.:: NIEUWS ::.  oktober 2007

Patrick Snijers winnaar in de niet-FIA categorie .

Patrick Snijers en Bjorn Degandt mochten gisteren op de hoogste podium plaats staan in Huy dit voor hun overwinning van de niet-FIA categorie tijdens de 34ste Condrozrally.
De wedstrijd op vrijdagavond begon eigenlijk niet zo goed voor Patrick op het vochtige en vettige parcours in Vierset-Barse, op deze korte proef moest hij al een 12 tal seconden toegeven op Marc Duez in dezelfde type wagen nml. een Porsche GT3. Op zaterdag terug hetzelfde beeld waar hij soms een handvol seconden verloor op Marc. Hierbij bleek dat de "harde" (compount) Kuhmo banden niet het ideale schoeisel waren voor de natte en vettige Condroz-wegen. Zondag werd beslist om met Michelin banden te starten en dit werd beloond. Patrick snoepte vele seconden af van zijn achterstand tegenover Marc Duez. Op Kp 17 Goesnes knalde Marc van de weg. Hierna zetten Patrick & Bjorn nog enkele prachtige nota's op de tabellen. Ze werden beloond met een 5de plaats algemeen en 1ste in de niet-FIA categorie van de 34ste Condrozrally (voor de WRC's en groep A's met een achterwielaangedreven Porsche, wie doet het na?). Hierbij mag men besluiten dat het ganse GEKO team een prachtige en sterke wedstrijd heeft gereden, proficiat ! Volgende weekend wordt het seizoen afgesloten in de Hemucida rally te Koekelare. Deze week mag je nog meer actiefoto's verwachten !maandag 5 novermber 2007 21:30


Patrick Snijers en Bjorn Degandt zijn knap 5de geworden
.

Patrick Snijers en Bjorn Degandt zijn dit weekend knap 5de geworden in een héél moeilijke 34ste Condrozrally. Morgen meer nieuws.

Einduitslag 34ste Condrozrally 2007

1 001

DUVAL
DELMELLE

Fiat Punto S2000 N-4 2:42:29.4
2 004

CASIER
MICLOTTE

Peugeot 207 S2000 N-4 +0:26.9
3 005

BOUFFIER
LEYH

Subaru Impreza N-4 +4:06.4
4 008

BOUCHE
LECOMTE

Mitsubishi Evo VIII N-4 +8:30.4
5 032

SNIJERS
DEGANDT

PORSCHE 996 GT3 GTP-24 +8:35.4

zondag 4 novermber 2007 21:00 - foto : Media Sport


Twee rally’s in één en strijd op alle fronten .


Afsluiter van de FIA Euro Rallycup Noord en het Belgisch kampioenschap

Net als vorig jaar zal de 34e Condrozrally in Hoei weer een pak rallyliefhebbers uit België en de ons omringende landen aantrekken. In 2006 maakten liefst 125.000 toeschouwers de verplaatsing om François Duval op de klassementsproeven in de regio te zien winnen.
De Motor Club van Hoei gaat voor deze editie op de ingeslagen weg verder en stelt zelfs twee rally’s voor in één en dezelfde wedstrijd. De Condrozrally gaat prat op zijn Europees statuut en zal dus eerst de FIA-deelnemers laten starten. De eerste dertig nummers zijn voor hen voorbehouden. Het gaat hier eigenlijk om de deelnemers die worden toegelaten in de categorieën van de Europese FIA-kampioenschappen. Kortweg: Super 2000 en gr.N. Na de doortocht van deze concurrenten, zullen enkele wagens van de organisatie de teams uit de andere categorieën aankondigen. Dankzij deze oplossing kunnen alle actoren uit de rallyscène deelnemen (S2000, gr.N, WRC, RMS, Historic, …) en van deze Condrozrally een mooie sportieve wedstrijd en een groot feest maken.


