.:: NIEUWS ::.  mei 2005

Kroniek : Patrick Snijers in Autonews
.

Als partner tijdens de Rallye de Wallonie heeft Autonews deze maand een kroniek geschreven rond Patrick Snijers & Filip Dekeerle met als titel "De Porsche is tof, maar Filip wil Ieper winnen". Daarin vertelt Patrick zijn relaas over de Rallye de Wallonie en de Sezoensrally van vorig weekend. Ook, zoals we reeds al vermelden op de website, willen ze de 1ste Ypres Cats Rally winnen... . In bijlage zit ook nog een prachtige poster van de "COBELTAB" Porsche GT 3. Het Autonewsnummer 162 van Juni 2005 ligt vanaf vrijdag 27 mei 2005 bij de dagbladhandelaar.

woensdag 25 mei 2005 19:00

Patrick & Filip in volle actie
.dinsdag 24 mei 2005 13:00 - foto's : rallymedia.nl

Patrick & Filip zagen overwinning in rook opgaan
.

Topfavoriet Patrick Snijers en Filip Dekeerle hadden weinig geluk tijdens de 29ste Sezoensrally van dit weekend. Na KP 7 lag het "COBELTAB" team met meer dan een minuut voorsprong op streekpiloot
Gunther Monnens. Maar op KP 8 zagen Patrick en Filip letterlijk hun overwinning in rook opgaan en dit door een
opgeblazen turbo. Hierdoor moest Patrick de strijd staken. Patrick en Filip waren wat ontgoocheld maar willen wel de 1ste Ypres Cats Rally winnen over een kleine maand maar met welke wagen is nog niet gekend.

Foto's opgeblazen turbo (witte rook pluim) :Patrick & Filip in actie te Bocholt :zond
ag 22 mei 2005 18:00 - foto's : RACB Sport, Juha Bos.

SezoensRally : Patrick Snijers, sant in eigen land ?

De Pool Kuzaj was de snelste in de Ardenne Bleue, Colsoul haalde het in Hannuit en Lefevere in Tielt. Daarna was Tsjoen de beste in de Rally van Wallonië. Vandaar: krijgen we straks in de vijfde manche van het Belgische Kampioenschap de vijfde winnaar van het seizoen? Het antwoord krijgen we zaterdagavond in Bocholt.

De Sezoensrally is en blijft een aparte wedstrijd op de Belgische kalender. Een evenement waar de rijders altijd naar uitkijken, want zo’n parcours vind je nergens anders in België. Het tracé bestaat inderdaad voor een flink gedeelte, niet minder dan 22 procent, uit onverhard. En wat voor onverhard: geen diepe sporen zoals je die elders vaak vindt, maar weggetjes waar je de auto heerlijk kan laten schuiven zonder dat je hem helemaal dreigt te slopen als je in de een of andere put terechtkomt. Met andere woorden, perfect voor de jongens die een anticiperende rijstijl hebben. Daarbij komt dat het wegdek vaak bezaaid is met kleine, ronde steentjes – de bekende Maaskiezel –  die je alleen in de streek van Bocholt vindt.

Editie 2005 van de Sezoensrally houdt grote beloften in. Zo komt Patrick Snijers aan de start met een auto die hij kent als zijn broekzak: de Toyota Corolla WRC van Future World. In Bocholt wil de meervoudige kampioen van België bewijzen dat het spreekwoord “geen sant in eigen land” eigenlijk niet deugt. Snijers, die onlangs opnieuw vader werd, is in grote doen. Dat liet hij zien in de Rally van Wallonië, waar hij nog maar eens onderstreepte dat de jaren zijn motivatie, zijn topsnelheid en zijn zegedrift nog niet hebben aangetast. De toeschouwers van de Sezoensrally zullen dat zaterdag met hun eigen ogen kunnen zien.

Snijers krijgt in Bocholt uiteraard geen vrijgeleide naar de overwinning. Bob Colsoul moet hij niet vrezen, die rijdt op hetzelfde moment een rally in Frankrijk. Wel aan de start: Xavier Bouche met een Mitsubishi Groep A, Hubert Deferm met een Subaru Impreza of ook nog Melissa Debackere in een Toyota Celica GT4. Daarbij komen een schare deelnemers uit Nederland, terwijl ook de lokale rijders talrijk zijn en de kans niet laten liggen om de wedstrijd te rijden onder de vlag van het VAS-reglement. Dat is een première die best interessant belooft te worden.

