.:: NIEUWS ::. maart 2009

Kampioenschap voor teams in BK Rally.


RACB lanceert voor het komende rallyseizoen een Kampioenschap voor Teams. Het bestaande Merken-kampioenschap blijft bestaan, maar daarnaast kunnen Belgische teams onderling strijden voor hun eigen Belgische titel!

“We zien en kennen de auto’s, de rijder en de co-rijder, maar de hele ploeg die zich ontfermt over de voorbereiding van de auto staat al te vaak in de schaduw,” zegt Koen Wijckmans, coördinator van het BK Rally. “En we hebben het dan niet alléén over grote, bekende teams die makkelijker de krantenkoppen halen. Heel wat kleinere teams runnen auto’s, zij strijden via hun rijder wel voor de zege met andere tuners, maar aan de eindmeet gaat alle aandacht naar de man of vrouw achter het stuur. Het is daarom ook dat wij punten uitdelen volgens de klasse en niet volgens het algemeen klassement. Precies om iedereen de kans te geven mee te strijden voor deze titel.”

Elk team moet op voorhand, per rally, 2 formaties nomineren die punten kunnen scoren. Ook de Historic Rally krijgt een eigen team-kampioenschap, maar de punten worden daar gegeven volgens het algemeen klassement van de Historic-wedstrijd.

Het BK Teams zal enkel plaatsvinden indien er voor elk kampioenschap minstens 5 teams zich hebben ingeschreven.

Onder “team” verstaan we een formatie die zowel instaat voor de voorbereiding als de bijstand van één of meerdere auto’s.

dinsdag 31 maart 2009 12:30 - bron : RACB


Eerste beelden selectiedag PSRC te Kortrijk.

Vandaag vond in Kortrijk de selectiedag plaats van de Patrick Snijers Rally Contest. 92 kandidaten moesten strijden op verschillende proeven voor de finale van eindronde in mei voor het rallystuur van de C2 R2 MAX. Hieruit selecteerden de jury 10 kandidaten die het moeten opnemen in de finale. Volgende proeven moesten de kandidaten vandaag uitvoeren in Worldkarts :

1. Zo snel mogelijk een wiel wisselen2. Verschillende sportproeven3. Vraagstellingen in beperkte tijd (algemene kennis + vragen rond Patrick Snijers)4. Kartproef5. Voorstelling aan jury die bestond uit verschillende piloten, co piloten en journalisten (Freddy Loix, Bernd Casier, Melissa Debackere, Tim Van Parijs, Fred Miclotte,...)10 finalisten in alfabetische volgorde;

Andy Gaban
Bertrand Grooten
Christophe Doublait
Julien Marnifero
Polle Geusens
Sidney Van Nieuwenhove
Stijn Weytens
Thibault Radoux
Thibault Spillebeen
Thimothy Laporte

zaterdag 28 maart 2009 18:30


Morgen selectiedag Patrick Snijers Rally Contest in Worldkarts te Kortrijk
.Op zaterdag 28 maart is er de eerste selectiedag voor de PSRC in Worldkarts te Kortrijk. Van 9h tot 17h is iedereen er van harte welkom om er de 96 kandidaten te zien strijden voor het rallystuur (De winnaar krijgt 3 rally's in een Caen-Citroën C2 R2 Max). Er is ook mogelijkheid om de verschillende merchandise producten van het GEKO rallyteam aan te kopen zoals ; de jassen, petten en de GEKO rallyteam glansshampoo.

Selectiedag 28 maart
Deze selectiedag zal doorgaan bij Indoorkarting WorldKarts te Kortrijk, waarbij er een schriftelijk examen, een fysieke test, een interview, een verrassingswedstrijd en een selectie in de vorm van karting op het menu zullen staan. Bij karting-test zal er wel gewerkt worden bij een correctiecoëfficiënt in functie van het gewicht.

Worldkarts
Spinnerijkaai 67b
B-8500 Kortrijk

vrijdag 27 maart 2009 16:30

BK Rally 2009; nieuwe puntentelling.


Voortaan zullen niet meer de eerste 20 in elke wedstrijd punten scoren voor het Kampioenschap van België, maar enkel de eerste tien: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 punten.

vrijdag 27 maart 2009 16:15 - foto : Alexander Ramon


Stefan Everts wint motorclash tegen Sebastien Loeb op de muur van Geraardsbergen
.