WRC: duel Subaru/Toyota met 4x4 gr.A als scheidsrechter

De zwaarste strijd zal allicht in de FIA-tabellen worden gestreden, maar ook het “Belgische” contingent oogt indrukwekkend. Hubert Deferm, recent nog winnaar van de rally van Haspengouw, wil beter doen dan zijn uitstekende prestatie in de Condrozrally 2006 (5e). De Waremmenaar start voor de tweede maal op nationaal niveau met zijn prachtige Subaru Impreza WRC S10 (ex-Atkinson). Melissa Debackere (Toyota Corolla WRC) heeft al bewezen dat ze klaar is voor een podiumplaats, ook al zal ze hier nog moeten afrekenen met de kenmerkende eigenschappen van de Condrozregio. Fabrice Massin is minder bekend en start in de eerste plaats om zich met de bij Deferm gehuurde Subaru Impreza WRC S5 te amuseren. Massin wordt wellicht de eerste prooi van enkele “kleppers” die met een 4x4 gr.A van start gaan. Onder hen Dominique Jullien (Subaru Impreza GT), Yanick Bodson (Audi S2 Quattro), Piet Van Hoof (Mitsubishi Lancer Evo5), Erik Vleminckx (Mitsubishi Lancer Evo6), Hein Jonkers (Mitsubishi Lancer Evo6) en Wout Hazeleger (Mitsubishi Lancer Evo6).


Porsche als attractie

Het publiek heeft ervan gedroomd en de Condrozrally biedt het aan: de grote confrontatie tussen Marc Duez en Patrick Snijers met een Porsche 996 GT3 RS! Tijdens de jaren ’80 maakten deze twee Belgische rallylegendes het mooie weer al met hun Porsche 911. Maar ze hebben het nog nooit rechtstreeks tegen elkaar opgenomen met deze prestigieuze GT. Nu wel dus, en het zal ongetwijfeld een memorabele strijd worden tussen twee piloten die samen goed zijn voor 9 Belgische kampioenschapstitels. Maar Duez en Snijers zullen niet de enigen zijn die een flat-six doen grommen in de buurt van Hoei. Timothy Van Parijs komt opnieuw kennismaken met de proeven van de Condroz, maar dan als opener van de festiviteiten met een 911. En nog enkele anderen willen zich in het duel tussen Snijers en Duez mengen. Zo bijvoorbeeld Francis Lejeune die voor het eerst een bolide uit Zuffenhausen onder de bips krijgt, of Henri Smelcher en zelfs Jean-Marc Gaban, die met een oudere 993 aan de start verschijnt. Conclusie: Hoei wordt het toneel van verschillende Porsche-generaties (zie lager). Want naast die verschillende 911-versies, krijgt de Condrozrally ook een heuse primeur met de eerste wedstrijd van de door Smal Product geprepareerde Porsche Cayman S. Frédéric Flagothier, de “maat” van Marc Duez, krijgt de eer om dit beestje te temmen. Debuut dus van de Cayman S en wie weet: zelfs met een slordige 100 pk minder dan de 911, kan hij toch voor een verrassing zorgen…Een Show-KP als voorsmaakje
Op enkele details na is het parcours in 2007 identiek aan dat van vorig jaar. Maar de indeling van de rally werd gewijzigd om de verkeersstroom van deelnemers en toeschouwers op de verbindingswegen beter te spreiden. Maar behalve die verbeteringen waarmee de toeschouwers hun voordeel kunnen doen, wordt de grote nieuwigheid van 2007 een nieuwe show-KP die vrijdagavond in Vierset zal plaatsvinden. De deelnemers zullen deze aperitief in omgekeerde startorde doorspoelen. Wat betekent dat de toppers rond 20u verwacht worden. Nadien volgt nog een service van 45 minuten, waar de toeschouwers kunnen verbroederen met de piloten en hun machines. ’s Anderendaags staan 12 proeven op het menu, waaronder de befaamde KP van Wanze-Marneffe (28,77 km). En ook de zondag wordt even zwaar met 12 KP’s. De winnaars worden op het podium verwacht rond 18u. In totaal zullen de piloten 275,14 km tegen de tijd afwerken.