De rally begint zaterdag 21 mei op het Kerkplein van Bocholt met vier KP’s op het programma: Goolder, Veldhoven, Beek-Bree en Kreyel. Van 10.30u tot 19.42u worden die drie keer gereden. De algemene toegang kost 15 euro, voor een KP betalen toeschouwers 5 euro. De rally is ook te volgen op Radio Contact 103,7 FM.

Website en uitslagen tijdens het weekend : www.rtmrally.tk

donderdag 19 mei 2005 19:30 - RACB Sport

De Toyota Corolla WRC voor de Sezoensrally
.


Hieronder de decoratie van de Toyota Corolla WRC voor Patrick Snijers en Filip Dekeerle tijdens de Sezoensrally van komend weekend. Voor dit project hielpen volgende sponors een handje : Cobeltab - groothandel in rookwaren, Adimatic - distributie automaten, Domino, Jofemar, H. Keulen beton, CBR en we mogen ook een nieuwe sponsor verwelkomen Peri (www.peri.be) en natuurlijk niet te vergeten de lekkerste frituur in België Gi-Gi te Bocholt (trouwens het ganse rallyweekend open voor de supporters).woensdag 18 mei 2005 20:00

De
29 ste Sezoensrally praktisch - 20 en 21 mei :

Patrick Snijers en Filip Dekeerle kregen het startnummer 1 toegewezen met hun Toyota Corolla WRC voor de Sezoensrally 2005.

Vijfde manche van het BK rally.
Rallycentrum : Kerkplein te Bocholt.
Parcours : 253 km in totaal - 137,25 km chrono - 3 ronden van 4 KP's - 22% onverhard.
Inkom : 15 € algemeen - 5 € per KP - 5 € voor programma.
Radio : Radio Contact, 103.7 FM
Website : www.rtmrally.tk

Timing :
maandag 16 mei : bekendmaking deelnemerslijst.
vrijdag 20 mei : 09.00h - 19.00h, verkenningen,
18.20h : technische controle "COBELTAB team" op kerkplein te Bocholt.
zaterdag 21 mei : start podium om 10.01h
20.17h : aankomst eerste wagen op podium.
22.00h : prijsuitreiking Parochiehuis te Bocholt.

dinsdag 17 mei 2005 21:30

29 ste Sezoensrally,
thuisrijders in de hoofdrol .

De Sezoens Rally is altijd een aparte wedstrijd geweest. Het Belgisch rallywereldje heeft er een haat-liefde verhouding mee. De plaatselijke piloten zijn opgegroeid met de Maaskiezel en vetrekken dit jaar meer dan ooit als favorieten in hun respectievelijke klassen.

Patrick Snijers pakt dit jaar sterk uit. Hij huurde bij Future World een Toyota Corolla WRC en bombardeert zich daarmee tot top favoriet voor de zege. Hij wordt zonder meer de attractie van deze 29 ste Sezoensrally. In Namen stuurde Patrick Snijers op een meesterlijke manier de Porsche naar de tweede stek. Voor de Sezoens is agressiever materiaal nodig. De Toyota Corolla WRC leent zich uitstekend voor dit soort parkoers.

Deze week mag je nog alle praktische info verwachten rond de 29 ste Sezoensrally 2005 in Bocholt van komend weekend en de deelname van Patrick Snijers - Filip Dekeerle en hun Toyota Corolla WRC.

zaterdag 14 mei 2005 16:00

Verslag COBELTAB team Snijers-Dekeerle .

Staande ovatie op de Citadel !
Rallye de Wallonie
29 april – 1 mei 2005

De vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap werd dit weekend in het zonovergoten Jambes verreden. Op het snelle parcours in de omgeving van Namen was niemand opgewassen tegen de krachtige WRC van regerend Belgisch kampioen Pieter Tsjoen.
Het talrijk opgekomen publiek genoot vooral van de twee Porsches 911 GT3 in de kleuren van de Porsche GT3 Road Challenge, bestuurd door Patrick Snijers en Yanick Bodson. Zaterdagavond, na de eerste etappe, stond Snijers tweede algemeen op 2’48” van de leider. 50” van zijn achterstand liep de Porsche-piloot op door een lekke band in Hamois. Yanick Bodson volgde op de derde plaats, amper 16” achter zijn teamgenoot. Een dubbele podiumplaats lag voor het grijpen voor de Porsche-piloten, maar allebei kwamen ze laattijdig aan de start van klassementsproef 19, Wartet. Snijers viel terug naar de 4de plaats, maar na een fantastische eindsprint pakte hij alsnog de tweede plaats. Yanick Bodson zakte even weg naar 9de stek, maar ook hij liet de flat six spreken en sleepte nog een knappe 6de plaats uit de brand.

