.:: NIEUWS ::.  juni 2006

Nog méér actiefoto's

vrijdag 30 juni 2006 13:00

Actiefoto's vanuit de Westhoek
!

dinsdag 27 juni 2006 13:00

Opgave door losgekomen remklauw .

Patrick en Geert hebben op zaterdagmiddag na KP Westouter opnieuw de handdoek moeten werpen na het loskomen van een remklauw links achter. Bij dit loskomen beschadigde de remklauw nml. de remleiding hierdoor werd het onmogelijk om nog te remmen met de wagen! Hierbij verdwennen ze jammergenoeg uit de 42ste Belgium Ypres Westhoek Rally. Deze week meer foto's van Patrick en Geert.maandag 26 juni 2006 13:00
 

Sfeerbeelden vanop de shakedown .

Gisterenavond werd in Nieuwkerke de jaarlijkse shakedown afgewerkt voor de Belgium Ypres Westhoek Rally. Patrick heeft de juiste afstelling gevonden op z'n Mitsubishi Lancer EVO IX om vanavond te starten in deze belangrijke Europese rally. Kort maar krachtig Patrick en Geert waren héél tevreden over de wagen en de Silverstone banden. Hopend op wat geluk en een goed verloop van de rally wensen we hen véél succes.vrijdag 23 juni 2006 13:00


‘In het teken van vernieuwing en verandering’Op 23/06 is het zover. Dan start de Belgium Ypres Westhoek rally. Het hoogtepunt na een jaar hard werken door de leden van AC Targa Florio. Ook dit jaar zijn er een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Veelal in het teken van de veiligheid maar ook ten voordele van het publiek en de deelnemers.
Het ondertussen veelbesproken “cartrackingsysteem” is één van die vernieuwingen. Nadat de FIA vorig jaar een tijdje speelde met het gedacht om een opvolgingssysteem zoals in het WK in de toekomst te verplichten voor alle rally’s in het Europese rallykampioenschap zijn we van start gegaan om ons hierop voor te bereiden. Onder impuls van Denis Dujardin (auteur van het roadbook), die er een erezaak heeft van gemaakt om het systeem van nul op te starten, kunnen we wel stellen dat de wagens op de voet zullen gevolgd worden van de start op vrijdag tot op het podium zaterdagnacht. Samen met de jonge Ieperse firma Geodynamics is Denis er in geslaagd om op een korte periode een systeem te ontwikkelen dat om de 5 seconden een signaal vanuit de wagens doorstuurt naar de controlekamer in Ieper. Voor die massale gegevensdoorstroming kunnen we rekenen op de volledige medewerking van Proximus.
Als een deelnemer stilstaat om één of andere reden zal er reeds na 30 seconden een veiligheidsprocedure opgestart worden en na 60 seconden kunnen alle hulpdiensten, inclusief de rescueheli van Targa Florio, reeds op de weg gestuurd worden. Dit alles ten voordeel van de veiligheid van de deelnemers.
De rally zal net zoals vorig jaar, over 2 dagen verreden worden. Zowel het publiek, de deelnemers als de organisatie ondervonden vorig jaar dat dit een goede formule was.
Wat wel veranderd is, is de shakedown-planning. Op donderdag zijn dan de deelnemers van de Belgium Ypres Westhoek rally aan het werk in Nieuwkerke ipv woensdag.
Het vrijdaggedeelte onderging ook een verandering. KP Merkem en KP Sint-Juliaan vormen nu een nieuwe klassementsproef van 21,86 km, met name KP Langemark.
Ook op zaterdag zijn er een paar aanpassingen. KP Middelhoek valt weg maar KP Hollebeke wordt iets langer (met een totaal nu van 14,42 km) Na het rapport van de FIA-observer in 2005 hebben we ook een klein stukje op het einde van KP Westouter moeten schrappen. Onverhard hoort immers niet thuis in een asfaltrally.
Maar de grootste verandering voor het publiek en de organisatie was de beslissing om de Historic-rally dit jaar, zowel op vrijdag als op zaterdag, te laten starten voor de Belgium Ypres Westhoek rally. Voor de Belgium Ypres Westhoek rally betekent het dat de wagens langer kunnen rijden, want de timing is iets minder strak. Dat zal zeker niet nadelig zijn voor de sfeer bij de aankomst op de markt in Ieper. Vorig jaar vond een aantal deelnemers dat het ritme wel zéér hoog was. Maar dat is nu eenmaal de rally van Ieper! Veel wedstrijdkilometers en zo weinig mogelijk onderbrekingen en verbinding is altijd één van de sterke punten geweest van de rally.
Die reputatie, de goede veiligheidsmaatregelen plus het opvolgen van alle richtlijnen van de FIA zorgde voor het belangrijkste nieuws in jaren voor ACTF, de opname van de Belgium Ypres Westhoek rally in het IRC (International Rally Challenge) Onder impuls van EUROSPORT en met de goedkeuring van de FIA is er een nieuw kampioenschap opgezet.
Dit jaar zijn er 4 proeven, met name de rally van Zuid-Afrika (25/28 mei) de Belgium Ypres Westhoek rally (23/25 juni) de rally van Madeira (3/5 augustus) en de Sanremo rally (15/16 september) die reeds meetellen voor die International rally series waar de nieuwe Super 2000 wagens ook van start gaan. Voor volgend jaar zijn er 8 proeven voorzien. Het contract is getekend voor nog eens drie jaar en ondertussen is het zeker dat minstens 6 constructeurs voor volgend jaar een wagen zullen ontwikkelen. De medewerking van EUROSPORT garandeert dat de Belgium Ypres Westhoek rally minstens 1 uur mondiaal op TV te zien zal zijn, toch wel belangrijk naar de sponsors toe. De kans bestaat dat er zelfs live-beelden zullen te zien zijn.
Dit jaar zijn er in Ieper reeds 2 Fiat Punto S2000 (Basso en Scandola) te zien en als je hun resultaten tot nu toe bekijkt, kan je wel stellen dat deze wagen, op zijn minst gezegd, zéér competitief is. Daarnaast zullen er nog heel wat andere toppers aan het werk zijn: de Peugeots 206 Super 1600 van Bouffier (F) en Garcia Ojeda (E), Prokop (CZ-Citroën C2 S1600), Solowow (PL-Clio S1600), Cavigioli (I-Clio S1600), De Winkel (NL-Clio S1600), Egerton (GB-Opel Corsa S1600) Odlozilik (CZ-Clio S1600) en de Mitsubishis van Bijvelds (NL), Chvojka (CZ) en Van den Heuvel (NL) en “last but not least” Urmo Aava (EST) met een Suzuki Swift.
Daarnaast zullen ook alle Belgische toppers present zijn met op kop Freddy Loix, Kris Princen, Bernd Casier, Xavier Bouche, Patrick Snijers (Mitsubishi Lancer EVO IX), Larry Cols, Bob Colsoul, Dominique Bruyneel, Bernard Munster, Andy Lefevere en nog vele andere.

