.:: NIEUWS ::. februari 2009

Patrick en Wim van start in de RS van Moorslede
.

De problemen aan de versnellingsbak van de Subaru werden deze avond opgelost en getest. Patrick kon zijn wagen perfect afstellen voor de RS van Moorslede. Morgen big attack van de "lange" in Moorslede !zaterdag
28 februari 2009 23:30 - foto's : barresjok.be


GEKO rallyteam test Subaru.

Vandaag werd de Subaru Impreza WRC S12 even aan de tand gevoeld van het GEKO rallyteam. Na enkele ronden waren er problemen met de splinternieuwe versnellingsbak van prodrive. De ingenieur en BMA zoeken naar een oplossing en monteren momenteel een nieuwe versnellingsbak. Vanavond meer nieuws.
Patrick teste er ook even de C2 R2 Max en de Skoda Octavia WRC evo 3 van Bernard Munster. zaterdag 28 februari 2009 16:00


RS Moorslede opent rallysprintjaar.

Zondag 1 maart in Dadizele-Moorslede
Voor de 8ste keer al openen de Autoclub Midden-Vlaanderen in coproductie met de Werkgroep De Pompeschitter het VAS Rallysprintjaar met hun rallysprint. Het deelnemersveld oogt bijzonder spectaculair maar dat is een traditie geworden.
Wedstrijddirecteur Marnik  Malengier zet terecht een fiere borst op. „Een dag voor het afsluiten van de inschrijvingen waren al 125 combinaties ingeschreven. En onder de deelnemers heel wat kleppers in de diverse klassen. Met voorop vijf WRC’s. Zoals Patrick Snijers met de pas afgestelde Subaru Impreza. Hij wil vooral zijn wagen uittesten in functie van het nationaal kampioenschap. Of hij dan ook favoriet is? Moeilijk te zeggen want de Sportvrouw 2008 Melissa Debackere zakt af met haar Toyota Celica WRC, zij kan een derde zege op rij laten optekenen, er is Polle
Snor Lietaer met de Subaru Imprezza en Bernard Munster (Skoda Octavia WRC) niet te vergeten. Verleden jaar kon Andy Lefevere zich in de topvijf wringen en deze keer neemt hij de start met een Porsche GT3 van GEKO woonwereld.
Maar ook bij de tweewiel aangedreven auto’s wordt er spektakel verwacht en hamvraag is wie er met de
Spektakelprijs gaat lopen. Er is ook een dertigtal Historics ingeschreven. De voornaamste tegenstrevers van meervoudig winnaar Geert Vandoorne zijn ongetwijfeld Vincent Verscheuren op Opel Ascona, Chris Debyser met een Escort zonder Gunther Monnens op Opel Manta te vergeten.
De technische controle heeft plaats in de tent op de Plaats voor de basiliek in Dadizele vanaf 16 uur. De vrije verkenningen zijn voorzien tussen 16 en 20 uur.
Zondag 1 maart wordt de snelheidsproef vier keer afgereden. De eerste start heeft plaats om 8.30 uur, de 2de ronde begint om 11 uur, de 3de om 13.30 uur en de 4de om 16 uur.

vrijdag 27 februari 2009 22:30 - bron : Rik Bekaert, De Weekbode


Ontwerp Subaru S12 in nieuwe Autonews.

Vandaag kan je in de nieuwe Autonews van maart 2009 het ontwerp ontdekken van de Subaru Impreza WRC S12 waarmee Patrick Snijers en Wim Soenens komende zondag starten in Dadizele. Ze komen er de Subaru zijn eerst testkilometers geven met het oog op het Belgisch kampioenschap rally. Morgen mag je hier exclusief de eerste foto's ontdekken van de beletterde S12. Ook tuner Bernard Munster komt aan de start in de rallysprint van Moorslede met zijn pas aangekochte Skoda Octavia WRC.woensdag
25 februari 2009 07:00


