Een gratis inschrijving, een verrassing en uitzondering voor Kerstmis!

Tien dagen voor Kerstmis, stromen de inschrijvingsbewijzen als zoete broodjes binnen op de bureaus van de Legend Boucles de Spa. Tegen de kerstperiode zou de kaap van de 200 deelnemers dan ook al lang moeten gerond zijn. De honger naar de Legend Boucles de Spa lijkt dus nog lang niet gestild…

Ondanks het feit dat Pierre Delettre nog steeds geen lange witte baard heeft en de rendieren niet in de buurt van Verviers gespot zijn, liggen er onder de kerstbomen van de rallyfans wel enkele leuke en misschien wel onverwachte cadeaus, met de groeten van de organisatoren van de Legend Boucles de Spa. Het wordt nadien ongeduldig aftellen naar de zevende editie van die Legend Boucles de Spa en die staat nog steeds op 18 februari gepland.

De deelnemers worden alvast niet vergeten. Zo zal er op zaterdag 24 december onder de Belgische inschrijvingen, die hun inschrijvingsgeld reeds volledig betaald hebben, een gratis inschrijving verloot worden. Op zaterdag 24 december is er namelijk een lottrekking tussen alle teams die vrijdag 23 december om middernacht hun inschrijving volledig betaald hebben. Er ligt dus voor één iemand een wel heel mooi geschenk in het verschiet... Uiteraard is de trekking open voor zowel de deelnemers aan de categorie Legend en Classic.

Bovendien hebben de organisatoren nog twee andere belangrijke beslissingen genomen, ten einde de deelnemers niet op kosten te jagen:

De lijst van de verboden wagens: van de 144 verboden wagens, worden er vier heropgevist, maar opgelet, enkel in de categorie Legend: de R5 GT Turbo, de R11 Turbo, de Honda Civic en de Toyota Starlet. De Sierra Cosworth blijft evenwel verboden.

Betreffende de maat van de velgen: er vloeide de afgelopen weken heel wat inkt en er rezen bijzonder veel vragen over de reglementering aangaande de afmetingen van de velgen. Heel wat kleinere teams en potentiële deelnemers zagen er immers tegen op om te moeten investeren in originele velgen van destijds en daarom worden afwijkingen toegestaan. Zo mag een wagen die origineel op 13-duims velgen rijdt, ook met 14-duims rijden. Wie er voor kiest om meer dan één duim af te wijken, wordt met een handicap van 500 punten bestraft. Zo zal een deelnemer met een Opel Kadett met 15-duims velgen – waar het 13 duim moet zijn – dus met een achterstand van 500 punten vertrekken.

De Legend Boucles de Spa moet een evenement blijven dat voor iedereen bereikbaar is, zonder evenwel de tijdsgeest van een proef voor historische wagens uit het oog te verliezen. De zege moet dus gaan tussen die deelnemers die de geest van de proef respecteren. Uiteraard wil de organisatie de zege niet zien gaan naar een Escort met een motor van een Ford Sierra Cosworth, een Porsche met 18-duims velgen of andere onbestaande wagens.

donderdag 15 december 2011 21:30

   

datums bfo-brc 2012 gekend

De kalender voor het BFO Belgian Rally Championship 2012 is gekend. Het BFO-BRC kent geen grote wijzigingen in 2012 want alle manches blijven behouden in dezelfde volgorde en met hetzelfde aantal wedstrijddagen. Enkel de East Belgian Rally vervroegt een week en gaat nu door op zaterdag 29 september.

Kalender BFO Belgian Rally Championship 2012
Rally van Haspengouw - 25 februari
TAC Rally - 7 april
Rallye de Wallonie - 27-29 april
Sezoensrally - 19 mei
Geko Ypres Rally - 21-23 juni
Omloop van Vlaanderen - 7-8 september
East Belgian Rally - 29 september
Rallye du Condroz-Huy - 10-11 november

dinsdag 13 december 2011 21:00

 
 
   

meer dan 4700 minuten televisie

Het BFO Belgian Rally Championship 2011 was sportief een succes, maar ook de return voor de betrokken teams en organisatoren was indrukwekkend. De toenemende belangstelling voor het Kampioenschap van België Rally blijkt duidelijk uit het aantal televisieprogramma's die gewijd werden aan de Belgische rallysport. En deze cijfers zijn nog niet eens volledig.

In totaal werden 780 programma's gewijd aan het BFO-BRC 2011, voor in totaal 4.733 minuten!

Wanneer we rekening houden met de programma's op de zenders VRT (Journaal, Sporza, Sportweekend en de Zevende Dag), RTBF, RTL-TVi, VT4, Exqi Sport, Life TV (Pitstop), Motors TV en Eurosport.

In combinatie met bijkomende programma's op andere en regionale zenders, mogen we stellen dat de televisiereturn dit seizoen indrukwekkend was. En dan spreken we nog niet over de nieuwe media, zoals de ontelbare filmpjes op YouTube.

Cijfers die bewijzen dat investeren in de Belgische rallysport loont!

maandag 12 december 2011 20:00

 
 
   

Veel interesse in de logi-technic mini

Gisteren en woensdag werd in Kortrijk Xpo de beurs Bedrijven contactdagen gehouden. Het breed publiek van ondernemers, bedrijven en klanten kon er op de stand van Logi-technic kennismaken met de Logi-technic MINI van Patrick Snijers en Johan Gitsels. De bezoekers op de stand konden zelf een codrive winnen met Patrick Snijers. Daarbij werd een leuke wedstrijd gehouden door het zo snel mogelijk wisselen van een wiel van de MINI. Daarbij werd zelf een recordtijd van 27sec. opgetekend. De Logi-technic MINI WRC zal deze winterperiode nog te bewonderen zijn op de International Motor Show te Luxemburg en het Autosalon te Brussel en dit op de stand van Febiac.

vrijdag 9 december 2011 18:30

 
   

logi-technic op bedrijven contactdagen

Het Logi-technic Rally Team met piloot Patrick Snijers neemt dit jaar deel aan de bedrijven contactdagen op 7 en 8 december in Kortrijk Xpo. Op de stand (nr. 459) van Logi-technic zullen Patrick Snijers en zaakvoerder Johan Gitsels aanwezig zijn samen de Logi-technic MINI WRC waarmee ze de afgelopen Rallye du Condroz-Huy op hun naam schreven. Kom dus zeker een kijkje nemen op de stand van Logi-technic tijdens de contactdagen te Kortrijk waar je van harte welkom bent!

Bedrijven contactdagen
7 en 8 december 2011
14h-21h
Kortrijk Xpo
www.bedrijvencontact.be

dinsdag 29 november 2011 20:00

 
 
   

spectaculaire beelden op media-pagina

Na de Rallye du Condroz van vorig weekend werd de MEDIA-pagina geupdated met nieuwe foto's en video's. Ga alvast eens een kijkje nemen naar de spectaculaire beelden en foto's van Patrick en Johan in de Logi-technic MINI WRC tijdens de Rallye du Condroz 2011, die hij voor de 9de maal op zijn palmares schreef!

Update 26/11 : Gio bezorgde prachtige videocompilatie van het seizoen 2011 van Patrick en Johan.

Link
: VIDEO pagina.
Link: FOTO pagina.

zaterdag 19 november 2011 15:00

   

zege patrick snijers in vergeethoek door drama

Patrick Snijers schreef de Rally van de Condroz op zijn naam, maar zijn zege werd helemaal weggedrumd door het ongeval waarbij twee toeschouwers om het leven kwamen.

Op welke manier zal je later aan deze rally terugdenken?
Patrick Snijers: 'Het was een moeilijke wedstrijd, op alle gebied. Sportief liep het vlot, tot op het ogenblik dat het drama zich afspeelde. Iedereen is daar dadelijk opgesprongen, waarbij soms toch wel wat overdreven werd en dat vind ik jammer.'

'Het ongeluk had trouwens niets met veiligheid te maken. Het was meer fataliteit, het moest zo zijn. Op het moment van de crash waren de meesten daar trouwens al weggetrokken. De wagen die het ongeval veroorzaakte was de 53ste die passeerde.'

Doorgaan of stoppen met de rally: een moeilijke beslissing?
'Wij hebben beslist om door te gaan. Alleen Loix en Neuville verschenen niet meer aan de start, maar dat zijn dan ook fabriekspiloten die bij wijze van spreken elke week een rally rijden. Zij zullen allicht onder druk van hun werkgevers hebben gestaan. Ik heb achteraf amper negatieve kritiek gekregen omdat ik was doorgegaan.'

In hoeverre ben je zelf geëngageerd in deze problematiek?
'Ik ben er 'savonds voor gaan pleiten dat de zogenaamde nul-wagens die voorop rijden om de veiligheid te controleren hun werk nog grondiger zouden doen en op nevralgieke punten nog voor meer veiligheid zorgen, al hebben zij het niet altijd onder de markt.'

'Wanneer bij wijze van spreken vijf veiligheidsmensen 500 toeschouwers in bedwang moeten houden, dan weet je het wel. Sinds de wet Peeters, waardoor de toeschouwers op minstens tien meter moeten blijven, is er trouwens al heel wat ten goede veranderd.'

Hoe kijk je terug op dit seizoen?
'Ik heb geen volledig seizoen afgewerkt, maar ben daar wel duidelijk in gegroeid. In Tielt en Bocholt reed ik met een Skoda. In Tielt had ik pech, in Limburg daarentegen reed ik de hele tijd in de kop van de wedstrijd en moest slechts vier seconden toegeven aan een Citroën C4 zoals er al één vier keer na mekaar wereldkampioen werd.'

'Dat wil toch iets zeggen. Nu rijd ik in een Mini en dat is een goede zaak. Goed afgesteld moet die het BK kunnen winnen, al blijft het zeker ook in deze sport een kwestie van centen.'

Bron : Het Nieuwsblad 18/11/2011

vrijdag 18 november 2011 18:00

 
 
   

afspraak op winterbanden de 18de februari 2012

Exact drie maanden voor de winterklassieker, die nu definitief op 18 februari 2012 zal plaats vinden, zijn de organisatoren van de Royal Automobile Club de Spa in Verviers hard in de weer om de rally perfect voor te bereiden.

De eerste grote nieuwigheid van de editie 2012 kennen we uiteraard al, want de ex-winnaar van de wedstrijd Alain Lopes, volgt Willy Lux als cocoördinator van het evenement op. Lopes won zowel aan de zijde van Colsoul als rijder in de Categorie Classic in de Legend Boucles de Spa.

Één van de voornaamste opdrachten van de nieuwe coördinator zal zonder twijfel zijn om de chronometrage op het niveau van het evenement te brengen en problemen van het verleden te vermijden. Sereniteit is het sleutelwoord voor 2012.

Een tweede grote opdracht zal zijn om de verboden verkenningen tot nul te herleiden. Die verkenningen storen de omwonenden en ontwrichten het sportieve evenwicht van een evenement dat toch vooral op plezier gericht is. Dit seizoen zullen stewards op de RT’s, met videocamera in de hand, zeer streng controleren en de valspelers kunnen eenvoudigweg thuisblijven.

Wat het parcours betreft, blijven de grote klassieke RT’s, waaronder heel waarschijnlijk de Clémentine. Afgelopen jaar was een echte test voor het voortbestaan van de proef en dankzij het schitterende gedrag van het publiek, was de evaluatie achteraf positief. Er zal ook weer vernieuwing zijn, met alvast één volledig nieuwe proef. De proloog op vrijdagavond verdwijnt en wordt vervangen door een briefing tijdens een aangename avondhappening.

Het inschrijvingsgeld – de inschrijvingen zijn open vanaf 1 november -  wordt 50 euro duurder voor de Legend en 100 euro goedkoper voor Classic (!); beide klassen gebruiken opnieuw hetzelfde parcours.

Heel belangrijke vernieuwingen zijn er ook op vlak van de toegelaten wagens en te gebruiken banden. Een overzicht:

Voor de Legend en Classic, blijft de uiterste datum 31 december 1986, maar wagens die niet met de geest van het evenement stroken of zonder echt rallygeschiedenis, zullen geweigerd worden. in bijlage vindt u een lijst van maar liefst 144 wagens die niet meer toegelaten worden, zoals de replica’s Hawk of Litton Stratos, maar ook wagens als de Fiat Ritmo cabriolet of  Fiat Panda of de te moderne Ford Sierra Cosworth en R5 GT Turbo.