Vrijdagmorgen mag je enkele foto's verwachten van de shakedown op donderdagavond in Nieuwkerke waar Patrick en Geert zullen aanwezig zijn.

Meer info rond de Belgium Ypres Westhoek Rally : www.ypresrally.com

woensdag 21 juni 2006 22:30 - Press AC Targa Florio


Exclusieve foto's EVO IX voor Patrick Snijers .

Hier zijn de exclusieve foto's van de bijna afgewerkte EVO IX. Morgen wordt de Mitsubishi Lancer EVO IX van Patrick Snijers beletterd en volledig afgewerkt. Morgen meer nieuws... .


EVO IX van Patrick Snijers


EVO VIII van Filip Dekeerle

dinsdag 20 juni 2006 22:30


Bestel nu het exclusieve Patrick Snijers "Rally Sport" T-shirts .

Na de vele vraag van supporters en fans hebben we voor de Belgium Ypres Westhoek Rally exclusieve Patrick Snijers "Rally Sport" T-shirt laten maken (oplage beperkt). Deze T-shirts zijn in de grijze kleur (zoals de Mitsubishi Lancer EVO IX) en vooraan staat het nieuwe logo (zie afbeelding), op de achterzijde staat de officiële website www.patricksnijers.com vermeld, de bedrukking van het T-shirt is in het rood. De T-shirt is te verkrijgen in de volgende maten : S, M en XL. Voor de Belgium Ypres Westhoek Rally doen we een speciale actie :


grijs T-shirt, bedrukking in het rood vooraan bovenstaand logo, achteraan www.patricksnijers.com

Actie Ypres Rally 2006 :
- 1 exclusief Patrick Snijers "Rally Sport" T-shirts.
- Gesigneerd door Patrick Snijers.
- De eerste 15 die bestellen via onderstaand e-mailadres krijgen 1 Silverstone tyres pet erbij.
- Totale prijs = 20€/stuk.

