.:: NIEUWS ::. augustus 2009

Omloop van Vlaanderen : STOP met illegale verkenningen!!!Zo rond de jaarwisseling telkens begint de voorbereiding voor de Omloop van Vlaanderen een goede negen maanden later. Vooraleerst wordt er uitgekeken naar nieuwe uitdagende rallypaden, waarbij we zo weinig mogelijk hinder veroorzaken voor de omliggende bewoners. Daarna worden, rekening houdend met de opmerkingen vanuit de voorgaande edities van onze wedstrijd, de oude met de nieuwe rallypaden samengevoegd tot verschillende klassementsproeven. Hiermee kunnen we dan naar de bevoegde instanties trekken om hun goedkeuring te vragen om rally te rijden op hun grondgebied. De maand maart is dan telkens wel spannend omdat dan de antwoorden van de gemeentes bekend worden. Met die antwoorden kan het rallyschema opgesteld worden en wordt gestart met het tekenen van het veiligheidsplan en worden terug de gemeentes aangeschreven met de officiële aanvraag. Ondertussen zijn we al in juni waar het veiligheidsplan de goedkeuring met krijgen van de verschillende lokale politiediensten (9!) en de RACB. In augustus volgt er dan de finale controle van het veiligheidsplan door de Rallycommissie van FOD Binnenlandse Zaken, en zo zijn we dan ongeveer klaar om met de rally te starten.

Normaal gezien kunnen de laatste weken voor de rally gebruikt worden om alle laatste details in orde te krijgen. Echter de laatste weken en dagen hebben we als organisatie echter met een jaarlijks wederkerend probleem te maken, namelijk het illegaal verkennen. Het probleem is dit jaar echter zo erg dat we nu al waarschuwingen gekregen hebben van verschillende gemeentes dat indien het zo verder gaat, er volgend jaar geen toestemming meer komt om er rally te rijden. Daarom vragen wij als organisatie aan alle rallypiloten en pseudo-piloten om op te houden met de illegale verkenningen. Niet alleen de bewoners zijn het beu, ook wij als organisatie die hier maanden aan werk in gestopt hebben. De data voor de verkenningen zijn bekend en ook ruim genoeg om iedereen toe te laten de nodige nota's te nemen. Voor de toeschouwers die gaan kijken en de streek niet kennen, worden er in het programmaboekje publiekspunten aangeraden en hoeven jullie de klassementsproeven niet af te rijden om een mooie plaats te zoeken. Nogmaals, indien jullie een hart voor de rally hebben, hou dan alstublieft op met de illegale verkenningen en respecteer de rust van de bewoners en ons werk als organisatoren !!!

Bjorn Vandecasteele
Veiligheidsverantwoordelijke OVV

donderdag 27 augustus 2009 22:00 - foto : Alexander Ramon


Patrick Snijers wordt niet gespaard van pech tijdens de short Rally van Staden.

Na de verkenningen van afgelopen vrijdag voor de 1ste short Rally van Staden waren er verschillende piloten niet te spreken over bepaalde stukken parcours in de 2de KP. Door wortels van bomen werden bepaalde stukken asfalt opgestokken. Als men daar aan rally snelheiden over raast.... . Voor deze reden gaf Dirk Vermeirsch ook forfait met zijn Subaru Impreza WRC. Paul Lietaer starte vanaf de eerste KP sterk en Patrick werd op achtervolgen aangewezen. In de tweede KP verloor "de snor" een 5 tal seconden door zijn motor te laten afslaan in een haarspeld bocht. Patrick naderde terug op een 7 tal seconden maar op het einde van de 2de KP aan de bewuste boomwortels werd de vering geraakt en beschadigde deze een koelleiding waardoor er héélwat koelwater vloeide. In de service daarop probeerde men de vering te veranderen en koelleiding herstellen. Voor de start van de 3de KP liet de motor weer op in hoge temperaturen waardoor men de handdoek moest gooien. Spijtig want hierdoor verloor de wedstrijd de nodige spanning. Patrick en Luc waren ontgoocheld... .  Op naar de volgende wedstrijd (omloop van vlaanderen) waar ze hopelijk wat meer geluk mogen verwachten.
ontgoochelde Patrick Snijers


beschadige koelleiding

zondag 16 augustus 2009 20:30


De titel kan nog.
Aan de vooravond van de short rally van Staden, waar Patrick Snijers met de GEKO-ConXion Porsche aan de start verschijnt, blikken Patrick Snijers en Wim Soenens vooruit naar het tweede deel van het BK rally. Conclusie … een achtste titel kan nog, maar het wordt verdomd moeilijk.

