.:: NIEUWS ::.  april 2004

Officieel persbericht : Patrick Snijers met Mitsubishi Lancer EVO7 in Ieper.

Het nieuws is nu officieel, Patrick Snijers komt in de Belgium Ypres Westhoek Rally 2004 aan de start met een Mitsubishi Lancer EVO7 groep N uit de ateliers van John Deconinck Racing (JDR). De co-piloot wordt binnenkort bekend gemaakt.
Patrick is ondertussen ook druk bezig met het zoeken naar de laatste budgetten voor de Sezoensrally op 22 mei in Bocholt.
Over enkele weken zal er meer nieuws zijn rond de rest van het seizoen, maar daar kan er jammer genoeg nog niets worden over meegedeeld. Dus nu en dan eens komen kijken naar de officiële website van Patrick Snijers !!!maandag 26 april 22:00

Technische problemen voor Snijers en Heyman.


Patrick Snijers en Dries Heyman hebben technische problemen gekregen op hun Volvo S40, een kapotte versnellingsbak was de oorzaak tijdens de Belcar & World Series op het circuit Zolder. In het eindklassement werden ze 39ste algemeen en 6de in de klasse TB.zondag 25 april 19:00

Belcar
: Snijers en Heyman vol goede hoop !


Dat de Volvo S40 van Belgian Race Invest in het Mediagroep Van Dyck Belcar Kampioenschap de eerste race als derde eindigde in de TB klasse, was voor velen een aangename verrassing. Ook al omdat BRI er voor koos om met drie piloten aan te treden, wat hen een extra pitstop bezorgde ten opzichte van hun concurrenten. Maar de wagen en de piloten draaiden feilloos hun rondjes, met een onverhoopte derde plaats in de TB klasse als gevolg. Komende zondag start BRI met twee piloten: Dries Heyman en Patrick Snijers. Beiden vatten de race aan vol goede hoop, maar de eerste doelstelling blijft ook nu weer: de finish halen…

Na de eerste wedstrijd van het Belcar Kampioenschap, deed de crew van BRI het nodige om de Volvo S40 van enkele minuscule aanpassingen te voorzien. Dries Heyman: “De wagen deed het prima, maar we hadden het gevoel dat het net nog een tikkeltje beter kon. Daarom hebben we ook enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. We kunnen daarbij rekenen op een team van goede mecano’s, die vele van hun avonduren spenderen aan de optimale voorbereiding van de wagen. Strijden met een wagen van 1998cc tegen bolides van 3200cc, je zou haast gaan denken dat het frustrerend moet zijn. Maar niets is minder waar. Voor de hele crew van BRI is dit een extra drijfveer.”

Ook het opzetten van de hele marketingstructuur stelt BRI extra in het daglicht. “We zijn waarschijnlijk één van de weinige Belcar teams die kunnen zeggen dat ons budget voor 2004 er nu reeds zeer gezond uit ziet”, aldus Heyman. “Mede daardoor konden we een routinier als Patrick Snijers aantrekken. Zijn ervaring is een zeer belangrijke factor. 2004 is een leerjaar voor ons, en ook de tweede manche van het Belcar Kampioenschap vatten we aan met de doelstelling om te finishen. Alles wat meer is, is graag meegenomen.”

Patrick Snijers is een tevreden man: “Een seizoen Belcar rijden stond aanvankelijk niet bovenaan mijn verlanglijstje, maar na de eerste wedstrijd had ik de smaak meteen weer te pakken. Die eerste wedstrijd was zowel voor de piloten, de wagen en het team een ware testcase, maar allen zijn er goed uitgekomen. Het team heeft een aantal zaken vastgesteld, en daaraan is ondertussen gewerkt. We gaan er dus vol goede hoop tegen aan dit weekend! Gekke dingen hoef je van ons niet te verwachten, maar misschien zit er wel weer een podiumplaats in…”


donder
dag 22 april 22:00

Belcar & World Series 24-25 april circuit ZolderEen woordje uitleg

Belgian Race Invest, het team rond D.Heyman Junior is aan zijn eerste jaar Belcar met glans begonnen. Met het kiezen
van de Mediagroup van Dyck Belcar, het meest prestigieuze uithoudingskampioenschap in Europa, werd niet voor de
eenvoudigste weg gekozen, temeer omdat ook de wagen op zijn minst gezegd, een heuse topper mag genoemd
worden. BRI koos voor de Volvo S40, een ex fabrieksmachine afkomstig uit het befaamde BTCC ( Britisch Touring Car
Championschip ) die wereldkampioen werd in 1998 met als piloot Rickard Rydell. Het Belcarkampioenschap omvat 5
wedstrijden van 125 minuten, 1 van 240 min. en de befaamde 24 uren van Zolder. Dries Heyman vormt een team met
Patrick Snijers en Chris Voet. Meer info betreffende het team kan u vinden via www.belgianraceinvest.beBelgian Race Invest nodigt alle Heyman & Co websitegebruikers uit

