.:: NIEUWS ::. april 2008


Rallye de Wallonië : vijfde zege binnen handbereik
.


Het talrijke publiek genoot dit weekend in de Rally van Wallonië, de derde manche van het Kampioenschap van België Rally, van het zonnige en warme lenteweer, maar voor de mechaniek van de rallybolides was het stralende weer een bijkomende beproeving. Op de snelle proeven werden de motoren vaak maximaal belast en ook de transmissie kreeg het op het warme asfalt zwaar te verduren. Het resultaat: een ongezien aantal opgaves bij de tenoren. Uiteindelijk kwam Hubert Deferm zondag uit een totaal verloren gewaande positie terug naar de leiding. Op zijn 56ste behaalde de sympathieke snor uit Waremme zijn tweede grote overwinning, na zijn zege vorig jaar in de Rally van Haspengouw.

Nochtans begon het niet goed voor Deferm, die op de eerste proef 3' verloor door een elektronisch schakelprobleem in zijn Subaru Impreza WRC S10. De eerste leider was Bernd Casier, die met de officiële VW Polo Super 2000 vrijdagavond de beste tijd reed op de showproef op de Citadel. Vanaf de eerste "echte" klassementsproef viel de Polo S2000 terug in het klassement. Niet verwonderlijk, want met een topsnelheid van 175 km/h verloor de VW tijd op de GT's en WRC's, die ver boven de 200 km/h piekten op de snelste stroken.
(Patrick op sommige stukken 234km/uur, zie video)

Melissa Debackere nam het commando over, maar niet voor lang. Na vijf proeven had de jongedame uit Wervik een twintigtal seconden voorsprong, maar toen begaven achtereenvolgens de alternator en het stuurhuis. Bernd Casier liet zich verrassen in Natoye, waar hij even van de baan ging, met twee lekke banden als gevolg. Met slechts één reservewiel in de koffer, moest hij ook de volgende proef, Hamois, met één lekke band afwerken.

Vanaf dat moment stond de wedstrijd in het teken van de GT's, met vooraan een trio met de Porsches van Patrick Snijers en Timothy Van Parijs, gevolgd door de Nissan 350Z van Chris Van Woensel. Net zoals Casier eerder, liet Van Parijs zich verrassen in Natoye. De Porsche schoof van de baan, maar kon met schade en enkele minuten tijdverlies verder.

Na de eerste dag leek Patrick Snijers zegezeker met zijn Porsche 911 GT3, maar dat was buiten… de mechaniek gerekend. Met anderhalve minuut voorsprong begon Snijers aan de slotdag, maar op de eerste proef brak meteen een aandrijfas. Zo kwam Chris Van Woensel aan de leiding met zijn unieke Nissan 350Z, op de hielen gezeten door de VW Polo van Bernd Casier en de Subaru Impreza van Hubert Deferm. Het trio ging met een vijftiental seconden verschil de slotronde in. Van Woensel ging tot het uiterste, maar moest even later de handdoek in de ring gooien: koppeling kapot. Net voor de start van KP 20, Naninne, stond ook de VW Polo S2000 van Casier aan de kant: benzinepomp defect.

Zo kwam Hubert Deferm met ruime voorsprong aan de leiding. De zakenman uit Waremme liet de kans niet liggen en won de Rally van Wallonië, ondanks zijn dramatische start. "Mijn mooiste overwinning? Winnen is altijd de kers op de taart, maar voor mij is het rijden het plezantste. In plaats van op vakantie te gaan naar verre oorden, zit ik liever aan het stuur van een snelle rallywagen," lachte Deferm. "We verloren drie minuten in het begin van de wedstrijd. Die tijd had ik nooit in kunnen halen op Patrick Snijers of Melissa Debackere, maar ook zij bleven niet van pech gespaard."


