.:: NIEUWS ::. juni 2009

Patrick verwent sponsors met co-drive.

Gisteren verwende het GEKO rallyteam zijn sponsors en partners op de VIP-dag in Limburgse zandgroeven. Ze mochten er plaats nemen in de Citroën C2 R2 Max van Patrick Snijers. Ook Wim Soenens starte er in een Citroën Saxo T4 van CAEN rallysport. Met deze wagen zal Wim hoogstwaarschijnlijk starten in de Terre de Langres. Meer foto's van de sponsordag op het prachtige parcours zijn te vinden op www.rally-image.be.zondag 28 juni 2009 14:00Belgium Ypres Rally 09 in beeld.
 woensdag 24 juni 2009 22:00 - bron :
Fabrice Henry


Geen happy end voor Patrick Snijers
!Patrick Snijers en Cindy Cokelaere (Volkswagen Polo S2000) zijn er jammer genoeg niet in geslaagd een goed resultaat neer te zetten in de Belgium Ypres Rally.  Snijers stond voor de 31ste keer aan de start en hoopte vooraf op een top vijf plaats, maar het mocht niet zijn.

Nog voor de start van de wedstrijd werd er hard gewerkt in het VW - GEKO kamp. Patrick en Cindy trainden op een bandenwissel. De volledige operatie, van het verlaten van de wagen tot het vervangen van het rechtervoorwiel om vervolgens opnieuw in te stappen en te vertrekken duurde iets minder dan twee minuten.  Iedereen was klaar voor een knalprestatie, maar het mocht niet zijn. De VW Polo S2000 had niet zijn beste dag en na dag 1 was de wedstrijd al zo goed als voorbij. Toch besloot het team om opnieuw te vertrekken op dag 2. Maar het leek alsof de duivel ermee gemoeid was want Snijers bereikte nooit de start van de eerste klassementsrit.


“ Uiteraard ben ik ontgoocheld ”
zegt Patrick“ Maar het heeft geen zin om daar stil te blijven bij staan. Vooraf wist ik dat de Polo moeilijk kon wedijveren met de topwagens maar ik hoopte om met de VW Polo en mijn ervaring van 30 deelnames de schade te beperken en plaats te nemen achter de snelle jongens. Ik wist dat er heel wat uitvallers zouden zijn op vrijdagavond. Helaas pakte het anders uit en kreeg ik mechanische pech, niets aan te doen. Het team van René Georges heeft al het mogelijke gedaan om me een goede wagen te bezorgen. We hebben getest, waren goed voorbereid maar deze keer mocht het niet zijn. Het GEKO Rally Team kreeg ondanks de tegenvallende prestatie nog veel mensen over de vloer in onze VIP ruimte en ik hoorde veel bemoedigende woorden van onze sponsors. Het zijn mensen die in ons project geloven en Wim, Cindy, ikzelf en iedereen van ons team is hen daar enorm dankbaar voor. De volgende wedstrijd voor het BK is de rally Omloop van Vlaanderen. We zullen er staan! ”

zondag 21 juni 2009 17:30


GEKO rallyteam opnieuw genekt door pech tijdens Ypres Rally.De 45ste editie van de Belgium Ypres Rally zal de geschiedenis in gaan als een van de spannendste edities ooit. De topwedstrijd van het Belgisch en Europees kampioenschap, tevens een klassieker in de Intercontinental Rally Challenge, werd pas in de slotfase beslist, vier proeven voor de finish. Freddy Loix, de houder van het zegerecord in Ieper, reed lek in Dikkebus, waardoor de weg naar de zege helemaal open lag voor merkgenoot Kris Meeke, die een proef voordien de leiding had genomen met… 0,8 (na meer dan 200 km tegen de chrono!) voorsprong op de Belgische topfavoriet!
 
Dat het niveau extreem hoog zou liggen, was te verwachten met zoveel internationale IRC- toppers aan de start. De tenoren gingen allen met het mes tussen de tanden van start. Enkele piloten lieten zich meteen verrassen door de valstrikken in het parcours. Nicolas Vouilloz, IRC-titelverdediger, ging met zijn Peugeot 207 S2000 even van de baan, wat hem bijna 3 minuten kostte. Zijn voorbeeld werd enkele minuten later gevolgd door Melissa Debackere, leider in het BK voor de start. François Duval lag er na de eerste bocht al uit. Verrast door het gebrek aan grip van de harde rubbercompound van de banden op zijn Skoda Fabia S2000, dook Duval in het decor in de allereerste bocht.

