.:: NIEUWS ::.  oktober 2005

Startnummer 3 voor het "COBELTAB" team .

Leszek Kuzaj start niet wegens géén startgeld in de Condrozrally en Pieter Tsjoen zal opnieuw vader worden dit weekend. Ook spektakelpiloot Marc Duez kreeg zijn budget niet rond.

Hierbij de startnummers voor de Condrozrally 2005 van volgend weekend.
1. Leszek Kuzaj - Subaru Impreza WRX STi
2. Larry Cols - Renault Clio Super 1600
3. Patrick Snijers - Filip Dekeerle - Mitsubishi Lancer Evo7
4. Kris Princen - Renault Clio Super 1600
5. Chris Van Woensel - Mitsubishi Lancer Evo9
6. Renaud Verreydt - Renault Clio Super 1600
7. Bernd Casier - Peugeot 206 Super 1600
8. Pascal Gaban - Mitsubishi Lancer Evo7
9. Gilles Schammel - Mitsubishi Lancer Evo8
10. Tim Van Parijs - Ford Fiesta Super 1600

Rallye de l’Etain.
201. Pieter Tsjoen - Ford Focus WRC 05
202. Xavier Bouche - Ford Focus WRC 01
203. Marc Duez - Porsche 911 GT3
204. Frits Van Eerd - Toyota Corolla WRC
205. Hubert Deferm - Subaru Impreza gr.A
206. Yanick Bodson - Audi S2

zondag 30 oktober 20:00

Patrick en Filip zijn klaar voor the battle with the Clio's .


Patrick en Filip zijn er klaar om volgend weekend de 32ste Condrozrally aan te vatten in Huy met hun Mitsubishi Lancer EVO 7 groep N. Vorig jaar werden ze met deze wagen nog knap 2de in een héél spannende westrijd. Het was trouwens ook de eerste wedstrijd van Filip als copiloot van Patrick Snijers.
De Condrozrally zal opnieuw twee wedstrijddagen duren (5-6 november 2005). De totale afstand van de wedstrijd bedraagt hierdoor 737,58 km in totaal, waarvan 275,14 km klassementsproeven. Het aantal speciales op zaterdag en zondag bedraagt 12. Timing: zaterdag: start: 9h00 finish: 20h28 - zondag: start: 7u30 finish: 17u24.32ste Rallye du Condroz : praktisch
4-6 november 2005

centrum : rallycentrum langs de Maas te Huy.
verkenningen : 29 en 30 oktober 2005.
shakedown : donderdag 3 november vanaf 12h00 tot 18h00 in Vierset-Barse.
technische keuring : vrijdag 4 november van 13h00 tot 20h30 bij Renault garage te Huy.
inkom : algemene toegang 20 €.
rallyradio : Radio Contact 104,8 FM.
url : www.rallycondroz.be

timing :
klik hier


donder
dag 27 oktober 21:30

Sfeerfoto's Legends Masters te Zolder .


pure carcontrol !

maandag 24 oktober 21:00

Wederoptredende Jean-Michel Martin zorgt voor verrassing .


De eerste editie van de Legends Masters zit erop. Ondanks regenachtig weer zorgden de kleine Legends Cars met achttien grote namen achter het stuur (dank aan de eigenaars die de auto’s uitleenden) voor heel wat spektakel, tot grote tevredenheid van het talrijk opgekomen publiek. Nooit eerder werden zoveel toprijders op eenzelfde startgrid samengebracht voor een circuitrace. Toen het tijd was voor de familiefoto zorgden de flitslampen van de fotografen dan ook voor een verblindend licht. “Ik zag nooit eerder zoveel fototoestellen samen”, lachte Jean-Michel Martin. “En het was lang geleden dat ik op eenzelfde dag nog zoveel handtekeningen moest zetten.” De sfeer werd nog warmer, en niet alleen omdat de zon even terugkeerde, toen de achttien finalistes van Miss België 2006 hun opwachting maakten als Grid Girls.
Dankzij het systeem van de omgekeerde Top 8 mocht David Saelens vertrekken op pole position, voor de gewiekste Jean-Michel Martin, een dag eerder snelste tijdens de vrije oefenritten maar pas zevende tijdens de kwalificaties. Uiteraard misschien wel gewild om een plaats op de eerste startrij te versieren...

