.:: NIEUWS ::. september 2008

Patrick op puntenjacht komend weekend in Landen .Patrick Snijers en Wim Soenens wil komend weekend tijdens de Rally van Haspengouw belangrijke punten scoren voor deze cruciale wedstrijd van het BK Rally.
Hopelijk blijft het droog op het ideale parcours voor de GT3 waar hij het krachtige vermogen van de Porsche optimaal kan benutten. Patrick staat 2 punten voor op Melissa in het Kampioenschap en wil op het snelle en technische parcours in en om Landen hoog scoren om zijn leiderplaats veilig te stellen met het oog op de komende finalewedstrijd nml. de Rally van de Condroz. Mogen we hopen dat Patrick & Wim gespaard blijven van pech en komt hun doel dichterbij nml. Belgisch Rallykampioen 2008.

Rally van Haspengouw 2008

Praktisch

4-5 oktober te Landen
7de manche van het Kampioenschap van België Rally
Rallycentrum : Guy Colsoul Rallysport, Roosveld 12 te Landen
Parcours : 371,14 km in totaal - 154,38 km chrono, 2 wedstrijddagen - 17 kp's
Inkom : 15 € algemene inkom - programma 5 €
radio : HitFM 99,2 FM
url : www.rallyvanhaspengouw.be


dinsdag 30 september 2008
21:00 - foto : AutonewsStartnummer 1 voor Patrick en Wim tijdens Rally van Haspengouw
.Deelnemerslijst Rally van Haspengouw 2008

Nr Piloot Co Piloot Wagen Klasse
1 Patrick SNIJERS Wim SOENENS Porsche 911 GT 3 GTP24
2 Melissa DEBACKERE Francois GEERLANDT Toyota Corola WRC A8
3 Hubert DEFERM John LAVAERTS Subaru impreza WRC S10 A8
4 Bernd CASIER Yves PEYSKENS VW Polo S2000 A7
5 Paul LIETAER Andy DE BAEREMAEKER Subaru Impreza WRC A8
6 Bob COLSOUL Thomas BOURGUIGNON Mitsubishi Evo 8 A8
7 Andy LEFEVERE Andy VANGHELUWE BMW M3 CSI M16
8 Henri SCHMELCHER Kris BOTSON Porsche 996 GT 3 GTP24
9 Stefaan PRINZIE Sharon VERMEULEN STESHA BMW M3 M16
10 Jonas LANGENAKENS   Mitsubishi Lancer A8

dinsdag 30 september 2008 11:00 - foto : KDMrally


De “Rally van Haspengouw”, steeds live
.

Nog één week te gaan en alle rallypk’s zullen weer losgelaten worden in Haspengouw. Toch even vermelden dat er verschillende mogelijkheden zijn om op de hoogte te blijven van de resultaten en uitslagen.

De beste manier is natuurlijk dat je er live bij bent. In de gebouwen van Guy Colsoul Rallysport worden de uitslagen permanent bijgewerkt, op scherm en op het officieel uithangbord. Hier is er ook een gesloten TV-circuit waarop de meest recente beelden getoond worden.

Andere mogelijkheid is dat je langs het parkoers of bij de verplaatsing naar de klassementsproeven je radio afstemt op HitFM en dit via 99,2. Goede muziek wordt afgewisseld met uitslagen en commentaar. Ook via internet is de radio te beluisteren op www.hitfm.be.

De meest directe en officiële tijdsinfo wordt via www.rallytiming.be de internetwereld ingestuurd. Als je onderweg kan surfen, dan ken je de tijd van piloot “X” nog voor die zijn/haar helm kan afzetten.

Geen internet op je gsm? Geen probleem. Stuur een SMS naar 3536 met de tekst “RALLY1” voor de uitslagen van de nationale deelnemers en/of stuur een SMS naar 3536 met de tekst “RALLY2” voor de uitslagen van de criteriumrijders. Na iedere KP krijg je dan de resultaten van de eerste wagens rechtstreeks op je GSM. Na iedere ronde volgt ook een tussenstand (0,5 euro/sms).