Nog een belangrijk slachtoffer van de eerste etappe was Patrick Snijers, die drie proeven kampte met een defecte sensor op de VW Polo S2000, waardoor de motor niet hoger dan 6.500 t/min trok, met een topsnelheid van amper 140 km/h als gevolg. Vlak voor de start van de vijfde proef verdween Snijers van het toneel door een kapotte stuurinrichting. Nog een andere Belgische titelkandidaat verspeelde al vroeg zijn kansen. Paul Lietaer voelde de versnellingsbak op zijn Lancer EvoX exploderen op de vierde proef. Thierry Neuville, die erg sterk debuteerde met de 207 S2000 van het BF Goodrich Drivers Team, ging eveneens van de baan.Vooraan ging de strijd in alle hevigheid verder. Freddy Loix had het commando genomen, maar Kris Meeke bleef fel aandringen. De twee Peugeot-piloten vochten een gigantische strijd uit, op korte afstand gevolgd door de twee fabriekspiloten van Skoda Motorsport, Juho Hänninen en Jan Kopecky. Na de eerste etappe van zes proeven, met voor de eerste keer een proef op Frans grondgebied, had Freddy Loix een voorsprong van 4?9 op Meeke en 8,4 op Kopecky. Door een lekke band en een probleem met de brandblusser was Bernd Casier uit de top 10 verdwenen met de tweede officiële Abarth Super 2000, zodat Pieter Tsjoen, 6de op iets meer dan een minuut, samen met Loix de enige landgenoot in de top 10 was.
 
De strijd ging zaterdag verschroeiend verder. Meeke voelde zich steeds beter op het typische parcours in de Westhoek en naderde met tienden van een seconde op Freddy Loix. Drie proeven voor de finish, na meer dan 200 km tegen de chrono, was het verschil amper 0?2. In Langemark nam Meeke zelfs de leiding, 0?8 voor Loix. De beide piloten reden al de ganse rally op de limiet. In Dikkebus viel de beslissing: Freddy Loix reed lek en moest het wiel wisselen (+1,52). Meeke, debutant in Ieper, had gewonnen spel.
 
“Dit had ik nooit durven dromen. Ieper is voor mij een legendarische klassieker. Het parcours, met grip dat voortdurend verandert en diepe koorden, is met niets te vergelijken. Ik heb nog nooit zo hard moeten rijden om een rally te winnen. Dit is wellicht de mooiste zege uit mijn carrière,” vertelde Kris Meeke, de Ierse leider in het IRC, waarin hij de kleuren van Peugeot UK verdedigt.
 
Op de allerlaatste proef rukte Freddy Loix nog op naar een dik verdiende podiumplaats. “Dit was mijn 14de deelname in Ieper. Ik heb 5 keer gewonnen, maar dit was de mooiste! Twee dagen reden Kris en ik absoluut op de limiet. Fantastisch! Ik heb in Dikkebus een klein foutje gemaakt en de rand van het asfalt geraakt, wat me een lekke band opleverde. Nee, ik ben niet zwaar ontgoocheld, want we hebben een fantastische wedstrijd gereden,” vertelde Freddy Loix.
 
Jan Kopecky plaatste een Skoda Fabia S2000 op het podium. Zijn teamgenoot Juho Hänninen leek op weg naar de derde plaats, maar de Fin maakte, onder druk van een oprukkende Freddy Loix, die 9? moest inhalen, een foutje. Met een lekke band viel de Skoda terug naar de 5de plaats, achter Pieter Tsjoen, die na een aarzelende start een prima remonte maakte met een 207 Super 2000. Tsjoen is daarmee in feite de eerste “privé-piloot” tussen de professionals.

De top 10 werd vervolledigd door Gilles Schammel, prima 6de achter de fabriekspiloot van Skoda, Jasper van den Heuvel, veruit de snelste met een “klassieke” Groep N, Giandomenico Basso, die ook lek reed op de slotproef, Luca Betti en Corrado Fontana.
 
In de Fiesta Sporting Trophy ging de zege voor de derde keer op rij naar Matthias Boon.
 
Kampioenschap:
1. Debackere 25; 2. Lietaer 20; 3. Tsjoen 17; 4. Meeke, Duval, Snijers 12;
7. Van den Heuvel, Wevers, Kopecky 10; 10. Loix, Lefevere, Van Merksteijn 8;
13. Deferm, Vermeirsch 7; 15. Colsoul, Hanninen 6; etc.
 
