.:: NIEUWS ::. oktober 2008

Patrick zorgt voor de opvolging .Zondagmorgen 19 oktober rond 9:30 werd Patrick Snijers opnieuw vader van een flinke zoon Luca. Luca Snijers is de eerste zoon van Patrick, hij woog 3,9kg en is 53cm groot.
We wensen Daniëlle, Daphné, Lauranne en Patrick proficiat en véél geluk met hun kleine spruit. Wim Soenens is de dooppeter geworden van Luca.

maandag 20 oktober 2008 7:00


Patrick Snijers en Wim Soenens met Subaru in de Rallye du Condroz .Over enkele weken wordt de Condrozrally een topafspraak voor BMA en voor Bernard Munster, die het
veel te druk zal hebben om zelf in de wedstrijd te starten. “We zullen minstens met vijf Subaru’s
aan de start staan! Hubert Deferm doet een gooi naar de Belgische titel met zijn Subaru Impreza WRC
S10, net zoals Patrick Snijers die voor de gelegenheid de Subaru Impreza WRC S5 van Hubert zal
besturen. Gérard Marcy start met onze Subaru Impreza ‘555’ Gr.A. Ook in Groep N zijn we aanwezig,
met een Impreza N14 voor Thierry Dupuis en een Impreza N12B voor Wim Soenens. We zijn nog in
onderhandeling met twee rijders om nog meer Subaru’s in te zetten tijdens deze finale van
het Belgisch rallykampioenschap, een finale die nu al zeker groots rallyfeest wordt.”.
Patrick start er met gelegenheids copiloot
Francis Delmelle. Binnenkort meer info rond de Rallye du Condroz.

woensdag 15 oktober 2008 22:00


Patrick Snijers start in de oldtimerrally  "The legend of the fall" .Op zaterdag 11 oktober a.s. gaat op het Kerkplein van Bocholt om 11.00 uur stipt de negende editie van the legend of the fall van start. The legend of the fall is een uitdagende oldtimerrally met meer dan 120 deelnemers waaronder rallygrootheden Patrick Snijers en Robert Droogmans. Patrick bestuurt een Ford Cortina GT van Historic Rally Promotions en krijgt Philippe Quatennens het gezicht van AUTOTV op VTM als copiloot langs zich. Een cameraploeg zal hen de hele dag volgen. Robert Droogmans zal een Ford Escort RS 2000 besturen.

‘s Morgens vanaf 9.00 uur verzamelen de 120 klassieke rallywagens, o.a. Bentley, Alvis, Lagonda , Ferrari, Triumph, Jaguar, MG, Lamborghini en Porsche onder de kerktoren van Bocholt waar ze vrij te bewonderen zijn. Tijdens de start worden de teams uitgebreid door Radio 2-stem Karin Degreeve voorgesteld.

Meer info op www.legendrally.be.


maanda
g 6 oktober 2008 17:00


Rally van Haspengouw :
Deferm domineert, Debackere neemt de leiding .

Guur regenweer teisterde de tweede dag van de Rally van Haspengouw. Extreme omstandigheden waarin Hubert Deferm optimaal gebruik maakte van de technologie in zijn Subaru Impreza WRC om tractie te vinden op de vettige betonbaantjes door de boomgaarden. De veteraan uit Waremme domineerde in eigen streek van start tot finish en deed een uitstekende zaak voor het Kampioenschap van België, waarin Melissa Debackere met een derde plaats in Landen de leiding neemt.

 

De Rally van Haspengouw werd dit jaar, net zoals in de gloriejaren van de wedstrijd in de jaren '80, gespreid over twee dagen. De korte openingsetappe zaterdagavond zorgde voor veel averij. Bernd Casier brak na 2 km de splinternieuwe motor in zijn VW Polo Super 2000 en op de startlijn van de tweede proef in Walshoutem brak de achterbrug van de Porsche 996 GT3 van Patrick Snijers. Exit de leider in het Belgisch kampioenschap. De eerste avond was er ook teveel aan voor Paul Lietaer, de recent winnaar van de Omloop van Vlaanderen. Onder de motorkap brak een brandje uit en uit veiligheidsoverwegingen zette Lietaer zijn WRC aan de kant.

 

Vanaf de openingsproef had Hubert Deferm de leiding stevig in handen. Niemand kon de tijden van Deferm evenaren en zondag vergrootte de Subaru-rijder zijn voorsprong tot 2'36". Dankzij deze overwinning rukt Deferm op naar de tweede plaats in het kampioenschap.

 

"Het begon nochtans niet goed, want bij een korte testsessie voor de wedstrijd ging ik in zesde versnelling van de baan," lachte Hubert. "De ingenieur van Prodrive analyseerde de beelden van onze schuiver. De afstelling bleek niet te kloppen. Nadat hij wat veranderd had, voelde de wagen veel beter aan. Ik draaide vlot, zonder te forceren, snelste tijden. We beleefden een superweekend!"