Op zaterdag & zondag 24-25 maart geven we alle Heyman & Co websitegebruikers de unieke kans om LIVE aanwezig
te zijn tijdens de 2de wedstrijd van de Mediagroup Van Dyck Belcar. Na een schitterende eerste wedstrijd dienen we de
Volvokleuren te verdedigen t.o.v. de Chrysler Vipers, Porsches GT3, Corvette, BMW's, enz...Buiten de Belcar kan u
genieten van de World Series, een monoplacecompetitie net onder de F1 (www.worldseriesrpm.com), en de Mini Cooper
Challenge.
Als geregistreerde gebruiker van de Heyman & Co website bieden wij u een ALL inn ticket aan voor de prijs van 35 €
per persoon. Wees snel, want van de 2400 geregistreerde personen kunnen we slechts 200 personen ontvangen. Wat
kan u voor die 35 € allemaal verwachten?

Stuur ons vlug een mailtje met je naam en adres en het aantal personen + eventueel de facturatiegegevens zodat we
je tijdig de nodige kaarten kunnen opsturen. Kinderen onder de 14 jaar kunnen gratis binnen. Info en vragen kan je
steeds kwijt via info@belgianraceinvest.be

Jouw bedrijf professioneel in de kijker

Een éénmanszaak of een multinational, het maakt niet uit, iedereen kan steeds naambekendheid gebruiken. Belgian
Race Invest hecht net aan dit onderdeel heel veel belang. Al onze partners worden tot in de puntjes verzorgd, en de
media-aandacht die we laatste weken mochten ontvangen heeft hen enkel maar bevestigd dat ze de juiste keuze
hebben gemaakt. Een greep uit de persartikels kan u op eenvoudige aanvraag steeds bekomen.
Voor al onze partners hebben we 1 pakket: de Golden Members Package
U hoeft zich niets aan te trekken, wij regelen alles voor U. Wat u van dit pakket mag verwachten kan u hier vinden:  

Belcar & World Series 24-25 april 2004
24 uren van Zolder 18-19-21-22 augustus 2004
Belcar Masters 16-17 oktober 2004

Prijs excl. BTW: 2.700 € (verdere inlichtingen of offertes op maat via Dries Heyman 0474/95 23 86)

Inlichtingen

Belgian Race Invest vzw
Dam 1e - 9160 Eksaarde
+32 9 349 59 84 phone
+32 9 328 36 32 fax
+32 474 95 23 86 mobiel
www.belgianraceinvest.be
info@belgianraceinvest.be
BE 861-773-932
KBC 733-0173390-81

Heyman & Co NV & Belgian Race Invest vzw:
de unieke combinatie als het op snelheid & efficientie aankomt

vrijdag 16 april 12:00

Press Release : BRI verder met Patrick Snijers in Belcar.Naar aanleiding van het New Race Festival, zagen we tijdens de eerste manche van het Mediagroep Van Dyck Belcar Kampioenschap Patrick Snijers al achter het stuur van de BRI Volvo S40. Zowel Snijers als BRI vertoonden toen interesse in een verdere samenwerking. Dat akkoord is er deze ochtend gekomen, en Patrick Snijers zal het volledige Belcar Kampioenschap afwerken met de Volvo S40.


Het debuut van de Volvo S40 in het Belcar Kampioenschap was opmerkelijk omwille van meerdere redenen. Zo was de komst van de wagen reeds een unicum voor dit kampioenschap, en ook de prestaties die werden gerealiseerd deden het beste hopen voor de nabije toekomst. Maar natuurlijk was het ook Patrick Snijers, die met zijn optreden in het Belcar Kampioenschap, dit Volvo S40 debuut mede in de kijker zette. De “Lange” uit Alken had ook meteen de smaak van de circuitracerij weer te pakken en stemde zich tevreden over de ex-BTCC Volvo.

Patrick Snijers: “Ik denk dat de eerste wedstrijd voor zowat iedereen van het team een test was. Ook voor de piloten en de wagen. We hebben een gering aantal zaken vastgesteld die voor verbetering vatbaar zijn. Aan die zaken is er reeds gewerkt en gaan we ook in de toekomst verder werken. De volgende wedstrijd zal ik samen met Dries Heyman het stuur van de potente Volvo S40 delen. Het doet me plezier dat ik het volledige seizoen kan afwerken met BRI.”

donderdag 15 april 12:00

Patrick Snijers volledig seizoen in de Belcar 2004 met Volvo S40.