Kwalitatief sterk bezette rallysprint van Moorslede.Komend weekend valt opnieuw de eer te beurt aan Automobielclub Midden-Vlaanderen en werkgroep de Pompeschitter het VAS rallysprintjaar 2009 te openen met hun 8ste rallysprint van Moorslede.
Op zaterdag 28 februari om 15u30 start de administratieve controle en vanaf 16 uur kan het roadboek afgehaald worden in café De Pompeschitter.
De technische controle start om 16 uur en deze gaat door in de tent op de Plaats te Dadizele. De vrije verkenningen zijn voorzien tussen 16 en 20 uur.
Op zondag 1 maart wordt de snelheidsproef viermaal gereden. De voorziene starturen zijn om 8u30 – 11 u – 13u30 en 16 uur. De winnaar wordt omstreeks 18u30 op het podium verwacht. Alles wordt om 20u30 afgesloten met de prijsuitreiking op het podium in de tent.

Een dag voor het afsluiten van de inschrijvingen zijn reeds 125 teams ingeschreven. Onder de deelnemers zijn heel wat kleppers terug te vinden en dit in de verschillende klasses.

De organisatie kan terecht trots zijn op hun kwalitatief sterk deelnemersveld. Niet minder dan 5 WRC’s worden aan de start verwacht. Top of the bill is natuurlijk Patrick Snijers met zijn pas aangeschafte Subaru Impreza WRC. Hij komt, genavigeerd door Wim Soenen, zijn nieuw speeltje uitproberen ter voorbereiding op het Belgisch kampioenschap. Maar hem uitroepen tot favoriet is heel gevaarlijk, want de tegenstanders zijn niet van de minste. De snelle amazone, Westvlaamse sportvrouw 2008 en tweevoudige winnares van de wedstrijd, zal zich met haar Toyota Corolla WRC niet zomaar gewonnen geven. De snelle snor Paul Lietaer, eveneens met Subaru Impreza WRC, kan de derde hond in het spel worden. En als we spreken van een vierde of een vijfde favoriet kunnen we het hebben over Big Bernie Bernard Munster ( Skoda Octavia WRC ) of Dirk Vermeirsch ( Subaru Impreza WRC ) .

Naast deze tenoren kunnen we eveneens een strijd verwachten onder de tweewiel aangedreven wagens. Lauwaert Koen ( Renault Clio R3 Max ), de wederoptredende Davy Vanneste ( Citroën C2R2 Max ) en het opkomend talent uit het Noorden van Frankrijk Heuninck Victorien ( Citroën C2R2 Max ) kunnen zeker bij de vlugge voortrekkers gerekend worden en kunnen zich in de top 10 handhaven. Maar nog enkele kleppers bij de achterwiel aangedreven voertuigen zullen dit zeker proberen te beletten. Mannen als Xavier Alliet ( BMW M3 ), Duquesne Didier ( BMW M3 Compact ) en vooral Lefevere Andy ( voor de gelegenheid met de GEKO Porsche GT3 ), zullen zich hiervoor ook nog eens rechtzetten.

See you allen tijdens het komend weekend te Dadizele.

Meer info rond de 8ste rallysprint van Moorslede op www.omloopvanvlaanderen.be


dinsdag 24 februari 2009 21:30


Foto pagina bijgewerkt.

De foto pagina op de website werd bijgewerkt met de eerste foto's uit 2009, dit met prachtige beelden uit de Legend Boucles de Spa.
Ook dit seizoen worden de foto's en video's terug verzorgd door rally-image.be. Ga alvast een kijkje nemen!dinsdag
24 februari 2009 19:00


Twijfels rond Ypres Rally opgedoekt.Het is nu definitief en officieel : hét Vlaamse autosportfeest bij uitstek, de 45ste Belgium Ypres Rally en de Ypres Historic Rally zullen zoals voorzien plaatsvinden van 18 tot 20 Juni 2009.

De wedstrijden zullen, zoals vorige jaren, meetellen voor de Intercontinental Rally Challenge, het Europese en Belgische Rally kampioenschap en het Europese en het Belgische Historic Rally Kampioenschap. Ook de komende Rallysprint van de Monteberg is hiermee veilig gesteld.

De nieuwe organisator, de vzw Superstage, is vandaag klaar om van de komende en daaropvolgende edities van de Belgium Ypres Rally opnieuw een daverend succes te maken. Daarvoor staan er een aantal vernieuwingen op stapel die binnenkort zullen aangekondigd worden.