Bestellen via : dietervermeersch@hotmail.com vermeld hierbij je naam + volledig adres en telefoonnummer + de maat van het T-shirt. De T-shirts kunnen worden afgehaald op de shakedown of de vrijdagnamidag voor de Belgium Ypres Westhoek Rally. Oplage beperkt !

zondag 18 juni 2006 22:00


Randactiviteiten dit weekend in Ieper .


De randactiviteiten tijdens het weekend voor de rally op de markt in de tent zijn ook meer dan de moeite waard om voordien eens af te zakken naar Ieper.


Hierbij het programma:


Vrijdag 16/06
Vanaf 17u publiekstent op de markt open, verkoop tickets, programma, ...
Vanaf 18u Breugelmaaltijd met tombola, waaronder twee gratis zitjes als co tijdens de rallysprint Reningelst. Eveneens ticket Belgium Ypres Rally te winnen.
23u trekking tombola.

Zaterdag 17/06
Vanaf 10u tent open, verkoop tickets, programma, …
Vanaf 14u pannenkoeken te verkrijgen
Vanaf 18u start dag 2 Breugelmaaltijd met tombola, waaronder een zitje als co tijdens rallysprint Reningelst. Eveneens ticket Belgium Ypres Rally te winnen.
23u trekking tombola.

Zondag 18/06
Tent open vanaf 10u,verkoop tickets, programma, ...
11u (ongeveer) aperitiefconcert            
14.15u wijndegustatie
15u modedefilé
16.30u debat tussen organisator van de Belgium Ypres Westhoek rally en publiek. Moderator Dirk Tyteca.
18u voorstelling 6 tal deelnemende rallywagens. Moderator Dirk Tyteca.
20u optreden covergroep.
22.15u (aansluitend einde covergroep) Trekking zondag tombola. Wie op zondag meteen 10 drankbons aankoopt, maakt kans bij de trekking s'avonds voor een gratis inkom tijdens de rallysprint van Reningelst 2006.

Maandag 19/06
16u tent open verkoop, verkoop tickets, programma, ...
18u plaatsing wagens autorenstal Atlantic op de grote markt van Ieper.
19.30u voorstelling autorenstal Atlantic in de publiekstent van Targa Florio. Samenwerking tussen AC Targa Florio en Atlantic.
Moderator Dirk Tyteca.

zaterdag 17 juni 2006 19:00 - AC Targa Florio


Silverstone tyres, 2de met Oscar Svedlund in Rajd Polski .

Vorig weekend werd in Polen, de Rally van Polen verreden, ook het nieuwe merk Silverstone tyres was aanwezig met hun
ingenieur nml. Jeremy Freeman. Tijdens deze wedstrijd werd de Zweedse piloot Oscar Svedlund op Subaru Impreza groep N knap tweede; was in het verleden ook altijd héél snel in Ieper. Tijdens deze wedstrijd werd het nieuwe schoeisel uitvoerig getest want in Ieper zal Jeremy natuurlijk ook aanwezig zijn tijdens de Belgium Ypres Westhoek Rally om Patrick van de goede banden te voorzien onder zijn Mitusbishi Lancer Evo IX. Nog even vermelden dat tijdens de Zulu rally (1ste manche IRC kampioenschap) de Schot Alister McRae knap eerste werd voor de S2000 wagens met een Mitsubishi Lancer en dit op Silverstone tyres. We kijken vol spanning naar de eerste chrono's volgend weekend in de Westhoek!


Jeremy Freeman in gesprek met Oscar Svedlund tijdens de Rajd Polski.


Alister McRae werd 1ste tijdens de Zulu rally op Silverstone tyres voor de S2000 wagens.donderdag 15 juni 2006 13:00 - foto's : Rajd Polski & Turbo magazine.


Deelnemerslijst 42ste Belgium Ypres Westhoek Rally .

Patrick en Geert kregen het startnummer 14 toegewezen voor de Ypresrally met hun Mitsubishi Lancer EVO IX van volgend weekend.

