.:: NIEUWS ::. december 2009

Persbericht : GEKO rallyteam zet SUBARU S12 in voor BK-rally 2009 .Maandag 29 december ’08 trokken Wim Soenens, Patrick Snijers, Bernard Munster en een bevriend auto-expert Koen richting Ierland om een heus rallywapen aan te schaffen! Het werd een Subaru Impreza WRC S12 ex-Atkinson. Deze wagen van het Subaru World Rally Team werd in het WK-rally bestuurd door Chris Atkinson, Stéphane Sarrazin en Toshihiro Arai.
Dit rallykanon wordt in 2009 ingezet door het GEKO rallyteam met piloot Patrick Snijers voor het volledige BK-rally. De service en onderhoud van de wagen gebeurt door BMA.
De bedoeling is duidelijk : Patrick wil voor de 8ste maal Belgisch Kampioen worden !

Net nu iedereen vreest dat wegens een mindere economische conjunctuur de rallybudgetten zullen toegeschroefd worden zet GEKO een tandje bij. Wim hoopt hierbij dat dit de aanzet kan zijn om andere bedrijven er toe aan te zetten te blijven investeren in de rallysport die toch een geweldig medium is voor het grote publiek.
Hopelijk krijgt ook Melissa Debackere het budget rond om met een modernere WRC te kunnen starten en veranderen Hubert Deferm en Pieter Tsjoen van gedacht en rijden ze toch het volledige BK in 2009.  Het kan er maar spannend aan toegaan voor het publiek sluit Patrick Snijers verder aan!

De Subaru S12 ex-Atkinson van Snijers-SoenensPatrick kijkt er vooral naar uit om zich te meten in de Sezoensrally waar vele ERC-piloten aan de start zullen komen met een heuse WRC-wagen. Spektakel belooft!
Voor de Belgium Ypres Westhoek rally is Patrick volop aan het onderhandelen voor een goede S2000-wagen.
Naast het volledige BK-project met de Subaru S12 zal Patrick ook enkele wedstrijden rijden met de GEKO Porsche GT3 zoals de Rallye de Hannut, ORC Canal Rally en de Poort van Haspengouw Rally, een nieuwe rally in Wellen aan de deur van zijn kleding boetiek Fantasia Fashion.

De beslissing om met een WRC te rijden gebeurde in overleg met Johan Caen, die ook beseft dat Patrick met de Porsche op 120% rijdt en dan nog te kort komt om mee te strijden voor de algemene overwinning.Caen Rallysport biedt de Porsche vanaf heden te huur aan tegen heel democratische prijzen die onder de prijs van een degelijke groep N wagen liggen. Veel uitleg over deze prachtige rallybolide moeten we niet geven. De beelden en foto’s van Patrick’s passages spreken voor zich.

De C2 R2 Max van Patrick en Wim voor het Frans onverhard Kampioenschap
Naast zijn BK-programma starten Wim en Patrick zoals eerder aangekondigd in het Franse onverhard Kampioenschap met een C2 R2 Max van Caen Rallysport. Samen met Claudie Tanghe en Stefaan Prinzie zal er gestreden worden in deze cup.

Het wordt dus een heel druk jaar voor het GEKO rallyteam want Patrick is peter van de “Patrick Snijers Rally Contest”. Een wedstrijd waar we op zoek gaan naar een jong rallytalent. Het inschrijvingsformulier en volledig reglement zullen verschijnen in het volgende nummer van Autonews (eind januari).

Met dit prachtig nieuws sluiten we het schitterende seizoen 2008 af.

Vanwege het ganse GEKO rallyteam wensen we jullie een spetterend en sportief 2009 toe.

Het GEKO rallyteam,
Patrick Snijers & Wim Soenens

dinsdag 30 december 2008 19:30


Wim & Patrick maken deze avond offcieel hun project voor 2009 bekend .