Feest: voor, tijdens en na!
Uiteraard heeft de organisatie ook belangrijke financiële middelen nodig om dergelijk spektakel op zo’n hoog niveau te kunnen blijven aanbieden. De inkomgelden blijven de belangrijkste bron van inkomsten voor een organisator. Voor de Condrozrally zijn verschillende formules mogelijk: 8 euro (voor één KP), 10 euro (Show-KP), 25 euro (weekend) en 30 euro (weekend plus Show-KP). Dankzij dit toegangsrecht, dat hij net zo goed moet betalen om een voetbalwedstrijd of een concert bij te wonen, draagt de toeschouwer bij tot de stabiliteit van de organisatie.


Rally Digest

• 34
e  Rallye du Condroz-Huy (2-3-4 november 2007)


• Tellend voor:
FIA Euro Rallycup Noord (coëff. 10)
Belgisch Rallykampioenschap
Rallykampioenschap van het Groothertogdom Luxemburg
Ford Fiesta Sporting Trophy

• Parcours:
25 klassementsproeven (13 verschillende)
737,58 km (275,14 km tegen de tijd)

• Toegelaten wagens tot de start:
WRC, Super 2000, Super 1600, 4x4 gr.N, RMS, M2000, A7 kit-car, GTP, groep H

• Shakedown:
Donderdag 1 november (12h-18h) in Couthuin

• Website: www.condrozrally.be

dinsdag 30 oktober 2007 21:00


Patrick Snijers & Bjorn Degandt bereiden zich voor... .Dit weekend werden de officielle verkenningen gehouden voor de 34ste Condrozrally van volgend weekend, dit op 2-3-4 november in Huy.
Patrick komt er aan de start in de nevenwedstrijd (na het Europese luik van de wedstrijd) met de Porsche GT3 van Geko. De nota's worden ditmaal gelezen door Bjorn Degandt.
In deze wedstrijd komen nog 4 Porsche's GT3 aan de start, spanning verzekerd... . Vanaf morgen mag je meer nieuws verwachten rond deze belangrijke Belgische rally.

maandag 29 oktober 2007 20:30


Neem plaats naast Patrick Snijers... .

Via P-magazine en GEKO woonwereld kan je morgen in de nieuwe P-magazine een volledige testdag winnen samen Patrick Snijers en de GEKO Porsche GT3.
Vlug naar de krantenwinkel dus en misschien gaat jou droom in vervulling... . Véél succes !maandag 15 oktober 2007 20:00


Patrick Snijers in de 'Legend of the Fall 2007'


 


Al voor de 8e keer wordt op zaterdag 13 oktober 2007 de LEGEND OF THE FALL verreden, georganiseerd door Legendrally vzw.
Traditioneel starten wij in Bocholt, en zo ook dit jaar, alleen wordt de start verplaatst naar het kerkplein.

Tijdens de LEGEND OF THE FALL wordt er een nieuwe klasse ingevoerd.
De bestaande TOUR/VINTAGE- en SPORTKLASSE wordt met een EXPERTKLASSE uitgebreid.
Zo heeft de deelnemer nu de keuze uit:
TOUR- en VINTAGEKLASSE: zeer nauwkeurige bol-pijl met afstandsvermelding in km en miles.
EXPERTKLASSE: diverse kaartleessystemen zoals ingetekende en blinde lijn, grensbenadering, punten/pijlen kortste route, enz.
SPORTKLASSE: houdt het midden tussen de TOUR- en de EXPERTKLASSE. Ze is er speciaal voor diegenen die de TOURKLASSE te gemakkelijk en de EXPERTKLASSE (nog) te moeilijk vinden. De gulden middenweg, zeg maar.