Last but not least zijn er de banden. Om een aantal redenen: de kosten (vooral bij de deelnemers vooraan), het nivelleren van de sportieve kansen, het verhogen van de veiligheid (er zal minder snel gereden worden) en het vergroten van het spektakel, zullen de deelnemers van de Classic en de Legend sneeuwbanden moeten gebruiken (Europees label) en dat ongeacht het weertype. Bestel dus tijdig uw banden om leveringsproblemen te vermijden, want wie weet vallen er toch ook weer wat vlokken.

Op dit ogenblik is het wat vroeg om over de deelnemers te spreken, maar er zijn al heel wat projecten in opbouw, zowel in eigen land als in het buitenland, en we gaan terug grote namen aan de start zien verschijnen. We schrijven dus nu al in groot en rood in de agenda 2012: 18 februari Legend Boucles de Spa!

De website van de Legends Boucles de Spa 2012 is online www.race-rally.be.  

donderdag 17 november 2011 21:00

 
 
   

nieuwe en opgefriste klassementsproeven voor de ypres rally 2012

Na de finale in de rally van Cyprus, de laatste proef van het 2011 IRC kampioenschap, zijn de voorbereidingen voor de 2012 Geko Ypres Rally al gestart. De rally behoudt zijn traditionele plaats op de kalender en gaat dus door tijdens het laatste weekend van juni. De Eurosport Group, promotor van het IRC, zal opnieuw de trouwe partner zijn van de Geko Ypres Rally en zal dit top-event dat plaats vindt op 21-23 juni, voorzien van een indrukwekkende grootschalige TV coverage.

Alhoewel de Geko Ypres Rally opnieuw doorgaat op de gekende en beroemde wegen in de Ieperse regio, zullen de klassementsproeven van de editie 2012 niet helemaal de traditionele proeven zijn. Enkele van de legendarische klassementsproeven zullen grondig veranderd en aangepast worden om deze uitdagende rally technisch nog moeilijker te maken voor de piloten en nog aangenamer om te volgen door de toeschouwers. De beide beruchte klassementsproeven van "Kemmel" en "Heuvelland" zijn volledig hertekend, wat resulteert in twee nieuwe extreem technische en spannende kp's. Daarenboven komt er op vrijdag een volledig nieuwe klassementsproef bij in het Heuvelland: een nog niet eerder gebruikt stukje Heuvelland maar de nauwe, bochtige en oneffen weggetjes passen perfect bij het unieke karakter van de Geko Ypres Rally

Net zoals in 2012 zullen de deelnemers opnieuw de grens oversteken, om twee klassementsproeven te rijden in de Lille Métropole regio. De klassementsproef van "Lille Métropole", vorig jaar zeer goed onthaald door de teams en toeschouwers zal opnieuw doorgaan in de nabijheid van het stadje Linselles, terwijl de showproef in het centrum van Wasquehal ook blijft bestaan. Het kloppende hart van de rally, het servicepark en de Rally Village, blijven in het centrum van Ieper, op de prachtige en gezellige Grote Markt van Ieper.

In 2012 zal de Geko Ypres rally ook meetellen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap, zoals bevestigd op de website van de KNAF, de Nederlandse Nationale Autosport Federatie. De deelnemers aan dit kampioenschap zijn verplicht om deel te nemen aan twee buitenlandse rallies en moeten ten laatste eind maart 2012 hun selectie bekend maken.

dinsdag 15 november 2011 20:45

 
 
   

wedstrijdverslag rally du condroz

Dit weekend behaalde het Logi-technic Racing Team, met piloot Patrick Snijers en Johan Gitsels, de eerste positie in de Condroz Rally te Hoei.

De 38ste editie van de rally werd echter overschaduwd door de tragische gebeurtenissen die op zaterdag het leven kostten aan twee rally-toeschouwers.

Het Logi-technic Racing Team heeft zondagmorgen beslist om de rally verder af te werken indien alle veiligheidsvoorschriften werden gerespecteerd. Dit uit respect voor de inspanningen van de organisatie, de vele vrijwilligers en de organiserende gemeenten en uit eerbetoon naar de slachtoffers toe.

Ook al behaalde het team een mooie positie, het team zag geen reden tot vieren en deelden na de wedstrijd nogmaals hun medeleven aan de families van de slachtoffers.

Patrick vertelde: "Dit tragische ongeluk is een vreselijke gebeurtenis, maar na overleg met de organisatie, de burgemeesters en de deelnemende piloten werd beslist om door te gaan. Men kan echter niet spreken van een overwinning wanneer dergelijke gebeurtenissen zich voordoen. Onze gedachten gaan dan ook uit naar de families van de verschillende slachtoffers en naar de gewonde slachtoffers. We hopen dat hun gezondheidstoestand snel positief kan evolueren
.

maandag 14 november 2011 21:30

 
   

patrick snijers pakt negende overwinning in hoei

De 38ste editie van de Rallye du Condroz-Huy, getekend door het ongeval dat zaterdagnamiddag aan twee toeschouwers het leven kostte, kwam zondag op een respectvolle en ingetogen manier aan zijn eind. Patrick Snijers schreef aan de oevers van de Maas een negende overwinning op zijn naam, en bezorgde de MINI JCW WRC tegelijkertijd een eerste overwinning in België.

Zaterdag was het de Ford Focus WRC08 van Bernd Casier die de beste start wist te nemen, voor de Peugeot 207 S2000 van Thierry Neuville en de MINI JCW WRC van Patrick Snijers. Het trio was gedurende de hele eerste lus voorin te vinden. Even moest de Ford-rijder de leiding uit handen geven, na een schuiver in Ben-Ahin (KP3), maar al snel wist Casier opnieuw orde op zaken te stellen. Hij wist een degelijke voorsprong bij elkaar te rijden, tot hij bij de tweede doortocht van Nandrin-Engis van de baan gaat. Voor de Ford zit de rally er op, Thierry Neuville neemt de leiding in handen. Patrick Snijers, op dat moment tweede, krijgt zijn bolide ondertussen steeds beter onder de knie, maar in de laatste lus krijgt hij af te rekenen met problemen met de benzinetoevoer. Op de Skoda Fabia S2000 van Freddy Loix, derde, laat het gebrek aan evoluties zich ondertussen voelen.

Op zondagochtend vertrekken Loix en Neuville niet meer. Patrick Snijers gaat in de eerste proef nog even rechtdoor, maar nestelt zich dan stevig aan de leiding. De zevenvoudige kampioen van België kent een rustige slotdag en tekent voor een negende overwinning in Hoei.

Ik heb het dit seizoen nog nooit zo lastig gehad om over het eindpodium te rijden. Ik had uiteraard in andere omstandigheden willen winnen. Wat er tijdens deze rally is gebeurd heeft ons allemaal diep geraakt en ik wens mijn medeleven te tonen aan de families van de slachtoffers, evenals mijn steun te betuigen aan de mensen die gewond raakten. Toch is dit mijn negende overwinning hier, de eerste voor MINI in België. Nochtans had ik op de slotdag voortdurende met problemen met de benzinetoevoer af te rekenen.”

zondag 13 november 2011 18:30

 
   

het wordt een leuke strijd!

Patrick Snijers trekt met een ijzersterk zelfvertrouwen naar zijn tweede wedstrijd met de MINI JCW in WRC-configuratie. Zijn prestatie in Roeselare, waar hij op enkele seconden van Pieter Tsjoen streed om de tweede plaats tot het gaspedaal nukken begon te vertonen, stak hem een serieus hart onder de riem. De jonge wolven zijn gewaarschuwd, de oude vos wil zondag in Hoei zijn negende overwinning laten optekenen!

Hoe sta je er voor, aan de vooravond van de 38ste editie van de Condrozrally?
“Uitstekend. Ik start met een WRC van de laatste generatie en begin dus met een klein voordeel aan de wedstrijd. Maar ik had toch liever wat meer herfstweer gehad. Op zondag, in Haspengouw, zijn de chronoritten sneller en ik vraag me af of dat geen voordeel zal zijn voor de minder recente WRC’s. De tweeliters hebben meer koppel en power en dus ligt hun topsnelheid in principe hoger. Maar ik hoop dat ik op zaterdag al voldoende voorsprong heb weten te nemen om die tweede etappe rustig te kunnen afwerken.” (lacht)

Wie worden je zwaarste tegenstanders?

“Ik wil niets afdoen aan het talent van Bonjean, Vande Wauwer of Bruyneel, maar hun wagens zijn niet meteen van de jongste. Dus de enige WRC-rijder die me echt kan verontrusten is Bernd Casier. Vooral omdat hij vorig jaar al een degelijke eerste wedstrijddag wist neer te zetten. En ik hou ook de Super 2000’s van Neuville en Loix in de gaten. Die auto’s zijn op de meer technische stroken in het voordeel en hun rijders steken in een uitstekende vorm. Bovendien hebben ze dit seizoen heel wat wedstrijdritme opgedaan. Wat er ook van zij, het wordt een leuke strijd!”

Heb je al vastgelegd welke set-up je zal gebruiken?

“Voor het hele weekend wordt droog weer voorspeld, dus ik ga het me zelf niet moeilijk maken: het wordt een afstelling voor droog asfalt. Zelfs al bestaat er een kans dat de wegen er door de rijm ’s ochtends wat nat bijliggen. Maar omdat we voor de wedstrijd geen tests hebben afgewerkt, verkies ik voor de shakedown niet te veel met de afstellingen te spelen.”

Wat is er precies gebeurd in Roeselare?

“Iets doms, eigenlijk. Aan het gaspedaal is er een klein metalen plaatje vastgemaakt, waar ik mijn voet kan tegenzetten. In de zesde KP kwam een schroefje los en het plaatje hield het gaspedaal open. Ik verloor een dikke twee minuten en al mijn motivatie, terwijl ik voordien toch bij Pieter in de buurt kon blijven. Op maandag kregen alle eigenaars van een MINI van Prodrive een nieuw onderdeel, met drie bevestigingspunten in plaats van twee.”

Ligt het parcours van de Condroz je een beetje?

“Het is nu al tien jaar quasi onveranderd gebleven en daar ben ik nogal tevreden over. Het beantwoordt helemaal aan wat we van de Condroz verwachten, met typische chronoritten aan beide kanten van de Maas, in de Condroz en in Haspengouw. Ik heb het al gezegd, op zondag gaat het sneller, maar dat is dan maar zo. En het onverhard in Marneffe ligt er wat te slecht bij naar mijn zin, maar dan moeten we maar wat meer van het gas gaan.”

Nog even vermelden dat de serviceplaats van het Log-technic Racing Team vlakbij de ingang van het Servicepark ligt, kort na de Regroup aan de Pont de l'Europe te Huy.

Volg de 38ste Rally du Condroz: LIVE!

donderdag 10 november 2011 22:00

   

logi-technic mini wrc test morgen in ben-ahin

Morgen komt het Logi-technic Racing Team aan de start van de test KP in Ben-Ahin. Patrick zal er enkele runs afwerken op het droge asfalt van de Condroz. Dit weekend wordt er een stralend herfstweertje voorspeld.

De shakedown vindt donderdag 10 november plaats tussen 12h en 17h in Ben-Ahin. De toegang tot de shakedown bedraagt 2 € en het servicepark bevindt zich in Solières.

De Mini John Cooper Works WRC van Johan en Patrick zal voor de Condrozrally van enkele nieuwe partners worden voorzien: vastgoed Groep Sleuyter, Total Belgium, Febiac met unavenirquiroule.be, Move Interieur uit Waremme, MINI Delbecq uit Seraing, Delicio Salads en Carrosserie Bril uit Veurne.
Maar Patrick kan natuurlijk ook opnieuw rekenen op de steun van zijn vaste partners: Logi-technic, Mahieu Construct, Keulen Beton uit Lanaken en Vierhouten Pallets.
Patrick en Johan willen nogmaals iedereen bedanken voor hun steun en inzet dit seizoen in het BFO Belgian Rally Championship. Nu is het aan Patrick en Johan om te strijden voor een 9de overwinning in de Rallye du Condroz te Huy en de eerste zege van de Logi-technic Mini in België. Wij wensen het duo alvast véél succes dit weekend!

woensdag 9 november 2011 12:30

 
   

spektakel gegarandeerd voor 38ste editie

De WRC’s favoriet, maar de S2000’s zullen hun vel duur verkopen

Het is traditie dat het heel moeilijk is om voor de start van de Condrozrally een pronostiek op te maken. Ook voor de 38ste editie, die van 11 tot 13 november in en rond Hoei plaats heeft, is dat het geval. Een hele resem WRC-rijders neemt het op tegen onze IRC-tenoren, tot groot jolijt van immer talrijk aanwezige toeschouwers. Het populair succes van de Condrozrally doet trouwens alle 180 ingeschreven teams veel plezier !