Vandaag was patricksnijers.com op uitnodiging van Red Bull aanwezig op de motorclash tussen Sebastien Loeb en Stefan Everts. Stefan won met 0,1 sec. van wereldkampioen rally Sebastien. Op het einde van de wedstrijd mocht Seb de motor van Stefan wassen !

De inzet van dit duel der titanen was eenvoudig: wie haalt de top van de Muur van Geraardsbergen in de snelste tijd, een Citroën C4 WRC-wagen of een Red Bull KTM 450 cc? Protagonisten van dienst: vijfvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb en tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts. Het resultaat was een bijzonder spannende en ongewone race tussen twee helden in hun discipline. Tegen alle verwachtingen in kwam Stefan Everts als eerste boven op de Muur. Met een verschil van 1 tiende seconde moest Sébastien Loeb zijn meerdere erkennen in onze landgenoot.

Wat begon als een onschuldige weddenschap tussen twee topatleten draaide uit op een buitengewoon duel. Het was Stefan Everts die Red Bull atleet Sébastien Loeb enkele weken geleden had uitgedaagd, maar hij kon niet vermoeden dat de kasseien van de legendarische Muur van Geraardsbergen er vandaag zo spekglad bij zouden liggen. Toch speelde dit niet in zijn nadeel en wist hij met een absoluut miniem verschil als eerste boven te komen. Hij deed er 49:07 seconden over, tegenover 49:17 voor Loeb. De Limburger was in zijn nopjes met deze onverwachte zege: “Ik ben zelf ook verrast door mijn overwinning. Het is waarschijnlijk de enige keer dit jaar dat Sébastien door iemand geklopt wordt!”

De verliezer van het duel stond een fijne taak te wachten: hij mocht het voertuig van zijn tegenstander schoonmaken. Sébastien Loeb kweet zich met volle overgave van deze ludieke opdracht en was achteraf niet teleurgesteld: “Ik vond dit duel meteen een geweldig idee en vind het niet erg dat Stefan gewonnen heeft. Het verschil is zo klein, het had echt alle kanten kunnen opgaan.”

Een week voor de Ronde Van Vlaanderen in alle hevigheid losbarst op de Muur van Geraardsbergen was ook wielerspecialist Michel Wuyts present op deze klim van formaat. Hij mocht zijn kennis van de Muur in de strijd gooien als co-piloot van Sébastien Loeb. Een ervaring die hem niet onberoerd liet: “Ik heb de hemel gezien! Dit is pure tovenarij. Sébastien heeft me laten beseffen dat ik eigenlijk helemaal niet goed met de auto kan rijden. Ik had geen schrik want je zit tenslotte naast de wereldkampioen.”

Normaal mogen er geen voertuigen op de Muur, maar met de toestemming en medewerking van de stad Geraardsbergen en de politie kon alles veilig en vlekkeloos verlopen. Laten we hopen dat Red Bull ook volgende week weer vleugels zal geven om de wielrenners over de Muur te laten vliegen.

Hier enkele exclusieve beelden van de motoclash tussen Loen en Everts.

donderdag 26 maart 2009 17:30


Pitstop.tv keert terug op televisie!


Pitstop.tv keert binnenkort terug op televisie. Vanaf 1 april (geen aprilgrap) wordt het Vlaamse autosportmagazine uitgezonden via de digitale TV-zender Life!tv. Het programma wordt opnieuw gepresenteerd door uw dienaar.
Na een afwezigheid van een paar jaar maakt Pitstop.tv zijn rentrée op het TV-scherm. Autosportliefhebbers worden binnenkort weer verwend met het beste van binnen- en buitenlandse competities.
Dankzij een samenwerking met Chris Courteyn, dé absolute referentie in Europa op het vlak van autosport-producties, brengen we een zeer gevarieerd aanbod. Eerst en vooral kijken we naar eigen Vlaamse evenementen. Zo gaan we bijzondere aandacht besteden aan de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup, een circuit-competitie voor GT- en toerwagens die zeer in de lift zit.
Rally koesteren we zeer met sterke beelden van het Belgisch kampioenschap, waarin Patrick Snijers op een achtste titel gaat jagen. Ook buitenlandse rally’s krijgen een plaats in Pitstop.tv. We kijken ondermeer naar het WK rally met JWRC en PWRC.
Rallycross, één van de meest spectaculaire takken van autosport, ontbreekt uiteraard niet op Pitstop.tv. Zowel het toonaangevende Europees én het Belgisch kampioenschap worden uitgezonden. En we gaan de autosportliefhebbers laten kennismaken met een nieuwe tak: driften! Gecontroleerd driften met een auto levert fantastische beelden op.
Bovendien worden ook de motoliefhebbers bediend, want we hebben een overeenkomst met Motorsportschool Zolder voor de TV-productie van een tiental motoraces.
Er staat niet alleen competitie op het programma. Pitstop.tv biedt teams en organisatoren ook de kans om zichzelf in de uitzending voor te stellen. Er komt een onderdeel ‘TeamTV’, waarin rijders en teams in de spotlights komen. En organisatoren kunnen bij ons hun evenement komen aankondigen.
Life!TV, digitaal (in het basispakket van Telenet Digital) én analoog te ontvangen in Vlaanderen, wordt de nieuwe thuishaven van Pitstop.tv. We beginnen met een programma van één uur en we hebben al plannen voor meer. Het programma loopt gedurende één week met 4 uitzendingen per dag, telkens op glijdende uren, ook in prime time, zoals op woensdag en zondag telkens om 21 uur! Zo bieden we iedereen de kans om het programma te bekijken. Elke woensdag starten we met een nieuwe uitzending van één uur.Vanaf 1 april om 21 uur is Pitstop.tv het niet te missen rendez-vous voor motorsportliefhebbers.