Nagenieten tenslotte kan je op zondag 5 oktober rond de klok van kwart voor zes op “Sporza”. Een kwartiertje rallyspektakel samengevat uit twee dagen rallysport van de bovenste plank. De ‘Haspengouwse’ kers op de taart.
 

maandag 29 september 2008 15:00 - bron : persdienst


Rally van Haspengouw in een nieuw kleedje
!In alle stilte is de afgelopen maanden hard gewerkt achter de schermen door Topspeed Rally Club Haspengouw, en nu willen we het resultaat van deze arbeid naar de buitenwereld toe bekend maken.

Nieuw rallycentrum : de stad Landen heeft de Rally van Haspengouw verschillende jaren voortreffelijk ontvangen in de Stationstraat en op het stadhuis. TRCH heeft echter besloten het rallycentrum te verhuizen naar het industrieterrein van Landen, met als hoofdkwartier de gebouwen van Guy Colsoul Rallysport. Hierdoor is alle infrastructuur gecentraliseerd en kan er al vanaf zaterdag begonnen worden met de opbouw van de servicezone.

Nieuwe timing
:
we beginnen dit jaar al op zaterdagavond na de technische & administratieve keuringen. De deelnemers aan het internationale gedeelte bijten de spits af met 3 x 2 kp’s en dit vanaf 17u00. Op zondag worden zij bijgestaan door de collega criterium rijders om samen nog eens 11 kp’s te verorberen. Rond 16u00 kennen we dan de winnaars van beide wedstrijden.

Nieuwe internetsite
:
www.rallyvanhaspengouw.be is opgefrist,
alle nieuws en informatie zal tijdig online staan voor zowel toeschouwers als deelnemers.

Nieuwe online resultaten
:
TRCH en
rallytiming.nl slaan de handen in elkaar om zowel deelnemers als publiek van de laatste tussenstanden te voorzien. De mensen achter Rallytiming hebben al ruimschoots hun sporen verdiend in Nederland aangezien zij daar instaan voor de tijdenverwerking van elke rally en rallysprint. Nu wagen ze de oversteek naar België en zorgen ze ervoor dat de rijtijden op de finishlijn rechtstreeks worden doorgezonden naar internet. Zodoende is alles dadelijk online te volgen.Nu is het enkel nog wachten tot zaterdag 4 oktober waar Patrick Snijers en Wim Soenens opnieuw belangrijke punten voor het Belgische kampioenschap rally willen scoren met hun Porsche 911 GT3. We hopen dat de piloten samen met hun supporters op 4 en 5 oktober massaal afzakken naar Landen en omstreken om er weer een grandioos rallyfeest van te maken!!

donderdag 25 september 2008 12:00 - foto : Rallymedia.nl


Patrick & Luc knap 5de achter WRC-geweld in Hellendoornrally .

Patrick Snijers en copiloot Luc Dethier reden gisteren als 5de algemeen over het podium tijdens de finish van de Hellendoornrally te Nederland. Ze reden op zaterdag héél sterke tijden tussen de WRC-wagens. Als eindresulaat behaalden ze een 5de plaats en 1ste in de GT3 klasse. Knap werk van de supergemotiveerde Patrick die over 2 weken terug van start gaat in de Rally van Haspengouw te Landen, waar hij opnieuw belangrijke punten wil scoren voor het BK-rally.

Officieel eindklassement
POS NR RIJDER TIJD
1 2 Erik Wevers 1:37:07
2 4 Dennis Kuipers +3:28
3 6 René Kuipers +4:25
4 3 Jasper van den Heuvel +5:11
5 5 Patrick Snijers +7:29

Actiefoto's Hellendoornrally .

zondag 21 september 2008 15:00 - foto's : Alexander Ramon


Patrick Snijers & Luc Dethier met GEKO Porsche in Hellendoornrally .Voor de 27e Schutte Informatisering Hellendoornrally, bestaat erg veel belangstelling. De organisatie verwacht tussen de 100 en 120 deelnemers aan de start. De gehele vaderlandse top heeft te kennen gegeven aanwezig te willen  voor deze rally die weer meetelt voor het nederlands kampioenschap. Op vrijdagavond  19 september zal de eerste auto om 19.30 uur worden weggeschoten vanuit de manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn voor de 1e etappe.