Alain Penasse en Dirk Van der Sluys van de vzw Superstage hebben hun strepen reeds verdiend in de Belgische en internationale autosportwereld. Zij kunnen uiteraard ook rekenen op de steun van een hoop ervaren enthousiastelingen uit de Westhoek.
Vanaf volgende week zal meteen ook de nieuwe website van de rally www.ypresrally.com online zijn, waarop alle verdere info te vinden zal zijn met betrekking tot de Belgium Ypres Rally, de Ypres Historic Rally en de RS van de Monteberg.

vrijdag 20 februari 2009 15:30 - foto : Alexander Ramon


Champion Patrick Snijers.

Deze prachtige compilatie van gans de rally
carrière (32 jaar) van Kampioen Patrick Snijers werd in beeld gebracht. Van de eerste beelden in 1976 tot het glij -en schuifwerk met de Porsche GT3 in 2008. Alvast véél kijk -en luisterplezier. Volgend weekend komt Patrick samen met Wim Soenens aan de start in de Rallysprint van Moorslede. Ze geven er hun Subaru Impreza WRC S12 de eerste sporen op Vlaamse wegen, dit als test voor de 1ste BK rally in 2009 te Tielt nml. de TAC rally op zaterdag 11 april.
 donderdag 19 februari 2009
16:30

Vansteenbroek wipt Patrick Snijers uit ‘Eeuwige roem’.Betty Vansteenbroek, die in ‘Eeuwige roem’ een abonnement heeft genomen op het nachtspel, heeft na Windy Goethals en Patrick Desruelles nu ook Patrick Snijers gewipt.

“Mijn eigen stomme schuld”, zegt Patrick Snijers. “Betty zou de bal buiten hebben gegooid, ik aarzelde, pakte er toch naar, maar was een tikje te laat en liet hem vallen.”

“Nu ja, ik had me goed geamuseerd en ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt. Met verschillenden heb ik nog geregeld contact. Er zaten een paar straffe tussen. Vooral Roger De Vlaeminck. Die is 61 en die wil nog altijd alles winnen. Zó fanatiek, niet te geloven.”

"Niet expres"
Dat hij met opzet verloor omdat zijn vriendin toen hoogzwanger was, ontkent Snijers: “Het kwam me niet slecht uit dat ik naar huis kon, maar ik heb het zeker niet expres gedaan. Ik had gemakkelijk nog enkele dagen kunnen blijven.”

Patrick Snijers (51) was zeven keer Belgisch en één keer Europees kampioen rallyrijden. Hij rijdt nog altijd - “Zelfs meer dan toen ik prof was” - zij het nu als amateur.

woensdag 18 februari 2009 07:00 - bron : Het Belang van Limburg


Mister Boucles de Spa vanavond in "eeuwige roem".4de aflevering "eeuwige roem" om 20.40 op één.

maandag 16 februari: Strategie

De sporters ontmoeten mekaar niet enkel op competitief vlak, ze leven ook samen. De verhoudingen binnen de groep worden steeds meer duidelijk. En nu wordt er gezocht naar de grootste strateeg, naar diegene die het spel het slimst weet te spelen. En dan komt een inzicht in die groepsverhoudingen misschien goed van pas.

maandag 16 februari 2009 06:30 - bron : vrt


Achtste succes voor Patrick Snijers, the best of Spa.
 

 
De vierde uitgave van de Legend Boucles de Spa liet ettelijke records sneuvelen. Zo stonden er uiteindelijk maar liefst 246 wagens aan de start, zagen we tienduizenden toeschouwers op de RT’s en last but not least schreef Patrick Snijers de wedstrijd voor de achtste maal op zijn naam. Aan boord van een Porsche 911 Groep 4 won hij en hij is nu zonder twijfel Mister Boucles.
 
