel en Patrick Snijers is ambitieuzer dan ooit."

Ten opzichte van 2011 is er één belangrijke wijziging. De Mini zal niet meer rijklaar gemaakt worden door het BMA-team van Bernard Munster maar door het R-Tec team van Fabio Lazzerini. "Het was absoluut geen makkelijke beslissing om afscheid te nemen van Bernard" zegt Patrick Snijers. "De voorbije jaren heb ik altijd op een fantastische manier samengewerkt met BMA en samen wonnen we onder andere de Sezoensrally in 2009. Dit jaar zorgde Bernard Munster voor een competitieve Mini dus moet ik dankbaar zijn voor wat hij en zijn team de voorbije jaren gepresteerd hebben voor mij."

"De samenwerking met R-Tec en Fabio Lazzerini kan je best omschrijven als een plotselinge opportuniteit"
zegt Johan Gitsels, co-rijder van Snijers en afgevaardigd bestuurder van Logi-Technic. "Niet alleen in de zakenwereld moet je af en toe inspelen op een opportuniteit, ook in de sportwereld. Net als Patrick zijn Jan en ikzelf Bernard Munster zeer erkentelijk voor wat hij gepresteerd heeft maar wij zijn de mening toegedaan dat Fabio ons dat tikkeltje vooruitgang kan bieden dat vorig seizoen ontbrak om voluit mee te strijden voor de zege. Hij heeft ook uitstekende contacten bij Prodrive en is zich nu al volop aan het inwerken op zijn nieuwe uitdaging. Samen met hem willen we winnen en de titel pakken."

Website R-Tec team : www.rtec.ws

dinsdag 10 januari 2012 19:00

   

bfo-brc 2012.

Op 25 februari, binnen goed anderhalve maand, gaat het BFO Belgian Rally Championship 2012 van start in de Rally van Haspengouw. Het reglement voor het Belgisch kampioenschap staat ondertussen online op www.bfo-brc.be.

Enkele opvallende wijzigingen en krachtlijnen willen we benadrukken:

- De Condroz Rally wordt een week vroeger verreden, op 3 en 4 november.

- De puntentelling voor het kampioenschap werd aangepast: indien er slechts drie of minder deelnemers zijn in een Klasse, dan worden de punten gehalveerd.

- Het begrip "deelname" wordt gespecifieerd: opgenomen op de officiële startlijst "deelnemers toegelaten tot de start".

- Piloten/copiloten met een licentie van een andere ASN (buitenlanders) kunnen slechts punten scoren voor het kampioenschap indien ze voor de start van de betreffende wedstrijd ingeschreven zijn voor het kampioenschap en hun inschrijvingsgeld betaald hebben. Pas vanaf de inschrijving scoort men punten.

- Zowel in het BFO Belgian Rally Championship als in het Kampioenschap van België Historic Rally, moet men minstens vier "deelnames" (dus opgenomen op de officiële startlijst) tellen om opgenomen te worden in de eindstand van het kampioenschap.

- Wat de verkenningen betreft, werd het reglement in overeenstemming gebracht met het reglement van het Europees rallykampioenschap. De verkenningen zijn strikt gereglementeerd tot vaste dagen en uren, bepaald door de organisator, met een maximum van 2 verkenningsronden per deelnemer.

- Verder zijn er ook bepalingen over het gebruik van onboard-camera's (vooraf aan te melden, wisselpunten, enz.). Ook deze bepalingen werden overgenomen van het Europees rallykampioenschap.

zaterdag 7 januari 2012 22:00

 

 

   

de rally van haspengouw is opnieuw de eerste wedstrijd van het bfo-brc 2012.

Na een zeer succesvolle 14e editie in 2011, heeft Topspeed Rally Club Haspengouw een nog mooiere en betere 15e editie uitgewerkt voor 2012.

In 2012 gaan wij U 3 ronden van elk 4 klassementsproeven voorstellen + nog een halve ronde van 2 klassementsproeven.Om te beginnen: de klassieker Walshoutem. Deze proef blijft onveranderd ten opzichte van 2011.
Vervolgens trekken we richting Halle-Booienhoven. Deze mooie proef heeft wel enkele wijzigingen ondergaan waaronder de finish die verlegt is. De proef is ook ruim 2 km langer geworden.
Daarna gaan we onmiddellijk verder met de welom beruchte en bekende lievelingsproef van vele piloten, Zepperen. Ook hier is er een kleine verandering, nl de finish. In overleg met de politie is de doortocht aan het kerkhof van Ordingen nu de TRC. Tijdens de vorige editie stonden de toeschouwers ongeoord tussen de graven met vele klachten tot gevolg. We hebben er wel voor gezorgd dat het karakter en het "grote hart-gevoel”, alsook de mixte van gravel, kasseien, beton en asfalt, gekruid tussen de vele boomgaarden, …. volledig bewaard bleef.Na Zepperen maken we de korte verplaatsing naar Gelmen. Een proef die we ook al aandeden in een vroeger leven tijdens de Shortrally's. Een typisch Haspengouwse proef met mooie doortochten aan de petanquebaan in Brusten en het kerkhof van Groot-Gelmen in de hoop dat er hier meer respect getoond wordt voor de overledenen.
Na deze 4 proeven verreden te hebben trekken de deelnemers terug richting Landen voor regroup en service. Met trots mogen we zeggen dat het HQ van deze rally vanaf dit jaar op het voormalige legerdomein EMI22 gaat ingepland worden. Een prachtige locatie met zelfs een gedeelte overdekte serviceplaatsen.
Opnieuw gaan we samenwerken met een "rally radio” die te beluisteren zal zijn op alle proeven. Een samenwerking met de regionale zender: TrudoFM (
http://www.trudofm.be.)
De wedstrijd start op zaterdag 25 februari om 8u00 op het podium en de eerste deelnemer wordt afgevlagd omstreeks 20u00. Genoeg geweten voor een eerste briefing. Hou onze website en ook twitter in de gaten voor de laatste nieuwtjes!!

www.rallyvanhaspengouw.be

dinsdag 3 januari 2012 19:30

 

   

nieuws 2011