.:: NIEUWS ::.  Mei 2007

Actiefoto's uit Bocholt !

maandag 21 mei 2006 20:30 - foto's : barresjok.be


Race tegen de tijd voor de wedstrijd !


Vrijdag 18 mei rond de middag kreeg Patrick Snijers telefoon van de tuner (JDR) en hierbij bleek dat de nieuwe motor in de Lancer groep A nog haperingen vertoonde. De wagen was al onderweg naar Bocholt voor de technische controle. Uiteindelijk bleek dat de wagen nog naar Duitsland moeste om verder afgesteld te worden. Hierbij zag Patrick een kleine testsessie in wolken opgaan, jammer want het was van in Ieper geleden dat Patrick nog aan het stuur had gezeten van een rallywagen.
Het persbericht van de Sezoensrally melde zaterdagmorgen vroeg :

Zware nacht voor Snijers…

Patrick Snijers beleefde een spannende nacht. De Mitsubishi Lancer Evo8 Gr.A van JDR arriveerde pas vannacht om 4h30 terug in Bocholt… "Gisteren draaide de motor niet zoals het hoorde. Na de technische keuring is het team met de wagen naar de elektronicaspecialist in Duitsland gereden. Heen en weer goed 900 km…," vertelde Patrick.
Rond 07h00 in de morgen kon Patrick de wagen eens aan de tand voelen en kon zich tevreden stellen met de afstelling van de wagen.
Eindelijk rond 09h05 kon Patrick het podium oprijden om te starten aan zijn thuisrally te Bocholt.
Na de eerste vier proeven stond hij knap derde; Patrick Snijers volgt op de derde plaats. "Het is zoeken naar het ideale bandencompromis. Het onverhard begint op te drogen, maar er ligt ook heel wat vuil op het asfalt. Ook daar is het uitkijken. Op de lange proef 3 voelde ik de remdruk afnemen. We rijden uiteindelijk met kleine Gr.N-remmen."
Na de tweede ronde kreeg Patrick beter en beter de wagen onder de knie;
Patrick Snijers verzorgt ondertussen het spektakel. De Lancer Gr.A van John Deconinck draait als een Zwitsers uurwerk, nadat deze nacht de elektronica nog op punt gezet in Duitsland. Snijers maakte wel een schuiver op KP 6, maar zonder erg. Er waren wel twijfels over de cilinderkoppakking…
Op de laatste kp in de tweede ronde kwam de temperatuursmeter van de Lancer in het rood. Tijdens de service daarop werd alles gecheckt en werd vastgesteld dat er waterlek was naar de motor (
join de culasse). Tijdens de eerste proef van de laatste rond moest Patrick opnieuw de handdoek werpen (waterdarm gesprongen) . Echt jammer...voor het vele werk van het ganse team achter Patrick (sponsors, co-piloot, team, vrienden, supporters). Op naar Ieper... ! Deze week volgen nog actiefoto's.maandag 21 mei 2006 20:00


Rallyreport op Sporza .

Zondagnamiddag 20 mei kan je op Canvas naar een reportage kijken van de 31ste Sezoensrally te Bocholt. Ook worden onboard camera's geplaatst in de wagen van Patrick. Afspraak dus zondag 20 mei om 15h00 om te genieten van deze prachtige onverhard rally.

vrijdag 18 mei 2006 9:00 - vrtnieuws


5 vragen aan Patrick Snijers over de Sezoensrally .

Met zijn 48 jaar heeft de zesvoudige Belgische kampioen nog steeds de motivatie van een jonge leeuw. Voor de komende Sezoensrally gaat Patrick Snijers voluit aan de slag in een Groep A Mitsubishi Lancer Evo 8.

Patrick, jij bent een grote fan van de Sezoensrally ? « Ja, ik houd van deze wedstrijd. Het is één van de weinige, Belgische wedstrijden waar het parcours nog bestaat uit onverhard. Niet minder dan 30% van het tracé zijn onverharde baantjes. Onverhard, dat staat gelijk met glijden en schuiven. Dat is pas écht rally-rijden! Ik ben geen professioneel rijder meer, maar mijn passie om te racen is nog intact. Er gaat niets boven het besturen van een race-bolide in zo’n context. Ik woon overigens in Bree, op zo’n 5 km van het rally-centrum. Ik vind het spijtig dat niet meer Franstalige rijders de verplaatsing maken naar Bocholt. Wellicht bewaren velen slechte herinneringen aan de vorige editie, die werd verstoord door hevige regenbuien.Dat was de enige reden waarom het onverhard er zo slecht bij lag : de weersomstandigheden waren dan ook uitzonderlijk. »

