.:: NIEUWS ::.  september 2005

Exclusief interview met Filip Dekeerle .


Filip Dekeerle aan het werk tijdens de Omloop van Vlaanderen 2005.


Met dit interview willen we wat meer duidelijkheid scheppen rond het forfait van Patrick Snijers tijdens de Omloop van Vlaanderen.

Patrick heeft niet deelgenomen aan de ‘Omloop van Vlaanderen’ en je hebt, net als in de ‘Rallysprint van Staden’, besloten om zelf  deel te nemen. Vanwaar deze keuze?

Dekeerle: Ik wil eerst en vooral duidelijk maken, dat er geen enkele spanning is tussen mij en Patrick, integendeel. Patrick was de eerste die mij zondag, de laatste dag van de ‘Omloop’, heeft opgebeld. De drang om zelf te rijden wordt steeds groter, alhoewel naast Patrick zitten is toch nog altijd iets speciaals is. Er zijn een tweetal redenen waarom we niet samen deelgenomen hebben met de Porsche 911. Eerst en vooral omwille van het budget : de Porsche is enorm duur voor wat men krijgt. Een standaardwagen waarvan enkel de vering / iets verbeterd is.  Motorisch is er niets aan de wagen veranderd, de originele luchtfilter zit er zelfs nog in ! Ten tweede zouden we de BMW van Andy Lefevere moeilijk kunnen kloppen. In eerste instantie dacht ik dat een vijfde plaats met de Porsche het beste is wat we konden bereiken, achteraf bleek dit een verkeerde inschatting.

Je kwam in Roeselare aan de start met een Mitsubishi Evo VII, heb je nog plannen met deze wagen?

Dekeerle: Ik heb deze wagen ondertussen aangekocht en zal er zoveel als mogelijk mee rijden, zelfs al eindig ik iedere rally als laatste. Ik hoef me tegenover niemand te bewijzen, eerst leren stappen en dan lopen. Dit is wat ik nu ga doen: veel rally’s rijden om “al stappend” ervaring op te doen. Men mag dan ook niet verwachten dat ik  ga rijden als Patrick. Het is niet omdat ik copiloot ben van Patrick, dat ik ooit ga rijden als Patrick! Tijdens een rally is het immers onmogelijk om als copiloot iets bij te leren. Enkel door vele kp-kilometers te rijden met een ervaren co-piloot naast je, leer je iets bij.

Je hebt tijdens en na de ‘Omloop van Vlaanderen’ heel wat kritiek gekregen van toeschouwers, hoe reageer je daar op?

Dekeerle: Ik nodig die toeschouwers uit om hun eerste rally te rijden in omstandigheden als de ‘Omloop van Vlaanderen 2005’. Ik kan u verzekeren dat dit niet makkelijk is. Veel mensen geven commentaar, maar hebben zelf nog nooit achter het stuur van een rallywagen gezeten, het is immers niet omdat je al jaren rally gaat kijken dat je ook een goede piloot bent!

Wanneer kom je nog eens met Patrick aan de start?

Dekeerle: Normaal gezien rijden we op 4, 5 en 6 november de ‘Rally van de Condroz’ met een Mitsubishi.  We rijden met mijn groep N wagen of met een groep A, als ik mijn wagen kan verhuren. Hoogstwaarschijnlijk wordt het de groep N, omdat de ‘Rally van de Condroz’  meetelt voor het Europees Kampioenschap en groep A wagens bijgevolg niet toegelaten zijn, tenzij er een nevenrally wordt georganiseerd zoals de ‘Ypres Cats Rally’.

Zijn er verder nog  WRC-plannen met Snijers?