Terwijl het peloton op de eerste linkse afstevende, ging Didier Defourny (tweede rij) aan het schuiven na een tik van een Philippe Adams, die zelf werd geduwd en zo om zijn as ging. Voorin scheidde zich al snel een groepje van zeven auto’s af: Martin, Saelens, Bouvy (die de snelste tijd in de kwalificaties had gereden), Henrard, Duez, Vosse en Snijers. Laatstgenoemde drie moesten evenwel al snel lossen. Duez omdat zijn gaspedaal het al in de derde ronde liet afweten, Vosse en Snijers na een contact en twee spins bij het uitkomen van de laatste rechtse bij het kanaal. Vosse kon opnieuw vertrekken, maar voor Snijers zat de race erop, net zoals voor zijn rallycollega’s Van de Wauwer (lekke band) en Verreydt (elleboogblessure na dubbele spin). Koen Wauters liep in de eerste rond al averij aan de linker voorband op.
Daarmee bleven vier kandidaten over voor de overwinning, en tot in de laatste ronde wisselden ze voortdurend van plaats. Een rit door de keienbak kostte Saelens (vierde) het podium, terwijl Henrard in de laatste remzone bij de Jacky Ickx Bouvy te grazen nam voor de tweede plaats. Niet slecht voor iemand die een dag eerder voor het eerst op een circuit kwam racen. Hoewel Saelens en Bouvy elk om beurten aan de leiding reden, ging de overwinning naar Jean-Michel Martin, die met het nummer 12 de kroon op een heel verrassend optreden zette. “Ik ben heel blij met deze overwinning. Ik heb een te gek weekend beleefd, een beetje zoals in de goeie ouwe tijd. Dit concept is gewoon geniaal, we hebben ons allemaal ontzettend geamuseerd. En ja, ik wil meteen opnieuw deelnemen. Dit zijn fantastische weekends”, zei de winnaar die in podium voor het eerst op het podium klom sinds zijn titel in de Procar.... meer dan tien jaar geleden. “Zo zie je maar dat ervaring nog het verschil kan maken, als het moeilijk racen is”, zei Martin nog. “Ik hield het hoofd heel koel, ik zocht altijd naar optimale tractie en nam daarvoor een ongewone lijn.”

Dat werd bevestigd door de tweede in de uitslag, die zichzelf had verrast met zijn podiumplaats. “Ik vond dit onwaarschijnlijk leuk. Ik vreesde een beetje dat rijden in peloton, maar het verliep allemaal heel correct.”
Achterin was er nog de leuke remonte vanaf de achttiende plaats naar de vijfde stek van Val Hillebrand, die op de valreep nog voorbij Vosse glipte. Waarna hij een indrukwekkende reeks Doonuts begon, heel gesmaakt door het publiek. Philippe Adams (derde snelste ronde in de race), Marc Goossens, Didier Defourny (die nog goed terugkeerde na zijn crash in de start) en Larry Cols maakten de top tien vol. Laatstgenoemde streed lange tijd met Freddy Loix, waarbij ze gretig de chicanes afsneden. Derde en laatste achter Stéphane Lémeret was Bruno Thiry, die circuitracen leek te verwarren met... rallycross. Zijn gezicht en auto zaten dan ook helemaal onder de modder. Maar de grote winnaar was het publiek, dat een zeer leuke race zag. Iedereen die er in Zolder bij was kijkt dan ook uit naar de tweede editie van de Legends Masters. Die dan hopelijk op een droog circuit zal worden gereden, maar nog altijd met evenveel auto’s die dwars door de bocht schuiven....maandag 24 oktober 19:30

Legends Masters : Praktisch
.

1ste Legends Masters

22 - 23 oktober 2005
Circuit Zolder

Legend Car Patrick Snijers : Ford Sedan
Startnummer 20

Timing

Zaterdag 22 oktober :
Van 17u25 tot 17u45 : vrije training.