Wat zijn je ambities ? «Ik kom aan de start met dezelfde ingesteldheid : als ik deelneem aan een wedstrijd, wil ik proberen om te winnen. Maar het klopt dat ik wedstrijdritme mis. Sinds Ieper 2006 kwam ik niet meer aan de bak. En dan nog, ik kwam niet verder dan de 3de klassementsproef. Ik zal mij moeten aanpassen, de automatismen terugvinden. »

Wat verwacht je van de Mitsubishi Lancer Evo 8? «Het is een auto van bij John De Coninck, een degelijke tuner. Als ik de tijden bekijk die Larry (Cols) draait met de Evo 8, denk ik dat ik vooraan zal meekunnen. Vergeten we evenwel niet dat ik beschik over een Groep N-auto die voorzien is van een grotere luchtinlaat. Een Super 2000 gaat niet sneller, maar is misschien wel steviger. Ik hoop alleszins dat ik mij kan mengen in het duel tussen Loix-Cols. Het zou leuk zijn indien ik de rol opneem van scheidsrechter… Er zijn nog kapers op de kust. Denken we maar aan Princen en Monnens die aantreden in een Mitsubishi Lancer Evo 9. Het zijn twee uitstekende rijders en zij gaan zeker verrassen. »

Je auto zal nog steeds voorzien zijn van Silverstone-banden ? « Ja. Een akkoord dat kon geregeld worden via een gewezen ingenieur van bij Pirelli die ik ken van de periode van het Toyota Team Europe. Zij zijn afkomstig van Maleisië en in 18 duims presteren zij uitstekend. Vooral op onverhard. »

Grappig om te weten. Jij won meerdere keren zowat alle Belgische rally’s, maar in de Sezoensrally prijkt je naam slechts één keer op het palmares. « Ik ben geen sant in eigen land ! Ik nam slechts vijf keer deel aan de Sezoens. Dikwijls reed ik aan de leiding, maar telkens diende ik op te geven. In 2004 was ik 2de in een Mitsubishi Lancer Groep N. Het jaar daarvoor begaf de motor in de voorlaatste proef, terwijl ik de wedstrijd domineerde. En in 2005 reed ik in de Corolla WRC aan de leiding, toen de turbo het begaf. En, vorig jaar strandde ik met de BMW in het veld! »

donderdag 17 mei 2006 19:30 - RACB


De 31ste Sezoensrally praktisch - 19 en 20 mei :

31ste Sezoensrally

18-19 mei 2006

Vierde manche van het
BK rally.
Rallycentrum : Kerkplein te Bocholt.
Parcours : 256 km in totaal - 167,63 km chrono - 3 ronden van 4 KP's
30% onverhard.

Inkom : 15 € algemeen - 5 € per KP - 5 € voor programma.

Radio : Radio Contact, 103.7 FM

Website : www.sezoensrally.be

Timing :
maandag 14 mei : bekendmaking deelnemerslijst.
vrijdag 18 mei : 09.00h - 19.00h, verkenningen,
13.00h : technische controle op kerkplein te Bocholt.

zaterdag 19 mei : start podium om 09.01h
19.57h : aankomst eerste wagen op podium.
22.00h : prijsuitreiking Parochiehuis te Bocholt.

donderdag 17 mei 2006 19:00


31ste Sezoens Rally : Gravelspecialisten Snijers en Monnens van de partij
!


Zoals gebruikelijk hebben de grote kleppers tot het allerlaatste moment gewacht om zich in te schrijven voor de 31ste editie van de Sezoens Rally. De vierde manche van het Kampioenschap van België kan uitpakken met een sterke affiche. Het kruim van de Belgische rallysport staat zaterdagochtend aan de start in het gezellige Bocholt.

Snijers en Monnens in eigen streek
Ze mochten natuurlijk niet ontbreken op de affiche van hun thuisrally. Patrick Snijers voelt zich al enkele jaren thuis in Bocholt en sindsdien staat de Sezoens Rally met stip genoteerd in de agenda van de zevenvoudige kampioen van België. Snijers heeft zich ingeschreven met een Mitsubishi Lancer Evo8 Groep A, een ideaal wapen op dit parcours.
Nog een streekpiloot met ambitie is Gunther Monnens, die opnieuw aan de start komt met een Mitsubishi Lancer EVO 9 groep N.