Kampioenschap « Teams » : 1. Jos Boon Racing 40 ; 2. Autosport Debackere
Crack 34; 3. Guy Colsoul Rally Sport 25; 4. BMA 24 ; 5. Motorsport
International, Renaud Racing Team, Caen Motorsport 20; 8. Floral Racing 16;
9. Aldero Rally Sport 3

zondag 21 juni 2009 16:30


Meet & Greet met de top piloten!

Op vrijdagnamiddag 19 juni om 14 uur is er in de "Rally Village" op de Grote Markt in Ieper, net als vorig jaar de "MEET & GREET" waarbij de fans via een handtekening sessie, kunnen kennismaken met de toppiloten.In 2008 organiseerde de Belgium Ypres Rally voor het eerst een "Meet & Greet" op vrijdagnamiddag, en het werd een groot succes. Vele fans konden er handtekeningen verzamelen, een praatje maken met hun sterren en op de foto gaan met hen.

Dit jaar zullen ze er opnieuw zijn! Een twintig piloten (de toppers met onder andere Loix, Casier, Vouilloz, Snijers, Duval, Van den Heuvel, Debackere, Schammel, Neuville enz) zullen met co-piloten en in race-overall gedurende 1 uur aanwezig zijn in de "Rally Village" om de fans te ontmoeten. Een zeer goeie reden om vroeger af te zakken naar de kattestad!

vrijdag 19 juni 2009 10:00


Foto's technische keuring en shakedown.vrijdag 19 juni 2009 09:30
 


Snijers voor 31ste keer in Ieper, nu met Polo S2000


Patrick Snijers en Cindy Cokelaere nemen dit week-end deel aan de Belgium Ypres Rally met een Polo Super 2000 met o.a. de steun van de Belgian VW Club en Elf. Geassisteerd door het team van René Georges Rally Sport gaat de ploeg voor een top 5 klassering in de Belgische manche van de Intercontinental Rally Challenge.

Vrijdag zal Patrick Snijers voor de 31ste keer in zijn carrière aan de start verschijnen van deze Vlaamse klassieker. Hij is nog even gemotiveerd als in het begin…

“Ik verlangde ernaar om de wagen te testen waarmee ik het tijdens de hele vorige editie in de Westhoek aan de stok had” grapt de man die zich al vier keer de beste toonde in dé meest prestigeuze rally op de Belgische kalender.”

“Na een oefengalop van 60 km met de VW Polo Super 2000, ben ik er zeker van dat ik de goede keuze heb gemaakt”, vervolgt Patrick. “Ik ben echt aangenaam verrast door de algemene wegligging van de wagen. Het is een goede wagen en ik besef dat het een voorrecht is om er te kunnen mee rijden.”
“De samenwerking met Patrick tijdens de test verliep uitstekend”, meldt René Georges. “Je zag meteen wat een ervaring de zevenvoudige kampioen van België heeft. Het feit dat hij bijna elk week-end rijdt en dan nog met verschillende wagens helpt uiteraard enorm. Patrick kan heel gemakkelijk zijn gewaarwordingen in de wagen beschrijven. We zijn uitgegaan van de afstellingen waarmee we Ieper de laatste twee jaar hebben gereden en hij heeft ze dan nog wat verfijnd.”

«Het ritme geleidelijk verhogen»

Met duizenden kilometers achter de kiezen op de smalle, hobbelige wegen rond Ieper, weet Patrick Snijers als geen ander hoe verraderlijk het parcours er wel is.

“Het testwerk van vorige week heeft me echt zin doen krijgen maar ik zal enkele chronoritten nodig hebben alvorens de VW Polo Super 2000 echt onder de knie te hebben”, analyseert Patrick. “Het is dan ook onmogelijk te voorspellen waar ik vrijdagavond in de klassement zal staan. Een ding is zeker: met wellicht een van de mooiste en sterkste deelnemersvelden ooit, zal het er in de Belgium Ypres Rally vanaf de eerste meters hard aan toe gaan.”
“Uitgaand van het principe dat je een fout in de Westhoek cash betaalt, zal het er in de eerste plaats op aankomen om vrijdagavond niet in het lijstje van ongelukkigen voor te komen. Ik ben van plan om het ritme stelselmatig op te drijven en indien alles naar wens verloopt, lijkt me een plaats in de top 5 best realistisch. Voor mij persoonlijk mag het weer best wat grillig zijn, maar met de zon van de partij zal het feest des te groter zijn.”

woensdag 17 juni 2009 18:30 - belgian vw club

Programma voorbereiding GEKO rallyteam Ypres Rally 2009.