WRC: CASIER LEIDT DE MEUTE

Door al in de East Belgian Rally zekerheid te verwerven over een zevende Belgische rallytitel ontnam Pieter Tsjoen de Condrozrally een mogelijk spetterende finale, met een confrontatie tussen zijn Citroën C4 WRC en het exemplaar van zijn titelconcurrent Alexandre Romain. Gelukkig staat de man die in 2010 de wedstrijd kleurde, Bernd Casier, op zaterdag 12 november wel aan de start! Twaalf maanden geleden liet de rijder van de Ford Focus WRC05 op de eerste dag zeven van de acht snelste tijden optekenen, vooraleer op zondagochtend door een verkeersdrempel te worden verrast. Deze keer zal Bernd – naast de hoogstaande S2000’s die we verderop bespreken – het moeten opnemen tegen een tegenstander van formaat. Patrick Snijers komt aan de start met zijn MINI JWC, een wagen die sinds de Omloop van Vlaanderen in WRC-configuratie staat en die in de Condroz zeker zijn mannetje zal kunnen staan tegen de WRC’s van de vorige generatie. Snijers kan zo een negende overwinning in Hoei scoren.

Er komen ook andere WRC’s aan de start langs de oevers van de Maas. Aan het stuur van een Subaru Impreza WRC vinden we Dominique Bruyneel (S12), Xavier Bouche (S5), Andy Lefevere (S5) en ook streekrijder Frédéric Jansemme (S9). David Bonjean, regelmatig smaakmaker in het Belgisch kampioenschap, wil voor een stunt zorgen en zijn seizoen met de Peugeot 307 WRC mooi afsluiten. Vorig jaar liet hij met een Impreza WRC al enkele mooie tijden optekenen. En dan mogen we zeker niet ouwe taaie Jean-Pierre Vande Wauwer vergeten, die aan de start komt met een Skoda Octavia WRC van BMA, de auto waarmee hij vorig jaar ook al mooie dingen liet zien, voor hij met een stukke ophanging naar de kant moest. De andere Octavia van BMA is in handen van Bart Maes. Neem tenslotte zeker ook de tijd om op de Subaru Impreza Groep A van Lionel Hansen te wachten. De bolide in 555-kleuren is een juweeltje!

SUPER 2000: MET LOIX EN NEUVILLE ALS LOCOMOTIEF

Vorig jaar moesten de WRC’s nog als grootste favorieten naar voor worden geschoven. Maar in de Condroz zijn de omstandigheden zelden makkelijk, en de Belgische privé-rijders zullen het tegen de S2000-rijders niet onder de markt hebben. Die bolides mogen dan iets minder krachtig zijn, ze hebben toppers aan het stuur, toppers die bovendien een bijna volledig IRC-seizoen achter de rug hebben. In vergelijking met 2010, toen hij de handleiding van zijn Peugeot 207 S2000 nog niet helemaal onder de knie had, heeft Oostkantonner Thierry Neuville al twee IRC-zeges op zijn naam staan. En Corsica en Sanremo zijn niet meteen de kleinste rally’s… Hij streed dan ook tot de laatste wedstrijd, vorig weekend in Cyprus, om de IRC-titel, maar moest wegens een stukke alternator opgeven. Ook Freddy Loix kwam in Cyprus nog als titelkandidaat aan de start, ondanks het feit dat hij er minder goed voor stond dan zijn Skoda-collega’s. Loix wist eerder dit seizoen wel te winnen in Ieper en ook Neuville wil in Hoei dit seizoen op de best mogelijke manier afsluiten, kwestie van het hele team van Kronos en Peugeot België-Luxemburg op passende wijze te bedanken. Nog te volgen bij de S2000’s, al moet hij de wagen nog onder de knie krijgen: Kevin Demaerschalk. Het jonge talent wil aan het stuur van een Peugeot 207 S2000 Evo 1 enkele mooie tijden neerzetten. Een andere 207 S2000 waar naar wordt uitgekeken is die van Philip Cracco, die mikt op een top-10.


R
ALLY DIGEST

38
ste Rallye du Condroz-Huy – 11-12-13 november 2011

Telt voor :
Belgisch rallykampioenschap (8
ste manche)
Ford Fiesta Sporting Trophy (6
de manche)
Citroën Trophy Belux (6
de manche)

Parcours :
20 chronoritten (10 verschillende)
789,74 km (241.74 km tegen de klok)

Shakedown :
Donderdag 10 november (12-17u) te Ben-Ahin

Tickets en programma
De ticketprijzen werden dit jaar vastgelegd op :

25 € voor het hele weekend

8 € per klassementsproef

2 € deelname in de kosten voor de test-spéciale

Het programmaboekje is te koop voor 5 €.

Het officiële petje: 10 €

De verkooppunten :

Podiumtent - vanaf vrijdag 11 november 2011 om 15 uur

Aan de klassementsproeven

Uitrit autosnelweg van Héron - zaterdag 12/11 en zondag 13/11

Uitrit autosnelweg van Villers-le-Bouillet - zaterdag 12/11 en zondag 13/11

Website
www.condrozrally.be

Rally Radio
Maximum FM – 105.9 FM

RESPECT en GEZELLIGHEID


RESPECTEER DE VEILIGHEIDSREGELS
We weten het allemaal : de organisatie van een rally staat of valt voor een groot deel met de goede wil van de wedstrijdcommissarissen. Ze zijn er niet om u op de zenuwen te werken, maar om over uw veiligheid te waken. Zij liggen ook niet aan de basis van de veiligheidsregels die ze toepassen. Iedere bocht is lang op voorhand door specialisten bestudeerd en alles is samengevoegd in een veiligheidsboek dat door het ministerie van binnenlandse zaken werd gehomologeerd. Wij herinneren er u aan dat de wedstrijdcommissarissen allemaal vrijwilligers zijn en voor alles hun passie met de toeschouwers willen delen. Luister dus alstublieft naar hen als ze u vragen wat achteruit te gaan en een veilige afstand aan te houden. Zorg er ook voor dat u na de doortocht van uw favoriete rijders nooit in een gevaarlijke situatie terecht komt.

Vorig jaar lieten sommige toeschouwers zich in beschonken toestand op het parcours opmerken. Autosport is een gevaarlijke sport, die zowel bij de beoefenaars als bij het publiek de volle concentratie vereist. De Condrozrally is een gezellig volksfeest en moet dat ook blijven. Zorg er daarom voor dat u in staat blijft ten volle van dat feest te genieten. We beseffen dat u de drankkraampjes graag een deel van de koek gunt, maar doe het met mate!

RESPECT VOOR HET MILIEU
Vorig jaar moest de organisatie heel wat landbouwers vergoeden, omdat hun velden werden vernield door quads. Dat volstond helaas niet om de gemoederen te bedaren en dit jaar weigerde de gemeente Clavier de toelating te geven om de rally over haar wegen te laten rijden, omdat ze het gebruik van quads niet kon verbieden. Dit is een serieuze waarschuwing aan het adres van de gebruikers van dit soort machines.


De Condrozrally is geen opendeurdag voor de velden van de Condroz en Haspengouw. Dus of u de wedstrijd nu te voet, met de auto, op de motor, te paard of met een quad volgt: hou u aan de wegcode, respecteer privé-terreinen en de elementaire beleefdheidsregels. Gebruik zoveel mogelijk de verkavelingswegen, snij nooit door een veld en toon respect voor de gewassen! De toekomst van de rally hangt er van af. Indien de landbouwers, terecht ontevreden, zich verenigen met omwonenden die het sowieso niet voor de rallysport hebben, zullen de politici in de komende jaren snel hun keuze kunnen maken.

dinsdag 8 november 2011 21:00

   

Rally du condroz uit de oude doos

Vandaag blikken we even terug in het prachtige archief van Chris Courteyn via de website van het BFO-Belgian Rally Championship met de Rallye du Condroz uit 1996 en 1997. Patrick Snijers en Dany Colebunders kwamen in Huy toen aan de start met de Bastos Ford Escort WRC.

Rallye du Condroz 1996
Rallye du Condroz 1997
 

maandag 7 november 2011 21:00

 
 
   

opnieuw een duel tussen wrc en s2000 tijdens Condrozrally

De deelnemerslijst is afgesloten, we kunnen nu met zekerheid stellen dat we tijdens het weekend van 11 november aan de oevers van de Maas een schitterend duel tussen WRC en S2000 zullen krijgen. Bij de favorieten neemt Patrick Snijers (MINI John Cooper Works WRC) het op tegen  onze IRC-tenoren Thierry Neuville (Peugeot 207 S2000) en Freddy Loix (Skoda Fabia S2000). Maar andere dikke WRC’s kunnen voor de verrassing zorgen, want Bernd Casier start met een Ford Focus WRC08. Achter hen proberen andere WRC-rijders zich in de schijnwerpers te rijden, zoals David Bonjean (Peugeot 307 WRC), Xavier Bouche (Subaru Impreza S5 WRC), Dominique Bruyneel (Subaru Impreza WRC S12), Frédéric Jansemme (Subaru Impreza S9 WRC), om Jean-Pierre Van de Wauwer (Skoda Octavia WRC) niet te vergeten

Startnummers 38ste Rallye du Condroz-Huy
1 Freddy Loix - Skoda Fabia S2000
2 Neuville Thierry - Peugeot 207 S2000
3 Casier Bernd - Ford Focus WRC08
4 Snijers Patrick - Mini John Cooper Works WRC
5 Bruyneel Domninique - Subaru Impreza WRC S12
6 Bonjean David - Peugeot 307 WRC
7 Vandewauwer JP - Skoda Octavia WRC
8 Bouche Xavier - Subaru Impreza WRC S5
9 Langenakens Jonas - Mitsubishi Lancer EVOX
10 Van den Heuvel Jasper - Mitsubishi Lancer EVOX

 

zondag 6 november 2011 12:00

 
 
   

Patrick en Johan starten voorbereidingen voor Condrozrally

Dé kogel is bijna door de kerk! Dit weekend starten Patrick en Johan met de verkenningen voor de 38ste Condroz rally. Volgend weekend wil Patrick samen met Johan in de Logi-technic MINI WRC voor een 9de zege gaan in Huy. Op dit ogenblik ontbreekt Patrick nog een klein deel van het budget en hoopt dit rond te krijgen begin volgende week. Mochten er mensen interesse hebben in de zoektocht naar de resterende Euro's gelieve contact op te nemen via het Patrick Snyers Rally Team, info@patricksnijers.com.

Wij duimen alvast en wensen Patrick samen met Johan véél succes!

vrijdag 4 november 2011 22:00

 
   

Patrick Snijers wil de condrozrally voor 9de maal winnen

Het sluitstuk van het Belgisch rallykampioenschap is de Condroz Rally, begin november. Hoei, de uitvalsbasis van deze najaarsklassieker, leeft wekenlang toe naar het topevenement en tijdens het rallyweekend wordt de stad en de regio langs de Maas overspoeld door tienduizenden enthousiaste rallyliefhebbers. Het parcours voor de Condroz Rally heeft twee gezichten. Aan de noordelijke zijde van de Maas, de regio van zuidelijk Haspengouw, wordt voornamelijk gereden over betonbanen die er traditioneel erg glad bij liggen door de bietenoogst en de kleigrond. In Marneffe, Wanze, Bas-Oha... werd al heel wat rallyhistorie geschreven. Aan de zuidelijke zijde van de Maas, de Condroz, zijn de proeven technischer, maar daarom niet minder glad en verraderlijk, want het asfalt heeft al heel wat rally's doorstaan. Het supergladde asfalt van Marchin-Goesnes, de snelle afdaling in Tihange, de jump van Vierset en de fameuze modderige finish van Strée zijn jaarlijks een must voor de duizenden rallyliefhebbers.

Naast Ieper, is de Condroz dé wedstrijd die alle Belgische rallypiloten als eerste aanduiden op hun programma. Iedereen wil dit grandioze feest van de rallysport, met een ongekende ambiance langs de proeven en in het rallycentrum, meemaken.
De absolute recordhouder van de Condroz Rally is Patrick Snijers met acht overwinningen, maar zijn laatste zege dateert al van 1999. Bruno Thiry won vier keer in Hoei, gevolgd door Robert Droogmans, Guy Colsoul en Freddy Loix (3). De teller van Marc Duez, Renaud Verreydt, François Duval en Pieter Tsjoen staat op twee. Stuk voor stuk grote namen van de Belgische rallysport, waarmee nog maar eens benadrukt wordt hoe prestigieus een overwinning in de Condrozrally is.