Zondag 23 oktober :
Om 09u00 : briefing aan
VIP Bus Legends Masters RACB.

Om 11u00 :
familiefoto met alle deelnemers en de 20 finalisten van Miss Belgïe 2006,
gevolgd door een handtekensessie.

Van 10u05 tot 10u20 : kwalificatie.

1ste Legends Masters Celebrities van 11.55 tot 12.15

url :
www.legendsspirit.com

woensdag 19 oktober 21:00

Legends Masters : welcome to the show !Tijdens de 24 Uren van Zolder, toen de Legends Cars hun allereerste race op Belgische bodem reden, kwam een gepassioneerde autosportjournalist op het idee: die indrukwekkende machines op de startgrid zetten met achter het stuur Belgische toprijders die de geschiedenis van de nationale autosport hebben helpen schrijven. Het idee kreeg heel snel een concrete vorm, dankzij de steun en de dynamische aanpak van Sprite Spirit, het bedrijf van Jean-Louis Meynart en Jean-Luc Vannufelen, die het geniale concept van de Legend Cars helemaal uit de Verenigde Staten naar België haalden.
Zondag is het dan zo ver: in Zolder nemen achttien topnamen uit de Belgische autosport het tegen elkaar op in wat een spetterende primeur wordt. Een spektakelrace van 20’ in het voorprogramma van de laatste manche van de Mediagroup Van Dyck Belcar. De start van de Legends Masters wordt gegeven door Michel Jodogne, directeur van RACB. Bekende namen, betaalbare racewagens, talrijke positiewissels en vooral veel spektakel: dit topnummer, helemaal op maat van een groot publiek, mag u in geen geval missen.

Deze Legend Masters is meteen ook een première. Nooit eerder zag u zo’n deelnemersveld bij elkaar voor een sprintrace. Om de carrière en het palmares van de deelnemers te schetsen, zouden we een wel heel dik programma nodig hebben. Oordeel zelf: Freddy Loix, Bruno Thiry, Patrick Snijers, Marc Duez, Marc Goossens, Val Hillebrand, Jean-Michel Martin, Jean-Pierre Van de Wauwer, Renaud Verreydt, Larry Cols, Koen Wauters, Didier Defourny, Fred Bouvy, Vincent Vosse, David Saelens, Philippe Adams of Stéphane Henrard. Inderdaad: klinkende namen. En diegenen die er niet bij zijn, konden niet van de partij zijn omdat ze dit weekend in het buitenland racen, zoals François Duval, Bas Leinders, Vanina Ickx, Kurt Mollekens, Didier de Radiguès of Anthony Kumpen. Die allemaal hopen dat ze volgend jaar wel van de partij zullen zijn voor dit grote feest van de Belgische autosport.

Niet alleen de indrukwekkende deelnemerslijst garandeert spektakel: wie ooit al eens de Legends Cars aan het werk zag, kijkt met ongeduld uit naar deze kleine maar snelle en kleurrijke machines, replica van bekende Amerikaanse modellen uit de jaren dertig (Ford, Chevy en Dodge) aangedreven door een luidruchtige Yamaha 1250 van 150 pk. Met een gewicht van amper 500 kilo en een sequentiële versnellingsbak zetten deze tuigen verschroeiende acceleraties op het asfalt: van nul naar honderd in niet meer dan 3,7 seconden. Een zinderende ervaring voor de man achter het stuur, temeer omdat deze machines geen voorruit hebben. Een rondje Zolder wordt afgewerkt in 1’55, vergelijkbaar met de Mini’s van de Challenge. De grote banden van Goodrich zingen het een volledig seizoen uit en de stijve achterbrug zorgt voor brede schuivers. De prijs van een Legend Car, die heel makkelijk om onderhouden is? Duizend euro in huur voor een manche van 20 minuten. En het kan nog goedkoper als u zelf uw machine prepareert. Een Legend Car wordt raceklaar verkocht om te racen op asfalt, onverhard of ijs voor 20.000 euro, zowel in België als Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Finland of de Verenigde Staten. Om van de watertanden, niet ?