2009 moest het jaar van Patrick Snijers worden, een jaar waarin Snijers op jacht zou gaan naar zijn achtste titel. Maar het seizoen startte met een valse noot in Tielt gevolgd door een snelle opgave in de rally van Wallonië. De zege in de Sezoensrally zorgde voor een boost die jammer genoeg geen navolging kreeg in de rally van Ieper. Gevolg is dat Snijers in de tussenstand van het BK op een gedeelde vierde plaats staat op 13 punten van de leider.

Toch geloven Snijers en Soenens nog in de titel. “ Mathematisch kan het nog maar in de praktijk zal het zeer moeilijk worden ” beseft Patrick Snijers. “ Maar we laten niets aan het toeval over en bekijken het wedstrijd per wedstrijd. De short rally van Staden past in de voorbereiding op de Omloop van Vlaanderen, een wedstrijd die op vergelijkbare wegen wordt gereden. Ik ben niet de enige die er zo over denkt want ook Paul Lietaer start in deze wedstrijd. Ik beschouw hem als de te kloppen man voor de titel. Om kampioen te worden zou ik drie keer moeten winnen en mag de concurrentie niet teveel punten pakken. In sport kan het snel verkeren. ”

“ Natuurlijk kan de titel nog ” denkt ook Wim Soenens. “ Wij werken er met zijn allen hard voor en net als alle andere partners investeren we veel in deze sport. Succes in de sport straalt ook af op het zakelijke en op die manier kunnen we dan iets terug doen voor iedereen die meewerkt aan het GEKO project. ”


Patrick Snijers start dit weekend nog eens met de Porsche. “ Vorige week heb ik de Oberehe rally gereden. Ik was er één van de vele 0-wagens in een wedstrijd die gesponsord wordt door Vierhouten Pallets*. Het was leuk om nog eens met de Porsche voluit te kunnen gaan en we gaan ons met deze wagen ook dit weekend goed amuseren. Maar de rest van het kampioenschap werken we af met de Subaru Impreza WRC. Als we gespaard blijven van technische tegenslagen en misschien een tikkeltje meeval kunnen hebben dan zie ik ons meedoen voor de zege in de Omloop van Vlaanderen en de Haspengouw. De Condroz rally is en blijft de meest onvoorspelbare rally van het seizoen. ”


De Porsche staat in de ConXioN ** kleuren. Wim Soenens : “ Op die manier kunnen we ook iets terug doen aan een bedrijf dat heel veel investeert in de autosport. Het is onze manier om dankjewel te zeggen! ”

* Vierhouten Pallets – Sinds 1976 behoort Vierhouten Palletindustrie BV in Putten, tot een van de toonaangevende producenten van pallets in Nederland. Vierhouten Pallets produceert alle maten en uitvoeringen nieuwe houten pallets. Zowel in kleine als in grote aantallen kan aan vrijwel iedere wens van de klant worden voldaan.

** ConXioN is een IT bedrijf in Deerlijk. Hardware, network solutions & reports, managed services en software. In de rallysport is het ConXioN team actief zowel bij de gewone als de historic wagens.

vrijdag 14 augustus 2009 22:30

Rally van Haspengouw tekent airbrushings op Brustem.Defensie heeft als slogan “DEFENSIE: voorrang aan vrede”. De kogel is door de kerk, KP Brustem is definitief ingetekend en krijgt de volmondige medewerking van Defensie.
U snapt wellicht de volgorde van de voorgaande zinnen.