 

vrijdag 4 november 2011 18:00

 
   

Rallye du condroz-huy: parcours ligt vast en eerste inschrijvingen stromen binnen

Een bijzonder goed gevulde zaterdag
Het parcours is vergelijkbaar met dat van de vorige editie, maar vooral de eerste dag zal de deelnemers op de rooster leggen. De start van de eerste chronorit, Nandrin, wordt om 8u30 gegeven. Nadien gaat het richting Bas-Oha en Ben-Ahin. Na een korte stop in het assistentiepark komt de langste klassementsproef aan bod, Vierset-Modave, waarna het richting Marchin en Goesnes, twee KP’s die Clavier vervangen. Deze zes chronoritten worden op zaterdag twee keer afgewerkt, waardoor de eerste dag rond middernacht zal worden afgerond. Zondag krijgen de overblijvers twee lussen van vier spéciales voor de kiezen geschoven. Villers-le-Temple opent de feestelijkheden, gevolgd door Wanze-Marneffe, Lavoir en de comeback van Tihange. De eerste wagen zou in Hoei rond 15u30 over het finishpodium moeten rijden. Omdat Clavier niet langer wordt aangedaan zal het aantal kilometers tegen de klok zo een 240 km. bedragen, in plaats van de aangekondigde 270. Het kwaliteitsniveau van het parcours hoeft daar echter niet onder te lijden.


Al 40 inschrijvingen op een maand voor de start

Het succes van het wedstrijd in Hoei kan niet alleen worden gemeten aan de vele duizenden toeschouwers die ieder jaar present tekenen, maar ook aan de vele deelnemers. Bij het opstellen van deze lijnen zijn de inschrijvingen ver van afgesloten, maar toch kunnen we u al meedelen dat een veertigtal teams hun inschrijving hebben ingediend. Daarbij onder andere ook Freddy Loix, Bruno Thiry (Citroën DS3) en Hubert Deferm, andere tenoren zullen zeker volgen.


De quads in Clavier

De gemeente Clavier heeft wel degelijk de doortocht van de rally op zijn grondgebied geweigerd, tenzij de quads van sommige toeschouwers er worden verboden. Daarvoor moeten de autoriteiten echter gemeentelijke besluiten nemen, iets wat niet in de macht van de organisatoren van de Condrozrally ligt. Daarom moest er een vervangingsoplossing worden gevonden.


De nacht van de Rallye de Condroz-Huy in de O-Zone

Een week voor de start, op 4 november 2011, organiseert discotheek O-Zone in Ohey in samenwerking met de Motor Club de Huy een nacht van de Rallye du Condroz-Huy. Er zullen heel wat rijders én wagens ter plaatse zijn.


Surf naar de officiële site om op de hoogte te blijven

Drie maand na de lancering van de nieuwe
officiële website nodigt de Condrozrally u uit om via deze webstek op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes voor deze 38ste editie. De rubriek ‘Mijn Condroz’ is een waar succes, afgaand op de vele ingezonden foto’s en sappige verhalen. Maar het is niet omdat we op amper een maand van de start zijn dat u hoeft op te houden die anekdotes en herinneringen op te sturen. Zowel teams als toeschouwers kunnen hun ding nog altijd kwijt op de website, er zijn immers nog altijd 2 x 2 VIP-pakketten te winnen!

donderdag 20 oktober 2011 18:00

 
   

Wereldkampioen bbq peter de clercq neemt plaats naast patrick snijers

Gisteren nodigde Patrick Snijers samen met Luc Dethier en Johan Gitsels, wereldkampioen barbecque Peter De Clercq uit om kennis te maken met de rallysport. Peter kwam samen met enkele goede vrienden afgezakt naar de Westhoek. Alle genodigden konden genieten van een exclusieve codrive naast Patrick Snijers. Ze konden er genieten van enkele rondjes in de Subaru Impreza Gr.A van BMA.

Na enkele runs in de spectaculaire Subaru was iedereen onder de indruk van stuurmanskunsten van de 7-voudig Belgisch en Europees rallykampioen. Patrick bezorgde ook iedereen spektakel langs de buitenzijde met het gekende glij –en driftwerk. Na deze spectaculaire ervaring werden de emoties doorgespoeld met een glas champagne en een lekkere oester bereidt door Peter himself.

Onboard Subaru Impreza Gr.A met Peter De Clercq : klik hier.

woensdag 12 oktober 2011 09:00

   

drukke tijden voor johan gitsels

Na de Omloop van Vlaanderen van vorig weekend reisde copiloot Johan Gitsels af richting Lloret de Mar voor de onverhard rally Terres de Catalunyna. Johan las er de nota's van Bernard Munster in de Skoda Octavia WRC. Het duo werd knap vierde algemeen en eerste WRC achter de lichtere en snellere S2000-wagens. Bernard en Johan werden ook het snelste Belgische team. Het was de eerste rally van Johan in het buitenland en dit op onverhard in het Frans onverhard Kampioenschap. Voor de start van de rally werd er nog serieus gefeest bij BMA want patron "Big Bernie" mocht 50 kaarsjes uitblazen. En daar werd op gedronken... .

zondag 18 september 2011 20:00

 
   

3 Nieuwe video's op de media-pagina

Op de MEDIA-pagina werden 3 nieuwe video's toegevoegd; de test van de Logi-technic MINI WRC voor de Omloop van Vlaanderen en onboard beelden van KP Kemmelberg en KP Hollebeke tijdens de IRC Rally van Ieper.
Link
: MEDIA pagina.

vrijdag 16 september 2011 12:00

 
 
   

Snijers valt terug door geblokkeerd gaspedaal

Dit weekend werd de 52ste Omloop van Vlaanderen verreden. Het Logi-technic Racing Team kwam er aan de start met de MINI John Cooper Works WRC.

Vanaf de vrijdagavond proeven kon Patrick zijn concurrent Pieter Tsjoen onder druk zetten door de scratch te rijden op de 2de proef. Patrick en Johan sloten de eerste dag af met een verschil van 2,7 sec op Pieter Tsjoen : "Ik voel inderdaad wel wat verschil met de S2000-versie van Ieper," lachte Patrick. "Maar, afgezien van het motorvermogen is de Mini exact hetzelfde als in Ieper: dezelfde versnellingsbak, dezelfde ophaning…".

Op de 2de wedstrijdag kon Patrick starten met opnieuw een scratch op KP Gits. Maar op de 6de proef viel Patrick terug. "Het gaspedaal bleef volledig open staan. Blijkbaar zat er een schroefje geblokkeerd. Daardoor schoven we van de baan en verspeelden we bijna 3 minuten," vertelde Patrick. Pieter Tsjoen bekende ook dat hij verrast was door de snelheid van de Mini JCW WRC.

Door dit voorval werden Patrick en Johan teruggeslagen naar een vijfde plaats. Maar Patrick bleef opnieuw aanvallen en kon een vierde plaats algemeen laten noteren voor de Logi-technic MINI in het eindklassement.

Er zat zeker meer in na de motorproblemen van Tsjoen en Casier op de laatste proef.

Op naar de volgende wedstrijd, de East Belgian Rally op 8 oktober in Sankt-Vith.

zondag 11 september 2011 14:45

   

eerste wrc-mini in belgië!

Tijdens de Accent.jobs Omloop van Vlaanderen te Roeselare kun je voor het eerst in België een MINI in WRC-opstelling aan het werk zien.

De Logi-technic MINI was voor het eerst te zien tijdens de Rally van Ieper in juni. Tijdens deze Intercontinental Rally Challenge worden WRC's echter niet toegelaten. De MINI kan echter met enekele aanpassingen makkelijk omgebouwd worden. Een uitdaging die het Logi-technic Racing Team niet uit de weg gaat.

De Logi-technic MINI werd in primeur voorgesteld in de BMW-garage Dejonckheere, sponsor van het Logi-technic Racing Team, op 8 september aan de vele rallyliefhebbers.

Voordien werd de wagen nog uitgebreid getest door Patrick Snijers & Johan Gitsels, piloot & copiloot van het team. Zij hebben er alle vertrouwen in dat ze, ook tijdens de Omloop, een schitterend resultaat zullen neerzetten.

donderdag 8 september 2011 22:00

   

Patrick stelt Logi-technic MINI wrc af

Deze middag werd de Logi-technic WRC afgesteld tijdens een korte test voor de Omloop van Vlaanderen van morgenavond. Patrick legde de eerste kilometers af met de MINI in WRC-uitvoering. Patrick en Johan waren héél tevreden over hun vinnige wagen.

Deze avond wordt het Logi-technic Racing Team en de MINI WRC voorgesteld aan de pers en genodigden bij partner MINI Dejonckheere uit Roeselare.
 

donderdag 8 september 2011 17:00

   

omloop van Vlaanderen praktisch

52ste Omloop van Vlaanderen
9-10 september 2011
6de manche van het Kampioenschap van België Rally

Voorverkoop tickets :
Café De Nieuwe Ruiter, Iepersestraat 623, 8800 Roeselare, 051/ 20 61 50 (Clublokaal KAMV)
Cafe De Pompeschitter, Beselarestraat 1, 8890 Dadizele, 056/ 50 20 66
Prijs : algemene inkomtickets 20 € in voorverkoop, vanaf 09 sept: 25 €
KP-tickets : Beveren - Izegem - Zoning: 5 €, alle anderen KP's: 10 €

Parcours :
462,48 km in totaal; 200,34 km (43,3%) chrono, 16 KP's; 2 wedstrijddagen.

KP Izegem: Is een grotendeels nieuwe KP bestaande uit een beproefd gedeelte van Izegem met daarbij nog een nieuw stuk dat al jaren niet meer verreden werd.
KP Beveren: Nu al een klassieker met de ringweg R32 die terug afgesloten wordt en dienst doet als publiekszone waarbij men de wagens verschillende keren kan zien.
KP Passendale: In dezelfde regio, langs dezelfde wegen maar volledig hertekend! Nog nooit op deze manier verreden.
KP Gits: Ongeveer hetzelfde als anders maar met een ander middenstuk
KP Zilverberg: Terug rondjes maar het laatste stuk van vorig jaar zit er niet meer bij
KP Rumbeke: Grotendeels nieuw met zowel bekende als onbekende stukken.
KP Zoning: klassieker met de rondjes ...


Centrum : Stedelijke Expohallen te Roeselare.

Internet : www.omloopvanvlaanderen.be

woensdag 7 september 2011 12:00

 
 
   

Startnummer 4 tijdens de omloop van Vlaanderen

Het Logi-technic Racing Team met piloot Patrick Snijers en co-piloot Johan Gitsels krijgen het startnummer 4 op hun Mini John Cooper Works WRC voor de 52ste editie van de Omloop van Vlaanderen. Deze wedstrijd start komende vrijdagavond 9 september te Roeselare.

Genummerde deelnemerslijst Omloop van Vlaanderen 2011:

1. Hans Weijs - Subaru Impreza WRC S9
2. Pieter Tsjoen - Citroën C4 WRC
3. Alexandre Romain -  ?
4. Patrick Snijers/Johan Gitsels - MINI JCW WRC
5. Bernd Casier - Subaru Impreza WRC S12
6. Melissa Debackere - Ford Focus WRC 08
7. Tim Van Parijs - Ford Focus WRC 05
8. David Bonjean - Peugeot 307 WRC
9. Andy Lefevere - BMW M3
10. Lloyd Peter - Subaru Impreza WRC S14

maandag 5 september 2011 21:00

 
 
   

johan gitsels op het podium tijdens de 24h van zolder

Dit weekend werden de 24H van Zolder verreden. In laatste instantie werd nog overgeschakeld naar een Porsche 911 GT nadat de Porsche Scotty werd afgekeurd.

Johan en andere piloten van het GHK racing team behaalden de eerste podium plaats in hun klasse.

Proficiat aan Johan die deze week ook start met de voorbereidingen voor de 52ste Omloop van Vlaanderen te Roeselare van volgend weekend.

maandag 5 september 2011 12:00

   

johan gitsels in de 24h van zolder

Dit weekend komt Johan Gitsels, co-piloot van het Logi-technic Racing Team aan de start tijdens de 24H van Zolder. Hij neemt het stuur in handen van de Porsche Scotty samen met 3 andere piloten van GHK racing.

Het startschot van de 24h race te Zolder vindt op zaterdag 3 september plaats om 16h00 op het Circuit van Zolder.

We wensen Johan véél succes komend weekend tijdens deze 24u-wedstrijd.

Update 21h : De Porsche Scotty geraakte blijkbaar deze middag niet door de technische controle ivm rolkooi van de wagen. In de late avond werd nog druk gezocht achter een andere Porsche waarmee het team dit weekend kan aantreden tijdens de 24Hours of Zolder. Later meer nieuws... .

woensdag 31 augustus 2011 14:00

 
   

wrc-treffen in roeselare

Het wordt stilaan een traditie. Na de Rally van Ieper, waar WRC’s niet aan de start kunnen komen, wil iedereen na de zomerpauze er terug in vliegen met een dikke World Rally Car. De Omloop van Vlaanderen kan opnieuw rekenen op een indrukwekkend startveld WRC’s.