Dekeerle: Ik weet niet of men enig idee heeft van wat de aankoopprijs van een WRC is of wat de huurprijs is per rally? Ik zou graag in een “dikke” WRC zitten en mee kunnen strijden voor de overwinning, maar momenteel is dat financieel niet haalbaar. Een grote klant van mij is failliet en dit laat zich gevoelen in ons rallybudget. De huurprijs, laat staan de aankoopprijs van een WRC ligt te hoog.

woensdag 28 september 13:00

Omloop van Vlaanderen 2005
.46e Omloop van Vlaanderen Belgisch Kampioenschap Rally
4e Omloop van Vlaanderen Historic, Historic Rally Kampioenschap van België, Armajaro British Rally Championship, HRCR Classic Stage Rally Challenge

Op 16, 17 en 18 september staat de 46e Omloop van Vlaanderen geprogrammeerd op de kalender van het Belgische rallykampioenschap. Een weekje later dan gewoonlijk omdat tijdens het gebruikelijke weekend (2e we. van september) de grote prijs F1 in Francorchamps doorging en 2 grote autosportmanifestaties tijdens hetzelfde weekend programmeren is niet toegelaten.

Door de verandering van datum is ook de planning van de KP’s en de timing noodgedwongen wat aangepast geworden want in dezelfde streek zijn nog andere festiviteiten gepland.

Voor de 4e keer volgt er een Historic wedstrijd na de moderne wagens. Deze manche van het Belgisch Historic rally kampioenschap telt ook mee voor het Britse Armajaro Historic kampioenschap en het HRCR Classic Stage rally Challenge.


Algemene informatie :

Meer informatie is altijd te vinden op www.omloopvanvlaanderen.be

maandag 12 september 12:00 - bron : Persdienst AMVPatrick Snijers aanwezig op 1 ste autozoektocht
.

Wie had dat gedacht ? Bijna niemand, maar inderdaad de sympathieke Patrick Snijers hield woord en kwam afgezakt naar Passendale vanuit het verre Bocholt. Alle aanwezige fans konden er een uitgebreid woordje mee voeren, nadien rijkte Patrick de prijzen uit van de 1 ste autozoektocht "Filip Barbier". De co van Patrick nml. Filip Dekeerle kon om persoonlijke redenen niet aanwezig zijn.


Patrick, Filip en de mannen achter Flyingfinish werden knap 3de.


Patrick en een genietende inrichter Filip Barbier.

zondag 11 september 15:00


Patrick & Filip zaterdag aanwezig op 1 ste autozoektocht
.

Patrick en Filip komen zaterdag afgezakt richting Passendale voor de 1 ste autozoektocht tvv. Rallyteam FILIP BARBIER.
Mogelijks nemen ze deel aan de autozoektocht met een Mitsubishi Lancer EVO 8.
Vanaf 17h00 start aan café Carolus te Passendale. De rit bestaat uit 120 km en de kostprijs bedraagt 10 € (incl. roadbook, spaghetti en daarna fuif). Niet-rijders : 8 € vanaf 20h00.


Iedereen is dus van harte welkom !
 

donderdag 8 september 19:00

Foto's van Daphné Snijers, Finaliste Miss België provincie Limburg 2006 .


Iedereen kan Daphné nog steunen door een sms te sturen met boodschap
HBVL MISS 18 naar 3026
(0,50€ per bericht).
Hoe meer smsen, hoe meer kans op het kroontje! SMS'en kan nog tot zondag 11 september 24u.
Alvast bedankt ! Groetjes Daphné... .


dinsdag 6 september 19:00 - foto's : B.E. Models


Nieuws : augustus 2005
Nieuws : juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws : april 2005
Nieuws : maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws : januari 2005
Nieuws : december 2004
Nieuws : november 2004
Nieuws : oktober 2004
Nieuws : september 2004
Nieuws : juli 2004
Nieuws : juni 2004
Nieuws : mei 2004
Nieuws : april 2004
Nieuws : maart 2004
Nieuws : februari 2004
Nieuws : januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws : november 2003
Nieuws : oktober 2003
Nieuws : september 2003
Nieuws : augustus 2003
Nieuws : juli 2003
Nieuws : juni 2003