 

De tweede plaats was zaterdagavond in handen van Melissa Debackere, maar de jongedame uit Wervik kreeg zondagochtend meteen 50" straftijd. Verkeerd gereden op weg naar het servicepark en 5' te laat ingeklokt (Deferm kreeg 20" straftijd, want ook hij was 2' te laat). Daardoor rukte Bob Colsoul op naar de tweede plaats. Melissa Debackere zette zich schrap, maar strandde aan de finish op 4 tellen.

 

"Dit is enorm jammer, want het kost me twee punten in de titelstrijd. Hopelijk zullen die niet beslissend zijn in de Condroz," vertelde Melissa, die tot het uitsterste ging op de slotproef in Zepperen. Voor Colsoul, erg overtuigend op onverhard ondanks een lekke band zondagmiddag, was het een prachtig resultaat in de rally die onderdak kreeg in het familiale bedrijf.

 

De vierde plaats en overwinning in Groep N ging naar Stéphane Lhonnay, die zondag van het regenweer en de vierwielaandrijving van zijn Mitsubishi profiteerde om de BMW M3 van Andy Lefevere, winnaar in Gr.M, te passeren. Frederik De Keyser werd knap zesde, voor Jonas Langenakens. De jonge piloot uit Landen verloor zaterdagavond enkele minuten door een gebroken aandrijfas, maar rukte zondag sterk op. Met een achtste plaats kroonde Bernard Servais zich tot Belgisch kampioen in A7. Henri Schmelcher, die in de slotfase 5' verloor bij een schuiver, stelde zijn titel in Groep GT veilig.

Kampioenschap :
1.
Debackere 74; 2. Deferm 71; 3. Snijers 60

zondag 5 oktober 2008 22:00 - bron : RACB sport - foto : Juha Bos

Rally van Haspengouw : Patrick Snijers onmiddellijk out .Als de affiche aantrekkelijk is kan rallysport nog een mooi succes boeken. Dat is de conclusie die we moesten trekken toen we rond 17u30 hoorden dat de stock toegangskaarten voor de Rally van Haspengouw op was.
Het kleinere aantal deelnemers (door de forfaits van Beauprez – budget- en van de Brit Mewitt waren er 39 wagens aan de start) was bijzaak gezien de spanning in de titelwedstrijd tussen Patrick Snijers, Melissa Debackere en Hubert Deferm. Helaas kreeg deze meteen na de start een zware klap. Op KP 1 ging de motor van de VW Polo Super 2000 van Bernd Casier stuk. En aan de start van KP 2 brak een cardan van de Porsche van Patrick Snijers. De leider van het Belgisch kampioenschap had de derde tijd gedraaid in Lincent, voor Melissa. Maar door deze opgave wordt de 8ste titel van Snijers serieus gehypothekeerd.
Al deze evenementen stoorden Hubert Deferm niet. Hij tekende twee keer de beste tijd en telt na de eerste ronde 11" voorsprong op Paul Lietaer en 28 op Melissa Debackere. Bob Colsoul en Andy Lefevere volgen op 37 en 39 seconden, voor streekrijder Jonas Langenakens, die de Gr.N leidt voor Stéphane Lhonnay en Frederik De Keyser.

zaterdag 4 oktober 2008 23:00 - bron : TRCH - foto : RACB sport


Spanning voor titel in Haspengouw
.

De 7de manche van het BK Rally belooft spannend te worden : in Landen mogen we ons dit weekend verwachten aan een flinke strijd tussen Patrick Snijers, Melissa Debackere en Hubert Deferm.

 

Acht punten ! Dat is het verschil tussen Patrick Snijers, de leider in het kampioenschap, en Hubert Deferm, de 3de rijder in de voorlopige tussenstand. Tussen de twee mannen bevindt zich Melissa Debackere en zij telt slechts twee punten achterstand op de vijfvoudige Belgische kampioen.

