.:: NIEUWS ::. januari 2009

Exclusief : Patrick Snijers met Porsche 911 in de Legend Boucles de Spa .

Als grote verrassing op de persvoorstelling van de Legend Boucles de Spa op de
International Racing Show van Luik van dit weekend hebben de organisatoren een mooie affiche kunnen samenstellen. Maar binnen 2 weken komen er nog enkele grote namen bij nml. Patrick Snijers, Markku Alén , Robert Droogmans en Christian Kelders. Ze komen er al 4 in een Historic Porsche 911 aan de start in de kleuren van Martini, GEKO woonwereld, DHL, Real Solutions en Katastrof Outlet. Wim Soenens zal er op zaterdag 14 februari de nota's lezen. Vorig jaar wonnen Patrick en Wim deze wedstrijd met hun Ford Escort BDA. De Legend Boucles de Spa is de eerste wedstrijd voor Patrick Snijers van het drukke programma in 2009. Binnenkort meer info rond de Legend Boucles de Spa op de website.vrijda
g 30 januari 2009 12:00


Eerste wedstrijdkilometers voor de Subaru S12 tijdens de Rallysprint van Moorslede .Patrick Snijers komt op zondag 1 maart aan de start in de Rallysprint van Moorslede, hij geeft er de sporen aan de Subaru Impreza WRC S12. Patrick en Wim wachten nog op de bevestiging van de Prodrive ingenieur die de wagen zal komen helpen af te stellen op het typische Westvlaamse asfalt, dit met het oog op de eerste BK manche tijdens de TAC-rally te Tielt. Patrick die er de wagen zal ontdekken kriigt er leuke speelkameraden bij nml. Hubert Deferm die vorig jaar kampioen werd met zijn Subaru S10. Een test op ware grote dus want het zal er hard aan toe gaan in en rond Dadizele. Nu nog wachten op een telefoontje vanuit Engeland en het seizoen 2009 kan van start gaan. Binnenkort meer info rond de 8ste Rallysprint van Moorslede.

donderdag 29 januari 2009 21:30


Inschrijvingen voor de Patrick Snijers Rally Contest zijn geopend !


De inschrijvingen zijn geopend voor de Patrick Snijers Rally Contest. Een contest waarbij er gezocht wordt naar jong rally-talent. De winnaar krijgt 3 rally's in een Caen-Citroën C2 R2 Max. Waarbij de Short Rally van Oostrozebeke, de Belgium Ypres Westhoek Rally en de Terre de Langres op het menu staan. De tweede in de eindstand wint een deelname aan de TBR Rally met een Caen-Citroën C2. Beide winnaars krijgen een volledige uitrusting (helm met HANS-systeem, racepak, brandwerende muts en ondergoed, schoenen, handschoenen) én een ervaren copiloot ter beschikking. Echt alles wordt betaald om ideaal  en zonder zorgen aan de start te verschijnen.

Voor wie?
- Voor jongens en meisjes tot 25 jaar (geboren na 31/7/1983)
- In het bezit van een rijbewijs type B
- Met of zonder ervaring in de autosport
 
Hoe moet je inschrijven?
Het inschrijvingsformulier dien je af te geven bij GEKO Woonwereld in Zulte of op de stand van BMA of Autonews tijdens de Racing Show van Luik komend weekend. Dit inschrijvingsformulier en het volledige reglement in terug te vinden in de Autonews nr.206 februari 2009. De deelnameprijs voor de Patrick Snijers Rally Contest bedraagt 100€.

De Selectie?
De selectie verloopt in twee fases.

Fase 1 : zaterdag 28 maart 2009
Deze selectiedag zal doorgaan bij Indoorkarting WorldKarts in Kortrijk op zaterdag 28 maart 2009 waarbij er een schriftelijk examen, een fysieke test, een interview, een verrassingswedstrijd en een selectie in de vorm van karting op het menu zullen staan. Bij karting-test zal er wel gewerkt worden bij een correctiecoëfficiënt in functie van het gewicht.