vrijdag 20 maart 2009 18:00 - bron : Peter Baert


Vanaf NU te koop : GEKO rallyteam glansshampoo
.GEKO rallyteam glansshampoo !

Voor het GEKO rallyteam werd in samenwerking met de firma Wehrle (gespecialiseerd in car cosmetix) een unieke shampoo ontwikkeld.
De shampoo is een neutraal geconcentreerd en sterk schuimend reinigingsmiddel die reinigt en laat glanzen in één actie. Beschermt het koetswerk tegen zure regen, zouten, enz.
Verwijdert moeiteloos en veilig alle verkeersvuil, olie en vet van het koetswerk.
De GEKO rallyteam glansshampoo wordt slechts in beperkte oplage (1000 ex.) voor het rally seizoen 2009 aangeboden tegen 10€, w
at een heel eerlijke prijs is voor een top product als dit.

Deze shampoo zal voor het eerst verkrijgbaar zijn tijdens de eerste selectiedag van de Patrick Snijers Rally Contest die doorgaat in Worldkarts te Kortrijk op zaterdag 28 maart. Daarna zal de shampoo telkens verkrijgbaar zijn tijdens de rally waar Patrick met de Subaru rijdt in de tent van Bernard Munster Autosport. Ook de nieuwe team-jassen zullen die dag voor de eerste maal verkocht worden.


Biologisch afbreekbaar vrij van oplosmiddelen, zuren, fosfaten en bijtende bestanddelen.

Meer info :
Car Cosmetix

zaterdag 14 maart 2009 11:00


VIDEO: Rallye de Hannut 2009
.

Klik hier voor de video van de 42ste Rallye de Hannut.woensdag 11 maart 2009 06:30 - video : SpeedActionTV | foto : KDMrally


Actiefoto's Rallye de Hannut.

dinsdag 10 maart 2009 13:00 - foto's : barresjok.be


Patrick Snijers 3de in de Rallye de Hannut.Patrick Snijers en Luc Dethier konden zondagavond beslag leggen op een derde plaats algemeen in het eindklassement van de 42ste Rallye de Hannut. Jasper Van den Heuvel en Bob Colsoul konden 's morgens in de regen direct een kloof slaan in hun nieuwe en 4x4 aangedreven Mitsubishi Lancer EVOX. Patrick en Luc reden een héél sterkte wedstrijd ondanks de moeilijk weersomstandigheden en een lekke band waarbij ze enkele minuten verloren. Het duo kon de schade beperkingen met een 3de plaats algemeen door het opdrogen van het parcours op het einde van de wedstrijd. Patrick en Luc namen ook géén risco's meer na het horen van het overlijden van een college rallyrijder Stéphane Lucchese. Morgen volgen meer actiefoto's uit Hannuit.

Het GEKO rallyteam biedt haar medeleven aan aan zijn familie en zijn vele vrienden in de rallywereld.

Uitslag, 42ste Rallye de Hannut 2009
1 VAN DEN HEUVEL JASPER / KOLMAN MARTINE - MITSUBISHI EVO10 1:26.35
2 COLSOUL BOB / COLSOUL TOM - MITSUBISHI LANCER EVO 10 +2.14
3 SNIJERS PATRICK / DETHIER LUC - PORSHE GT3 +2.35

maandag 9 maart 2009 20:30 - foto : barresjok.be


De Poort van Hapengouw Rally wordt uitgesteld
.