Larry Cols versus Freddy
Loix
Het duel voor de Belgische titel gaat verder in Bocholt. Larry Cols neemt de handschoen op en heeft zich ingeschreven met zijn vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo8 Groep A. Iedereen is benieuwd of de VW Polo Super 2000 van Freddy Loix en Robin Buysmans op de maaskiezel gelijke tred kan houden met de snelle Mitsubishi. Aan parcourskennis zal het Freddy niet ontbreken, want Robin Buysmans speelt een thuiswedstrijd. Robin is immers op de Luchtmachtbasis van Kleine Brogel verantwoordelijk voor het bijtanken van de F16's. Benieuwd of Freddy dit weekend ook zal
vliegen...

Vergeet de outsiders niet !
Aan outsiders geen gebrek. Naast Melissa Debackere (Toyota Celica GT-Four), Kris Princen (Mitsubishi Lancer Evo9), Chris Van Woensel (Nissan 350Z), Stéphane Boelens (BMW M3) en de Nederlanders Leemans, Verkooijen, Faes en van Iersel, wordt het uitkijken naar het debuut van Marc Turrion met een gloednieuwe Mitsubishi Lancer Evo9 Gr.N. Wim "Geko" Soenens kiest voor een gelijkaardige Evo9. Peter Hopmans, genavigeerd door Nicolas Liebart, de schoonzoon van Jean-Marie Pfaff, start met een Toyota Celica GT-Four in de kleuren van Flandria Rent. Stefaan Prinzie ruilt zijn BMW voor een Citroën C2-R2 en Phil Nijs kiest voor zijn vertrouwde Subaru Impreza.

donderdag 17 mei  2007 12:00 - persdienst sezoens


Co-piloot gekend
!

Geert Grooten neemt het rechterzitje van de Mitsu Lancer EVO 8 groep A in tijdens de Sezoensrally 2007 van komende zaterdag.

 

dinsdag 15 mei
 2007 06:30

Startnummer 4 .

Patrick Snijers krijgt volgende zaterdag in de Sezoensrally te Bocholt het startnummer 4 op zijn deur van de Lancer EVO 8. De co-piloot wordt morgen bekend gemaakt.

1. Freddy Loix
2. Larry Cols
3. Kris Princen
66. Chris Van Woensel
4. Patrick Snijers - Geert Grooten
5. Ronald LeemansMeer info rond deze westrijd volgt deze week... .

zondag 13 mei
 2007 19:00


Patrick Snijers start in Sezoensrally 2007 .

Vrijdagavond 11 mei in de avond kreeg ik plots telefoon en het goede nieuws kwam uit de richting van Bocholt. Nml. Patrick Snijers start met een Mitsubishi Lancer EVO 8 groep A in de Sezoensrally van volgend weekend. Dit was natuurlijk super nieuws en dit zeker op mijn verjaardag! De wagen is afkomstig uit de ateliers van JDR. De grijze EVO 8 zal in de kleuren staan van Tech Trade, Silverstone Tyres, Katastrof, Keulen Beton, CBR, De Coster Henri, Frituur GI-Gi,... .
Maar Patrick zit nog met één probleem. Het rechterzitje in de Lancer is nog niet ingenomen.
Dus iedere co-plioot die over een geldige licentie beschikt en vrij is om volgend weekend eens te glijden over de Maaskiezel kan gerust contact opnemen. Het zal alle supporters opnieuw een plezier doen om de "Lange" nog eens aan het werk te zien. Hij steekt het niet onder stoelen of banken maar een podiumplaats moet zeker haalbaar zijn met deze wagen! Aftellen naar het spannend duel van volgend weekend in de Limburg... .
Deze week meer nieuws rond de Sezoensrally.

zaterdag 12 mei  2007 17:00


Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws : augustus 2006

Nieuws : juni 2006

Nieuws : mei 2006
Nieuws : april 2006
Nieuws : maart 2006
Nieuws : februari 2006
Nieuws : januari 2006
Nieuws : december 2005

Nieuws : november 2005
Nieuws : oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003