Voor de tweede plaats werd nog gesprint tussen Stéphane Lhonnay, Alexander Romain en Henri Schmelcher. De Porschist uit Tienen hield het hoofd koel, benutte de power van zijn flat six en behaalde een prachtige tweede plaats. Alexandre Romain, die in het begin van de wedstrijd 2'30" verloor door een lekke band, rukte in de slotfase nog sterk op naar de derde plaats algemeen en de overwinning in Groep N. Romain was exact 0"1 sneller dan Lhonnay na twee dagen strijden met het mes tussen de tanden. Geen probleem voor Lhonnay, die wel een uitstekende zaak deed in het Gr.N-kampioenschap en die ook tweede wordt in het algemeen kampioenschap, achter Patrick Snijers, die leider blijft na deze derde manche. Olivier Collard werd met zijn pas aangekochte Subaru Impreza WRX STi derde in Gr.N en vijfde algemeen, gevolgd door de Porsches van Van Parijs en Bodson.
 

Kampioenschap:

1. Snijers 31; 2. Lhonnay 28; 3. Van Parijs 27; 4. Schmelcher 24; 5. Princen, Loix, Deferm 20; 8. Heckters, Debackere, Casier 18; 11. Romain 16; 12. Duez 15; 13. Van Woensel, Lietaer 14; etc.


maand
ag 28 april 2008 22:00 - RACB sport | foto : LPR Photography
 

Video's GEKO-Porsche tijdens de Rallye de Wallonië .

 

Video 1 (On board - flat six, 234 km/u tussen de bomen)

Video 2

Video 3

Video 4

maandag 28 april
2008 21:30 - foto : RACB sportPech nekt Patrick van vijde zege in de rallye de Wallonië .Deze morgen werd Patrick niet gespaard van pech. Hij stond knap aan de leiding na een héél sterke wedstrijd. Maar één van de aandrijfassen gooide roet in het eten, hierdoor moesten Patrick en Filip jammergenoeg de handdoek gooien. Morgen meer info en foto's.

zondag 27 april 2008 22:00 - foto : RACB sport


Voorbeschouwing Rallye de Wallonië 2008 .Praktisch
25ste editie | 25-27 april te Jambes
3de manche van het Kampioenschap van België Rally
Rallycentrum in de tent op de Place de Wallonie in Jambes
Parcours : 640 km in totaal - 242 km chrono (37,8%) - 23 KP's
Inkom : Citabel 10 € + 20 € algemene inkom
url :
www.automobileclubnamur.be
rally-radio : Radio Contact

donderdag 24 april 2008 18:30


Rallye de Wallonië : nummer 1 voor Patrick Snijers
.


Patrick Snijers symbolisch met nr.1 in Rallye de Wallonie
.


Deelnemerslijst Rallye de Wallonnie
.Patrick en Filip Dekeerle kregen het startnummer 1 toegewezen voor de 25ste Rallye de Wallonie waar ze als leider in het BK rally van start gaan.
Binnenkort meer info rond deze wedstrdijd.

Deelnemerslijst Rallye de Wallonie 2008

1 Snijers Patrick Porsche 911 GT3   GT 24
  Dekeerle Filip    
2 Deferm Hubert Subaru WRC S10   A8
  Lavaerts John    
3 Debackere Melissa Toyota Corola WRC   A8
  Geerlandt Francois    
4 Princen Kris Mitsubishi EVO 8   A8
  Eelbode Bram    
5 Casier Bernd VW Polo 2000   A7
  Peyskens Yves    

Meer info rond deze 3de wedstrijd van het BK rally : www.automobileclubnamur.be

donderdag 17 april 2008
06:00 - foto : Automobile Club de Namur


Warm moment tijdens East Belgian Rally .

Schuiver tijdens de East Belgian Rally van Patrick Snijers en Geert Grooten.donderdag 10 april 2008 18:30 - bron : berle racing team and mica racing team


Actiefoto's TAC Rally .woensdag 9 april 2008 21:00 - foto's : barresjok.be

Patrick Snijers leider in BK rally .