Enerzijds gaat het duel voor de Belgische titel verder tussen de twee Citroën C4 WRC’s van Pieter Tsjoen en Alexandre Romain, maar in Roeselare is het vooral uitkijken naar de prestaties van de Mini John Cooper Works WRC van Patrick Snijers.

Er zijn nog meer interessante "transfers", zoals de overstap van Melissa Debackere naar de ex-Tsjoen Ford Focus WRC08. De Subaru Impreza WRC S12 die ze in het begin van het seizoen bestuurde, wordt in de Omloop overgenomen door Bernd Casier, die daarmee meteen een van de outsiders voor de overwinning wordt.

Tim Van Parijs ruilt zijn Porsche opnieuw voor de Ford Focus WRC05, waarmee hij in de TAC Rally al uitstekend presteerde, terwijl Bart Maes de Skoda Octavia WRC Evo3 van BMA zal besturen. Ook David Bonjean komt aan de start met de Peugeot 307 WRC.

En dan zijn er nog drie Subaru Impreza’s WRC. NCRS zet de S5 in voor Koen Dewaele, terwijl de Britte Lloyd (S14) en Pritchard (S11) hun inschrijving ook al ingediend hebben. Kortom, met elf dikke WRC’s aan de start, belooft het een toptreffen te worden in de Omloop van Vlaanderen.

maandag 29 augustus 2011 15:00

 
 
   

Voorbereiding omloop van vlaanderen in de laatste rechte lijn

Nadat we eerder de naamsponsor mochten aankondigen is er nu met de lancering van de nieuwe website www.omloopvanvlaanderen.be een tweede stap gezet waarmee het voor iedereen zichtbaar is dat de voorbereiding van de "Accent.jobs Omloop van Vlaanderen" in de laatste rechte lijn komt.

De inschrijvingsperiode loopt nog tot 31 augustus maar de organisatie rekent op de aanwezigheid van zowat alle titelkandidaten. Pieter Tsjoen en Alexandre Romain, allebei met de Citroën C4 WRC zijn al zeker van de partij en iedereen hoopt dat Melissa Debackere een sterke start maakt in Roeselare met de Ford Focus WRC. Patrick Snijers die tijdens de GEKO Ypres rally een veelbelovend debuut maakte met de MINI hoopt waarschijnlijk ook om zich te mengen in de strijd. Het Logi-technic Racing Team bezorgd het Belgische publiek een primeur door de Mini Cooper in WRC-configuratie te prensenteren op Roeselaars terrein. Vanover de plas komen naast de vele Historicteams ook enkele vaste klanten die de reputatie hebben van verrassend snel te zijn. Pritchard, Champion en Swann kondigden hun aanwezigheid reeds aan.

Het technisch nazicht en de administratieve controle zal net als vorig jaar doorgaan bij JB Motorsport, Zwaaikomstraat 1 in Roeselare.

Het wedstrijdprogramma onderging zo goed als geen verandering maar aan de KP's is wel hier en daar gesleuteld. Het meest in het oog springend is de terugkeer naar de Zoning, om 16u42 een eerste keer en als afsluiter van de rally om 21u38.

Op vrijdag vertrekken de deelnemers om 19u30 om 2 klassementsproeven te rijden (Beveren en Izegem) en op zaterdag is er goed gevulde dag met start om 08u05 vanuit het wagenpark op het Polenplein in Roeselare-centrum. Na de ochtendservice gaat het richting podium om 08u35 en dan volgen 14 klassementsproeven, goed voor bijna 178 kilometer wedstrijd. De winnaar mogen we om 22u26 verwelkomen op het podium in de Expo-hallen.

dinsdag 23 augustus 2011 12:00

 
   

mini op het podium in wrc duitsland

Afgelopen weekend sloeg het World Rally Championship zijn tenten op in Duitsland. Langs de oevers van de Moezel werd de eerste asfaltwedstrijd van het WK rally 2011 verreden. Het MINI motorsport team kwam er aan de start met piloten Dani Sordo en Kris Meeke en hun MINI WRC.

Voor de MINI John Cooper Works WRC was het de eerste asfaltwedstrijd, een test op ware grote dus. Dani Sordo streed 3 dagen lang met de Citroën en Fords en behaalde een derde podiumplaats algemeen. Dani en Kris waren héél tevreden over de wagen op asfalt. Ook over de ophanging van de wagen waren beide piloten onder de indruk.

Binnen een drie tal weken is het debuut van de Logi-technic MINI WRC tijdens de Omloop van Vlaanderen te Roeselare. Hopelijk hebben Patrick en Johan evenveel succes bij hun debuut. We wensen het Logi-technic Racing Team véél succes met de voorbereidingen voor deze wedstrijd.

 

maandag 22 augustus 2011 09:00

 
   

logi-technic Racing Jobday

Op vrijdag 9 september organiseert het Logi-technic Racing Team tussen 12 & 18 uur een Jobday op de expohallen te Roeselare - midden in het bruisende servicepark van de Omloop van Vlaanderen.

Wij zijn immers steeds op zoek naar ervaren en gedreven mechaniekers, elektriciens, techniekers, bouwarbeiders, technische bedienden en interne medewerkers om ons team te versterken.

Iedereen die zich inschrijft en langskomt om te solliciteren op de jobdag, krijgt de kans om het Logi-technic Racing Team inclusief Patrick Snijers & Johan Gitsels te ontmoeten en samen met hen en de Logi-technic MINI op de foto te gaan.

Bij directe aanwerving krijg je daarenboven een ticket voor de Rally Omloop van Vlaanderen op 9 en 10 september te Roeselare.

Solliciteer op de Logi-technic Racing jobday op vrijdag 9 september tussen 12u & 18u. U kunt zich ook inschrijven via een deelnemend uitzendkantoor.

woensdag 17 augustus 2011 19:30

 
   

debuut logi-technic mini wrc tijdens omloop van vlaanderen

Binnen een kleine maand wordt de 52ste editie verreden van de Omloop van Vlaanderen te Roeselare. Deze wedstrijd is tevens het debuut van de Logi-technic MINI in WRC-uitvoering.

Deze 52ste editie is de oudste wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap en trekt het 2de deel van het BFO-BRC opgang na de zomerstop.

De oudste wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship is springlevend. Dat bewijst de Omloop van Vlaanderen elk jaar met een sterk startveld. Na een lange zomerpauze staat de Omloop van Vlaanderen vaak in het teken van een herkansing voor Ieper, maar het parcours is toch niet helemaal vergelijkbaar. Markante anekdote: de bakermat van de Rally van Ieper stond trouwens in Roeselare. De proeven in de streek van Roeselare hebben een ander, maar zeker niet minder technisch karakter.

Jarenlang werd de Omloop van Vlaanderen op zaterdag en zondag verreden, maar de tweedaagse start voortaan op vrijdagavond met een gesmaakte showproef in Beveren. Op de parkings rond de Hallen in Roeselare, in de schaduw van het voetbalstadion Schiervelde, slaan de teams hun tenten op.
Dit seizoen zal er een prestigeslag uitgevochten worden in de Omloop van Vlaanderen. Pieter Tsjoen won de voorbije twee edities, waarmee hij zijn totaal op zes overwinningen bracht. Dat is een evenaring van het record van Patrick Snijers, die won in 1983, 1984, 1989, 1990, 1993 en 1998. Pieter Tsjoen jaagt in 2011 trouwens niet enkel op een zevende recordzege in de Omloop van Vlaanderen, maar hij wil met zeven Belgische titels Snijers ook evenaren op de erelijst van het Belgisch rallykampioenschap. Maar Patrick en Johan geven zich niet zomaar gewonnen en zullen strijden tot de laatste meters met hun nieuwe wapen de MINI John Cooper Works WRC, het Logi-technic Racing Team wil op het podium eindigen in Roeselare!

Link: www.omloopvanvlaanderen.be - www.bfo-brc.be

donderdag 11 augustus 2011 10:30

   

Patrick snijers dit weekend in de rallye oberehe

Dit weekend komt Patrick Snijers aan de start in de 40ste Rallye Oberehe met een Ford Sierra Cosworth in de "Bastos" kleuren. Hij zal er rijden als openingswagen in deze wedstrijd en het nodige spektakel verzorgen zoals we hem kennen. Patrick startte er enkele jaren geleden met de Porsche 911 GT3. De Rallye Oberehe wordt op zaterdag 6 augustus verreden in Hillesheim te Duitsland net over de grens met België.
Link: www.msc-oberehe.de

woensdag 3 augustus 2011 19:00

 
   

mini wrc dit weekend in de rally van finland

Komend weekend komt het MINI WRC team aan de start in de WK Rally van Finland. WK-piloten Kris Meeke en Dani Sordo zullen met hun John Cooper Works WRC meten tegen de rest van de WRC top. Klik op onderstaand filmpje voor de test en voorbereiding van het MINI WRC team op de Rally van Finland 2011.
Link: MEDIA pagina.

woensdag 27 juli 2011 16:00

 
   

Het Logi-technic racing team wordt 4de in Ieper

Gisteren werd de 2de in het eindklassement, Bryan Bouffier uit de officiele uitslag van de 37ste rally van Ieper geschrapt.
Hierdoor schuift Patrick samen met Johan op naar de 4de plaats algemeen in het eindklassement met hun Logi-technic MINI.

Bijna een maand na de Belgische ronde voor het IRC hebben de technische commissarissen de Peugeot 207 afgekeurd. Er is eerder gerapporteerd dat in de stuurinrichting van z'n S2000 niet gehomologeerde onderdelen aangetroffen zijn. Er zijn ook door Bouffier op verschillende momenten in het seizoen diverse wagens gebruikt.

zaterdag 23 juli 2011 12:00

 
   

52ste omloop van vlaanderen

Begin september (9-10 september) wordt de 52ste editie van de Omloop van Vlaanderen verreden te Roeselare, tevens de zesde manche van het BFO Belgian Rally Championship. Eind vorige week kwam de Automobielclub Midden-Vlaanderen met de eerste info naar buiten voor de editie in 2011.

De wedstrijd start met de verkenningen op donderdag 8 en vrijdag 9 september. Vanaf de vrijdagmorgen is de technische controle voorzien bij JB Motorsport in de Zwaaikomstraat te Roeselare.
Op vrijdagavond start de rally met 2 belangrijke KP's: Beveren (14,50km) en Izegem (7,88km).
Op zaterdagmorgen wordt er gestart met KP Passendale (14,99km), gevolgd door KP Gits (8,5km). KP Zilverberg werd aangepast en gewijzigd tot 20,52km. De KP van Rumbeke werd ingekort tot 10,53km. Vanaf de tweede van in totaal drie ronden op zaterdag wordt KP De Zoning (7,17km) aan het parcours toegevoegd. In totaal moeten er 16 KP's afgewerkt worden, goed voor net 200km tegen de klok.

Surf naar de website van Automobielclub Midden-Vlaanderen voor meer info : www.omloopvanvlaanderen.be

dinsdag 19 juli 2011 16:30

 
   

in de cockpit met kris meeke

Welkom in het "kantoor" van de John Cooper Works WRC. Kris Meeke, piloot van het MINI WRC team legt de werking uit van de John Cooper Works WRC waarmee Patrick en Johan begin september van start gaan tijdens de Omloop van Vlaanderen te Roeselare.
Link: MEDIA pagina.

maandag 18 juli 2011 21:00

 
   

uitgebreid verslag van de rally van ieper

Voor wie de reportage gisteren op Canvas heeft gemist kan deze herbekijken via www.sporza.be of hier klikken op deze link: Videozone Sporza.

maandag 4 juli 2011 12:00

 
   

de drie (rally) musketiers en freddy loix zondagmiddag op sporza/canvas

Sporza zendt aanstaande zondag 3 juli in de vroege namiddag een bijna 60 minuten lange reportage uit over de Geko Ypres Rally 2011. Daarin niet alleen aandacht aan de manier waarop Freddy Loix zijn 7de overwinning pakte, maar programmamaker Eric Dupain ging ook terug in de tijd… Ver terug, naar de periode toen Gilbert Staepelaere de rallysport op de Belgische kaart zette.

