.:: NIEUWS ::.  september 2007

Snijers in actie tijdens Hellendoorn Rally

maandag 17 september 2007 21:00 - foto : rallymedia.nl


Patrick & Geert 10de in Hellendoorn Rally

Vrijdagavond voor de start van de Hellendoorn rally regende het nog en lag het parkoer er dus niet ideaal bij voor de GEKO GT3 achtertrekker, maar Patrick en Geert konden op de eerste proef een scratch realiseren ! Goed gestart dus tussen het zeer sterke deelnemersveld met de allerlaaste top wrc's. Patrick kon de eesrte dag afsluiten op een knappe 4de plaats algemeen. Op de tweede wedstrijddag zatten er héélwat onverhard stukken in voor de Porsche (zand). Hierdoor verloor Patrick héélwat terrein tegevenover de wrc en groep N wagens. Patrick & Geert testen ook een nieuw bandenmerk nml Kuhmo. Patrick was verrast dat deze band zoveel grip bood, soms zelfs teveel waardoor de koppeling het toch hard te verduren kreeg. Patrick & Geert keerden met een 10de plaats algemeen terug uit Nijverdal. Deze week mag je meer actiefoto's verwachten.zondag 16 september 2007 14:00 - foto : Walter Geuzebroek


Sterk deelnemersveld in Hellendoorn Rally

Geen ronde van het Nederlands kampioenschap, maar wel een zeer sterk deelnemersveld, dat is twee weken voor de start van de vernieuwde Hellendoorn Rally het belangrijkste nieuws. Minstens tien World Rally Cars staan op vrijdagavond 14 september om 19.00 uur aan de start, met daaronder de Subaru van de gloednieuwe kampioen van Nederland, Mark van Eldik. Ook een echte buitenlandse vedette komt in actie: veelvoudig Belgisch en ex-Europees kampioen Patrick Snijers(startnummer 4) bindt samen met Geert Grooten met een Porsche 911 GT3 de strijd aan op de zestien klassementsproeven in de omgeving van Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen.Voor de 26ste editie van de Hellendoorn Rally kwam er een nieuw en daadkrachtig bestuur. Dat zette samen met de vele honderden vrijwilligers de meest beroemde rally van Nederland opnieuw op de kaart. De organisatie is echter zo nieuw, dat het evenement reglementair (nog) niet kan meetellen voor het Nederlands kampioenschap. Maar als de wedstrijd dit jaar volgens plan verloopt, zal de Hellendoorn Rally naar verwachting in 2008 zijn vertrouwde plek op de kampioenschapskalender weer terugkrijgen.
Hoewel er dit keer dus geen punten te verdienen zijn voor het Rallyclinic Dutch Open, komt vrijwel de complete nationale top aan de start. Kampioen Mark van Eldik met zijn Subaru Impreza en regionaal favoriet Erik Wevers met zijn Skoda Fabia voeren het rijtje rijders aan dat met een World Rally Car (de Formule 1 van de rallysport) aan de start komt. Jasper van den Heuvel is de favoriet in de Groep N. Met zijn Mitsubishi zorgde hij vorige maand in Duitsland voor een primeur: als eerste Nederlander in de geschiedenis won hij de standaardklasse in een wereldkampioenschapsrally. Maar niet alleen van de deelnemers uit eigen land is de interesse voor de Hellendoorn Rally groot. Enkele dagen voor de inschrijvingstermijn sloot, stond er al een twaalftal buitenlandse équipes op de deelnemerslijst. Meest opvallende naam daarbij is die van Patrick Snijers. De Belg, één van de snelste Europese rijders op asfalt, is als geen ander in staat snelheid en spektakel te laten samen gaan, zeker met een Porsche 911 GT3.
Een nieuwe Hellendoorn Rally dus dit jaar, maar wel één waarin al het goede uit vervlogen tijden bewaard blijft. Dat betekent starten (vrijdagavond 14 september vanaf 19.00 uur) en finishen (zaterdagavond 15 september vanaf 20.00 uur) in de sfeervolle Manege ’t Oale spoor in Hellendoorn, en dat betekent oude vertrouwde klassementsproeven als die bij Luttenberg op vrijdagavond, en het nodige onverhard rond Den Ham op zaterdag. Alleen de locatie van het centraal servicepark is gloednieuw: op het immens grote terrein van de firma Ten Brinke op industrieterrein De Mors in Rijssen. Daar én op de klassementsproeven kunnen de toeschouwers op vrijdagavond 14 en zaterdag 15 september genieten van rallysport in optima forma. Wie niets wil missen, koopt een informatiepakket en gaat op zoek naar de mooiste plekken langs de klassementsproeven. Tot slot: de uitslagen, het laatste nieuws en meer informatie over het evenement zijn te vinden op www.hellendoornrally.eu.