Fase 2 : zaterdag 9 mei 2009
Op een piste die geheim gehouden wordt tot  op het moment van de uitnodiging, zullen de twee laureaten geselecteerd worden na verschillende rijtesten en een diepgaand interview.

De Patrick Snijers Rally Contest is mogelijk gemaakt door GEKO Woonwereld, ConXion, WorldKarts, Caen Rallysport en AutoNews.

Een prachtig initiatief als je het ons vraagt!

donderdag 29 januari 2009 20:30


Patrick Snijers vandaag jarig !

Vandaag mag Patrick Snijers in alle drukte door met de voorbereidingen voor het komende seizoen, 51 kaarsjes uitblazen. Proficiat Patrick en we wensen jou héél véél succes in de jacht op een 8ste Belgische rallytitel met de Subaru Impreze WRC S12. Véél plezier in het Franse onverhard Kampioenschap met de C2 R2 Max. Kortom véél spectakel en actie in jou tweede
carrière die je momenteel beleefd, dit vanwege : piloten, co-piloten, supporters, vrienden, ... .


Drink er maar een goeie pint op ipv van water !

donderdag 29 januari 2009 07:30


Ontwerp C2 R2 Max voor Patrick Snijers in Terre de France .

Hierbij het ontwerp van de belettering voor de C2 R2 Max van Patrick Snijers en Wim Soenens voor het Franse onverhard Kampioenschap. Ook de wagen van de winnaar van de Patrick Snijers Rally Contest komt in deze kleuren te staan. Deze wagen is komend weekend te bezichtigen op de stand van Autonews op International Racing Show van Luik. Vandaag volgt ook nog een persbericht.donderdag 29 januari 2009 07:00


Pitstop.tv in gesprek met Patrick Snijers .

Gisteren had Peter Baert een exclusief gesprek vanuit de Subaru Impreza WRC S12 met Patrick Snijers over zijn plannen in 2009. Deze beelden werden opgenomen bij BMA in Verviers.


Rally Poort van Haspengouw
.

De GEKO Subaru S12 op de International Racing Show van Luik .

Komend weekend is de Subaru Impreza WRC S12 van het GEKO rallyteam te bezichtigen op de International Racing Show van Luik dit op de stand van Bernard Munster Autosport. Ook de beletterde C2 R2 Max voor het Franse onverhard Kampioenschap zal te bewonderen zijn in de Halles des Foires te Luik. Deze week komt ook het ontwerp van de belettering van de C2 R2 Max online op de website voor het Franse onverhard Kampioenschap en de laureaat van de Patrick Snijers Rally Contest.International Racing Show van Luik / 30-01 >> 01-02-2009

International Racing Show van Luik... in de actualiteit

Op de goede weg.

De eerste International Racing Show van Luik heeft alle verwachtingen ingelost. Het getoonde wagenpark was heel interessant en het publie kwas talrijk van de partij. De vooruitzichten voor de tweede editie zijn nog mooier. De afspraak ligt nu al vast voor 30 januari tot 1 februari 2009 in de Halles des Foires in Luik.

De vrucht van passie.

De International Racing Show is een gepriviligeerd moment voor het publiek dat een gans seizoen genoten heeft langs de circuits, de klassementsproeven of voor de buis. Het biedt immers aan iedereen de gelegenheid om van heel dichtbij de bolides te bewonderen die men anders enkel op televisie of van heel ver op de circuits, in de paddock of in het gesloten wagenpark ziet.
Van F1 tot WRC, van GT's tot Sport-Prototypes, van MotoGP tot Supermotard, van Karting tot Fun Cup, alle gemotoriseerde sporten zijn vertegenwoordigd tijdens dit grandioze evenement.
Het is tevens een ideale gelegenheid om de tenoren van de gemotoriseerde sporten in de wandelgangen te ontmoeten en men kan ook genieten van enkele legendarische bolides die geschiedenis schreven in de auto- of motorsport.