Gilbert Staepelaere, die op 2 juni 1996 overleed, won in zijn lange carrière niet minder dan 12 nationale titels en was 89 keer de beste in een wedstrijd. Maar vooral had hij de grote verdienste om eind de jaren 70 drie jonge talenten, quasi gelijktijdig, de kans te geven zich in de rallysport te ontplooien. Het waren Robert Droogmans, Marc Duez en Patrick Snijers die door “de meester” himself met raad en daad bijgestaan werden, toen ze hun eerste ervaringen opdeden in de Ford Escort RS en daarmee de basis legden voor hun rijk gevulde carrière.

Net voor de wegen van het magistrale trio eind de jaren 80 scheidden, werden ze met het label “De drie Musketiers” bedacht, een indicatie die zelfs nu nog vaak gebruikt wordt. Overigens schitterden de drie nog overduidelijk afgelopen weekend in de Kattenstad: Droogmans won de European Historic manche in een Ford Escort MKII, Duez pakte er de 4de plaats in een identieke auto. Patrick Snijers eindigde in zijn Mini Cooper - debuut als 5e in de BRC manche!

Het zijn precies de Ieperse herinneringen van weleer van Marc, Robert en Patrick – gekruid met soms hallucinante beelden uit het VRT archief – die Eric Dupain in zijn reportage aan de wedstrijdbeelden van de jongste Ieperse editie koppelde. Om niet te missen…

Afspraak zondagmiddag op Canvas vanaf 14uur.

woensdag 29 juni 2011 12:00

 
   

SCHITTERENDE 5de plaats voor het Logi-technic racing team in IEPER

De Logi-technic MINI maakt al indruk...

De Mini Countryman Cooper S in de kleuren van Logi-technic was een van de grote attracties van de editie 2011 van de Rally van Ieper. De wagen werd voortdurend omringd door rallyfans bij zijn terugkeer op de Grote Markt in Ieper. Passerende gezinnen, enthousiaste kinderen en rallyliefhebbers wilden de nieuwkomer maar wat graag van nabij bewonderen. De nieuwe Mini bekoorde niet alleen met zijn toffe en originele look, maar ook met zijn prestaties. In S2000-configuratie knokte een grootse Patrick Snijers zich met de Mini Logi-Technic naar de top 5, nadat hij zelfs even dicht bij de derde podiumplaats kwam!

Vrijdagavond, vanaf de eerste proeven van deze vierde manche van het Kampioenschap van Europa, de vijfde wedstrijd van de Intercontinental Rally Challenge en de vijfde rally van het Kampioenschap van België, vermaakte Patrick Snijers het publiek met zijn genereuze rijstijl. Na de eerste etappe keerde hij terug naar de Kattenstad op een veelbelovende 8ste plaats in het algemene klassement: "Ik ben super tevreden! Deze Mini is geweldig," lachte de zevenvoudige Kampioen van België tussen twee handtekeningen door. "Ondanks de kleine restrictor van 30 mm, waardoor het vermogen beperkt is tot ongeveer 250 pk, verliezen we slechts 1 seconde per kilometer op de officiële Super 2000's. Op de smalle baantjes van de Westhoek gedraagt de Mini zich uitstekend. Ik kan de kwaliteit van het chassis optimaal benutten."

Zaterdagochtend stelde het team met verstomming vast dat ze pas als 43ste zouden mogen starten. Na enig overleg presenteerden Patrick Snijers en Johan Gitsels hun bolide als 17de aan de tienduizenden fans langs de proeven. "Ik begrijp deze beslissing van het College en van de FIA helemaal niet, want de Mini heeft een geldige homologatie in Super 2000," betreurde Bernard Munster, de verantwoordelijke van BMA. "Sinds 1 januari is het zelfs niet meer mogelijk om een Super 2000 met een 2.0 atmosferische motor te homologeren..."

Patrick Snijers zette het meningsverschil met de sportieve instanties uit zijn hoofd en bleef uitstekende tijden klokken met de Logi-technic Mini, waarbij hij steeds dichter in de buurt van een podiumplaats kwam. Ondanks een schuiver rechtdoor op de proef van de Kemmelberg, stond Patrick amper een dertigtal seconden van de derde plaats toen hij voor de laatste keer de start nam in Watou: "We gingen voluit onze kans! En we hebben verloren, want ik maakte een klein foutje en dat kostte ons een vijftigtal seconden. We besloten om het tempo te laten zakken, maar op de volgende proef reden we dan ook nog eens lek... Dat heeft ons een plaats in het klassement gekost. Maar, in het klassement van het Kampioenschap van België verloren we geen positie. We doen trouwens een prima zaak met onze tweede plaats achter Loix en met de zege in de klasse. Het resultaat is schitterend, maar ik denk dat we nog beter hadden kunnen doen met een betere startpositie. Ik begrijp echt niet waarom men ons zo laat liet starten. Dit was competitievervalsing."

Patrick Snijers was niet alleen erg tevreden met het resultaat, maar ook met het verloop van de wedstrijd in de wagen: "Johan reed hier zijn eerste grote rally. Het was niet eenvoudig, maar hij heeft het prima gedaan. De Logi-technic Mini functioneerde feilloos. We hadden niet het minste probleem en de wagen vertoonde geen kinderziektes. De mensen van Prodrive waren even tevreden als wij over de samenwerking met BMA. Dit resultaat is de vrucht van het werk van het ganse team. Afspraak begin september in Roeselare voor het grote debuut van de Mini in WRC-configuratie."

Klik op MEDIA voor nog meer foto's van dit weekend!

zondag 26 juni 2011 23:30

 
   

TECHNISCHE CONTROLE en shakedown

Gisteren arriveerde Bernard Munster Autosport in de kattenstad om zijn tenten op te slaan voor de 47ste Geko Ypres Rally.

Vandaag rond de klok van 11u00 wordt de Logi-technic MINI gekeurd tijdens de technische controle bij Skoda Duran (Albert Dehemlaan 5, Ieper).

Deze avond van 19u tot 23u komt het Logi-technic Racing Team aan de start op de shakedown in Nieuwkerke. Het parcours blijft hetzelfde als voorgaande jaren met finish op de markt van Nieuwkerke.

De stand van het Logi-technic Racing Team is terug te vinden op de Leet in Ieper.

donderdag 23 juni 2011 08:00

 
   

PATRICK SNIJERS KLAAR VOOR DE UITDAGING VAN IEPER

Het grote debuut van de nieuwe Mini Countryman Cooper S van Logi-technic

Ongeduld. Dat is het gevoel dat
overheerst bij Patrick Snijers, Johan Gitsels en team BMA nu het aftellen voor de Geko Ypres Rally begonnen is. Donderdag zullen Patrick en Johan deelnemen aan de shakedown in Nieuwkerke. Dat wordt voor de bemanning van de nieuwe Mini Countryman Cooper S "Super 2000" in de kleuren van Logi-technic voor het team BMA het uur van de waarheid. Voor de eerste keer zal een Mini Countryman Coopers S aan de start komen van een wedstrijd van het Europees Kampioenschap Rally: "Ik kijk benieuwd uit naar de eerste tijden op de shakedown en vooral op de eerste proef de volgende dag," vertelt Patrick Snijers met lichte opwinding in de stem. "Ik heb geen idee waar we ons zullen situeren ten opzichte van de Super 2000's met atmosferische motoren. Wat ik wel kan zeggen is dat ik een heel goed gevoel heb na de twee testdagen die we afgewerkt hebben met de nieuwe wagen."

Vorige week organiseerde team BMA twee testdagen om Patrick Snijers kennis te laten maken met zijn nieuwe wagen voor het Kampioenschap van België Rally: "De eerste dag reden we op een klassieke testbasis in Basse-Bodeux," vervolgt de zevenvoudige Kampioen van België. "Samen met Richard Thompson, de ingenieur van Prodrive die ons zal bijstaan in alle wedstrijden van dit seizoen, heb ik verschillende afstellingen en verschillende bandentypes getest. De volgende dag, in de buurt van Waasten, hebben we vooral gezocht naar de ideale set-up voor de wegen in de omgeving van Ieper. De Mini reageert heel goed op een wijziging van de afstellingen en ik denk dat we een goede oplossing gevonden hebben."

Met een nieuwe wagen is de eerste indruk vaak de juiste. Welk gevoel had Patrick aan het stuur? "De Mini is aangenaam en redelijk makkelijk om te besturen. Door het huidige reglement is de motor voorzien van een restrictor van 30 mm, waardoor de motor ongeveer 250 pk levert. Ik ben echter vooral onder de indruk van de wegligging. In snelle bochten is het chassis beter dan dat van de WRC's van de vorige generatie! De Mini beschikt over een gewichtsverdeling 52/48, maar hij heeft ook een heel laag zwaartepunt. We zullen de competitiviteit van de wagen echter pas in de wedstrijd zelf kunnen inschatten."

Het Belgische publiek en de volgers van de Geko Ypres Rally zullen in primeur de Mini Countryman Cooper S "Super 2000" kunnen ontdekken dankzij de investering van de partner van Patrick Snijers, het bedrijf Logi-technic. De onderneming werd in 1999 opgericht door Johan Gitsels, die zijn debuut in de rallysport maakte als copiloot van Patrick Snijers in de Legend Boucles de Spa. In de TAC maakte Johan kennis met de sfeer van het Kampioenschap van België. In Ieper zal Johan de meest prestigieuze van alle Belgische rally's ontdekken als copiloot in de nieuwe Mini. “Tijdens de testsessie heb ik twee runs meegereden met Patrick om even aan te voelen hoe de wagen zich gedraagt," verduidelijkt Johan. "Tijdens de test was het belangrijker dat Patrick zijn runs met een ingenieur van Prodrive maakte om de juiste afstelling te vinden. Hoe dan ook wordt de Ypres Rally een testwedstrijd, al willen we het potentieel van de Mini natuurlijk tonen.”

Johan Gitsels bevestigt dat er bij de keuze voor de Mini niet over een nacht ijs werd gegaan. “We waren op zoek naar een alternatief voor de Geko Ypres Rally. In plaats van met de zoveelste Super 2000 uit te pakken, beslisten we de Mini aan te kopen, want publicitair is het natuurlijk erg interessant om met een wagen uit te pakken die nog niet te zien was in België. Bovendien biedt de Mini het voordeel dat de S2000-configuratie voor Ieper omgebouwd kan worden naar een WRC van de nieuwe generatie voor de rest van het Belgisch kampioenschap.”

Jan Huyghe, net zoals Johan afgevaardigd bestuurder van Logi-technic, legt uit waarom het bedrijf zich voor drie jaar engageerde in de rallysport met Patrick Snijers als piloot en met de Mini als nieuw wapen. “Logi-technic is een bedrijf gespecialiseerd in outsourcing van hoog opgeleid technisch personeel. Ons bedrijf telt zowat 500 personeelsleden die actief zijn in vier verschillende afdelingen: industrie, infra, met voornamelijk elektriciens in de bouw, building, voor outsourcing van bouwvakkers en Energy-Solar, voor personeel gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen en andere groene energievoorzieningen. Om de groei van ons bedrijf te ondersteunen, hebben we gekozen voor de rallysport om met Logi-technic naar buiten te treden. Rally is een prachtig marketinginstrument, want de sport is uiterst toegankelijk voor de toeschouwers. En het is duidelijk dat rally weer razend populair is in België, zelfs populairder dan in de jaren ’90,” vertelt Jan Huyghe.

Logi-technic ambieert zeker niet uitsluitend naambekendheid. “Natuurlijk gebruiken we het unieke kader van de rallysport om potentiële en bestaande klanten uit te nodigen," verduidelijkt Jan Huyghe. "Dat is één aspect. Een ander belangrijk aspect is de aanwerving van technisch personeel. In Tielt hebben we een vijftal nieuwe medewerkers aangetrokken. Uit studies is gebleken dat onze doelgroep, technisch hoog opgeleid personeel, bijzonder veel interesse heeft in de rallysport. Vandaar dat we met ons bedrijf in hun leefwereld treden om zo nieuwe medewerkers aan te trekken. En tot slot gebruiken we de rallysport ook als incentive voor onze bestaande medewerkers.”

Patrick Snijers is alvast vastbesloten om de steun van Logi-technic in Ieper alle eer aan te doen: "Ik heb al vier keer gewonnen in Ieper, maar deze keer kan ik echt geen voorspelling doen. Kunnen we strijden voor de top 5, een top 10, een top 15...? We weten het echt niet. Dit is een sprong in het onbekende. Ik ben er wel zeker van dat we de juiste keuze gemaakt hebben. Een keuze voor de toekomst. Met de Mini, Logi-technic en BMA gaan we de komende twee jaar nog mooie zaken kunnen realiseren. Ik hoop al vanaf de Rally van Ieper 2011..."

woensdag 22 juni 2011 14:30

 
   

UITGEBREID VERSLAG VAN DE 4 MUSKETIERS OP SPORZA

De VRT, die sinds enkele jaren op zondagnamiddag het BK rally uitzendt, plant dit jaar, naast dagelijkse updates, een extra uitzending van maar liefst 50 minuten over de Geko Ypres Rally.