Voor de start van komende vrijdag rond de klok van 17h30 in Ieper hebben Patrick en Cindy nog een drukke week voor de boeg in de voorbereiding naar de aanloop van de Belgium Ypres Westhoek Rally 2009. We overlopen even kort hun agende van deze week;

Dinsdag 16 juni
Officiële verkenningen van 7u tot 22u
KP's Mesen-Sauvegarde - Langemark - Kemmelberg – Heuvelland - Lille-Métropole (tot 24u)

Woensdag 17 juni
vanaf 8u opbouw serviceplaats VW - GEKO rallyteam (zie plannetje)
Officiële verkenningen van 7u tot 22u
KP's Hollebeke - Dikkebus - Westouter

Donderdag 18 juni
Technische controle deelnemers IRC/EK/BK - Peugeot-garage Duran, Albert Dehemlaan 3, Ieper
14h30 : N° 9 P. Snijers - C. Cokelaere

Shakedown deelnemers IRC/EK/BK - Nieuwkerke - 19u t.e.m. 23u
Start, finish en service in het centrum van Nieuwkerke
19u00 tot 20u30 enkel eerste 25 startnummers toegelaten

Vrijdag 19 juni
14u00: Meet & Greet en handtekeningensessie met eerste 30 deelnemers, Rally Village op Grote Markt
17u30: Start Belgium Ypres Westhoek Rally 2009 op podium Ieper

Grondplan service Grote Markt Ieper.
2. Rally Village
6. Podium
Q1. service P. Snijers - C. Cokelaere
R1. VIP GEKO rallyteam
dinsdag 16 juni 2009 20:30


Ook in België veel Ypres Rally op tv

De inspanningen van Eurosport om de Belgische IRC manche op het scherm te brengen zijn immens. 4 Proeven rechtstreeks op Eurosport, maar ook Live beelden uit het servicepark en nabeschouwing de week nadien, een nog nooit geziene actie van Eurosport.
Maar de Belgische tv-zenders zullen zeker ook veel aandacht besteden aan de Belgium Ypres Rally 09. RTBF, RTL, Sporza, LifeTV en lokale zenders zoals WTV en TV Limburg gaan uitgebreid in op de het sportevenement in de Westhoek.Ook de Belgische TV zenders zullen de Ypres Rally van dichtbij volgen

De RTBF zal de 4 verschillende rechtstreekse uitzendingen van de klassementsproeven op vrijdag en zaterdag ook rechtstreeks op hun website brengen (www.rtbf.be/sport ). De Live van KP 6 op vrijdagavond zal ook rechtstreeks te volgen zijn op La Deux (met een lichte vertraging). En op zondagavond, om 19u45 zal er eveneens op La deux een speciale uitzending zijn van 26 minuten over de Belgium Ypres Rally!

Sporza zal, zoals voor alle wedstrijden van het Belgisch kampioenschap, een brede aandacht schenken. De reportage over de Belgium Ypres Rally gaat door op zondagnamiddag (uur nog te bepalen). Maar Eén gaat nog verder en zal tevens de Belgium Ypres Rally geven in het vrijdag Journaal van 13u, van 19u en van 23u. Dan ook nog het Journaal op zaterdag van 13u, 19u en 23u en tenslotte ook op zondag in het Journaal van 13u.

Bij RTL is er het motorsport programma Moteurs dat een volledige uitzending aan de Belgium Ypres Rally zal wijden, en Peter Baert zal in Pitstop op LifeTV ook de wedstrijd extra belichten met bijzondere aandacht voor het Belgisch kampioenschap en eveneens de Belgium Ypres Historic Rally.
De lokale zender zullen dan van hun kant eerder de regionale piloten belichten.

Dus voor zij die jammergenoeg de wedstrijd niet ter plaatse kunnen volgen, zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden om te volgen op televisie.

dinsdag 16 juni 2009 11:00


Actiefoto's test VW Polo S2000.maandag 15 juni 2009 19:30 - foto's : rally-image.be


Actie beelden test Snijers Ypres Rally 2009.


zaterdag 13 juni 2009 9:00 - bron : ziggy


Video test VW Polo S2000 voor Ypres Rally.


vrijdag 12 juni 2009 22:00 - bron : mediarally.be


Patrick Snijers stelt VW Polo S2000 af voor de Belgium Ypres Rally.

