.:: NIEUWS ::. oktober 2009

Startnummers, 36ste Rallye du Condroz-Huy.

Volgend weekend gaat in en om Huy de finale van het BK Rally 2009 van start. Patrick Snijers en Francis Delmelle krijgen het startnummer 5 op hun Subaru Impreza WRC S12.Startnummers Rallye du Condroz-Huy 2009

1. Freddy Loix/Frédéric Miclotte (Peugeot 207 S2000) N4
2. François Duval/Denis Giraudet (Mistubishi Lancer WR05) A8
3. Paul Lietaer/Kristof Dejonghe (Subaru Impreza WRC) A8
4. Melissa Debackere/Bruno Brissart (Peugeot 207 S2000) N4
5. Patrick Snijers/Francis Delmelle (Subaru Impreza WRC S12) A8
6. Pieter Tsjoen/Eddy Chevallier (Ford Focus WRC08) A8
7. Hubert Deferm/John Lavaerts (Subaru Impreza WRC S10) A8
8. Bernd Casier/Franis Caessemaeker (Skoda Fabia S2000) N4
9. Andy Lefevere/Nico Beernaert (Mitsubishi Lancer Evo IX) A8
10. Dominique Bruyneel/Lara Vanneste (Subaru Impreza WRC S5) A8
11. Dominique Jullien/David Helson (Skoda Octavia WRC) A8
12. Xavier Bouche/Vincent Pironet (Subaru Impreza WRC S8) A8
14. Pascal Gaban/Jean-Pierre Delmelle (Subaru Impreza WRC S5) A8
15. David Bonjean/Harry Herion (Peugeot 207 S2000) N4


vrijdag 30 oktober 2009 06:30


Een 36ste editie in het teken van sport en spektakel.Een mix van WRC, Super 2000 en GT!

Het zal er heet aan toe gaan in Hoei op 6, 7 en 8 november! Met bijna 200 geldige inschrijvingsaanvragen maakt de Motor Club de Huy zich op voor een grootse 36ste editie van de Rallye du Condroz-Huy.
De formule die vorig jaar zo een succes had, wordt uiteraard behouden. De 36ste editie van de Rallye du Condroz-Huy gaat verder op de ingeslagen weg en blijft open voor alle categorieën uit het Belgisch rallykampioenschap. En hoewel het parcours danig werd herzien, bestaat het nog steeds voor het grootste deel uit lange en moeilijke chronoritten. Bijna 200 teams konden zich vinden in het pakket dat de Motor Club de Huy dit jaar voorstelt. Bij hen niet minder dan vier voormalige winnaars van de wedstrijd (Freddy Loix, Patrick Snijers, François Duval en Pieter Tsjoen) en evenveel kandidaten voor de titel van Belgisch rallykampioen 2009.

WRC: Tsjoen wil twee op een rij, tenzij Duval of Snijers…


Indien de projecten van François Duval (en André Leyh) zich concretiseren dan verschijnt de voormalige WRC-ster, winnaar in 2006 en 2007, uiteraard als favoriet aan de start. Maar de rijders die strijden om de Belgische rallytitel zullen zich niet zomaar gewonnen geven. Pieter Tsjoen, winnaar van de Omloop van Vlaanderen en als debutant ook van de Rallye du Touquet, heeft zijn Ford Focus WRC07 steeds meer onder de knie. Herinneren we er nog even aan dat hij vorig jaar, bij zijn eerste wedstrijd met deze wagen, de Condroz op zijn naam schreef. Ook Patrick Snijers beschikt over een moderne WRC (een Subaru Impreza S12 uit 2007) en won recent de Haspengouwrally, waardoor hij opnieuw helemaal meespeelt in de titelstrijd. Samen met Melissa Debackere (Peugeot 207 Super 2000) en Paul Lietaer (Subaru Impreza WRC) zijn ze dus met vier die aanspraak kunnen maken op rallykroon 2009. Voor de start leiden Lietaer en Debackere het kampioenschap (elk 35 punten), voor Snijers (34 punten) en Tsjoen (29 punten). Enkel Lietaer moet een resultaat schrappen (er komen er vijf in aanmerking voor de eindafrekening). Een overwinning levert 12 punten op. Als Tsjoen zichzelf opvolgt op het palmares van de Condroz, dan kan hij een vijfde titel binnenhalen, tenzij Snijers of Lietaer als tweede finishen… Indien de twee Subarurijders zouden moeten opgeven, dan kan Melissa Debackere voor Tsjoen blijven als ze als vierde aantikt. Maar de strijd voorin zal niet enkel tussen de titelkandidaten gaan. Er zullen immers ook vier andere Subaru Impreza WRC aan de start staan. Hubert Deferm, Xavier Bouche, Dominique Bruyneel (met de jonge Lara Vanneste als corijder, kandidaat voor de titel bij de corijders) en Pascal Gaban zijn eveneens kandidaat voor een ereplaats. Net zoals Dominique Jullien, die voor het eerst met de Skoda Octavia WRC van BMA Autosport zal rijden.Super 2000: Peugeot Belux verkiest Hoei boven Schotland!