Eric Dupain : "Enkele weken geleden kreeg ik de vraag of ik iets speciaal kon doen over de rally van Ieper. Na het nodige denkwerk stemde ik in om een lange reportage van een uur te maken waarin we ook wat beelden uit ons archief in verwerken. Gilbert Staepelaere was de eerste rallyrijder ooit die erin slaagde om deze rally vier keer te winnen. Staepelaere zorgde voor een nieuwe generatie rallyrijders. Robert Droogmans, Patrick Snijers en Marc Duez waren zijn drie musketiers. Gilbert Staepelaere is Belgiës grootste rallyrijder. Hij won 12 nationale titels en won 89 rally's. Staepelaere overleed op 2 juni 1996 maar zijn drie musketiers zijn nog steeds actief in de rally. Samen met Droogmans, Snijers, Duez en zesvoudig winnaar Freddy Loix gaan we terug naar een plaats op het parcours die voor hen om een of andere manier belangrijk was. Die vier interviews en archiefbeelden worden stapsgewijs verweven in het wedstrijdverslag."
Sporza zendt de lange reportage uit op zondagnamiddag 3 juli.

Daarnaast is er op de VRT gedurende het hele rallyweekend aandacht voor de Geko Ypres Rally tijdens het sportgedeelte van alle journaals vanaf vrijdagavond 24/6 en in Sportweekend op zondagavond

Natuurlijk kan de Geko Ypres Rally ook dit jaar weer live gevolgd worden op Eurosport, met rechtstreekse verslaggeving en interventies van op serviceplaats op de Ieperse Grote Markt. Ook WTV blijft niet achterwege en zal op zondag uitpakken met een uitgebreide terugblik op deze rallytopper waarbij er traditiegetrouw veel aandacht is voor de streekpiloten.

Verder besteedt de RTBF naar goede gewoonte ook uitgebreid aandacht aan het hoogtepunt van het Belgische en Europese rallyseizoen.

dinsdag 21 juni 2011 15:00

 
   

PATRICKSNIJERS.COM KREEG NIEUW LOOK

Na de aankoop van de MINI John Cooper Works WRC door Logi-technic werd besloten om de officiële website van Patrick Snijers in een nieuw kleedje te steken.

De website van het Patrick Snijers Rally Team is reeds online sinds 2003. "Het werd hoog tijd om de website dus eens van een nieuwe look te voorzien, samen met Karel Leeuwerck van WRCplace.be werd een nieuwe website ontworpen in de kleuren van het Logi-technic Racing Team. De dag van vandaag gaat alles supersnel via het internet en facebook. Ook beelden en foto's verschijnen nu supersnel via het World Wide Web en gaan de wereld rond in een mum van tijd. Om supporters, partners en media nog sneller van nieuws te voorzien van het Patrick Snijers Rally Team via PC, iPhone en iPad werd het hoog tijd om mee te zijn met de moderne tijd" besluit de webmaster Dieter Vermeersch.

Ik wens jullie véél surfplezier.

Jullie meningen, opmerkingen, vragen zijn altijd welkom op info@patricksnijers.com

De webmaster

maandag 20 juni 2011 16:00 - foto Claire Amerlynck

 
   

HET Logi-technic RACING TEAM IS ER KLAAR VOOR...

De voorbije dagen maakte Patrick Snijers kennis met zijn nieuwe Mini Countryman Cooper S, de officiële benaming van de Mini in S2000-configuratie. Snijers testte twee dagen, met ondersteuning van Prodrive en BMA.
 
“Ik ben heel tevreden over de test. Ik ben vooral onder de indruk van het chassis. De Mini voelt heel stabiel aan en boezemt vertrouwen in. Het onderstel is veel stabieler dan dat van de Impreza WRC. Ook de acceleraties met de kleine 1.6 Turbo waren uitstekend,” vertelt Patrick, die moeilijk kan inschatten waar de Mini in de kleuren van Logi-technic zich situeert in vergelijking met de andere S2000’s. “Ik heb een goed gevoel. Dat is een belangrijk gegeven. Ik heb enkele filmpjes op internet bekeken van Freddy Loix en andere S2000-piloten, maar daar kan ik niet veel uit afleiden. Pas op de shakedown zullen we zien waaraan we ons mogen verwachten.”

Na de Geko Ypres Rally wordt de Countryman Cooper S omgebouwd naar een John Cooper Works WRC. “Die aanpassingsmogelijkheid is het grote voordeel van de Mini. De belangrijkste aanpassingen zijn een andere voorbumper, de grote spoiler achteraan, een ander vliegwiel en een grotere restrictor. Of we daarmee de strijd tegen de WRC’s van de vorige generatie kunnen winnen, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.”

maandag 20 juni 2011 12:00

 
   

Patrick en Johan in de Logi-technic MINI, een primeur in ons land maar ook in het ERC

Dit weekend zijn de inschrijvingen voor de Geko Ypres Rally afgesloten en net als in de voorbije jaren schotelt de rally de fans een deelnemersveld van uitzonderlijke kwaliteit voor. 2011 wordt een echte Grand Cru met maar liefst 31 S2000 wagens aan de start, een absoluut record. Met alle toppers uit de Intercontinental Rally Challenge, het Europees Kampioenschap en het Belgian Rally Championship aan de start, belooft de Geko Ypres Rally vuurwerk.

Op 24 en 25 juni staat de Geko Ypres Rally op het programma, de vijfde manche van het IRC. Alle constructeurs zijn aanwezig met topwagens en toppiloten, terwijl ook onze landgenoten zich klaar maken voor het hoogtepunt van het Belgisch rallyseizoen. Regerend IRC-kampioen Skoda brengt maar liefst twaalf wagens aan de start, en levert meteen twee van de topfavorieten: Freddy Loix, recordhouder in Ieper met zes overwinningen en Jan Kopecky, die de jongste twee jaar telkens tweede werd en nu gebrand is op zijn eerste overwinning in Ieper. Verder vinden we nog voormalig WRC-ster Toni Gardemeister die het Ieperse parcours komt ontdekken, de jonge Noor Andreas Mikkelsen, die vorig jaar bij zijn debuut al een zeer opgemerkt resultaat neerzette in Ieper, en een indrukwekkende Nederlandse delegatie van maar liefst 4 Skoda's van Wevers Sport, met de Nederlandse kampioenen Mark van Eldik en Bernard Ten Brinke, het jonge rastalent Hans Weijs, en Edwin Schilt. Verder hoopt Bernd Casier zijn prachtige vierde plaats van verleden jaar te evenaren, komt de Tsjech Tlustak zijn ERC-score aandikken, en ontdekken de twee jonge Britten Steve Barrable en Jonathan Greer, die in eigen land goed zijn voor top-3 resultaten, de Ieperse wegen.

Peugeot gaat het duel niet uit de weg en zet eveneens een indrukwekkende armada in. Te beginnen met onze eigen landgenoot Thiery Neuville, winnaar van de IRC rally in Corsica, die in een Peugeot 207 S2000 van het Belgische topteam Kronos voluit voor de overwinning gaat. Zijn ploegmaats bij Kronos, de Brit Guy Wilks en zesvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen ambieëren ook een ereplaats. Peugeot fabrieks- en FIA-A piloot Bryan Bouffier, winnaar van de rally van Monte Carlo, rekent op een sterk resultaat om de leidersplaats in het IRC over te nemen. De Portugees Bruno Magalhaes, verleden jaar bij zijn eerste deelname direct goed voor een zesde plaats, wil dit jaar nog beter doen. De jonge Fransman Pierre Campana, dit jaar nog vierde in Corsica, rekent op een sterke prestatie om zijn carrière verder uit te bouwen. En de Italiaan Luca Betti, momenteel leider in het Europees kampioenschap, wil via een sterk resultaat zijn leidersplaats verder uitbouwen. Het Belgische NCRS team zet niet minder dan 3 Peugeots S2000 in: voor onze leading lady Melissa Debackere, voor Dominique Bruyneel en voor Philippe Gracco, terug van weggeweest na enkele jaren op het circuit.

Ford wil niet achterblijven en zet 4 Fiesta 's S2000 in: De jonge Franse belofte Julien Maurin komt voor de eerste keer aan de start in Ieper maar heeft tijdens de voorbije IRC rally's bewezen snel te zijn met zijn Fiesta S2000. Onze Oosterbuur Felix Herbold is een jonge razendsnelle Duitse piloot die dit jaar in eigen land zowat alles wint wat er te winnen valt. Michal Solowow, een echte Ieper-getrouwe die sinds zijn eerste deelname in Ieper nog geen enkele editie miste, komt opnieuw in zijn Fiesta S2000 aan de start en zijn landgenoot Oleksowitz hoopt op een mooi resultaat om zijn huidige derde plaats in het Europees kampioenschap te verstevigen.

Het Maleisische Proton zet via het MEM team twee Proton Satria's S2000 in voor de tweevoudige Junior wereldkampioen Per Gunnar Andersson en voor de tweevoudig Europees kampioen en superrappe asfaltspecialist de Italiaan Giandomenico Basso, die de Geko Ypres rally won in 2006 en nu al aan zijn vijfde deelname in Ieper toe is.
Fiat tenslotte rekent op de Italiaanse toppiloot en tweevoudig Europees kampioen Luca Rossetti. Deze spectaculaire piloot won de Geko Ypres rally bij zijn eerste deelname in 2007 en moet zeker in staat geacht worden om vooraan mee te strijden en de leiderspositie van zijn landgenoot Luca Betti in het Europees kampioenschap aan te vallen. En natuurlijk is er nog de Mini Countryman S16T van Patrick Snijers: een regelrechte primeur, niet enkel voor ons land maar ook voor het ERC. Nog een primeur is de Mitsubishi Evo X R4 van de Nederlander Jasper Van den Heuvel.

Alexandre Romain maakt zijn come-back in Group N en hij mag het opnemen tegen Jonas Langenaekens, Andy Lefevere en Anthony Martin eveneens op Mitsubishi Evo X en de Méganes N4 van Cedric Cherain, Eric Mauffrey, en Kris Princen. Deze 2 WD Méganes gaan resoluut de strijd aan met de Citroën DS 3 van Caren Burton, Bart Maes, Kevin Abbring, Giovanni Vergnano en Harry Hunt.

Maar ook in de andere klassen is er wat te beleven... Tussen de Ford Fiesta's R2 vallen de namen van Claudie Tanghe, Nikias Priem en Frederic Berville meteen op. Mannen die zich ongetwijfeld in de kijker willen rijden tussen de 'vaste klanten' van de Trophy. Ook de buitenlandse Fiesta in de handen van WRC academy piloot Fredrik Ahlin zal een prima maatstaf worden voor onze Belgische Fiesta-cup teams.
In de Citroen clan zijn er Vincent Verschueren, Davy Vanneste, Didier Duquesne en Benoit Lacante die zich willen meten met de vaste rijders van de Citroen Racing Trophy.

De Geko Ypres Rally start vrijdagnamiddag om 16:15 en eindigt zaterdagavond op de Grote Markt van Ieper om 22:30

zondag 19 juni 2011 10:00

 
   

Patrick stelt de Logi-technic MINI af voor de Ieperse wegen

Vandaag stelde Patrick samen met ingenieur Richard van Prodrive de Logi-technic MINI af voor de Ieperse wegen. Patrick maakte er gans de dag verschillende runs net over de grens. Hij had er een echt goed gevoel bij rond de efficiënte ophanging van deze nieuwe wagen.

Volgende week donderdag volgt een laatste check tijdens de shakedown in Nieuwkerke waarna hij de vrijdagmiddag van start gaat tijdens de Geko Ypres Rally 2011.

Bekijk meer foto's, een video én onboardvideo!

donderdag 16 juni 2011 18:00


 

 
   

Patrick test de Logi-technic MINI

Vandaag testte het Logi-technic Racing Team uitgebreid de Mini Countryman S16T waarmee ze eind volgende week aan de start komen in de Geko Ypres Rally.

In het oosten van het land organiseerde het BMA team een privé test. De ingenieur van Prodrive was aanwezig waarmee Patrick verschillende runs maakte om alle mogelijkheden van deze nieuwe wagen en types banden te testen met het oog op de belangrijk afspraak in het BRC.