Algemene gegevens
- 14 en 15 september 2007, start en finish in Manege ’t Oale spoor, Pastoor Rientjesstraat 77, 7447 GG Hellendoorn

- centraal servicepark bij Ten Brinke transport, Morsweg 24, 7461 AG Rijssen
- lengte van de rally: 499 km, met 16 klassementsproeven (KP’s) over 192 km
- toegang klassementsproeven gratis, centraal servicepark inclusief publieksinfo 15,00 euro
- publieksinformatie te koop op diverse plaatsen in de regio, o.a. bij start en finish; zie voor verdere verkoopadressen onder ‘Publieksinfo’ op de internetsite
- internetsite van de rally: www.hellendoornrally.eu 

Tijdschema
Vrijdag 14 september 2007 - eerste etappe
19.00 uur Start, Manege ’t Oale spoor, Hellendoorn
twee maal 2 klassementsproeven in omgeving Hellendoorn
23.00 uur Finish eerste etappe, Manege ’t Oale spoor, Hellendoorn

Zaterdag 15 september 2007 - tweede etappe
08.30 uur Start tweede etappe, Manege ’t Oale spoor, Hellendoorn
twee maal 3 klassementsproeven in omgeving Rijssen
twee maal 3 klassementsproeven in omgeving Hellendoorn
20.00 uur Finish, Manege ’t Oale spoor, Hellendoorn


Startlijst
1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud - Subaru Impreza WRC (A8)
2. Erik Wevers-Jalmar van Weeren - Skoda Fabia WRC (A8)
3. Jasper van den Heuvel-Martine Kolman - Mitsubishi Lancer Evo 9 (N4)
4. Patrick Snijers-Geert Grooten (B) - Porsche 911 GT3 (GT)
5.
Jan de Winkel-Radboud van Hoek - Subaru Impreza WRC (A8)
6.
Dirk Boers-Michiel Poel - Subaru Impreza WRC (A8)
7.
Harry Kleinjan-Annemieke Hulzebos - Skoda Fabia WRC (A8)
8. Wout Hazeleger - Bert van Bloemendaal - EVO 6,5 (A8)
9. David Mann-Alun Cook (GB) - Subaru Impreza WRC (A8)
10. David Turnbull-Ken Bills (GB) - Subaru Impreza WRC (A8)
11.
René Kuipers-Erwin Mombaerts (NL-B) - Subaru Impreza WRC (A8)
12.
John Temmink-Henk-Jan Elbert - Toyota Corolla WRC (A8)
14.
Peter van Merksteijn jr.-Eddy Chevaillier (NL-B) - Mitsubishi Lancer Evo 9 (N4)
16. Peter van Merksteijn-Erwin Berkhof - Mitsubishi Lancer Evo 8 (N4)
17.
Paul Kirtley-David Jones (GB) - Subaru Impreza WRC (A8)
18. Edwin Schilt-Dennis Abrahams - Subaru Impreza (N4)
21. Graham Coffey-Howard Pridmore (GB) - Subaru Impreza WRC (A8)
24. Ger Haverkate-Kees Hagman - Skoda Octavia WRC (A8)
27. Anders Hedström-Bo Berglund (S) - Mitsubishi Lancer Evo (N4)

donderdag 13 september 2007 22:00 - foto : Tom Buyse

Winnaar race-bureau stoel

Uit de 75 antwoorden die we doorgemaild kregen zat er één antwoord in die een 10de plaats algemeen gokte voor Patrick Snijers en Wim Soenens tijdens Omloop van Vlaanderen 2007.
Dus géén onschuldige hand die een winnaar moest trekken. De race-bureau stoel zal Dieter Declercq uit Roeselare mogen in ontvangst nemen bij Geko Woonwereld te Zulte. Proficiat !

woensdag 12 september 2007 21:00 


GEKO Porsche in actie !dinsdag 11 september 2007 20:00 - foto's : barresjok.be

Patrick & Wim 10de in Omloop van Vlaanderen .