Nr.
Piloot
Copiloot
Nat.
Nat.
Wagen
Gr.
Cl.
Prioriteit
 
001 BASSO Giandomenico
DOTTA Mitia
I
I
FIAT
Punto Abarth S2000
N
4
FIA B
 
002 LOIX Freddy
DECLERCK Kurt
B
B
CITROEN
C2 S1600
A
6
FIA B
 
003 AAVA Urmo
SIKK Kuldar
EE
EE
SUZUKI
Swift S1600
A
6
FIA B
 
004 SOLOWOW Michal
BARAN Maciek
PL
PL
RENAULT
Clio S 1600
A
6
FIA B
 
005 CASIER Bernd
MICLOTTE Frederic
B
B
RENAULT
Clio S1600
A
6
FIA B
 
006 CAVIGIOLI Marco
ARENA Nicola
I
I
RENAULT
Clio S 1600
A
6
FIA B
 
007 SCANDOLA Umberto
PIROLLO Luigi
I
I
FIAT
Punto Abarth S2000
N
4
 
 
008 PRINCEN Kris
CHEVAILLIER Eddy
B
B
RENAULT
Clio S1600
A
6
 
 
009 BOUFFIER Bryan
PANSERI Xavier
FR
FR
PEUGEOT
206 S 1600
A
6
 
 
010 PROKOP Martin
TOMANEK Jan
CZ
CZ
CITROEN
C2 S1600
A
6
 
 
011 KOSCIUSZKO Michal
BARAN Jaroslaw
PL
PL
SUZUKI
Swift S 1600
A
6
 
 
012 COLS Larry
GODDË Filip
B
B
MITSUBISHI
Lancer EVO IX
N
4
 
 
014 SNIJERS Patrick
GROOTEN Geert
B
B
MITSUBISHI
Lancer EVO IX
N
4
 
 
015 MUNSTER Bernard
 
B
 
SUBARU
Impreza N12
N
4
 

woensdag 14 juni 2006 13:00

Prachtig filmpje Manx rally '88 .

Door op onderstaande BMW M3 te klikken kan je nog eens genieten van de stuurmanskunst van Patrick tijdens de Manx rally van 1988.dinsdag 13 juni 2006 12:00 - video : Simon Clarke.


Copiloot : Geert Grooten .

Donderdag heeft Patrick zijn inschrijving bevestigd voor de sterke affiche van de 42ste Belgium Ypres Westhoek rally 2006. Zijn copiloot voor deze wedstijd in de vaste copiloot van Filip Dekeerle nml. Geert Grooten, op de pagina "Copiloot" vindt je alle info rond Geert. Geert zal er de nota's voorlezen in de Mitsubishi Lancer EVO IX.

maandag 12 juni 2006 18:00


Officieel : Patrick start met TOP Mitsubishi Lancer EVO IX in de Belgium Ypres Westhoek Rally 2006 .

Patrick Snijers start over drie weken met een Mitsubishi Lancer EVO IX, een echte topwagen om mee te winnen in de Belgium Ypres Westhoek Rally. Patrick steekt het niet onder stoelen en banken en wil dit jaar met een vijfde zege gaan lopen in Ypres en misschien zal hij dan terug recordhouder worden van deze prachtige rally. De partners van deze wedstrijd zijn het "COBELTAB" team onderleiding van piloot en zaakvoerder Filip Dekeerle en SILVERSTONE Tyres. Bij JDR waar de wagen geprepareed wordt is men druk bezig met de opbouw van de grijze Mitsu!


zondag 4 juni 2006 20:00


Patrick Snijers in RS van Staden met Miss Belgian Beauty
2006, Céline Du Caju als co .

Op 15 augustus 2006 zal in Staden opnieuw de jaarlijkse rallysprint verreden worden. Patrick komt naar Staden afgezakt met een wagen om te winnen namelijk de GEKO BMW M3 van Caen Rallysport. In Staden zal het opnieuw een prachtig weertje worden want de nota's worden dit keer gelezen door niemand minder dan Miss Belgian Beauty 2006, Céline Du Caju. Hopelijk heeft deze "knappe" juffrouw ballen aan haar lijf want Patrick gaat voor de algemene overwinning! In deze wedstrijd komt ook zaakvoerder Wim Soenens van GEKO woonwereld aan de start met zijn BMW. De nota's in de GEKO BMW worden gelezen door Bjorn Degandt. Binnenkort meer nieuws en foto's rond deze wedstrijd en de Ypres Westhoek Rally.zaterdag 3 juni 2006 13:00 - Foto : missbelgianbeauty.be


Nieuws : mei 2006
Nieuws : april 2006

Nieuws : maart 2006
Nieuws : februari 2006
Nieuws : januari 2006
Nieuws : december 2005

Nieuws : november 2005
Nieuws : oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003