Vanavond wordt via een persbericht en de website van Patrick het project van het GEKO rallyteam officieel bekend gemaakt.
Dus hou de website in de gaten want het is super nieuws !dinsdag 30 december 2008 13:30


Fotojaarboek Patrick Snijers 2008 .Het GEKO rally team heeft een fotojaarboek van Patrick Snijers laten maken. Het fotoboek geeft een overzicht van alle wedstrijden die
Patrick Snijers in 2008 afwerkte. Het boek is 22 op 22 cm en telt 60 pagina’s. De fotoboeken zijn verkrijgbaar bij Geko woonwereld aan de kassa en ook bij Caen rallysport. De prijs per boek is slechts 10 €/stuk. Opgepast : oplage beperkt, dus wees er snel bij... .

Mooie compilaties met de volgende rally’s : Moorslede, Hannut, East Belgian, Tielt, Wallonie, Bocholt, ORC, Ieper, Roeselare, Hellendoorn, Hasengouw en tot slot de Condroz met ook een minimale aandacht voor andere piloten. Het ideale nieuwjaarsgeschenk !

Het fotojaarboek Patrick Snijers 2008 is te verkrijgen bij :
Geko woonwereld
Staatsbaan 2
9870 Zulte
tel 09 388 98 71
Caen rallysport
Bruggesteenweg 157
8830 Hooglede
tel 051 21 29 57

maandag 29 december 2008 13:30


RACB Awards - Driver of the Year .Patrick Snijers eindigde op een 10de plaats in de rangschikking Belgian Champion RACB Driver of the Year 2008.

Patrick Snijers - 170 punten

De onverslijtbare Patrick Snijers begon het seizien 2008 met een overwinning in de Legend Boucles de Spa, zijn 7de succes in Spa aan het stuur van een Ford Escort Gr.4 die erg vergelijkbaar was met de wagen waarmee hij... 27 jaar geleden won. Met een grapje vertelde hij dat hij een achtste Belgische rallytitel wilde behalen... . Zonder zijn drie opgaves, waaronder een fatale in Haspengouw, was de flamboyante vijftiger ongetwijfeld gelukt, want jij presteerde beresterk aan het stuur van een Porsche die altijd in de rol van underdog aan de start kwam. In de Condroz was zijn verouderde Subaru WRC niet meer opgewassen tegen de modernere WRC's, maar Snijers behaalde toch een knappe 4de plaats. Patrick werd ook verkozen voor het stuur van de 207 S2000 BF Goodrich die Kronos aan de start bracht in Ieper, waar hij een prima 5de plaats behaalde met een wagen en banden die hij moest ontdekken. Resultaat : op zijn 50ste nog géén rimpel te bespeuren, maar met bescheiden middelen eindigde Patrick Snijers wel opnieuw op het podium in het Kampioenschap van België.

maandag 29 december 2008 13:00 bron : RACB


Nieuw op het net, rally-image.be .

Onze huisfotograaf Tom Buyse en enkele vrienden hebben een nieuwe website op het net geplaatst. Deze website omvat actie van rally's in en rond België die wij in beeld brengen aan de hand van foto's en video-compilaties die op onze website zullen verschijnen. Voorlopig staan onze jaaroverzichten online, ook het archief wordt regelmatig aangevuld met foto en video gemaakt op wedstrijden van het BK, VAS, ASAF en buitenlandse uitstapjes.

Alvast véél kijkplezier via www.
rally-image.bedinsd
ag 23 december 2008 10:30


Patrick Snijers zoekt nieuw rallytalent !

Win een echt rallystuur via de Patrick Snijers Rally contest.
Volledig wedstrijdregelement en inschrijvingsdetails binnenkort online. (klik op afbeelding voor meer info)Ook nog even vermelden dat er nog altijd GRATIS "Geko Rally team" kalenders 2009 af te halen zijn bij GEKO woonwereld te Zulte. Vraag meer info aan de kassa.zaterdag 20 december 2008 13:30


"Rally Café" online !

Klik op onderstaande afbeelding voor het internet tv praatprogramma 'Rally Café' met Patrick Snijers en Wim Soenens over hun plannen in 2009.Alvast véél kijkplezier.

maandag 15 december 2008 20:00 - foto: rallyephotos.be


East Belgian Rally 2009 afgelast !

De openingsmanche van het BK rally nml. de East Belgian Rally die gepland was op 13-15 maart 2009 gaat niet door !“Na afloop van de editie 2006 wenste het Circuit van Spa-Francorchamps niet langer verantwoordelijk te zijn voor de organisatie van de Ardenne Bleue Rally die sinds 2005 de traditionele Boucles van Spa verving op de kalender van het BK Rally.