Patrick en Wim zijn zondagavond als 10de over het podium in de hallen te Roeselare gereden. Deze rally begon vrij goed waar ze tijden draaiden net achter de wrc's en groep a wagens. Ze konden gelijke tred houden met Van Woensel, Lefevere en Van Parijs. Dan begon men aan kp "de zoning" waar de Porsche GT3 plots 5 toertjes draaide op de circuit-proef ipv 4 ronden. Goed voor de sponsors, publiek en het spektakel maar niet voor de tijden. Het Geko rally team tuimelde van een 6de plaats naar een 17de plaats in het klassement. Daarna trapte Patrick de zaterdag proeven goed door en kwam op de voorlaatste proef van dag 1 op een 6de plaats algemeen. Maar op kp "Rumbeke" hadden ze mechanische breuk. Een draagarm (zie foto) brak rechts voor in een T-situatie het was onmogelijk om deze proef uit te rijden zonder véél schade, hierbij beslisten ze om de proef niet uit te rijden. Het team van Caen Rallysport werkte in de nacht goed door, Patrick en Wim konden zondag opnieuw starten. Zo konden ze nog wat testen en deze spannende rally afwerken. Want het was van het jaar 2000 dat Patrick nog in Roeselare aan de start kwam. Zondag werd de wagen nog wat beter afgesteld want voor Patrick is het nog altijd hard werken in de wagen die nog niet 100% is. Op de laatste doortocht op kp "de zoning" draaiden ze de eerste scratch met de Geko Porsche GT3. In het eindklassement werden Patrick en Wim toch nog knap 10de na de verschillende probleempjes. Op naar de Hellendoorn van volgend weekend. Morgen mag je meer actiefoto's verwachten.
afgebroken draagarmmaandag 10 september 2007 21:00 


Wedstrijd Omloop van Vlaanderen 2007 .

Er werden 75 antwoorden doorgestuurd om de prachtige race/bureau stoel te winnen. Na de wedstrijd zondagavond wordt de winnaar getrokken volgens het eindklassement in de Omloop van Vlaanderen 2007 van Patrick Snijers en Wim Soenens in de GEKO Porsche GT3. De meeste antwoorden gaan voor een derde plaats algemeen. Patrick en Wim willen beter doen !

zaterdag 8 september 2007 00:00 


GEKO Porsche goed bevonden .

Deze namiddag hebben Patrick en Wim te Ploegsteert samen met Freddy Loix getest. De "Lange" werkte er enkele runs af om de GEKO Porsche wat af te stellen ivm de komende Omloop van Vlaanderen van dit weekend. De vering werd steeds harder en harder gezet en bij de laatste runs kon Patrick alles vlot in 5de versnelling nemen zonder echt risco's te nemen. Patrick : "Ik kan nog véél meer uit deze Porsche halen eenmaal ik de wagen volledig volgens men wensen heb afgesteld, deze test heeft me goed gedaan daar ik zaterdag snel kan van start gaan. Ik ben héél tevreden over dit nieuwe pk-paard ". Donderdag en vrijdag worden de verkenningen afgewerkt, zaterdag begint het echte werk !

dinsdag 4 september 2007 19:00 

GEKO Porsche bijna klaar
... .

Vandaag werd de Porsche GT3 van Wim en Patrick beletterd, Hier enkele exclusieve foto's van het strijdwapen voor de Omloop van Vlaanderen 2007. Patrick en Wim krijgen het startnummer 18 in Omloop van Vlaanderen. Morgenavond meer nieuws... .

maandag 3 september 2007 21:00


Wedstrijd Omloop van Vlaanderen 2007 .Via GEKO woonwereld en patricksnijers.com kan je deze prachtige race/bureau stoel winnen... . Deze prachtige race/bureau stoel in de vorm van een echte kuipstoel is eveneens te koop bij GEKO woonwereld te Zulte ter waarde van 399 €. Voor de Omloop van Vlaanderen schenken we 1 exemplaar weg die u persoonlijk ontvangt uit de handen van Patrick Snijers en Wim Soenens.
Deze race/bureau stoel is héél eenvoudig te winnen en werd geschonken door GEKO woonwereld.

Vraag : Hoeveelste zullen Patrick Snijers en Wim Soenens eindigen tijdens de Omloop van Vlaanderen 2007, dit met hun GEKO Porsche GT3 in het algemeen eindklassement.

Alle antwoorden dienen gemaild te worden voor donderdag 6 september 2007 naar info@patricksnijers.com (vermeld van naam, adres en GSM-nummer)
(1 deelname per persoon)

Alvast véél succes !

maandag 20 augustus 2007 20:30


Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws : augustus 2006

Nieuws : juni 2006

Nieuws : mei 2006
Nieuws : april 2006
Nieuws : maart 2006
Nieuws : februari 2006
Nieuws : januari 2006
Nieuws : december 2005

Nieuws : november 2005
Nieuws : oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003