In de actualiteit.


De International Racing Show van Luik geeft bepaalde teams de gelegenheid om hun komende seizoen voor te stellen aan pers en publiek. Zo konden we dit jaar in avant-première de Seat ontdekken waarmee Pierre-Yves Corthals dit jaar het Wereldkampioenschap voor Toerwagens rijdt (WTCC). Er waren ook de Zytec LMP2 waarmee Julien Schroyen de Le Mans Series betwist (met inbegrip van de 1000 km van Spa), de officiële Aston Martin DBR9 en de gloednieuwe Ducati endurance in de kleuren van Gulf...
Op de International Racing Show wordt de toekomst getoond, in meer dan een opzicht. Immers, naast de voorstelling van nieuwe bolides, zet de Young Stars Trophy by Red Bull jonge Belgische piloten op twee, drie of vier wielen in de kijker.Die talenten in wording moeten jonger zijn dan 26 jaar, niet-professioneel actief zijn als piloot en in de loop van het seizoen opvallend goede of veelbelovende resultaten behaald hebben. De bekers worden uitgereikt tijdens een prachtige show door gereputeerde piloten of oude gloriën van de gemotoriseerde sporten. Kortom, mooi volk op het podium!
Als kers op de taart kunnen we vermelden dat de Young Stars Trophy by Red Bull toegankelijk is voor het publiek in het kader van de Racing Show...


Waar?

Halles des Foires de Liège
Quai de Wallonie, 6
B - 4000 Liège

Wanneer?

Vrijdag 30 januari 2009 van 16h tot 20h.
Zaterdag 31 januari 2009 van 10h tot 20h.
Zondag 1 februari 2009 van 10h tot 19h.

Web

Url : www.euro-racing-show.com

dinsdag 27 januari 2009 12:30


Patricksnijers.com was op de testdagen van Subaru in juli 2006 .

Eind juli 2006 trokken enkele harde supporters richting Trier om er testen mee te maken van het Subaru World Rally Team. Tijdens deze testdagen met het oog op de WK rally van Duitsland bestuurde Petter Solberg de Subaru Impreza WRC 2006 (GT55 SRT) waar Patrick dit seizoen het BK rally mee betwist. Petter stelde zijn wagen volledig af op het typische Duitse asfalt. Er werd toen 4 dagen getest samen met Stéphane Sarrazin. De Subaru is ondertussen ook aangekomen bij BMA in Verviers. Deze werd vorige week vrijdag uit Ierland overgebracht. Klik ook onderaan om het filmpje van deze test mee te maken.

Video Test Petter Solberg - 2006

vrijdag 23 januari 2009 19:30 - film : Media Sport development - foto's : Olliver Klein


Patrick vanaf maandag in eeuwige roem op één .

Vanaf nu maandag 26 januari om 20.40 uur start de eerste aflevering van het programma "eeuwige roem" seizoen 2. Daarin neemt Patrick Snijers het op tegen 10 topsporters.

eeuwige roem


het programma

elf topsporters
Elf van onze grootste kampioenen nemen nog één keer in hun carrière de handschoen op. Met de grootste sportlui van hun generatie zoeken ze uit wie de beste, de meest complete en de meest volhardende is. Kortom, wie echt aanspraak maakt op Eeuwige roem.

Dit jaar brengt Eeuwige roem opnieuw zes mannen en vijf vrouwen naar Sicilië, het land van The Godfather. In een bloedhete omgeving, met de Etna als achtergrond, barst de strijd in alle hevigheid los. Te midden van de ruige Siciliaanse natuur gelden andere regels.