Vandaag geeft Patrick Snijers samen met het team van René Georges Rally Sport de VW Polo S2000 verder afgesteld voor de Belgium Ypres Westhoek Rally van volgende week. Patrick kon op het prachtige testparcours gelijkaardig aan de Ieperse wegen verschillende runs afwerken. Ook de vering van Reiger werd uitvoerig getest en goed bevonden. Ook teamgenoot François Duval was aanwezig en kon zijn Skoda Fabia S2000 ontdekken. Patrick was na enkele runs héél tevreden over de afstelling van de Polo en kan zeker meestrijden in de top 5 als hij van pech gespaard blijft. Patrick en Cindy zullen komende donderdag tijdens de shakedown de Polo voor de laatste maal aan de tand voelen voor de start van de Belgium Ypres Rally 2009. Morgen volgen meer actiefoto's.

Sfeerbeelden test VW Polo S2000

vrijdag 12 juni 2009 18:30


Decoratie VW Polo S2000 van Patrick Snijers tijdens de Belgium Ypres Rally.
Zoals de Subaru S12 die hij bestuurd in het BK Rally 2009 zal de VW Polo S2000 van Patrick Snijers en Cindy Cokelaere in gelijkaardige kleuren staan met de volgende partners; Belgian VW Club, Elf, Geko woonwereld, Villa Charmette, Grafix, GGB, ConXion, Vierhouten Pallets en Katastrof voor de Ypres Westhoek Rally. Patrick Snijers, met Cindy Cokelaere als copiloot, zal bij de favorieten horen voor de volgende IRC manche. De VW Polo S2000 zal ook de kleuren dragen van Car Cosmetix, Keulen Beton en Onraedt. Enkele nieuwe projectsponsors zullen nog worden toegevoegd.

woensdag 10 juni 2009 18:30


Rally Village : Ambiance op de Grote Markt
!

Internationaal is de Belgium Ypres Rally niet enkel befaamd om zijn specifiek parcours met smalle, hobbelige baantje in de Westhoek, maar vooral ook om zijn unieke sfeer in het centrum van de stad Ieper. Terwijl heel wat internationale rally's verhuizen naar onpersoonlijke en saaie rallycentra buiten de stad, is Ieper al die jaren trouw gebleven aan zijn eigenheid. Het rallycentrum slaat jaarlijks zijn tenten op midden in de bruisende stadskern van Ieper. Het zorgt voor een unieke ambiance op de Grote Markt.Precies om die gezelligheid extra te stimuleren, creëert "Superstage", de nieuwe organisator van de Belgium Ypres Westhoek Rally, een Rally Village op de Grote Markt van Ieper.

"Alle aanpassingen in het rallycentrum op de Grote Markt staan in het teken van gezelligheid en sfeer op de grote markt,"
vertelt Christophe Vermeersch, de manager van het rallycentrum. "De grote publiekstent op de Grote Markt verdwijnt en maakt plaats voor een open Rally Village, met allerlei kraampjes, eet- en drankstanden, een discobar, enz. Naast de Rally Village is de fanclub van Freddy Loix vertegenwoordigd met een tent met twee verdiepingen. Op die manier willen we de ambiance op de Grote Markt stimuleren, ook wanneer de rallywagens uit het servicepark vertrokken zijn. Natuurlijk is de Rally Village en het servicepark voor iedereen vrij toegankelijk. De Rally Village zal vanaf woensdag al operationeel zijn. Vrijdag om 14h wordt een handtekeningensessie georganiseerd, waarbij alle toppers van de partij zullen zijn."Wanneer de wagens terugkeren naar Ieper, zal er meer animo zijn door de gewijzigde opstelling van het podium en de hergroepering.

"Het podium komt voor het gerechtsgebouw te staan. Naast de Rally Village zullen de rallywagens aanschuiven voor het podium. In plaats van de wagens een half uur in de Menenstraat te laten hergroeperen, wordt daarvoor nu een zone voorzien op de Grote Markt. Zo kan het publiek op de Grote Markt de wagens en de piloten langer van dichtbij bewonderen. We voorzien zelfs een soort catwalk in de Rally Village, waarop de speaker enkele piloten kan interviewen wanneer ze staan te wachten tijdens de hergroepering. Wanneer de wagens naar Ieper terugkeren zonder hergroepering, dan zullen we de nadarhekken open zetten, zodat de toeschouwers rond en tussen de wagens kunnen wandelen en ook een praatje kunnen maken met de piloten. Het publiek zal op de Grote Markt het ganse weekend verwend worden met actiebeelden op een groot videoscherm. Daarop worden ook de live-beelden van vier klassementsproeven die te zien zijn op Eurosport uitgezonden. Het kan voor heel wat ambiance zorgen, want ook de allerlaatste en beslissende proef wordt live uitgezonden."