Vrijdagavond worden er 6 proeven verreden, allen ten noorden van Hellendoorn. De proeven, Hellendoorn, Mageleresch en Daarle zullen die avond 2 keer worden verreden. De finish van de eerste auto wordt om 23.30 uur in de manege verwacht.

Het serviceterrein is ook dit jaar weer in Rijssen en wel op het industrieterrein Noordermors  bij ten Brinke, gelegen aan de Morsweg.

Zaterdagmorgen vertrekt de eerste deelnemer om 9.00 uur vanuit de manege richting de eerste proef. Die dag staan er 14 proeven op het programma. Weer opgenomen in de route is de proef rond  en op de Ligtenbergerdijk, met veel onverhard. Rijssen, Beuseberg, Ypelo, Notter, Hallerhoek en Luttenberg zijn de proeven die zaterdag  2 keer gereden moeten worden. Nieuw is dat de laatste 2 proeven  op de befaamde Luttenbergring worden verreden. De finish van de eerste deelnemer zal rond 20.00 uur zijn, alweer in ’t Oale Spoor te Hellendoorn. De totale lengte van de rally bedraagt bijna 450 km, terwijl de totale lengte van de proeven  bijna 185 km bedraagt.  20% van de proeven  is  onverhard.

De 27e Schutte Informatisering Hellendoorn Rally telt dus mee voor het Rallyclinic Dutch Open. In de tussenstand na 5 van de 8 wedstrijden is het Jasper van den Heuvel die aan de leiding gaat met 480 punten. 2e Staat Marcel Piepers met 412 punten.
Lokale favoriet Erik Wevers uit Markelo staat 5e met 394 punten, maar hij miste  1 of meerdere  wedstrijden.  Hetzelfde geldt voor rijders als Dirk Boers,  Mark van Eldik en vader en zoon van Merksteijn. Allemaal rijders die hun zinnen hebben gezet op de overwinning in de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally. Andere regionale favorieten zijn Harry Kleinjan en vader en zoon Kuiper, terwijl ook John Temming aast op een hoge klassering.

Dit jaar wordt er voor het eerst een nieuwe  topcompetitie georganiseerd met 2 wedstrijden in Nederland, Duitsland en België, de Euro Rally Challenge (ERC).  Na de Tank S Rally rondom Emmeloord  is de Hellendoorn Rally de 2e wedstrijd in nederland  die meetelt voor deze competitie. In de tussenstand na 3 wedstrijden zijn het Erik Wevers, Harry Kleinjan en Mark van Eldik die de eerste 3 plaatsen innemen. Wevers zegevierde in de Duitse Vogelsberg Rally en in de Belgische Seizoensrally terwijl van Eldik de snelste was in de Tank S Rally. In de Groep N/S2000 gaat de strijd voorlopig tussen de Deen Michael Pedersen en de Duitse Janina Depping.


Patrick & Luc kregen het startnummer 5 toegewezen op hun Porsche 911 GT3.

Ook dit jaar verwacht de organisatie veel publiek. Informatie over de rijders, tijdschema en proeven , is weer verkrijgbaar via de “publieksinfo’s “  die dit jaar  ook enkele verrassingen bevatten. Deze zijn voor 15 euro te koop bij meer dan 30 verkooppunten in de regio. Via http://www.hellendoornrally.eu vindt men de adressen.