Omdat men een openingsmanche in het Oosten van België wou behouden, werd de NV RACE bereid gevonden om de rol over te nemen. Onder de naam van East Belgian Rally werd alzo het seizoen twee achtereenvolgende jaren geopend in een schitterende streek en kregen de deelnemers een prachtig parcours onder de wielen geschoven.
Hoewel de wedstrijd uitermate in de smaak viel bij de deelnemers, werden de edities van 2007 en 2008 afgesloten met achtereenvolgende, belangrijke verliezen.

Om het kostenplaatje zowel voor de deelnemers als de organisatie naar beneden te halen, diende de wedstrijd in 2009 zich te concentreren op acht klassementsproeven, die twee keer diende verreden te worden. Twee omlopen van telkens twee ritten stonden vrijdag tussen 16 en 20 uur op het programma rond en gedeeltelijk op de terreinen van het Circuit van Spa-Francorchamps, terwijl op zaterdag zou uitgeweken worden naar de Oostkantons met de stad Saint-Vith als centrum.

Het concentreren van het tracé op vrijdag rond Francorchamps had tot doel het publiek naar de infrastructuur van het circuit te lokken voor 4 doortochten van de deelnemers en het assistentie-park te koppelen aan heel wat randanimatie. De aanwezigheid van toeschouwers zou de organisator ook toelaten de inkomsten te versterken.

Omdat men niet kon rekenen op de steun en de toelatingen van het Circuit van Spa-Francorchamps, ziet RACE zich genoodzaakt af te zien van de organisatie van deze wedstrijd op 13 en 14 maart 2009.

RACE wenst in de toekomst verder te werken aan de organisatie van de East Belgian Rally en had in dat verband al een ontmoeting met Karl-Heinz Lambertz, de Minister-President van de Duitstalige Gemeenschap.

Naast de trouwe partners Total en Peugeot, wil RACE ook de Stad Stavelot bedanken voor de logistieke steun en de Duitstalige gemeenten voor de ontvangst die zij de twee voorbije jaren gaven aan de East Belgian Rally.”

vrijdag 12 december 2008 20:00 - bron : Autonews | foto : Alexander Ramon


Patrick Snijers wil voor de 8ste x Belgisch Rallykampioen worden in 2009
.


Druk programma voor het GEKO rally team in 2009 !

Het wordt een druk jaar voor Patrick Snijers en Wim Soenens en het ganse GEKO rally team. Ze hebben heelwat mooie plannen die bijna rond zijn. Morgen vertellen ze gans hun plannen die ze in 2009 tot waarheid willen laten komen in het praatprogramma "Rally Café".

Plannen GEKO rally team in 2009 :
Patrick Snijers zal in 2009 opnieuw strijden voor het Belgisch Kampioenschap Rally zoals dit jaar. Het merendeel van die wedstrijden zal hij rijden met de Porsche, al dan niet met een sequentiële versnellingsbak, maar wel zeker in een volledige nieuwe look. Voor enkele wedstrijden misschien met een recente WRC. In Ieper wil het duo met een Super 2000 starten.

Daarnaast is er nog een zekerheid ; Patrick en Wim gaan samen het Frans onverhardkampioenschap rijden. Voorlopig zijn enkel de zes eerste wedstrijden voorzien (van de 7), maar de laatste kan er bij komen in functie van de Cup. De wagen is vooral de verassing. Geen WRC, geen 4x4, maar een spiksplinternieuwe C2R2MAX, met de laatste evolutie. Ze gaan een nieuw team vormen samen met Claudie Tanghe, en Stefaan Prinzie. Het duo gaat dus met drie dezelfde wagens naar ginder, in dezelfde kleuren van Geko en Autonews.  Patrick met een voortrekker, wat zal dat geven? Hij kijkt er in elk geval naar uit, het is een nieuwe uitdaging en het zijn prachtige rally’s. Bovendien organiseert Citroën Sport een Cup op onverhard volgend jaar zodat  ze nog een extra uitdaging hebben tussen die onverhardspecialisten. Wim zal iedere rally copiloot zijn in Frankrijk. Uiteraard komen de wagens uit de trouwe Caen-Rallysport stal. Spanning en spektakel verzekerd !