De winterse omstandigheden maakten het de deelnemers er echter niet makkelijker op. ’s Morgens lagen de proeven van Creppe en Stoumont er zeer glad bij, de Clémentine en Ster zagen wit van de overvloedige sneeuw, terwijl de proef op het militaire domein van Luik zeer modderig was. Maar heel de dag genoten de toeschouwers wel van een prachtige winterzon en de wedstrijd zelf verliep zonder ernstige incidenten, wat Pierre Delettre toeliet een positieve balans op te maken.
Bijna 250 deelnemers in goede banen leiden, is niet makkelijk”, legt de man achter het concept van de Legend uit. “Er is het risico op ongevallen, maar daar zijn we dit jaar opnieuw van gespaard gebleven. Dat is voor mij in eerste instantie al een zeer grote voldoening. We hebben de RT van Stoumont en de tweede passsage in Creppe wel moeten annuleren, maar enerzijds de enorm slechte condities door de ijzel en anderzijds de wagen van Droogmans die vuur vatte, waren twee gevallen van overmacht. Alleen het annuleren van de laatste proef op Creppe na een intern probleem, doet me pijn. Ik zal daar lessen uit trekken.

Pierre Delettre was ook onder de indruk van de menigte. “Ik kwam tien minuten voor de wagens zelf door en dacht dat ik terug in de jaren ’80 aanbeland was.” Maar met de gegeven startlijst en het feit dat de grote tenoren toch in de eerste plaats voor het spektakel reden, waren daar zeker niet vreemd aan.


 
De wedstrijd zelf dan. De eerste leider van de dag was verrassend genoeg Patrick… Philips, als voorlaatste gestart aan het stuur van een kleine VW Polo. Vervolgens schoven Alfred Vahsen en de Mini van Maxi François de Spa naar voor. de Spa hield de leiding in handen tot de eerste echte doortocht aan Stoumont, een snelle RT waar hij de leiding aan Marku Alen diende te laten. De Fin deed er verbluffende dingen...
Ik was onder de indruk”, liet zijn co Stéphane Prévot zich na de RT ontvallen. “Hij is een man van sneeuw en ijs en zette Patrick Snijers er op 12 seconden, toch wel een grootse prestatie.
Jammer genoeg draaide de motor van de 911 uit de ateliers van Tuthill enkele proeven later nog maar op 3 cilinders, te weinig om de rally verder te zetten. “We verloren vermogen en wilde de motor niet stuk rijden of ergens te midden het veld eindigen”, vertelde Marku, die volgend jaar weer van de partij wil zijn. “Ik wil hier echt winnen. Ik ga ook de andere Finnen overtuigen om naar hier te komen. Ik heb me echt geamuseerd, behalve toen Marc Duez me, tijdens de proef van Ster, zeven kilometer lang ophield. Stéphane werd er nerveus van, vooral omdat wij sneller waren, maar ik ben er filosofisch onder gebleven. Het is uiteindelijk vooral het plezier dat hier telt.

Op het ogenblik van de opgave van Alen ging Duez dan even van de baan en verloor ook kostbare tijd. Hierdoor kon Patrick Snijers, auteur van een prachtige chrono op de tweede passage van Ster, naar de leiding doorstoten. Hij sloeg een kloof en kon zijn achtste zege, de tweede op rij aan de zijde van Wim Soenens veilig stellen. “Het was zeker geen makkelijke zege, vooral gezien de sterke concurrentie en de winterse omstandigheden. Maar ik heb me echt geamuseerd en Pierre Delettre weet al dat ik volgend jaar terugkeer. Dit is mijn rally!

Jean-Pierre Van de Wauwer was aan boord van zijn mooie en unieke Lancia Beta Monte-Carlo opnieuw tweede, op 84 punten of ongeveer 1min24, voor de Opel Manta 400 Gr.B van Marc Duez en de Porsche 911 van Bernard Munster, die de rally als Valentijnscadeau samen met zijn vriendin Andrée Hansen reed. François de Spa werd bijzonder knap vijfde, voor Pascal Gaban, die wat tijd achter een andere deelnemer verloor, en de beide Opel Kadett van Bruno Thiry en Freddy Loix, die Stefan Everts een leuke rallydoop gaf. “Hij mocht van mij zelfs even het stuur overnemen, maar hij wilde niet...