De rallyliefhebbers zullen dit jaar bijzonder verwend worden tijdens de Belgium Ypres Westhoek Rally, met de introductie van de Spectator Arena's, wegwijzers en de Rally Village. Het belooft een feestelijke sfeer te worden op de Grote Markt van Ieper...


woensdag 10 juni 2009 18:00


Startnummer 9 voor Patrick Snijers.

Patrick Snijers en Cindy Cokelaere krijgen het startnummer 9 toegewezen voor de Belgium Ypres Westhoek Rally 2009.
Het duo komt er aan de start met de VW Polo S2000 van René Georges Rally Sport.Startnummers Belgium Ypres Westhoek Rally

1. J. Hänninen (Fin-Skoda Fabia S2000/FIA A)
2. F. Duval (B-Skoda Fabia S2000/FIA A)
3. G. Basso (I-Abarth Grande Punto S2000/FIA B)
4. M. Solowow (PL-Peugeot 207 S2000/FIA B)
5. J. Van den Heuvel (NL-Mitsubishi Lancer EvoX/FIA B)
6. K. Meeke (GB-Peugeot 207 S2000)
7. G. Wilks (GB-Proton Satria Neo S2000)
8. F. Loix (B-Peugeot 207 S2000)
9. P. Snijers (B-VW Polo S2000)
10. B. Casier (B-Abarth Grande Punto S2000)
11. K. Donchev (BG-Peugeot 207 S2000)
12. N. Vouilloz (F-Peugeot 207 S2000)
14. J. Kopecky (CZ-Skoda Fabia S2000)
15. C. Fontana (I-Peugeot 207 S2000)
16.P. Tsjoen (B-Peugeot 207 S2000)
17. L. Betti (I-Peugeot 207 S2000)
18. A. Bengué (F-Opel Corsa S2000)
19. F. Witmann (A-Mitsubishi Lancer)
20. T. Neuville (B-Peugeot 207 S2000)

dinsdag 9 juni 2009 11:00


12 Uren van Wervik.

12 Uren van Wervik praktisch
?

zaterdag 6
juni 2009
Rallycentrum :
Broederschool Wervik
Parcours : 112km chrono in 4x3 kp's (99% verhard)
Timing : Vrij. 5/6: verkenningen + TC.
Za 6/6: 9u start - 18u45 finish
url : www.scuderiavervica.be

donderdag 4 juni 2009 21:00


Belgische tenoren versus internationale toppersDe Belgium Ypres Westhoek Rally is goed op weg om nog maar eens alle records te verbeteren. Hoewel de inschrijvingstermijn nog niet verstreken is, staan er nu al reeds 17 Super 2000's op de inschrijvingslijst, die de 7 verschillende merken vertegenwoordigen. De tenoren uit de Intercontinental Rally Challenge zullen het beste van zichzelf moeten geven, want enkele Belgische kleppers hebben zich ondertussen goed gewapend om de eer van de natie hoog te houden. Jarenlang was Ieper een niet in te nemen vesting voor buitenlandse rallytoppers, tot Giandomenico Basso in 2006 en Luca Rossetti in 2007 twee keer op rij met een Super 2000 zegevierden in de Westhoek. Vorig jaar hield Freddy Loix de zege in eigen land, met een vijfde recordoverwinning in de Westhoek aan het stuur van de Peugeot 207 Super 2000 van Peugeot België-Luxemburg.

Casier, Duval, Neuville en Snijers met een Super 2000

Ook dit jaar zal Peugeot sterk voor de dag komen. Het leidende drietal in de tussenstand van het IRC, Kris Meeke, Freddy Loix en Nicolas Vouilloz, krijgen een vierde teamgenoot bij Kronos, met name Thierry Neuville. De 20-jarige Oostkantonner geldt als het grootste talent van de Belgische rallysport en werd door een jury van journalisten geselecteerd voor het BF Goodrich Drivers Team. Kronos zou nog een vijfde wagen aan de start brengen, mogelijk voor viervoudig Belgisch rallykampioen Pieter Tsjoen. Andere 207 S2000's worden ingezet door de Italianen Davide De Benedetto, Luca Betti en Corrado Fontana, de Pool Michal Solowow en de Zwitser Lavio Brian.