De organisatie wijst er nogmaals met klem op dat het serviceterrein in  Rijssen  pas vrijdagmiddag na 16.00 uur open wordt gesteld voor het publiek. Dit mede op verzoek van de deelnemende teams. Deze willen graag ongestoord hun  serviceruimten  opbouwen. Het vorig  jaar is er een paar keer een gevaarlijke situatie ontstaan doordat het publiek te weinig afstand nam van de mensen die nog aan het opbouwen waren.

donderdag 18 september 2008 10:00 - bron + foto : persdienst


Actiefoto's Omloop van Vlaanderen .dinsdag 16 september 2008 22:00 - foto's : barresjok.be


Omloop van Vlaanderen : Patrick Snijers nog steeds leider in BK rally .


Patrick Snijers werd knap vierde achter de WRC's.

Patrick Snijers start als leider in BK rally te Roeselare .Na een lange rustperiode herneemt het BK Rally dit weekend de activiteiten in Roeselare met de Omloop van Vlaanderen. Vijf van de acht wedstrijden die op de kalender werden ingeschreven, vonden al plaats. Patrick Snijers staat aan de leiding van het kampioenschap met 45 punten, maar de vier volgers kunnen dat verschil nog goedmaken. Het is dan ook duidelijk dat het er spannend aan toe zal gaan op en rond de smalle en hobbelige Westvlaamse wegen.De affiche van de Omloop van Vlaanderen zorgt alvast voor een grote verrassing, vermits Pieter Tsjoen en Eddy Chevaillier terug van de partij zijn. Zowat een jaar nadat hij besloot de helm aan de haak te hangen, komt de Vlaamse zakenman-rijder even terug op zijn beslissing en kruipt achter het stuur van de Ford Focus WRC waarmee hij in het verleden heel wat wedstrijden van het BK domineerde. In Roeselare gaat het duo Tjsoen-Chevaillier voor de overwinning. Niets meer en niets minder!
Hij is niet de enige man van de streek met ambities. Denken we maar aan Bernard Munster of Paul Lietaer, die aan de start verschijnen in potente Subaru’s Impreza WRC.

Twee kandidaten voor de Belgische titel willen dikke punten pakken in Roeselare : Hubert Deferm rijdt met de vertrouwde Subaru Impreza WRC en Melissa Debackere zit achter het stuur van de Toyota Corolla WRC. Animatie kan er komen van enkele Britten, die altijd sterk aanwezig tekenen in de Omloop: Graham Coffey, David Turnbull (Subaru Impreza WRC) en Steve Hendly (Ford Focus WRC).

Veel zal afhangen van de weersomstandigheden. Afhankelijk van droge of vochtige wegen zullen we weer weten over het potentieel van de Porsches GT3 van Patrick Snijers en Tim Van Parijs of de Polo Super 2000 van Bernd Casier.Een opmerking die eveneens geldt voor de tenoren in Groep A. Na acht wedstrijden leidt Stéphane Lhonnay de dans en is 4de in de voorlopige puntenstand. Maar in Roeselare zal de man van de Mitsubishi Lancer de strijd moeten aanbinden met enkele specialisten uit de streek en we denken dan in het bijzonder aan Andy Lefevere.

De 6de manche van het BK gaat op zaterdag van start om 9.30 uur.
Vijf klassementsproeven worden drie keer afgewerkt om na 149 km tegen het uurwerk omstreeks 21.50 uur te finishen.
Zondag staan er vier proeven en drie omlopen op het programma, goed voor 94,17 km. Aankomst om 16.30 uur.


Reportage BK Rally
– VRT Sporza – Zondag 14 september – 17.50 uur
Kampioenschap :
1. Snijers 45 ; 2. Debackere, Loix 40 ; 4. Deferm, Lhonnay 38 ; 6. Casier 31 

vrijdag 12 september 2008 20:30 - bron : RACB sport


Patrick & Cindy willen scoren te Roeselare tijdens Omloop van Vlaanderen .

Komend weekend willen Patrick en Cindy belangrijke punten scoren tijdens de Omloop van Vlaanderen. Patrick wil er zijn leiderplaats in het Belgisch Kampioenschap versterken. Patrick en Cindy kregen het startnummer 2 toegewezen op hun GEKO Porsche.