De Escort RS1600 van Stouf werd achtste, vader en zoon de Mevius negende, na een besttijd op de militaire zone van Saive. Hun Mazda RX7 was zeker niet de makkelijkste wagen om te besturen. Ze bleven Chris Van Woensel en de Porsche Groep 3 van François Duval net voor.
Die laatste was wel wat ontzet over voorbereidingen van sommige van zijn collega’s. “Ik denk dat ik één van de weinige was die het parcours niet verkend heeft. Op de militaire basis en in Theux zaten we vooraan, voor het overige was het, zeker zonder handrem, niet makkelijk. Maar volgend jaar wil ik het team van Christian Kelders en de Porsche Groep 4 zeker vervoegen.”

Jammer genoeg waren er ook opgaven, onder meer voor Fred Bouvy (ongeval RT5), Robert Droogmans (brand RT7), Steve Vanbellingen (motor RT4), Guy Colsoul (vrijwillige opgave), Pol Lietaer en Hubert Deferm.

Onthouden we zeker ook nog de zege in Classic (50 km/u) van Alain Lopes en Joseph Lambert in een Porsche 911. Zij kwamen net terug uit de Monte-Carlo (de Cortina van Verhelle en de BMW van Chaballe stonden mee op het podium).

Last but not least was er de Talbot Lotus Gr.2 van Guy Fréquelin. De Fransman kende problemen met de benzinepomp in Stoumont en reed uiteindelijk nog een nachtelijk lus om van de ambiance te genieten. Ook hij wil over 364 dagen terugkomen...

Uitslag Legend
:
1.Snijers-Soenens (Porsche 911) en 867,42; 2. Van de Wauwer-Marnette (Lancia Beta Monte-Carlo) op 84,33; 3. Duez-Muth (Opel Manta 400) op 116,02; 4. Munster-Hansen (Porsche 911) op 119,54 ; 5. De Spa-Grogna (Mini Cooper) op 130,98.


zondag 15 februari 2009
21:30


Actiefoto's Legend Boucles de Spa.

zondag
15 februari 2009 20:00 - foto's : barresjok.be


Patrick en Wim starten seizoen 2009 met overwinning !

Voor het tweede jaar op rij hebben Patrick Snijers en Wim Soenens de Legend Boucles de Spa gewonnen dit voor Jean-Pierre Vandewauwer, Marc Duez en Bernard Munster. In hun Porsche "Bestof" slaagden ze er in om alle valstrikken van deze aartsmoeilijk wedstrijd te ontwijken en konden zo de overwinning in het winterse Spa op hun naam schrijven. Morgen mag je een volledig wedstrijd verslag verwachten. Patrick mag zijn palmares opnieuw aanvullen want hij wint voor de 8ste maal in Spa.zondag 15 februari 2009 15:00


Sneeuw in de Legend Boucles de Spa ?Laatste echo’s van de Boucles de Spa


Vraag het programma!
Om files te vermijden en Spa niet met een verkeerschaos op te zadelen, zal het 40 pagina’s tellende programma zaterdagochtend langs drie verschillende invalswagen naar Spa te koop aangeboden worden. Het programma is uiterst verzorgd en geeft u de nummers van de deelnemers, het parcours, een wedstrijd, de belangrijkste spektakelpunten, een poster, plaats voor handtekeningen, interviews en een terugblik.

7u45 tot 09u00: aan de uitrit ‘Spa’ van de autostrade (na het ronde punt rechts)
8u00 tot 09u00: aan het benzinestation voor de spoorwegbrug, komende van Theux
8u30 tot 10u00: aan het kerkhof van Winamplanche


Handtekeningsessie vrijdag om 19u00
Na de technische controle van de favorieten – van 17u30 tot 19u00 – zullen de grote namen hun opwachting maken in de tent van de rally, in het centrum van Spa. Wie zal er zijn? Guy Fréquelin, die er meteen ook zijn boek aanprijst, Markku Alen, de vier musketiers: Marc Duez, Patrick Snijers, Robert Droogmans en Guy Colsoul, en de ex-winnaars Grégoire de Mevius, Bernard Munster, Marc Timmers en Renaud Verreydt, alsmede François Duval, Freddy Loix, Bruno Thiry, Pascal Gaban en Jean-Pierre Van de Wauwer.