De nieuwe rally Poort van Haspengouw zal niet doorgaan in het voorziene weekend van 21 en 22 maart. De organisatie onder leiding van Ludo L'Hoyes moet de wedstrijd noodgedwogen naar een latere datum verplaatsen wegens protest van buurtbewoners.


Een gedeelte van de geruchten die rondgaan zijn waar, alle vergunningen waren wel degelijk in orde in tegenstelling tot de geruchten die er rondgingen, zowel van de betrokken gemeentes als van de provincie. We gaan onze wedstrijd enkel verschuiven naar een latere datum.
 
Op de KP van Vliermaal was er kritiek van enkele omwonenden die de rally zouden willen tegenhouden en een kortgeding inspannen tegen ons en tegen de gemeente Kortessem. In principe hebben die enkelingen geen kans van slagen met hun opzet maar het risico was een beetje groot om voorlopig verder te doen, alhoewel we nog steeds groen licht hadden van de burgemeester en de politie om verder te doen.
Iemand driegde zelfs met hardhandige optreden de dag zelf. Iets wat we uiteraard niet willen meemaken om de veiligheid van de piloten en toeschouwers niet in het gedrang te brengen.
 
Daarom is woensdagnamiddag besloten, in samenspraak met de gemeentebesturen en de politie, om de wedstrijd te verschuiven naar een latere datum op het jaar. De politie en gemeentebesturen blijven ons steunen in onze organisatie en de politie heeft zelfs voorgesteld om samen met hun een mooier parcours, met meer kilometers en minder omwonenden uit te tekenen. Ze blijven nog steeds voor 100% achter onze plannen staan.
 
Verder nieuws zal meegedeeld worden zodra dit beschikbaar is.

zaterdag 7 maart 2009 16:00

Startnummers voor de Rallye de Hannut.

Patrick Snijers en Luc Dethier kregen het startnummer 2 op hun Porsche 911 GT3 toegewezen voor de 42ste Rallye du Hannut van zondag 8 maart.Startnummers, 42ste Rallye de Hannut 2009
1. Jasper Van den Heuvel-Martine Kolman, Mitsubishi Lancer EVO10
2. Patrick Snijers-Luc Dethier, Porsche 911 GT3
3. Colsoul Bob-Cosoul Tom, Mitsubishi Lancer EVO10
4. Hubert Deferm-Vandhoudenhove Aurelie, BMW
5. Laruelle Yves-Francken Michael, Mitsubishi Lancer EVO9
6. Temmink Jonh-Elbert Henk Jam, Subaru Impreza WRC S12
7. Henri Schmelcher-Marc Cuypers, Porsche 911 GT3
8. Hein Jonkers-Beurkens Arnd, Mitsubishi Lancer EVO6
9. Colsoul Guy-Jamoul Renaud, Mitsubishi Lancer EVO10
10. Hoedevangers Han-Grooten Geert, Mitsubishi Lancer EVO10

woensdag 4 maart 2009 20:15 - foto : rally-image

Op naar duel Snijers-Van den Heuvel in Hannuit.Na het grote aantal deelnemers in de Legend Boucles de Spa noteert de Rally van Hannuit, de openingsmanche van het ASAF Kampioenschap, eveneens een vol huis. Twee weken voor de wedstrijd werd er op 255 wagens gestopt met de inschrijvingen.

Dat aantal wagens is nog nooit vertoond in een Belgische moderne rally. Ieper had 205 starters in… 1980. De Condroz Rally verzamelde 206 starters (van 210 inschrijvingen) vorig jaar.

Het startveld in Hannuit is bovendien erg indrukwekkend, want maar liefst 59 wagens zijn ingeschreven in de sterkste klasse en dan houden we nog geen rekening met de andere Mitsubishi’s en Subaru’s in Divisie 2.

De topfavoriet is Patrick Snijers, hoewel hij, net als vorig jaar, zal starten met zijn Porsche 996 GT3. Een wagen waarmee hij toen niet kon rivaliseren met de Focus WRC van Wevers. Maar, dit jaar staat er geen Focus aan de start en zullen de enige WRC’s (een Subaru Impreza S12 en een Skoda Fabia) worden voor het eerst respectievelijk door de Nederlanders Temmink en Melse bestuurd. Het zou dus een verrassing zijn zouden deze, of de oude Escort WRC van Van Lieshout, de recente winnaar van de Boucles de Spa (met een Porsche 911 SC) en van de Rallysprint van Moorslede (met zijn nieuwe Subaru Impreza S12) kunnen bedreigen.