Vanzelfsprekend zijn ook de fabrieksteams van Abarth en Skoda ook van de partij. De Italianen verrassen door de tweede fabriekswagen, naast die van Giandomenico Basso, toe te vertrouwen aan Bernd Casier, die Anton Alen vervangt. Onze landgenoot bewees twee jaar geleden nog dat hij kan meestrijden voor de zege in Ieper. Skoda rekent op Jan Kopecky en Juho Hänninen, maar vooral op de Belgische Fabia Super 2000 van het team van René Georges bestuurd door... François Duval. Het is wel enige tijd geleden dat Duval nog in de Westhoek actief was, maar op asfalt blijft de voormalige fabriekspiloot van Ford, Citroën en Skoda in het WK zeker een referentie. En ook René George Rallysport zet een VW Polo Super 2000 in voor de zevenvoudige Belgische kampioen Patrick Snijers.

En hoe sterk is de nieuwe Opel Corsa Super 2000, ontwikkeld door het Britse team MSD? Op die vraag zal de Fransman Alexandre Bengué een antwoord geven. De Corsa Super 2000 doet immers in Ieper zijn intrede in de Intercontinental Rally Challenge.

De snelle atmosferische tweeliters zullen echter moeten uitkijken voor enkele turbowagens met integrale aandrijving. In het kader van het IRC kan Mitsubishi, dat maximaal scoorde in de Safari Rally, rekenen op de vechtlust en het talent van Jasper van den Heuvel, die vastbesloten is om met zijn Lancer EvoX de strijd aan te gaan met de Super 2000's. De jonge Oostenrijker Franz Wittmann wil zijn sterk seizoensbegin bevestigen, terwijl er nog tal van snelle Belgische piloten met een Mitsubishi of Subaru in Groep N zullen aantreden. En, zoals al gezegd, de inschrijvingen blijven nog dagelijks binnen stromen...

donderdag 4 juni 2009 20:00


Startnummer 6 voor Patrick Snijers.Patrick Snijers en Wim Soenens krijgen het startnummer 6 toegewezen op hun C2 R2 Max voor de 35ste 12 uren van Wervik van komende zaterdag.

Startnummers 12 uren van Wervik 2009
 
1 Tsjoen Pieter Heyndrickx Kurt Fiat S 2000 Punto Grande
2 Debackere Melissa Vanneste Lara Toyota Corolla WRC
3 Lietaer Paul Dejonghe Kristof Subaru Impreza WRC
4 Loix Freddy Buysmans Robin Citroen C2 R2 MAX
5 Tanghe Claudie Squedin Denis Citroen C2 R2 MAX
6 Snijers Patrick Soenens Wim Citroen C2 R2 MAX
7 Deconinck John   Mitsubishi Lancer Evo 9
8 Casier Bernd Caesemaeker Francis Subaru WRX sti
9 Duquesne Didier Diederik Pattyn Toyota Celica GT4
10 Vermeirsch Dirk Degroote Colin Subaru Impreza WRC

donderdag 4 juni 2009 12:00


C2 cup tijdens de 12 uren van Wervik?

Het lijkt bijna een C2 cup tijdens de 12 uren van Wervik van komende zaterdag! Patrick Snijers neemt er aan deze wedstrijd deel met de C2 R2 Max van Caen rallysport als voorbereiding op de Belgium Ypres Rally. Ook Freddy Loix zal zaterdag aan de start komen met een C2 R2 Max, want de Ford Escort BDA van Wim Soenens zal niet tijdig hersteld zijn na de opgave in de Canal rally. Claudie Tanghe komt er ook aan de start. Drukke tijden voor Caen rallysport!  Binnenkort meer info rond de 12 uren van Wervik.dinsdag 2 juni 2009 18:30 - foto : rally-image.be


5 Spectator Arena's : De ideale publiekszones


Een van de prioriteiten van "Superstage", de nieuwe organisator van de Belgium Ypres Westhoek Rally, is het verwennen van de toeschouwers. In dat opzicht wordt, zoals eerder al gemeld, een wegwijzersysteem voorzien dat de toeschouwers heel duidelijk en vanuit alle hoeken naar de proeven zal leiden. Ook langs de proeven zelf wordt een andere dimensie gegeven aan het onthaal en het welzijn van de bezoekers. Daarvoor wordt een nieuw concept geïntroduceerd: de Spectator Arena.