Tennisster Sabine Appelmans, wielrenner Jo Planckaert, judoka Ulla Werbrouck, polsstokspringer Patrick Desruelles, atlete Betty Vansteenbroek, karateka Windy Goethals, atlete Marleen Renders, zwemster Carine Verbauwen, motorcrosser Marnicq Bervoets, rallyrijder Patrick Snijers en wielrenner Roger De Vlaeminck hebben niets meer te bewijzen, maar dat houdt het competitiebeest in hen niet tegen.

als winnen een sport wordt
Het gaat er niet om wie het meest traint of wie het meeste geluk of talent heeft, maar om het totale plaatje: wie combineert doorzettingsvermogen met perfectionisme? Een fysieke topvorm met teamspirit? Controle over het lichaam met strategisch inzicht? Wie is de strafste? De wielrenner of de judoka, de tennisser of de rallypiloot?

Medailles hebben de kampioenen al, nu willen ze Eeuwige roem. Maar daar moeten ze iets voor over hebben. Ze staan niet alleen voor nieuwe uitdagingen, maar moeten ook samenleven met de andere sporters, mannen en vrouwen die ze vaak alleen kennen van de sportpagina's in de kranten...

deze week


maandag 26 januari: Perfectionisme
Sicilië vormt het ideale decor voor een nieuwe strijd tussen titanen uit de topsport. Onder andere Roger De Vlaeminck, Ulla Werbrouck en Marleen Renders tonen dat ze ook na hun carrière nog tot de top behoren. Ze gaan mekaar te paard, met de beitel en aan tafel te lijf in hun zoektocht naar de meest perfectionistische. En de laatste twee in de rangschikking nemen het tegen mekaar op in een nieuwe, zenuwslopende nachtproef.

de kandidaten

Patrick Snijers (°1958) rally, Europees kampioenPatrick Snijers woont samen met Danielle en heeft samen met haar een dochter, Lauranne, en een pasgeboren zoontje, Lucca. Uit zijn vorige huwelijk heeft hij ook een 24-jarige dochter, Daphne, die ondertussen zelf ook al een kindje heeft. Patrick rijdt nog steeds rally's voor het plezier en is ondertussen aan een tweede carrière begonnen. In het verleden heeft hij tien jaar in Monaco gewoond.

Patrick werd zevenmaal kampioen van België en één keer Europees kampioen. Hij behaalde bovendien meer dan honderd rallyoverwinningen.

woensdag 21 januari 2009 12:30 - bron : vrt


De "cockpit" van de Subaru Impreza WRC 2006 met Chris Atkinson .

In de volgende reportage neemt WK rallypiloot Chris Atkinson ons mee in de cockpit van de Subaru Impreza WRC 2006. Deze wagen bestuurde hij in 2006 tijdens het WK Rally. Hij legt er de werking uit van de verschillende knopjes en hendels in de cockpit. Echt indrukwekkend wat deze wagen in zijn mars heeft !

Inside Subaru Impreza WRC 2006 with Chris Atkinsonvrijda
g 16 januari 2009 14:30De Subaru Impreza WRC 2006 onder de loep
.

De komende weken nemen we de Subaru Impreza WRC 2006 van het Subaru World Rally Team onder de loep.
Deze wagen (GT55 SRT) die in het BK Rally 2009 wordt ingezet door het GEKO rallyteam volgen we vanaf zijn eerste optreden in het WK Rally 2006.
Op de HOME-pagina komt iedere week een actie-foto uit het WK Rally. Er komen ook enkele spectaculaire beelden en foto's van deze Impreza S12 online, dit in de aanloop naar de start van het seizoen 2009. Dus breng geregeld een bezoekje aan de website van Patrick Snijers want we houden u verder op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes rond het GEKO rallyteam.woensdag 14 januari 2009 12:00


Patrick Snijers in het TV-programma "Eeuwige Roem 2" .In een nieuwe reeks van Eeuwige roem ontmoeten enkele van onze grootste kampioenen elkaar onder de bloedhete Siciliaanse zon. Roger De Vlaeminck, Ulla Werbrouck, Marleen Renders, Marnicq Bervoets en zeven andere sporthelden strijden er onder het waakzaam oog van Bruno Wyndaele voor eeuwige roem. Eeuwige roem, vanaf 26 januari op Eén.