Omloop van Vlaanderen 2008

Praktisch

49ste editie - 13/14 september te Roeselare
6de manche van het Kampioenschap van België Rally
Rallycentrum : Stedelijke Expohallen te Roeselare
Parcours : 569,2 km in totaal - 243,3 km chrono - 27 kp's
Inkom : 25 € algemene inkom
url : www.omloopvanvlaanderen.be


Startnummers

1 Munster - Subaru Impreza WRC
2 Snijers - Porsche 911 GT3
3 Tsjoen - Ford Focus WRC
4 Lietaer - Subaru Impreza WRC
5 Deferm - Subaru Impreza WRC
6 Debackere - Toyota Coralla WRC
7 Casier - VW Polo Super 2000
8 Coffey - Subaru Impreza WRC 
9 Turnbull - Subaru Impreza WRC
10 Hendy - Subaru Impreza WRC


 

maandag 8 september 2008 20:30


Interview met Wim Soenens over de plannen tijdens de 2de helft van seizoen 2008 .

We hadden een gesprek met sponsor, piloot, copiloot en vriend Wim Soenens over zijn deelname aan de Short Rally van Kasterlee met een Subaru Impreza N12 waar hij knap 7de algemeen mee werd. Ook blikken we even vooruit op de tweede helft van het Belgisch Kampioenschap 2008. Wim vertelde het volgende aan patricksnijers.com :


 
De Short Rally van Kasterlee was dus een test met N12B van BMA om de wagen eens te leren kennen. En ik moet zeggen dat het een echte koersmachine is. Het is natuurlijk een echte Prodrive, gebouwd in de fabriek en dat zie je natuurlijk aan de de afwerking van de wagen. Op zich ben ik geen echte groep N piloot omdat je met zo een type wagen heel zuiver moeten rijden om prestaties neer te zetten, maar toch waren we bijna telkens rapper dan Nelis Verkooijen met zijn nieuwe Prodrive N14. Maar toch rijdt ik op asfalt liever met een achtertrekker zoals de Porsche of den Escort omdat ik daar veel meer kan mee driften.
Deze Subaru N12 gaan we echter gebruiken om in Frankrijk onverhard mee te rijden volgend seizoen. Ik heb deze zomer zo genoten van mijn deelname aan Terre de Langres dat ik er absoluut wil teruggaan. Patrick ziet het ook wel goed zitten om ons daar te gaan amuseren en ik beloof het u allen, we gaan daar niet rijden voor de 10de plaats. Welke rally’s van het Frans onverhardkampioenschap dat we gaan rijden weten we nog niet want ondertussen zijn we ook volop bezig met ons project voor het IRC., maar later meer daarover.


 
Ondertussen is ook de Subaru WRC gereserveerd voor de Condroz. Patrick zal er rijden met een plaatselijke co-piloot. Ikzelf zal waarschijnlijk deelnemen met de Escort. Alle fans die naar de Condroz komen zijn op zaterdagavond welkom in de tent bij Caen om het seizoen te vieren en ikzelf wordt die dag 35 jaar en daarom trakteer ik met enkele vaten bier. Om ons seizoen in schoonheid te eindigen, nemen Patrick en ikzelf deel aan de Europese Historicmanche van de Rallye du var in St.-Maxime in Zuid-Frankrijk. Ook mijn schoonbroer Didier Vanwijnsberghe waarmee ik die wedstrijd al won in 2006 neemt deel met de Buze als co-piloot. Deze wedstrijd gaat door het laatste weekend van November en ook daar gaan we proberen op het hoogste schavotje te staan. Aldus een supergemotiveerde Wim Soenens zoals we hem kennen !Voor Patrick en Wim wordt het dus nog een druk programma in 2008... .

dinsdag 2 september 2008 20:30 - foto's : barresjok.be


Nieuws : augustus 2008
Nieuws : juli 2008
Nieuws : juni 2008
Nieuws :
mei 2008
Nieuws :
april 2008
Nieuws : maart 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003