Klik hier voor meer foto's dankzij www.rallyandraces.com.

woensdag 15 juni 2011 19:00

 
   

Patrick test de Logi-technic MINI bij Prodrive

Vandaag reisde Patrick opnieuw af richting Groot-Brittannië naar Prodrive. Hij ontdekte de Logi-technic MINI op het test-parcours van Prodrive.

Hij kreeg er alle uitleg en werking van de verschillende knopjes en hendeltjes in cockpit van de Mini Coutryman Cooper S (S2000-Rally 1.6T) waarmee hij over 2 weken van start gaat in Ieper. Hij stuurde ons een korte sms van op de test "Fantastisch, dwars en snel..." dat belooft!

donderdag 9 juni 2011 18:00

 

 
   

de logi-technic mini werd afgehaald bij prodrive

Gisteren reisde het Logi-technic Rally Team af richting Prodrive in Banbury, Engeland. Patrick, Johan en zoon Joppe hadden samen met enkele mensen van Logi-technic gisteren de eer om het gloednieuwe raspaardje te gaan afhalen in de ateliers van Prodrive.

Eerst kregen ze een rondleiding in de ateliers van het MINI Motorsport team waar de wagens worden klaargestoomd voor het WK-rally. Na de rondleiding werd de Logi-technic MINI overhandigd aan Johan en Patrick die binnen een drie tal weken aan de start komen in Ieper.

Hierbij alvast enkele plaatjes van hun bezoek bij Prodrive.

donderdag 2 juni 2011 10:30

 
   

Een Mini John Cooper Works vanaf Ieper, Snijers en Logi-technic doen beroep op BMA

Daags voor de Sezoens Rally kon Patrick Snijers officieel het project waar hij al lang aan werkte bevestigen. Vanaf de Rally van Ieper zal de zevenvoudige Kampioen van België Rally een nieuwe MINI John Cooper Works WRC besturen. De wagen wordt gebouwd door Prodrive en ingezet door team BMA. "We werken al verschillende maanden aan dit project en ik ben blij dat het rond is," bevestigt Patrick. "Dankzij Logi-technic, het bedrijf waarvan mijn copiloot Johan Gitsels een van de verantwoordelijken is, hebben we bij Prodrive een gloednieuwe MINI John Cooper Works van de nieuwste generatie gekocht. Omdat ik al jaren een goede verstandhouding met Bernard Munster heb, hebben we beslist om team BMA het onderhoud en de service van de nieuwe MINI toe te vertrouwen."

Bernard Munster, stichter en verantwoordelijke van BMA, is natuurlijk blij dat zijn team het vertrouwen krijgt van Patrick Snijers en Logi-technic: "Dit is een mooie erkenning voor de kwaliteit van ons werk. We gaan nauw samenwerken met Prodrive, het team dat de nieuwe MINI heeft ontwikkeld. We werken al jaren samen met Prodrive voor de Subaru's. Investeren in een wagen van de nieuwe generatie is ongetwijfeld de beste beslissing die de partner van Patrick Snijers kon nemen. We zijn blij dat we aan een nieuw hoofdstuk voor team BMA kunnen beginnen."

De nieuwe Mini John Cooper Works arriveert binnenkort in België. BMA zal vervolgens de wagen prepareren voor de Rally van Ieper. Daar zal de wagen, zoals het reglement het vereist, rijden in Super 2000-configuratie. "We hadden natuurlijk liever meteen met de WRC-versie gereden, maar dat is niet mogelijk omdat het een FIA-wedstrijd is," vertelt Patrick. "Vanaf de Omloop van Vlaanderen zal onze MINI in WRC-configuratie rijden, net zoals de fabriekswagens in het Wereldkampioenschap. In Ieper zullen we geen al te hoge sportieve ambities koesteren. Het belangrijkste is dat we de wagen leren kennen en aanpassen aan de eigenheid van de Belgische rally's. Dit jaar gaan we ons verder concentreren op het verfijnen van de Mini JCW WRC.

"Ik ben fier dat ik dankzij de samenwerking met Logi-technic, dit project mag voorstellen. Het is immers een project voor drie jaar. In 2012 zullen we met BMA een achtste Belgische titel viseren!"

maandag 23 mei 2011 16:30
 

 

 
   

Snijers op 4 sec van een stunt, tweede plaats in Sezoens Rally voor de Octavia WRC!

De Sezoens Rally, de atypische vierde wedstrijd van het Kampioenschap van België Rally, blijft een van de mooiste wedstrijden op de kalender. Het parcours van de wedstrijd in Noord-Limburg, vlakbij de Nederlandse grens, bestaat voor een derde uit onverhard en dat is precies de geliefkoosde ondergrond van Patrick Snijers. Aan het stuur van een van de Skoda Octavia's WRC Evo3 van team BMA kon de zevenvoudige Belgische kampioen een gooi doen naar de zege.

"Op dit parcours is het belangrijk om een robuuste wagen te hebben die redelijk makkelijk te besturen is,"vertelde Patrick zaterdagochtend."We rijden op slicks en de wagen staat in asfaltconfiguratie. Dan is het belangrijk om de wagen al voor de bochten op onverhard, bestaande uit die typische maaskiezel, te plaatsen. Je moet ook rekening houden met het feit dat het asfalt hier altijd erg glad is door het laagje stof dat de weg bedekt."

Na de eerste vier proeven vertrouwde Patrick zijn Logi-technic Skoda toe aan de mecaniciens van BMA voor een routinecontrole met het oog op de proeven van de tweede ronde:"Ik ben redelijk rustig van start gegaan, maar ik ben heel tevreden. We staan op amper een halve seconde van de Nederlander Van Loon met zijn Focus WRC en we hebben enkele seconden voorsprong op Alexandre Romain na een snelste tijd. Nu ga ik voluit in de aanval."

Patrick Snijers, tijdens de Sezoens Rally genavigeerd door Pascal Lopès die de nota's in het Frans las, hield woord door meteen de leiding in de wedstrijd over te nemen met een snelste tijd. Na acht proeven en met drie besttijden op zijn naam, stond de piloot van BMA nog altijd aan de leiding, voor twee WRC's van de recentste generatie:"Ik ga alles geven om te winnen! Ik wil graag mijn overwinningen van 2002 en 2009 nog eens herhalen. Dankzij mijn parcourskennis kan ik een beetje het verschil in pure prestaties compenseren. Het is al prachtig dat we met onze Octavia WRC kunnen strijden met een Citroën C4 WRC. De Skoda is nog altijd competitief, maar er is toch enkele generaties verschil tussen de twee WRC's."

Ondanks zijn strijdlust moest Patrick in de slotronde toch plooien. Bij de finish had hij slechts vier tellen achterstand op Alexandre Romain."Ik ben altijd ontgoocheld wanneer ik niet gewonnen heb,"lachte Patrick."Maar ik ben toch tevreden over het verloop van de wedstrijd en ons resultaat. We kwamen heel dicht bij de zege voor BMA. Ik moet ook zeggen dat ik tevreden ben voor het team, dat ons een onberispelijke wagen heeft geleverd tijdens de ganse wedstrijd. De vroegtijdige opgave in Tielt is vergeten. Nu kunnen we aan de toekomst denken. En die toekomst zal dank zij Logi-technic in een MINI John Cooper Works zijn..."

maandag 23 mei 2011 12:30

 
   

dit was pas een spannende rally...

Na het uitvallen van favoriet Tsjoen met de Citroën C4 voerde Patrick Snijers de forcing aan. Samen schreef hij met Alexandre Romain ook in een C4 WRC een spannend slot van de 35ste Sezoensrally.

Patrick Snijers sloot de tweede lus af met 6"7 voorsprong op Alexandre Romain, maar er is nog niets beslist...
"Ik ga voluit voor de zege," vertelde Snijers. "Ik kan het verschil maken op het onverhard. Op asfalt is de Citroën van Romain sneller, maar op het gravel voel ik me blijkbaar beter in mijn sas dan Alexandre."

Zijn rivaal moest na de openingsronde de achtervolging inzetten, maar het lukt hem voorlopig niet om Snijers bij te benen: "En dat ligt vooral aan mezelf. Ik heb niet voldoende vertrouwen om de wagen te balanceren voor de bochten. We hebben de rampzalige set-up van de eerste ronde wel terug veranderd. We rijden nu met de afstellingen van de Wallonie. Ik kan nog tijd winnen in de remzones, maar zonder risico's te nemen zal het niet lukken..."

Met het ingaan van de laatste KP Vogelsdonk had Romain 1"2 sec voorsprong op Patrick. Uiteindelijk won Romain met de krachtiger en modernere C4 met 4 sec van Patrick Snijers.

Patrick Snijers was ontgoocheld, maar ook tevreden: "Het hing echt van kleine details af. Ik ben heel tevreden dat we met een oudere Octavia WRC toch hebben kunnen rivaliseren met de C4 van Romain. Op zich is dat al een stunt. In elk geval heb ik me enorm geamuseerd op het onverhard," vertelde Patrick, die vanaf Ieper uit zal pakken met een fonkelnieuwe MINI JCW S2000.

zondag 22 mei 2011 20:30
 

 
   

Snijers en Logi-technic in Ieper met Mini

Patrick Snijers en zijn co-rijder Johan Gitsels, één van de topmensen van Logi-technic, hebben een mooi project uit de grond gestampt en starten in Ieper met een MINI, een première voor België. Omdat WRC's niet toegelaten zijn in Ieper starten Snijers en Gitsels dus met de S2000 versie in de kattenstad om vanaf de Omloop van Vlaanderen aan te treden met de Mini John Cooper Works WRC. De MINI is de enige wagen die op dit moment kan aangepast worden van S2000 naar WRC en omgekeerd.

Snijers en BMW, het is een blijft een tot de verbeelding sprekende combinatie. In 1988 stuntte Snijers op het eiland Manx door met zijn BMW M3 de befaamde Manx rally te winnen. Nu is Snijers opnieuw bij BMW terechtgekomen, bij de Mini. "We waren al enkele maanden met het project bezig en dachten dat het eigenlijk niet meer zou lukken tot deze week plotseling alle puzzelstukken in elkaar pasten. Op twee dagen tijd was het project rond."

Dankzij de steun van Logi-technic is dit een wel onderbouwd en wel overwogen meerjaren project geworden. "Dit jaar willen we de auto leren kennen om vanaf volgend jaar echt mee te doen voor de prijzen" zegt Patrick Snijers. "De wagen is aangekocht bij Prodrive en zal hier in België onderhouden worden door het BMA team van Bernard Munster, iemand waarmee ik al jaren op een goede en correcte manier mee samenwerk. Ik ben fier dat ik met BMA en dankzij de samenwerking met Logi-technic, dit project mag voorstellen."

vrijdag 20 mei 2011 23:30

 

 
   

Patrick Snijers op de afspraak in Bocholt

De Sezoensrally is samen met de Haspengouwrally een wedstrijd van het BK in het rallygekke Limburg en daar mag dus Limburger Patrick Snijers niet ontbreken. Snijers start met de Skoda Octavia WRC van BMA.

"Deze rally ligt mij" aldus Patrick Snijers. "Twee jaar geleden won ik de wedstrijd, iets wat in normale omstandigheden dit weekend niet mogelijk is gezien de concurrentie van de Citroëns. Maar de derde plaats lijkt me interessant. Het wordt drummen voor die derde plaats in deze sterk bezette wedstrijd maar ik maak me sterk dat ik me in de strijd kan mengen. Mijn wagen mag dan wel niet de meest recente van het pak zijn, in Bocholt komt op het onverharde parcours de stuurmanskunst naar boven. Op het onverhard voel ik me als een vis in het water. Ik rij voor de fun en om de toeschouwers te amuseren en probeer dat te koppelen met snelheid. De Sezoensrally is nog een pure wedstrijd, eentje waar je het spektakel kan verzorgen en nog echt kan driften."

vrijdag 20 mei 2011 00:30

 
 
   

Pascal Lopès leest nota's in Bocholt

Door een zeilwedstrijd die reeds gepland was voor de start van het BFO-BRC kampioenschap en samenviel met de Sezoensrally moest Patrick zijn vaste co Johan Gitsels verstek laten gaan voor deze wedstrijd (met pijn in het hart maar Johan zal er vanaf Ieper weer bijzijn).

De nota's worden komend weekend verzorgd door Pascal Lopès zoon van de gekende Alain Lopès die sedert kort de nieuwe algemeen coördinator en verantwoordelijke voor het parcours van de Legend Boucles de Spa 2012 is. Patrick wist ons ook te melden dat het project voor de Ypres Rally 2011 in de eindfase zit, binnenkort hier de eerst info. We wensen Johan, Patrick en Pascal komend weekend véél succes in hun wedstrijden!

donderdag 19 mei 2011 23:00