Aarzel dus niet om deze kleine racewagens van dichtbij te bewonderen in onze paddock, waar een op en top Amerikaanse sfeer leeft. Om 11u wordt een familiefoto genomen met alle deelnemers en de 20 finalisten van Miss Belgïe 2006, gevolgd door een handtekensessie. Vergeet vooral niet deel te nemen aan onze grote pronostiek, voor de grote start van de race om 11.55u. Als u de winnaar van de eerste editie van de Legends Masters voorspelt, vergeet dan niet dat de top acht na de oefenritten in omgekeerde volgorde op de grid verschijnt.

Deelnemerslijst

2. Fred Bouvy Dodge Coupé
5. Larry Cols Ford Coupé
6. Stéphane Henrard Chevy Sedan
7. Jean-Pierre Van de Wauwer Ford Coupé
8. Freddy Loix Ford Coupé
10. Val Hillebrand Ford Coupé
12. Jean-Michel Martin Chevy Sedan
13. Didier Defourny Chevy Sedan
14. Vincent Vosse Chevy Coupé
15. Marc Goossens Chevy Sedan
16. Renaud Verreydt Ford Coupé
20. Patrick Snijers Ford Sedan
27. Philippe Adams Chevy Sedan
33. Bruno Thiry Dodge Coupé
47. David Saelens Chevy Sedan
50. Marc Duez Ford Sedan
55. Koen Wauters Ford Coupé
77. Gemaskerd Piloot Chevy Coupé 44

woensdag 19 oktober 12:30

De 20 finalistes van Miss België 2006 op de startgrid
.


Autosport en mooie meisjes: ze gaan hand in hand. Wie van mooi mechaniek houdt, houdt van mooie contouren. Zo is dat.

Voor de eerste Legends Masters, het unieke evenement dat het seizoensslot van de Belgische circuitracerij kleur geeft, zochten de organisatoren dan ook de mooiste Grid Girls uit voor de achttien deelnemers: de kandidates voor de verkiezing van Miss België 2006.

Dankzij de medewerking van de dynamische organisatoren van Miss België 2006 kunnen de rijders, fotografen, journalisten en toeschouwers dus uitkijken naar de mooiste startgrid van het jaar. Bovendien is dit een gelegenheid om kennis te maken met de twintig kandidates van Miss België 2006. Onder de jongedames bevindt zich dus de gelukkige die op 18 december zal worden gekroond tot opvolgster van Tatiana Silva, en meteen haar naam zal toegevoegd zien aan een al indrukwekkend lijstje met onder andere Laurence Borremans (de verloofde van David Saelens) of Ilse De Meulemeester, ex-vriendin van Marc Goossens. Voor sommige favorieten van deze Legends Masters wordt het inderdaad niet de eerste kennismaking met de wereld van Miss België.

De aanwezigheid van de twintig kandidates is zonder twijfel een reden te meer om op 23 oktober naar Zolder te komen en de grote première van de Legends Masters niet te ....missen.zon
dag 16 oktober 20:00

Patrick Snijers bevestigt zijn deelname aan 1ste Legends Masters .Een nationale première: 18 Belgische toprijders die tijdens de Belcar Masters in Zolder een fantastisch spektakel opvoeren.

Dit is inderdaad een datum om aan te stippen in uw agenda: zondag 23 oktober, in het voorprogramma van de Belcar Masters in Zolder, wordt een indrukwekkende race gereden. Jawel, we hebben het over de Eerste “Legends Masters”.

Voor het eerst in de geschiedenis nemen niet minder dan achttien toprijders, allemaal grote namen in de Belgische autosport, het op tegen elkaar. Coureurs die grossierden in overwinningen en titels, zelfs op Europees of mondiaal niveau. Of dat vandaag nog doen. En ja, straks staan ze samen aan de start van een indrukwekkende sprintrace. Een absolute première in Zolder.