Patrick Snijers:
"Met de tweede plaats, hebben we het maximum eruit gehaald. Op de eerste proeven moest ik even wennen aan het gedrag van deze Porsche, vooral op de allersnelste stroken, maar na een paar proeven was het volop genieten. De 911 GT3 van vandaag is natuurlijk niet te vergelijken met de 911 SC waarmee ik hier in 1984 won. De achtertrekkers van destijds moest je voor de bochten balanceren, want insturen was lastig. De huidige wagen stuurt wel perfect in. Ik heb ervan genoten en het publiek ongetwijfeld nog meer. Trouwens, nog mijn felicitaties aan het team. De beide Porsches van Future World waren een toonbeeld van betrouwbaarheid."

Patrick & Filip in volle actie :donderdag 5 mei 2005 19:30 - Porsche GT3 Road Challenge

Sfeerbeelden
Porsche GT3 Road Challenge .

Hieronder enkele sfeerbeelden van de Porsche
GT3 Road Challenge tijdens de Rallye de Wallonie 2005.donderdag 5 mei 2005 19:00

De Porsche 911 GT3 : dé beelden
.

Via de website van Pitstop.tv kan elke klant van Belgacom ADSL de prachtige beelden bekijken van Patrick Snijers en
Yannick Bodson met hun Porsche 911 GT3 tijdens de Rallye de Wallonie van afgelopen weekend. Klik hier voor dé beelden (link naar Pitstop.tv). 100% spektakel !!!

donderdag 5 mei 2005 14:00 - beelden : Pitstop.tv


Snijers - Dekeerle met Toyota Corolla WRC in Sezoensrally
.


Het is nu officieel, Patrick Snijers en Filip Dekeerle komen in de Sezoensrally te Bocholt aan de start met een Toyota Corolla WRC.
Patrick wil zijn thuisrally absoluut winnen en voor Filip is het zijn eerste rally in een WRC-wagen.
Binnenkort worden ook de partners bekend gemaakt die op de wagen zullen staan tijdens deze onverhardrally. Mogen we hopen dat Pieter Tsjoen eens afkomt naar de Maaskiezel... .maandag 2 mei 2005 20:00

Opnieuw feest bij Filip Dekeerle
.

Filip Dekeerle de copiloot van Patrick mag vandaag opnieuw van de champagne proeven want hij is vandaag jarig.
Filip mag vandaag 36 kaarsjes uitblazen op z'n verjaardagstaart.
De kater van gisteren is nog maar half verwerkt na de tweede plaats in de Rallye de Wallonie en Filip mag al opnieuw feesten.

Proficiat, doe er nog vele jaren bij en zeker vele jaren in de rallysport samen met Patrick.

Iedereen verlangt alweer om jullie aan het werk te zien op het onverhard in Bocholt... .

Vanwege : Patrick, supporters, vrienden, ... .

maandag 2 mei 2005 18:30

Patrick & Filip knap 2de, spanning, spektakel en actie in Namen...
.


Patrick Snijers & Filip Dekeerle zijn knap 2de geworden in de Rallye de Wallonie van dit weekend. De spanning was te snijden in en rond Namen dit weekend. Patrick had zich gisteren knap 2de genesteld achter Pieter Tsjoen, daar het met de Porsche 911 GT3 onmogelijk is om een WRC-wagen te kloppen. Maar vandaag werd Patrick op verbinding door de arm der wet aan de kant gezet wegens een snelheidsovertreding. De politie hield de Porsche nog even aan de kant en liet hem dan gaan maar hierdoor werden heelwat minuten genomen op de verbinding. Maar Patrick nam het mes tussen de tanden en liep nog eens zien dat hij het nog altijd kan en werd opnieuw knap tweede. Proficiat, Patrick & Filip en het ganse Future World team. Op naar de volgende wedstrijd : Bocholt... . Deze week mag je meer nieuws en foto's verwachten rond het Cobeltab-team.zondag 1 mei 2005 21:00 - foto : Laurent Hôte
for patricksnijers.com


Nieuws : april 2005
Nieuws : maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws : januari 2005
Nieuws : december 2004
Nieuws : november 2004
Nieuws : oktober 2004
Nieuws : september 2004
Nieuws : juli 2004
Nieuws : juni 2004
Nieuws : mei 2004
Nieuws : april 2004
Nieuws : maart 2004
Nieuws : februari 2004
Nieuws : januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws : november 2003
Nieuws : oktober 2003
Nieuws : september 2003
Nieuws : augustus 2003
Nieuws : juli 2003
Nieuws : juni 2003