Patrick Snijers rijd het volledige Belcar-seizoen met de Volvo S40. Binnenkort meer nieuws hierrond.
Interview op pitstop.tv.

dinsdag 13 april 20:00

Belcar : Sterk debuut van de Volvo S40.


Het debuut van de Volvo S40 in het Mediagroep Van Dyck Belcar Kampioenschap is niet onopgemerkt voorbijgegaan. BRI deed beroep op routinier Patrick Snijers om samen met Dries Heyman en Chris Voet de wagen te besturen, voor velen een complete verrassing. Een snelle kwalificatietijd en een schitterende derde TB-plaats tijdens de wedstrijd deden vele insiders de ogen openen. Belgian Race Invest heeft met hun Volvo S40 de start van het nieuwe Belcar seizoen alvast niet gemist…


Reeds tijdens de trainingen en de kwalificaties bleek dat de Volvo S40, alsmede zijn piloten, zich thuis voelt op het Zolderse asfaltlint. Patrick Snijers, na drie jaar afwezigheid terug aan de start van een Belcar wedstrijd, nam op vrijdag rustig de tijd om aan de wagen te wennen, maar loofde toen al de eigenschappen van de wagen. “Zo’n wagen is voor mij een uitdaging”, aldus Snijers. “De eerste kennismaking stelde me tevreden. De wagen heeft het nodige potentieel, maar het zal natuurlijk nog eventjes wennen zijn de komende dagen.”

Op zaterdag zette het trio Heyman-Snijers-Voet een sterke chrono (1.41.1) op de tab
ellen tijdens de kwalificatiesessies, meteen goed voor een vierde tijd in de Toerisme Divisie.


De wedstrijd werd aangevat onder het motto “finishen”. Een logische keuze, want het team heeft natuurlijk de wedstrijddata nodig voor een verdere ontwikkeling van de Volvo S40. Patrick Snijers nam de start van de wedstrijd en klom stelselmatig op in het voorlopige klassement. Toen de regen neerdaalde over Circuit Zolder, voelde de Alkenaar zich pas echt in zijn sas. Snijers reed zijn stint uit op zijn slicks, om daarna de wagen over te dragen aan Chris Voet, die de pitlane verliet op regenbanden. Chris toonde zich een gedegen regenpiloot en zette vlakke chrono’s neer tijdens zijn stint. Bij de tweede pilotenwissel nam
Dries Heyman het stuur over. Hij kreeg de opdracht om de derde plaats in de TB klasse te verdedigen. Een opdracht waarvan hij zich perfect wist te kwijten. Hij stuurde na 2 uren en vijf minuten wedstrijd de Volvo S40 over de finishlijn met de glimlach op het gezicht.

“Een geslaagder debuut konden we niet maken”, vertelde Dries Heyman ons. ”We vertrokken met de intentie om de wedstrijd uit te rijden, en zie: we staan op het podium! Hoedje af voor Chris en het volledige team. Zij hebben de laatste weken dag en nacht gewerkt, zoniet stonden we niet eens aan de start vandaag. En natuurlijk ook alle lof voor Patrick Snijers, een “grote meneer”, die zich thuis voelt in een klein team als BRI. Deze week praten we verder met Patrick, want zowel voor BRI als voor Patrick zelf smaakt dit naar meer…”


maand
ag 5 april 20:00


Foto's : New Race Festival te Zolder.maandag 5 april 20:00

Patrick Snijers 3de in de klasse TB tijdens het New Race Festival.

Patrick Snijers is 3de geworden in de klasse TB en dit in de 1 ste manche van de Belcar tijdens het New Race Festival te Zolder.
Patrick staat 24ste algemeen gerangschikt in het eindklassement met zijn Volvo S40.zondag 4 april 19:00 - foto : Marc Lutsch

Patrick Snijers nu zondag in de Belcar maar niet in de TAC-rally.

Patrick Snijers start nu zondag in de eerste race van de Belcar en dit met een Volvo S40.
Patrick kreeg het budget voor de TAC-rally jammer genoeg niet rond en start dus niet in Tielt, écht jammer !
Interview met Patrick op pitstop.tv.

woensdag 31 maart 21:00

Nieuws : maart 2004
Nieuws : februari 2004
Nieuws : januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws : november 2003
Nieuws : oktober 2003
Nieuws : september 2003
Nieuws : augustus 2003
Nieuws : juli 2003
Nieuws : juni 2003