Maar er is meer: om het publiek op een grandioos spektakel te vergasten, nemen al die topcoureurs het tegen elkaar op in identieke auto’s. En niet zomaar ‘een’ racewagen, maar de gereputeerde Legends Cars, die in het voorprogramma van de 24 Uren van Zolder al een adembenemende race opvoerden, met een nagelbijtend duel tussen Maxime Soulet en Loïc Deman. Met een koetswerk dat zich zeer sterk liet inspireren door de Dodge, Chevy of Ford van de jaren dertig en veertig, aangedreven door de motor van een Yamaha 1250cc, een sequentiële versnellingsbak en grote banden (BF Goodrich), hebben deze machines inderdaad alles om de ogen van het publiek te strelen: een kleurrijk peloton, indrukwekkende machines, motoren die huiveringwekkend hoog in de toeren klimmen en zeer verrassende prestaties, want een auto van amper zeshonderd kilo laat zich aandrijven door 150 pk...

Zoals u al kon vermoeden: achter het stuur zitten achttien kerels die aan het stuur kunnen draaien. En hoe: u kan alvast uitkijken naar een zeer spectaculaire race met veel slippende auto’s en ontelbare positiewissels. Inderdaad: zoals het publiek het wil. Een echte show, met een Amerikaanse tint, waarin de kwaliteit van het spektakel belangrijker is dan de naam van de winnaar.

En toch: de man die om 12.20u, na een boeiende race van twintig minuten op de hoogste podiumtrede stapt, zal geen onbekende zijn. Oordeel zelf, als u het deelnemersveld bekijkt : Freddy Loix, Marc Goossens, Patrick Snijers, David Saelens, Bruno Thiry, Marc Duez, Jean-Michel Martin, Stéphane Henrard, Vincent Vosse, Renaud Verreydt, Fred Bouvy, Jean-Pierre Van de Wauwer, Didier Defourny, Larry Cols, Koen Wauters of ex F1-rijder Philippe Adams. Wie is op 23 oktober de snelste?


Natuurlijk is er ook animatie voor de kleintjes, net zoals handtekensessies in de paddock van de Legends Masters. Daar kan u trouwens gratis binnen als u uw ticket binnentrekt vanaf de site van Legends Cars (www.legendsspirit.com). Daarop vindt u binnenkort ook alle nodige informatie over dit evenement. En ja, we hopen dat u er bij het lezen van dit bericht zin in hebt gekregen...

Legends Masters schenkt 50 gratis inkomkaarten weg voor dit evenement surf snel naar : www.legendsspirit.com


woensdag
12 oktober 21:30


Filip Dekeerle en Geert Grooten hebben Rally van Haspengouw uitgereden
.

Filip en Geert kijken terug op een héél tof rallyweekend tijdens de Rally van Haspengouw in de streek van Landen. Zaterdag op KP 12 Laar kort na de start is de versnellingsbak gebroken op de Mitsubishi Lancer Evo 7 groep N van Filip Dekeerle (zie foto 2). Hierop bleef men niet bij de pakken zitten en besloot men opnieuw te starten tijdens de 2de wedstrijddag van de Rally van Haspengouw. De wagen werd onmiddellijk overgebracht naar de ateliers van JDR te Wevelgem waar zaterdagnacht en zondagmorgen een nieuwe versnelligsbak werd gemonteerd. Bij het terug starten van de wagen werd een electronisch probleem vastgesteld en werd dit verder uitgezocht. Tegen kwart voor acht kwam het JDR team terug aan in Landen en kon gestart worden voor de tweede mooie wedstrijddag. Filip en Geert reden deze kp's allemaal uit en beleefden nog véél plezier. Binnenkort meer nieuws over de volgende deelname van het "Cobeltab" team aan de Condrozrally, waar Patrick terug het stuur in handen zal nemen en Filip terug de nota's zal verzorgen.


Filip en Geert klaar voor actie !