Technische controle op donderdag
De technische controles hebben op donderdagavond van 18u00 tot 22u00 plaats, terwijl op vrijdag de controleurs om 10u00 terug aan het werk gaan.

Spijkerbanden en racebanden verboden
Wat de weergoden ook beslissen, spijkerbanden en competitierubber zijn strikt verboden. Iedereen moet met voor de openbare weg gehomologeerde banden deelnemen, voorzien van de markering DOT.

woensdag 11 februari 2009 12:30


Patrick Snijers Rally Contest : het is nog niet te laat !

Schrijf je in !
 
4 rally’s te winnen !De winnaar van de Patrick Snijers Rally Contest, georganiseerd in samenwerking met AUTOnews, krijgt de kans om aan drie rally’s deel te nemen aan het stuur van een Citroën C2-R2 van Caen.
Deelnamevoorwaarden: minder dan 25 jaar oud zijn (geboren na 31/7/1983) en in het bezit zijn van een rijbewijs type B. Open voor kandidaten met of zonder autosportervaring!

Programma

ORC Canal Rally
(VAS, 1 juni) - de ideale voorbereiding voor de grote afspraak…
Ypres Westhoek Rally
(RC, 19-20 juni) - de meest prestigieuze Belgische wedstrijd
Terre de Langres
(Frankrijk, 24-26 juli) - de droom van rallyrijden op onverhard, in hetzelfde team als Patrick Snijers!De winnaar krijgt ook een volledige uitrusting (overall, helm, HANS, handschoenen, schoenen, etc.)
De tweede prijs is een rally in een Citroën C2-R2 (TBR Rally).Hoe inschrijven ?
1) Stuur een mail
naar info@autonews-magazine.com met daarin

Jouw persoonlijke gegevens

Naam, voornaam, geslacht, adres, geboortedatum, leeftijd, moedertaal (+ andere talen), gewicht, grootte, telefoonnummer, autosportervaring (ja/nee)

En een digitale foto
(portret) !


2) Schrijf het bedrag van €100
over naar het rekeningnummer 285-0251230-29 met als adres AUTOnews - 7780 Komen, en vermeld in de medeling jouw naam en voornaam, voorafgegaan door de mededeling "PSRC".
De betaling van het inschrijfgeld is de bevestiging van de deelname aan de Patrick Snijers Rally Contest. De inschrijving zal per email bevestigd worden.

En nadien ?
Na de bevestiging van uw inschrijving krijg je een uitnodiging voor de eerste selectie die zal plaatsvinden op zaterdag 28 maart in Indoor Worldkarts in Kortrijk van 9u tot 17u.

Ter plaatse volgen dan een vragenlijst, fysieke testen, interviews en een gechronometreerde selectie in een kart.

De tien besten worden weerhouden voor de finale (op 9 mei, datum nog te bevestigen) die zal bestaan uit verschillende proeven (interviews EN rijvaardigheid) op een locatie die tot op het laatste moment geheim wordt gehouden.

Waag je kans !
Het volledige reglement is beschikbaar in de nieuwe AUTOnews.