Patrick Snijers opnieuw aan de start

Na zijn gesmaakte kennismaking met THE LEGEND OF THE FALL editie 2006 zal Belgisch rally-icoon Patrick Snijers komende LEGEND OF THE FALL opnieuw in Bocholt van start gaan.
Patrick krijgt een vers geprepareerde Ford Cortina GT van
Historic Rally Promotions, van Kurt Vanderspinnen, ter beschikking.

Philippe Quatennens, samen met Tanja Dexters het gezicht van
AUTO-TV, te zien op de regionale zenders, zal als co-piloot van Patrick Snijers aan THE LEGEND OF THE FALL deelnemen.
Hij brengt een tv-ploeg mee die zijn deelname van begin tot einde zal volgen.


Radio- en tv-persoonlijkheid Guy De Pré zal het peterschap van THE LEGEND OF THE FALL op zich nemen.
Als autofanaat verbindt Guy zijn naam en faam aan onze rally.
Guy zelf zal op zaterdag 13 oktober in THE LEGEND OF THE FALL starten.

website : http://www.legendrally.be/

Deze week staat ook een artikel te lezen in de P-magazine over de deelname van Patrick aan deze wedstrijd : vlug naar de krantwinkel dus...

woensdag 10 oktober 2007 20:00


Patrick & Wim knap derde na WRC's in Haspengouw .Patrick Snijers en Wim Soenens zijn knap derde geworden na een héél spannende Haspengouw rally in Landen met hun GEKO Porsche GT3.
Patrick Snijers stuurde zijn spectaculaire Porsche 996 GT3 naar een knappe derde plaats, amper 12"9 achter de dikke WRC's. "Deze Porsche is niet gemaakt voor de onverharde stroken, maar wat een genot om met deze GT op hoge snelheid dwars te gaan!," lachte Snijers.

Eindklassement Rally van Haspengouw 2007.

Pl Naam Tijd <>1e
<>Vor
1 DEFERM H. - LAVAERTS J.
Subaru Impreza WRC - A8
1:12:37  
2 #DEBACKERE M. - SMETS I.
Toyota Corolla WRC - A8
1:12:41 00:04
00:04
3 SNIJERS P. - SOENENS W.
Porsche 996 GT3 - GT24
1:12:50 00:13
00:09
4 LOIX F. - BUYSMANS R.
Volkswagen Polo S2000 - A7
1:13:01 00:24
00:11
5 COLS L. - COLSOUL T.
Mitsubishi Lancer Evo 8 - A8
1:13:05 00:28
00:04

Morgen verschijnt een eerste artikel in P-magazine rond het GEKO Rally Team... .

maandag 8 oktober 2007 23:00 - foto : RACB


Rally van Haspengouw :
3 WRC’s aan de start - Loix en Cols strijden om de titel .

Het is lang geleden dat het tot op het einde zo spannend bleef in het Belgisch rallykampioenschap. De voorlaatste manche voor de strijd om de titel vindt plaats in de omgeving van Landen. Voor Larry Cols en Freddy Loix, de 2 belangrijkste verdedigers van de titel belooft het een spannende strijd te worden. Larry heeft weliswaar een voorsprong, maar het zit niet in Fast Freddy zijn aard om zich zomaar gewonnen te geven. Zolang er een nog een kleine winstkans is, gaat hij ervoor.

Indien de moedige Limburger, overwinnaar in Landen 2 jaar geleden, de kans op zijn titel in rook zou zien opgaan, wil hij zijn seizoen met te veel tegenslagen goedmaken door een andere overwinning te schenken aan zijn partners, te beginnen met Volkswagen.

Dat hij voor de gelegenheid door Tom Colsoul wordt genavigeerd, laat echter vermoeden dat Larry Cols, na zijn grote teleurstelling in Roeselare, over alle mogelijke faciliteiten van huize Colsoul zal beschikken.