Het wisselvallige weer maakte van deze 35ste editie een van de moeilijkste jaargangen van de TAC Rally. Bij droog weer is de asfaltlaag op de smalle baantjes in de omgeving van Tielt al berucht om zijn gladheid. Bij regen is het vinden van tractie haast onmogelijk. Regen, afgewisseld met opklaringen, zorgde voor bijzonder verraderlijke omstandigheden. Tal van kleppers lieten zich verrassen, vooral de piloten die aan de start kwamen met een dikke World Rally Car, maar dat bleek geen garantie op succes. Hubert Deferm, met zijn imposante Subaru Impreza WRC S10 halfweg de rally amper een tiental tellen achter Princen, ging vlak voor de finish van de 10de klassementsproef in de fout.

Lokale specialist Dirk Vermeirsch, eveneens met een Impreza WRC, verloor meteen kostbare tijd door een defecte stuurbekrachtiging in de openingslus, terwijl Paul Lietaer zich verhapte op het vettige stukje onverhard in Ondank. De Subaru lag een minuut met de buik op een talud. In de volgende ronde ging de de snelle snor nog eens in de fout, wat weer twee minuten kostte. Enkel Melissa Debackere bleef uit de problemen met haar Toyota Corolla WRC. Na een behoedzame start, rukte de jongedame uit Wervik op naar de tweede plaats achter Princen.


"Het vertrouwen is helemaal terug,”
lachte Kris Princen. “De nieuwe Lancer Evo8 is niet te vergelijken met de wagen die ik in Stavelot bestuurde. Toen brak hij heel agressief uit bij het uitkomen van de bochten. Deze keer was de wagen veel stabieler. We hadden duidelijk de juiste afstellingen van het differentieel en de ophanging gevonden. Het kampioenschap kan nu beginnen.”


De derde plaats ging naar Bernd Casier, door de Belgian VW Club aangeduid als opvolger van de nog steeds revaliderende Larry Cols. Het debuut van Casier met de VW Polo S2000 verliep niet vlekkeloos: "In de eerste ronde raakte ik een talud, waardoor een aandrijfas los kwam en de voortrein uit het spoor stond. Maar, veel erger was het feit dat de motor in de eerste helft van de rally telkens warm liep. Na KP 7 wilden we zelfs stoppen, maar na het ontluchten van de leidingen bleek de temperatuur toch te zakken en konden we met vertraging aan de achtste proef beginnen."

Casier was, ondanks die problemen, toch tevreden met zijn score: "Omdat we amper getest hadden met de VW, wilde ik vooral kilometers maken om de wagen te leren kennen en uitrijden om punten te pakken voor het kampioenschap."

Door het regenweer waren de krachtige achterwielaandrijvers bij voorbaat kansloos. Patrick Snijers kon de schade nog knap beperken met een vierde plaats. Daarmee komt Snijers aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. "In deze natte en vettige omstandigheden waren we kansloos tegen de WRC's," vertelde Patrick. "Beter doen dan de 4de plaats was onmogelijk. Hopelijk blijft het droog in de Wallonie, want op dat parcours kunnen we misschien wel de strijd aangaan met de Lancer Evo8 van Kris Princen."

Timothy Van Parijs werd zesde, achter Paul Lietaer en voor Yves Bruneel, die met zijn Mitsubishi de strijd in Groep N won. Bruneel versloeg in de standaardklasse Bart Du Jardin en Kristof Van Tricht. Stéphane Lhonnay, in Stavelot de snelste, ging al in de tweede lus van de baan.

 

Kampioenschap:

1. Snijers 31 punten; 2. Loix, Princen, 20 ; 4. Debackere, Heckters 18; 6. De Keyser 17; 7. Casier 16; 8. Duez 15; 9. Van Woensel, Lietaer 14; 11. Lhonnay, Van Parijs 13; etc.

maandag 7 april 2008 20:30 - RACB sport - foto : tombuyse.net


Video's GEKO-Porsche tijdens de TAC Rally
.

Video 1

Video 2

zondag 6 april
2008 22:00


Patrick Snijers werd knap 4de in de TAC rally .