"We willen de toeschouwers meer betrekken bij het sportieve gebeuren van de rally," vertelt Dirk Van der Sluys, de verantwoordelijke voor de public relations van de wedstrijd. "Niet alleen de doorwinterde rallyfans, maar ook occasionele bezoekers en genodigden die maar af en toe een rally bijwonen. De Spectator Arena's zijn publiekszones op enkele van de bekendste en meest spectaculaire plaatsen van het parcours, zoals de Monteberg, de Kemmelberg en de haarspeld van Langemark. Door de aard van de omgeving, meestal een glooiend terrein, zijn deze zones ideaal om veel toeschouwers te kunnen ontvangen en te garanderen dat ze een uitstekend zicht hebben op de actie."

In een dergelijke Spectator Arena worden extra faciliteiten aangeboden aan de toeschouwers.

"Deze publiekszones worden specifiek ingericht om het comfort van de bezoekers te verhogen. Er zijn ruime parkeermogelijkheden, drank- en eetfaciliteiten, toiletten, enz. Bovendien worden de toeschouwers nauwer betrokken bij het gebeuren door het feit dat er tussenstanden worden uitgedeeld, zodat de bezoekers weten wat er ondertussen op de andere proeven is gebeurd. Via een geluidsinstallatie zal de rallyradio te volgen zijn, zodat ze live de laatste ontwikkelingen kunnen volgen. Kortom, een Spectator Arena is een "super" publiekszone waar je de rallyactie nog beter kan volgen."

Elke bezoeker zal de vijf Spectator Arena's, een op vrijdag en vier op zaterdag, erg makkelijk kunnen vinden.

"De route naar een Spectator Arena wordt duidelijk aangegeven via wegwijzers, die ook de naam en het logo van de sponsor van die Arena dragen. Genodigden van het bedrijf dat een Spectator Arena sponsort, krijgen trouwens een bevoorrechte parkeer plaats. We kunnen al melden dat Monster, de dynamische energiedrank die verdeeld wordt via het Coca Cola-netwerk, ingetekend heeft voor de Spectator Arena op de Monteberg."

Een tip voor geïnteresseerde bedrijven: er zijn nog zones beschikbaar. Het is in elk geval zeker dat bezoekers die de Belgium Ypres Rally 2009 via een Spectator Arena volgen zullen een onvergetelijke ervaring beleven. Een rally volgen zal nooit meer hetzelfde zijn...

dinsdag 2 juni 2009 18:00


GEKO rallyteam mag opnieuw met de champagne spuiten
.

Vandaag hebben Patrick Snijers en Cindy Cokelaere met klasse de 3de ORC Canal rally gewonnen te Wielsbeke. Vanaf de eerste KP deze morgen kon Patrick een kloof slaan met zijn Subaru Impreza WRC S12 die draait als een Zwitsers uurwerk. Tijdens de wedstrijd zelf kon het team van BMA verschillende afstellingen proberen met oog op de tweede helft van het BK rally na de Ypres Rally. In Ypres start Patrick met de VW Polo S2000 waar we morgen officieel de decoratie van voorstellen op www.patricksnijers.com. Volgende zaterdag komen Patrick en Wim aan de start in de 12uren van Wervik met de C2 R2 Max van Caen rallysport als voorbereiding op de 45ste Belgium Ypres Rally 2009. Deze week volgt meer info.Wim GEKO Soenens moest jammer genoeg vroegtijdig de strijd staken maar bezorgde het talrijk opgekomen publiek het nodige spektakel !


 
Uitslag Canal Rally 2009
pl. Piloot - Copiloot Wagen nr D•K Pl Pen Totaal Diff Vorig
1 Snijers
Cokelaere
Subaru
Impreza S12
1 3•I 1 - 00:43:24 - -
2 Lefevere
Vangheluwe
BMW
M3 CSL
4 3•I 2 - 00:45:38 02:14 02:14
3 Duquesne
Pattyn
Toyota
Celica GT Four
6 3•I 3 - 00:46:52 03:28 01:14

maandag 1 juni 2009 20:15

Nieuws : mei 2009
Nieuws :
april 2009
Nieuws :
maart 2009
Nieuws :
februari 2009
Nieuws :
januari 2009
Nieuws :
december 2008
Nieuws :
november 2008
Nieuws :
oktober 2008
Nieuws :
september 2008
Nieuws : augustus 2008
Nieuws :
juli 2008
Nieuws :
juni 2008
Nieuws :
mei 2008
Nieuws :
april 2008
Nieuws :
maart 2008
Nieuws :
februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003