woensdag 11 februari 2009 10:30


Patrick test Porsche voor Legend Boucles de Spa in Noorwegen.Vorige week reisden Patrick, Wim en 7 anderen vrienden af richting het koude Geilo in Noorwegen dit om een
cursus te volgen op ijs en sneeuw, het zogenaamde "ice driving". Ze waren 4 dagen in Noorwegen te gast om er te rijden met verschillende wagens op sneeuw en ijs, er waren er bij die nog nooit op de sneeuw reden, andere hadden al wat ervaring (wie zou dat zijn).
Vorige week maandag landen ze in het verre Oslo en reisden ze via de organisatie van Chiel Bos in een Amerikaanse bus naar Geilo. Alleen al de rit van de luchthaven naar Geilo was super. Dolf, één van de instructeurs kwam de ganse groep halen in zo een Amerikaanse bus en drifte met dat ding van de ene bocht in de andere, in de bergen, met tien mensen aan boord, we waren allen direct in vorm. De locatie was een vliegveld en een meer die ondergesneeuwd waren. Ze kregen er les van begeleiders met voorwiel- en achterwielaangedreven wagens zoals BMW’s en Nissan Almera’s. Voor Patrick was het vooral interessant om met de voortrekkers te rijden als oefening voor het Franse onverhard kampioenschap. De tweede dag mochten ze met echte spikes rijden en dat is toch een wereld van verschil. Als afsluiter was er dan een wedstrijd van vier rallyproeven met de twee types wagens en je kan nooit raden wie er won…de Patrick. Gevolgd door Wim op 5 sec en Bas, de ingenieur van bij Caen rallysport werd derde op 2 sec . Hij klopte bijna de zelfde tijd van Patrick met de Nissan, op 2/10de van een sec.
Eén van de wagens waarmee ze aan "ice driving" deden was de Porsche 911 Gr.4 waar ze volgend weekend mee aan de start komen in de Legend Boucles de Spa. De wagens is afkomstig van het Engelse Tuthill team. De blauwe Porsche is de wagen waarmee Bernard Munster zal starten in Spa.
De Porsche van Patrick & Wim komt niet in de Martini kleuren te staan maar in de Bastos kleuren zoals vroeger. Enkel wordt het Bestos ipv Bastos dit ivm de wet op de tabaksreclame.
Nog even vermelden dat het daar min 30 graden was ’s morgens waardoor het ’s avonds aan de bar plus dertig werd... .
Volgend jaar zijn Wim en Patrick van plan een Patrick Snijers Snow Experience in te richten daar in Noorwegen. Mensen die hiervoor interesse zouden hebben (kostprijs +/- 2800€) kunnen een mailtje sturen naar info@patricksnijers.com. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde en hoe beter de prijs wordt.

Video's "ice driving"

Video 1

Video 2


Foto's "ice driving"

maandag 9 februari 2009 20:00


Patrick maandag opnieuw in "eeuwige roem".3de aflevering "eeuwige roem" om 20.40 op één.

maandag 9 februari: Stressbestendigheid

De strijd gaat verder en de druk wordt groter. Stress krijgt meer en meer invloed op de prestaties en stressbestendigheid wordt dan ook een steeds belangrijkere factor in de proeven. De kampioenen moeten het hoofd koel zien te houden. Wie is nog het meest fris tijdens de nachtproef?

zaterdag 7 februari 2009 21:30 - bron : vrt


Website : De Poort van Haspengouw Rally online.

De website van de nieuwe rally "De Poort van Haspengouw" is online.Surf naar www.trudoracing.be voor meer info en het wedstrijdreglement van deze wedstrijd op zondag 23 maart.
Patrick zelf komt er aan de start met de GEKO Porsche 911 GT3, Luc Dethier zal er de nota's lezen. Binnenkort meer info rond Patrick zijn thuisrally in Wellen... .

zaterdag 7 februari 2009 21:00


De Subaru Impreza WRC S12 in actie.

Om al even bij weg te dromen... . Deze prachtige beelden van het Subaru World Rally Team tijdens testen met de Subaru Impreza WRC S12. Volume knop volledig naar rechts draaien en genieten van de test met Petter Solberg in de S12!
 vrijdag 6 februari 2009
17:00

Legend Boucles de Spa : een vijfsterren deelnemersveld!


Waarschijnlijk is deze uitgave van de Legend Boucles de Spa ongezien in België, we mogen rustig van een historisch succes spreken. Maar liefst 270 inschrijvingen met sterren van gisteren en vandaag, uit binnen en buitenland… Nooit heeft een rally in België een dergelijk deelnemersveld mogen en kunnen presenteren. De 51ste Boucles de Spa, de vierde voor wagens van voor 1987, is nu al een echte legende. Zonder meer is dit hét autosportevenement van het begin van dit nog nieuwe jaar 2009!
Vorig jaar reeds dachten de organisatoren hun plafond bereikt te hebben. De derde editie, gewonnen door Patrick Snijers in een Ford Escort BDA, zou immers moeilijk te overtreffen zijn. Het record van de Bianchi, daterend uit 1983, moest eraan geloven en werd met een totaal van 238 deelnemers knap scherper gesteld. Vandaag, goed twee weken voor de start van de rally, staat de teller, ondanks de crisis, voor de editie 2009 echter al op 270 ! Misschien duiken er hier of daar nog laatkomers op, misschien vallen er nog wel enkele af, maar het vooropgestelde maximum van 250 deelnemers zal er zeker staan. 60% van het deelnemersveld komt in Legend (80 km/u) uit en de rest mag zich voor een echte Classic (50 km/u) opmaken. Onder leiding van Willy Lux is er nu de garantie op een echte regelmatigheidproef, met maar liefst 22 geheime controles.
 