Opgave tijdens wedstrijddag 1


Filip en co Geert Grooten

maandag
10 oktober 20:30


8ste Rally van Haspengouw .Dit weekend wordt in de buurt van Landen de achtste manche verreden van het Belgisch Rally-kampioenschap. Met de Haspengouw Rally bevinden we ons in een gebied waar historische pagina’s werden geschreven van de Belgische rallysport. Alvorens te tekenen voor de traditionele afsluiter in Hoei, wordt voor de eerste keer de achtste manche betwist over twee dagen. Zo’n vijftigtal ploegen stuurden een inschrijving naar de Topspeed-organisatie en zij krijgen het gezelschap van een achttal deelnemers in het Historic-gedeelte.

De ontegensprekelijke vedette voor deze eerste tweedaagse is zonder fout Freddy Loix. De gewezen fabrieksrijder van Peugeot Sport in het WK kruipt voor de gelegenheid achter het stuur van een 206 WRC, dezelfde auto overigens waarmee hij in 2003 de Condrozrally won.

Op de klassementsproeven die hij goed kent, is de Limburger uiteraard de grote favoriet. In de mechanische sporten is men evenwel nooit zeker van enige winst en dus is het uitkijken naar het doen en laten van Xavier Bouche, die de Ford Focus WRC steeds beter onder de knie krijgt.
Andere publiekstrekker voor de «Haspengouw» is de inschrijving van Melissa Debackere in een Toyota Corolla WRC. In de optiek van het kampioenschap en hoog te scoren, verruilde La Debackere de vertrouwde Celica met een snellere Corolla.

In groep N is het uitkijken naar het duel van de  Mitsubishi Lancer-rijders zoals daar zijn Matterne, Filip Dekeerle en de Subaru Impreza van Nijs. Opgelet ook voor de Renault Clio Ragnotti van Kris Princen. De winnaar van de Belgium Ypres Westhoek Rally is snel en presteert altijd goed in zijn Landense achtertuin.
Op de baantjes die in deze periode van het jaar er wellicht vettig zullen bijliggen, is car-control een pluspunt. Dat geldt zeker voor Chris Van Woensel. Hij zal achter het stuur van de BMW M3 voor de nodige schuivers zorgen.

De wedstrijd begint zaterdag om 8.35 uur. De deelnemers verlaten Landen voor vier omlopen met telkens vier klassementsproeven. 147,60 km tegen het uurwerk, voor een totaal van 320,78 km. Om 19.43 uur vervoegt de eerste deelnemer het gesloten wagenpark.
Zondag staan er vier omlopen met telkens drie KP’s op het menu en de festiviteiten beginnen om 7.38 uur en worden gesloten om 16.17 uur. De tweede etappe telt 120,04 km snelheid, tegenover een totaal van 221,80 km.

En nog even dit : Patrick komt Filip dit weekend zeker aanmoedigen langs de Landense rallywegen !

url : www.rallyvanhaspengouw.be

donderdag 6 oktober 21:00 - RACB

Haspengouw Rally - Landen .

Komend weekend start de co van Patrick Snijers nml. Filip Dekeerle met de Mitsubishi Lancer EVO7 groep N waarme ze begin november starten in de Condrozrally. De copiloot voor deze wedstrijd is deze keer Geert Grooten. Het "Cobeltab" team kreeg het startnummer 16 toegewezen voor de Haspengouw Rally van dit weekend.

Deze week meer info rond de Haspengouw Rally !

Haspengouw Rally

7-8-9 oktober 2005
Landen
url :
www.trch.be

maandag 3 oktober 12:00


Nieuws : september 2005
Nieuws : augustus 2005
Nieuws : juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws : april 2005
Nieuws : maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws : januari 2005
Nieuws : december 2004
Nieuws : november 2004
Nieuws : oktober 2004
Nieuws : september 2004
Nieuws : juli 2004
Nieuws : juni 2004
Nieuws : mei 2004
Nieuws : april 2004
Nieuws : maart 2004
Nieuws : februari 2004
Nieuws : januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws : november 2003
Nieuws : oktober 2003
Nieuws : september 2003
Nieuws : augustus 2003
Nieuws : juli 2003
Nieuws : juni 2003