Patrick en Wim werken ook nog aan project om enkele IRC-rally's te rijden. Wij houden u verder op de hoogte.


En dan nog groter nieuws…
Caen Rallysport, Autonews, Geko en Patrick Snijers gaan op zoek naar talent, jong Rally talent. In het volgende nummer van Autonews (20dec) gaan we met trots ons nieuw project :

Patrick Snijers Rally Contest presenteren.
Ik kan nog niet veel verklappen, maar de laureaten zullen opgeleid worden tot volwaardige piloten, die gratis en voor niks opgenomen worden in het team en meteen enkele grote asfalt en onverhard wedstrijden mogen rijden in binnen -en buitenland. De wedstrijd zal open zijn voor jongeren van 18 tot en met 25 met een rijbewijs natuurlijk.
Niet enkel goed met een auto overweg kunnen zal belangrijk zijn, maar ook de R-factor, de conditie en de algemene kennis. Meer info in Autonews… .

Morgen vertellen Patrick en Wim hun volledige plannen in het i
nternet tv praatprogramma 'Rally Café' te St-Niklaas. Iedereen is er van harte welkom.

woensdag 10 december 2008 16:00 - foto: rallyephotos.be


Patrick Snijers in internet tv praatprogramma "Rally Café" .De 10de en laatste aflevering in 2008 van het internet tv praatprogramma 'Rally Café' vind plaats op woensdag 10 december om 19u30 in Bell's café op de Heidebaan te St-Niklaas. Deze reeds 10de aflevering word er ééntje met een vliegende reporter en gasten zoals het duo Soenens-Snijers die de Geko plannen voor 2009 komen toelichten.
Iedereen is van harte welkom en de inkom is uiteraard geheel gratis ! Rally Café is een EVA Racing Event (Erik Vleminckx) in presentatie van Geert Grooten en de opnames gebeuren door Franky en Roy van Dezitter video.

maandag 8 december 2008 19:30


DVD "Rally Year 2008"

Onboard met Patrick Snijers in de Rallye du Condroz 2008 !Foto's : meer dan 400 foto's! Alle rally's van het Kampioenschap van België.
Film : beelden van buiten & onboard camera's (meer dan 3 uren! 28 volledige proeven!!!)


EXCLUSIF François Duval (Ford Focus 07)
Patrick Snijers (Subaru Impreza S5)
Pieter Tsjoen (Ford Focus 07)
Paul Lietaer (Subaru Impreza WRC)
Chris Van Woensel (Nissan 350Z)
Hubert Deferm (Subaru Impreza WRC S10)
Bernard Munster (Subaru Impreza WRC)
Timothy Van Parijs (Porsche 911 GT3)
Raphael Auquier (VW Polo S2000 )
Melissa Debackere (Mitsubishi Lancer EVO9)
Bernd Casier (VW Polo S2000)
Andy Lefevere ( BMW M3)
Kurt Heckters (Mitsubishi Lancer Evo8)
Mais aussi Lejeune, Lhonnay, Tanghe, Collard, Kuipers, Monnens, Colsoul, Dekeyser, Croes,Verhees, Baugnet…


Prijs

DVD RallyYear 2008

20 euros + 2,00 verzendingskosten


DVD 2004, 2005, 2006, 2007 et 2008

45,00 euros + 5,50 verzendingskosten

Bestellen is eenvoudig : stuur een e-mail naar info@media-sport.be met vermelding van je naam en het volledig leveringsadres. Vergeet niet je bestelling te preciseren : RallyYear 2008 of full package.
Je bestelling is definitief na ontvangst van de betaling op rekeningnummer MSD n° 063-9957305-96.


donderdag 4 december 2008
12:00


Nieuws : november 2008
Nieuws : oktober 2008
Nieuws : september 2008
Nieuws : augustus 2008
Nieuws :
juli 2008
Nieuws :
juni 2008
Nieuws :
mei 2008
Nieuws :
april 2008
Nieuws :
maart 2008
Nieuws :
februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003