Snijers en Droogmans met Porsche Legend Racing
De best vertegenwoordigde wagen bij de favorieten is zeker de Porsche 911 Groep 4. We tellen er alvast zeven bij de eerste 20 nummers en niet voor de minste rijders. Laten we beginnen bij het nummer ... ‘1’. Patrick Snijers is de uittredende winnaar en hij wil de teller in Spa niet op zes zeges laten staan. Zijn Escort werd verkocht, maar met de steun van Wim Soenens vond hij onderdak bij Porsche Legend Martini Racing van Christian Kelders. Het team komt zonder meer als grote favoriet naar Spa, want met Markku Alen in de Rockmans Porsche (remember Toivonen in 1984), Patrick Snijers in het grijs van Martini en… Robert Droogmans als derde ijzer in het vuur, moeten we hier echt over een legendarisch team spreken. Robert Droogmans die achtmaal Ieper won, verliet Spa 20 jaar geleden – hij won er overigens nooit – en keert nu terug. Hij kruipt er achter het stuur van een ex-Gustavson Porsche, eigendom van Dhr. Georges Embo, die ook de winnende Porsche van Duez in 2007 in zijn collectie telt. Droogmans doet het overigens in de kleuren van Belga maar als ‘Belge’ vermomd...

Meer info op
: www.race-rally.be


 

 

 

woensdag 4 februari 2009 12:00

Maandag 2de aflevering "eeuwige roem".


2de aflevering "eeuwige roem" om 20.40 op één.

maandag 2 februari: Teamspirit


De sfeer in de groep blijkt zeer goed, maar vandaag moeten de sporters tonen dat ze hun teamspirit ook naar de proeven kunnen vertalen. Er is geen plaats voor eigenbelang. Maar kunnen bijvoorbeeld een wielerkopman of een op zichzelf aangewezen marathonloopster dit zomaar opzij zetten? Hoe goed is de communicatie tussen atleten uit zo een verschillende sporttakken? Kunnen de sporters elkaar blind vertrouwen? Blijven ze zij aan zij?

zondag 1 februari 2009 21:30 - bron : vrt


Foto's vanop de International Racing Show van Luik.

Dit weekend was er de International Racing Show van Luik. De Subaru Impreza WRC S12 was de grote blikvanger op de stand van Bernard Munster Autosport. Ook de C2 R2 Max was er te bezichtigen op de stand van AutoNews dit i.v.m. de Patrick Snijers Rally Contest waar de inschrijvingen vlot van binnen liepen. De Porsche 911 Martini Gr.4 was te bewonderen in de centrale inkomhal waar er héél wat wagens stonden die over twee weken deelnemen aan de Legend Boucles de Spa. Patrick en Wim waren ook op de beurs aanwezig en staan te popelen om de eerste kilometers met de Subaru S12 te maken. Het aftellen kan beginnen... .

Porsche 911 Martini Gr.4 voor de Legend Boucles de SpaCitroën C2 R2 Max voor het Frans onverhard Kampioenschap en de Patrick Snijers Rally ContestDe Subaru Impreza WRC S12 voor het BK rally 2009

zondag 1 februari 2009 13:30

Nieuws : januari 2009
Nieuws :
december 2008
Nieuws :
november 2008
Nieuws :
oktober 2008
Nieuws :
september 2008
Nieuws : augustus 2008
Nieuws :
juli 2008
Nieuws :
juni 2008
Nieuws :
mei 2008
Nieuws :
april 2008
Nieuws :
maart 2008
Nieuws :
februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003