Maar de 2 titelverdedigers zijn niet de enige kandidaten die een overwinning ambiëren op het kruispunt van de vier provincies. De Rally Van Haspengouw kan voor zijn 10de verjaardag rekenen op een aantal sterke WRC’s. Moeten we nu in onze pronostieken misschien rekening houden met de Subaru Impreza WRC van Hubert Deferm, de Ford Focus WRC van de Brit Steve Hendy of de Toyota Corolla WRC van de jonge Melissa Debackere? Het verloop van de wedstrijd zal het uitwijzen. We mogen vooral ook niet vergeten dat Patrick Snijers zijn ambitie niet verbergt. Hij bestuurt de Porsche 911 GT3 met Sponsor Wim (Geko) Soenen aan zijn zijde.De derde in het kampioenschap, Chris Van Woensel, is van plan te bewijzen dat zijn Nissan 350Z veel vooruitgang heeft geboekt. Hetzelfde verwachten we van Henri Schmelcher met zijn Porsche 911 GT3. Het ziet ernaar uit dat de strijd voor de overwinning in Groep N eveneens boeiend wordt. Het gaat tussen de regionale vedetten Kris Princen en Marc Turrion, die het hoofd zullen moeten bieden aan de andere Mitsubishi’s van Philip Barbier en Benny Roosen, evenals de Subaru Impreza van Fred De Keyzer.
Het peloton van de Citroën C2 (met Burton, Dumont, Langenakens en Scheepers) zal ook niet onopgemerkt voorbij razen, evenmin als de Ford Fiesta’s. In deze Trophy wordt ferm gestreden tussen Hastir, Martin, Verstraete, Servais en consoorten.

Dit mooie deelnemersveld (ongeveer 115 auto's in totaal) zal komend weekend kennis maken met een volledig verbeterd traject dat door de verantwoordelijken voor Topspeed Rally Club Haspengouw gerealiseerd werd.
De finale op de kasseien onder de brug van de oude Spoorwegen in Walsbets verdwijnt, maar twee nieuwe spéciales (Gelmen en Zepperen) verschijnen op het toneel én op de zoning van Landen krijgt men opnieuw de memorabele jump op het menu!

Dit niet te missen spektakel kondigt zich nu zondag aan op het podium in Landen vanaf 8 u tot 18u30. Het grote feest start alvast op zaterdagavond met „De Grote Foute Rally Party“ in de tent op het marktplein, met Smash Dance en Sven Ornelis als special acts.

Results via SMS

U kunt de rally live volgen via SMS. Stuur een bericht met RALLY1 naar 3536 voor de nationale resultaten of RALLY2 voor de resultaten van het Criterium. Na elke KP ontvangt u een tussenstand en na elke ronde een totaalklassement (€ 0,5 per bericht). Wie snel inschrijft maakt bovendien kans op een gratis toegangticket. Net voor de start worden 6 GSM nummers geloot en ontvangen de winnaars een SMS.

Rally van Haspengouw
7 oktober 2007
rallycentrum : Stationstraat te Landen
parcours : 341,9 km in totaal - 144,42 km chrono verdeeld over 13 kp's
inkom : 15 € - programma : 5 €.
internet : www.rallyvanhaspengouw.be

Startlijst rally van Haspengouw
1 Freddy Loix - VW Polo Super 2000
2 Larry Cols - Mitsubishi Lancer EVO 8
3 Patrick Snijers & Wim Soenens - Porsche 911 GT3

4 Kris Princen - Mitsubishi Lancer EVO IX groep N
5 Melissa Debackere - Toyota Corolla WRC
6 Hubert Deferm - Subaru Impreza WRC
7 Steve Hendy - Ford Focus WRC
8 Marc Turrion - Mitsubishi Lancer
9 Filip Barbier - Mitsubishi Lancer EVO 6
10 Jan Nijhof - BMW Compact M3

dinsdag 2 oktober 2007 21:00 - persdienst Rally van Haspengouw


Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws : augustus 2006

Nieuws : juni 2006

Nieuws : mei 2006
Nieuws : april 2006
Nieuws : maart 2006
Nieuws : februari 2006
Nieuws : januari 2006
Nieuws : december 2005

Nieuws : november 2005
Nieuws : oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003