De voorbije weken werd alles in het werk gesteld om U, beste rallyfanaat, het neusje van de spektakelzalm voor te schotelen. Op de voormalige luchtmachtbasis werd een lus uitgetekend over een kamerbreed macadamtapijt en dit over een 5-tal km. Deze lus moeten de deelnemers 3 keer overbruggen, de criteriumrijders 2 keer. Er wordt gestart om de minuut, dus het zal “overtake and go” worden. Na hun eerste belevenis gaan ze allemaal naar een wachtpark en na een pauze, opgevuld door de 0-wagen, doet iedereen dat nog eens netjes over.
Nog dit: we starten in omgekeerde volgorde, dus nummer 1 als laatste en dat eerst 2x voor de criteriumrijders, gevolgd door 2x de nationale deelnemers. Voor de eerste wedstrijdwagens zullen ook de deelnemers aan de 1e Gitter regularity van Brustem mogen proeven.
Dit betekent beste rallyliefhebber dat U zich niet hoeft te verplaatsen om continu rallyspektakel te zien. Alle mogelijke faciliteiten zullen er zijn: gemakkelijk bereikbare verharde parking, sanitair, catering verzorgd door Marc Lebleu en zijn medewerkers, drankjes via Drankencentrale Dimbour, tijdeninfo via onze vrienden van Rallytiming.be en de klinkers van Jean-Paul Klinkers. De logistieke medewerking van Defensie helpt dit ambitieuze project uit de Haspengouwse grond te stampen. Er is zelfs overkapping moest het eventueel regenen. Deze KP is wel slechts op 1 plaats toegankelijk voor het publiek, maar geen nood, ’t is daar immens groot. Een combiticket (Brustem + KP’s zondag) is mogelijk en voordelig. Parking is gratis.

Na KP 1 en 2, Brustem dus, zal iedereen gegarandeerd minstens banden wisselen alvorens het gesloten wagenpark op te zoeken. In Landen kunnen we op de logistieke steun rekenen van Guy Colsoul Rallysport, het hart van de Rally van Haspengouw.

Zondag staan er dan 4 klassementsproeven op het programma, 3 maal voor de nationale deelnemers, 2 maal voor het criterium. De wegen worden dan ‘iets’ smaller als daags voordien…

Begin september zijn we dan terug met nog meer nieuws. Wij wensen u een zonnige zomer. Begin oktober trekt de lucht gegarandeerd open boven Brustem.

Vanaf nu zijn de reglementen en inschrijvingsformulieren ook beschikbaar op deze website onder het gedeelte deelnemers.

donderdag 13 augustus 2009 10:30 - bron : Topspeed RallyClub Haspengouw


Patrick Snijers met startnummer 1 in Staden.

Komende zaterdag 15 augustus komen Patrick Snijers en Luc Dethier van start in de 1ste Short Rally van Staden met de GEKO Porsche GT3. Patrick komt er wedstrijdritme opdoen voor de 2de seizoenshelft van het BK rally die volgende maand van start gaat in Roeselare met de 50ste Omloop van Vlaanderen. Patrick Snijers en Luc Dethier krijgen het startnummer 1 voor de Short Rally van Staden. Patrick krijgt er enkele zware tegenstanders bij nml. Paul Lietaer en Dirk Vermeirsch die er van start gaan met hun Subaru Impreza WRC.dinsdag 11 augustus 2009 17:00 - foto : Mathias KaiserPatrick Snijers als eregast in Rallye Oberehe.

Gisteren verzorgde Patrick Snijers met de GEKO Porsche het spektakel als eregastrijder tijdens de Rallye Oberehe in het Duitse Hillesheim. Patrick Snijers mocht net zoals vorig jaar de wedstrijd openen. Hij bezorgde het publiek het nodige schuif -en glijwerk zoals we dit van hem kennen. Volgend weekend komt Patrick Snijers met Luc Dethier opnieuw met de GT3 aan de start in de Short Rally van Staden. Dit weekend was dus de ideale test voor de komende wedstrijd.

Foto's Rallye Oberehe 2009

zondag 9 augustus 2009 13:00 - foto's : Juha Bos

Nieuws : juli 2009
Nieuws : juni 2009
Nieuws : mei 2009
Nieuws :
april 2009
Nieuws :
maart 2009
Nieuws :
februari 2009
Nieuws :
januari 2009
Nieuws :
december 2008
Nieuws :
november 2008
Nieuws :
oktober 2008
Nieuws :
september 2008
Nieuws : augustus 2008
Nieuws :
juli 2008
Nieuws :
juni 2008
Nieuws :
mei 2008
Nieuws :
april 2008
Nieuws :
maart 2008
Nieuws :
februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003