In een nieuwe reeks van Eeuwige roem nemen elf van onze grootste kampioenen het tegen elkaar op in een ultieme krachtmeting. Tennisster Sabine Appelmans, wielrenner Jo Planckaert, judoka Ulla Werbrouck, polsstokspringer Patrick Desruelles, atlete Betty Vansteenbroek, karateka Windy Goethals, atlete Marleen Renders, zwemster Carine Verbauwen, motorcrosser Marnicq Bervoets, rallyrijder Patrick Snijers en wielrenner Roger De Vlaeminck hebben niets meer te bewijzen, maar dat houdt het competitiebeest in hen niet tegen.

Bruno Wyndaele neemt de elf kampioenen mee naar Sicilië, waar hij op zoek gaat naar de meest complete sportman of sportvrouw uit het rijtje. Het gaat er niet om wie het meest traint of het meeste geluk of talent heeft, maar om het totale plaatje: wie combineert doorzettingsvermogen met perfectionisme? Een fysieke topvorm met teamspirit? Controle over het lichaam met strategisch inzicht? Wie is de strafste? De wielrenner of de judoka, de tennisser of de rallypiloot? Kortom, wie maakt na Gella Vandecaveye, de winnaar van vorig jaar, aanspraak op eeuwige roem?'Eeuwige Roem', vanaf maandag 26 januari om 20.40 uur op Eén.

maandag 12 januari 2009 22:00 - bron : vrt | foto : Belga


Extra video GEKO rallyteam .

Onder de rubriek "Foto's" op de website werd een nieuwe video toegevoegd van het GEKO rallyteam met opnieuw spectaculaire beelden uit 2008.


zondag 11 januari 2009 20:30 - bron : Jochen Vandersarren | rally-image.be

Belgisch Kampioenschap rally opnieuw in beeld gebracht door Sporza .

Klik op onderstaande video voor het jaaroverzicht van het GEKO rallyteam.
Véél kijkplezier met deze prachtige compilatie van spectaculaire beelden van het afgelopen seizoen 2008 met de Porsche GT3 en de Subaru Impreza.woensdag 7 januari 2009 16:00 - bron : Thijs Mahieu | rally-image.be

Update website www.patricksnijers.com .De officiële website van Patrick Snijers en het GEKO rallyteam kreeg een grondige update.

Volgende rubrieken op de website werden aangepast of vernieuwd :

- Patrick : nieuwe foto's van Patrick Snijers werden toegevoegd.
- Copiloot : exclusief gesprek en nieuwe foto's van copiloot Wim Soenens werden toegevoegd.
- Wagen : technische data en foto's van verschillende wagens van GEKO rallyteam werden aangevuld.
- Programma : het programma voor het seizoen 2009 werd aangevuld.
- Foto's : filmpjes en foto's via onze partner rally-image.be werden toegevoegd.
- Sponsors : werd aangevuld met foto's.
- Palmares : de lange lijst met palmaressen werd aangevuld.
- Geschiedenis : werd bijgewerkt met foto's.
- Links : heelwat links van aktuele webpagina's werd toegevoegd.

Heb je nog opmerkingen of vragen stuur gerust een mailtje naar :
info@patricksnijers.com

Alvast véél kijkplezier !
De webmaster

dinsdag 6 januari 2009 20:00 - foto : Belga


Nieuws : december 2008
Nieuws : november 2008
Nieuws : oktober 2008
Nieuws : september 2008
Nieuws : augustus 2008
Nieuws :
juli 2008
Nieuws :
juni 2008
Nieuws :
mei 2008
Nieuws :
april 2008
Nieuws :
maart 2008
Nieuws :
februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003