Patrick en Cindy hebben gisteren in en om Tielt beslag gelegd op een 4de plaats algemeen in deze natte en vettige TAC rally. Met hun Porsche 911 GT3 waren ze kansloos tegen de WRC's en 4-wielaangedreven wagens op deze supergladde wegen. Toch keerden ze naar huis als leider in het Belgisch Kampioenschap. Morgen mag je hier uitgebreid verslag en foto's verwachten van de TAC rally 2008.

Uitslag TAC rally 2008

1. 
PRINCEN Kris
01h47:54'1'
2. 
DEBACKERE Melissa
+ 02:11'1'
3. 
CASIER Bernd
+ 02:35'0 '
4. 
SNIJERS Patrick
+ 03:11'7 '
5. 
LIETAER PAUL
+ 05:00'1'
 

zondag 6 april 2008 21:00


Uitslagen TAC rally .

Klik op onderstaande link om de uitslagen van Patrick en Cindy in de Porsche GT3 LIVE te volgen tijdens de TAC rally 2008.vrijdag 4 april 2008 08:00


TAC Rally: Het kampioenschap herbegint in Tielt .

woensdag 2 april 2008 22:45 - RACB sport


Foto's shakedown TAC rally .

Patrick & Cindy hebben 2 runs afgewerkt op de shakedown te Tielt dit om hun wagen af te stellen voor de TAC rally van komende zaterdag.
Ook Wim Soenens steelde de show met de Ford Escort BDA. We wensen het ganse GEKO-team véél succes voor de TAC rally .

woensdag 2 april 2008 22:30


Voorbeschouwing TAC rally 2008 .

Praktisch
35ste editie - 4/5 april te Tielt
2de manche van het Kampioenschap van België Rally
Rallycentrum in de Europahal te Tielt
Parcours : 259 km in totaal - 165 km chrono (63%) - 16 KP's
Inkom : 15 € algemene inkom
url : www.tacrally.be
rally-radio : Caraad 105,8 FM

Timing
Shakedown : woensdag 2 april van 19h-22h op de oude KP "De Ratte"
Patrick en Cindy komen op woensdag aan de start  van de shakedown dit om hun Porsche 911 GT3 af te stellen aan de typisch Westvlaamse wegen.
Ook Wim Soenens komt aan de start met de Ford Escort BDA bij de Historics.
Technsche keuring : vrijdag 4 april rond 19h00 in de Europahal.
Rally :
timing zaterdag 5 april

woensdag 2 april 2008 00:00


Hot news : Snijers werkt BK rally verder af met Subaru Impreza WRC S10 .

1 april
Vanaf de Rallye de Wallonie wordt de Porsche 911 GT3 ingeruild voor de Subaru Impreza WRC S10. Patrick en Wim starten in de resterende wedstrijden van het BK rally met een gloednieuwe Subaru S10 van het Ierse Mc Fish - team. In Ieper starten ze met de groep N Subaru van BMA. Vandaag volgt meer info... .

dinsdag 1 april 2008 06:30


Startlijst TAC rally .Patrick en Cindy kregen het deurnummer 3 toegewezen voor de TAC rally van komende zaterdag 5 april te Tielt.

Deelnemerslijst TAC rally 2008

1 Casier Bernd VW POLO 2000   A7
  Miclotte Frederique    
2 Debackere Melissa Toyota Corola WRC   A8
  Geerlandt Francois    
3 Snijers Patrick Porsche 911 GT3   GT 24
  Cockelaere Cindy    
4 Princen Kris Mitsubishi EVO 8   A8
  Eelbode Bram    
5 Deferm Hubert Subaru WRC S10   A8
  Lavaerts John    
6 Lietaer Paul Subaru Impreza WRC   A8
  Dejonghe Kristof    
7 Vanparijs Thimothy Porsche 911 GT3   GT 24
  Heyndrickx Kurt    
8 Vermeirsch Dirk Subaru Impreza WRC   A8
  Haerinck Jurgen    
9 Lefevere Andy BMW M3   M16
  Viaene Steve    
10 Lhonnay Stephane Mitsubishi EVO 9   N4
  Robert Alain  

dinsdag 1 april 2008 00:00 - foto : barresjok.be


Nieuws : maart 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003