 

De Haspengouw Rally is de voorlaatste afspraak van het BK. De drie titelkandidaten willen een grote slag slaan in Landen. Vooral omdat we voor de Condroz-finale op 7 en 8 november heel wat favorieten mogen verwachten voor de eindzege en zij zich niet gaan bezighouden met het berekenen van punten. Voor het trio zal het erop aankomen met voldoende punten naar Hoei af te reizen. Het is dus zaterdag en zondag dat Patrick, Melissa en Hubert de basis gaan leggen voor een mogelijke bekroning…

 

Een match waarin bovendien niet met gelijke wapens wordt gestreden. Indien het droog blijft in de streek van de Haspengouw zal Patrick Snijers alle voordeel kunnen benutten van de krachtige Porsche. Maar mocht het (blijven) regenen, zal deze evenwichtskunstenaar in principe niet veel kunnen ondernemen tegen de vierwielaangedreven WRC’s van zijn twee tegenstanders. In de modder en in de plassen wordt het wellicht een nieuw duel tussen de Toyota Corolla van Melissa Debackere en de Subaru Impreza van Hubert Deferm. Patrick zal evenwel niet alléén toekijken…

 

De drie titelkandidaten zijn niet de enigen die aanspraak maken op de overwinning. Paul Lietaer, winnaar van de Omloop van Vlaanderen, is van de partij in de Subaru Impreza WRC.  En dan zijn er nog Bernd Casier in de VW Polo S2000, Bob Colsoul (Mitsubishi Lancer Evo 8 Groep A)  of de BMW M3 van Andy Lefevere.  

 

In Groep N is Stéphane Lhonnay vastbesloten om zijn opgave in Roeselare zo vlug mogelijk te vergeten. In de Mitsubishi Lancer Evo 9 zal hij moeten afrekenen met Frederik De Keyser, winnaar in de Omloop, in een zeer potente Subaru Impreza.

Herinneren we eraan dat de wedstrijd over twee dagen wordt betwist. De deelnemers gaan voor zes klassementsproeven op zaterdag en elf op zondag, goed voor 154,86 km tegen het uurwerk.

 

Het centrum van de wedstrijd bevindt zich voortaan in de installaties van Guy Colsoul Rallysport, Roosveld 12 in Landen.

Kampioenschap :
1. Snijers 60; 2. Debackere 58; 3. Deferm 51; 4. Casier 45; 5. Lietaer 44


zaterdag 4 oktober 2008 10:45 - bron : RACB sport - foto : KDMrally


Belgian Rally Championship: rallysport haalt hoge kijkcijfers
.

zaterdag 4 oktober 2008 09:00 - bron : RACB sport


Snijers
- Debackere - Deferm, met drie voor de titel .Ondanks het feit dat bepaalde piloten de redenen voor de terugkeer van de Rally van Haspengouw naar een tweedaags formaat (in feite hooguit anderhalve dag) niet willen begrijpen, kan de wedstrijd in de stad van de vier provincies (Vlaams-Brabant, Limburg, Luik en Waals-Brabant) rekenen op een pak deelnemers. Er worden dit weekend immers een honderdtal (92 om precies te zijn) teams verwacht voor de technische keuring, die georganiseerd wordt in het nieuwe rallycentrum in de gebouwen van Colsoul Rallysport op het industrieterrein van Landen.
De nationale manche zal ook zonder een aantal tenoren, zelfs uit de streek, een spannend verloop kennen vooraan. Rekening houdend met het sterke startveld in de Condroz Rally, kan deze Rally van Haspengouw beslissend worden in de titelrace. Daarvoor komen mathematisch nog 13 piloten in aanmerking, maar in realiteit gaat het vooral tussen Patrick Snijers, Melissa Debackere en Hubert Deferm, momenteel geklasseerd in die volgorde. Een jongedame tegen twee veteranen. Een toffe generatiestrijd. Een Porsche GT3 tegen twee WRC's. Als het droog blijft kan Patrick Snijers ongetwijfeld een gooi doen naar zijn eerste zege van het seizoen. Bij regenweer zullen de WRC's in het voordeel zijn. Vorig jaar was de tweestrijd tussen Debackere en Deferm bovendien razend spannend.
De drie leiders in het kampioenschap zijn echter niet alleen. Paul Lietaer, gemotiveerd door zijn overwinning in Roeselare, wil bewijzen dat hij ook buiten zijn eigen West-Vlaamse geboortestreek competitief is met zijn Subaru Impreza WRC. Kan Bob Colsoul zich in zijn achtertuin mengen in de strijd voor de overwinning met de Lancer Evo8 Gr.A, een wagen waarmee Larry Cols in 2007 drie overwinningen behaalde? Met een gelijkaardige wagen wil streekpiloot Jonas Langenakens het mooie potentieel dat hij in het begin van het seizoen toonde bevestigen. Hij zal het voor de ereplaatsen wellicht op moeten nemen tegen de VW Polo Super 2000 van Bernd Casier en de BMW M3 van Andy Lefevere.
Kortom, spektakel op alle niveaus dit weekend in Haspengouw.


woensdag 1 oktober 2008
08:30 - foto : Rallymedia.nl


Nieuws : september 2008
Nieuws : augustus 2008
Nieuws :
juli 2008
Nieuws :
juni 2008
Nieuws :
mei 2008
Nieuws :
april 2008
Nieuws :
maart 2008
Nieuws :
februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003