Vader en zoon Guy en Bob Colsoul (allebei met een van eigen huis Mitsubishi Lancer ingeschreven) zouden al serieuzer concurrenten moeten zijn voor Snijers. Maar de gevaarlijkste tegenstander van Patrick wordt zeker de Nederlander Jasper Van den Heuvel, die rotsvast gelooft in het potentieel van zijn Lancer EvoX.

Om al die wagens te kunnen laten starten, zal er om de 40 seconden een start gegeven worden. Op het programma staan 3 ronden van 5 KP’s, allemaal verschillend tegenover verleden jaar. Start om 8u31 (volgende ronden om 12u31 en 16u06) en aankomst voorzien om 19u.

Net zoals de vorige jaren is de toegang tot de proeven helemaal vrij. Het aankoop van een programmaboek is wel handig.
Traditiegetrouw begint het feest in Hannuit reeds rond 17u op zaterdag met het technisch controle dat dit jaar onder het “Marché Couvert” (het rallycentrum) plaats vindt, in omgekeerde volgorde van de startnummers. De tenoren worden er dus verwacht rond 20u30.

dinsdag 3 maart 2009 12:00 - bron : Hesbaye Motor Club | foto : rally-image


Mechandise GEKO rallyteam.

Vanaf vandaag kan je de officiële teamkledij van het GEKO rallyteam bestellen.

JAS, GEKO rallyteam - lichtblauwPrijs: 99,00 €/stuk
Maat: Medium, Large, Extra Large

Bij bestelling : naam, adres, telefoonnumer + maat (M, L, XL) doormailen naar info@patricksnijers.com


PET, GEKO rallyteam - blauw/lichtblauwPrijs: 10,00 €/stuk

Bij bestelling : naam, adres, telefoonnumer doormailen naar info@patricksnijers.com

dinsdag 3 maart 2009 11:30


Actiefoto's RS van Moorslede.maandag 2 maart 2009 22:00 - foto's : barresjok.be


Video - test Subaru Impreza WRC S12.

Beelden van de test van het GEKO rallyteam afgelopen zaterdag voor de RS van Moorslede. Patrick neemt plaats achter het stuur van zijn nagelnieuwe Subaru WRC S12, de C2 R2 Max van Caen Rallysport en de Skoda Octavia WRC evo 3 van Bernard Munster. Véél kijkplezier.
 

maandag 2 maart 2009 20:00 - bron : pitstop.tv

Patrick en Wim winnen RS van Moorslede.

Patrick en Wim mochten deze avond in Dadizele met de champagne spuiten. Ze bekroonden hun 1ste wedstrijd met de Subaru Impreza WRC S12 met een 1ste plaats algemeen.
Dat het spannend werd in Moorslede zal iedereen geweten hebben die er aanwezig was. De eerste proef was het nog wat wennen met de splinternieuwe wagen maar na 2 proeven kon Patrick een kloof van 10 sec. slaan op zijn naast concurente Melissa Debackere. Maar in de 3de proef verloren ze 15 sec. door het afslaan van de motor in een trage situatie. Bij het ingaan van de 4de en slaatste slotproef stonden Patrick en Wim op een tweede plaats op minder dan 1 seconde van Melissa. In de laatse proef gaf Patrick zich nog niet gewonnen en hij starte met het mes tussen te tanden maar op de  7km KP verloor hij opnieuw 5 seconden door het afslaan van de motor. Hij kon de schade bepreken en won toch nog met een dikke seconde van Melissa Debackere die tweede werd voor Paul Lietaer.
Super spannend maakten Patrick en Wim het voor het publiek met hun prachtige Subaru S12. Proficiat aan het ganse GEKO rallyteam op naar nr. 3  voor 2009 (Boucles de Spa en Moorslede) volgende week in de Rallye du Hannut. Morgen meer foto's online.zondag 1 maart 2009
19:30 - foto : KDM

Nieuws : februari 2009
Nieuws :
januari 2009
Nieuws :
december 2008
Nieuws :
november 2008
Nieuws :
oktober 2008
Nieuws :
september 2008
Nieuws : augustus 2008
Nieuws :
juli 2008
Nieuws :
juni 2008
Nieuws :
mei 2008
Nieuws :
april 2008
Nieuws :
maart 2008
Nieuws :
februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003