Nu Peugeot België-Luxemburg zeker is van de IRC-constructeurstitel voor Peugeot, maar ook van de derde en vierde plaats voor Freddy Loix en Nicolas Vouilloz in de eindstand, verkoos het team verstek te geven voor de Rally van Schotland, laatste IRC-manche van 2009. Net zoals vorig jaar zullen de Peugeots 207 Super 2000 made in Belgium dus hun seizoen beëindigen in de Rallye du Condroz-Huy. Freddy Loix (winnaar in 1996 en 2003) is opnieuw de kopman van het team. Vorig jaar zorgde hij voor de verrassing door het de veel krachtiger WRC’s danig lastig te maken. Nicolas Vouilloz heeft zijn plaats afgestaan aan Melissa Debackere. De jonge Vlaamse finishte als tweede in de BFGoodrich-verkiezing voor Ieper en krijgt nu een ongelooflijke kans om haar talent in een hyper professionele context te bewijzen.
Er zal ook een derde Peugeot aan de start staan. De 207 komt uit de Franse ateliers van GPC Motorsport en zal worden bestuurd door David Bonjean, in 2008 indrukwekkend leider in de Groep N, tot technische problemen hem tijd deden verliezen. De renstal uit Thonon-les-Bains brengt ook een Abarth Grande Punto Super 2000 aan de start voor Bertrand Grooten. Vorig jaar maakte de jongeman uit Marche heel wat indruk met zijn Subaru Impreza N14 en won hij in extremis de productieklasse, voor Gilles Schammel. De Super 2000, de categorie van de toekomst, kent ook succes bij de Belgische rijders. Bernd Casier werd bevestigd aan het stuur van een Skoda Fabia van René Georges RallySport. De voormalige fabrieksrijder van Fiat en Peugeot won bij zijn debuut met de Skoda de JMC Rallye in Jalhay. Een goed voorteken voor de Condroz.

Een mysterieuze gast die van zich zal laten spreken!

De gelukkige enkelingen die al een blik konden werpen op de voorlopige inschrijvingslijst waren geïntrigeerd door de vreemde namen van het team ‘Mastu-JR’. Een knipoog van de organisatoren, Etienne Massillon (Mastu) en Roger Jamoul (JR), richting een sterrenduo wiens identiteit pas op vrijdagavond tijdens de technische controle wordt bekend gemaakt. We kunnen u wel al meegeven dat het om een extra zegekandidaat gaat én een grote naam uit de rallysport. Sssst!


Een voor de helft gewijzigd parcours


Door de Wet-Peeters, de steeds groter wordende dorpskernen en de beperkende voorwaarden van de toelatingen is het uiteraard niet mogelijk om voor een rally die dit jaar aan zijn 36ste uitgave toe is een volledig nieuw parcours uit te tekenen. Toch haalde de Motor Club de Huy alles uit de kast om iets nieuws te presenteren. Zo blijft er in vergelijking met 2008 maar één chronorit ongewijzigd (Villers-le-Temple). De klassiekers Marchin-Goesnes, Vierset-Modave of Wanze-Marneffe zijn voldoende gewijzigd om de debatten wat extra te kruiden. Voor het overige zijn enkele chronoritten van richting veranderd, waarbij de start de finish wordt en omgekeerd (Ben-Ahin, Tinlot-Nandrin-Engis, Lavoir). Dat zorgt voor grote wijzigingen, zonder het bekende tracé te wijzigen. De chronorit van Clavier is daarentegen wel volledig nieuw. De deelnemers krijgen dus acht verschillende klassementsproeven voorgeschoteld, voor een totaal van 269 kilometer tegen de klok. Een parcours dat inspanningen van lange adem beloont. Om dit jaar te winnen moet men snel gaan, de valstrikken vermijden en veel tactisch vernuft hebben.


Televisie: RTBf en VRT halen alles uit de kast

De RTBf en de VRT zijn de vaste televisiepartners van de RACB en programmeren dan ook een indrukwekkende coverage van de 36ste Rallye du Condroz-Huy. Zo plant La Deux op zondagavond een Condroz-special van de uitzending Autorallye, in prime time (19u45) en 26 minuten lang. Bij de VRT is een live tussenkomst voorzien tijdens ‘De Zevende Dag’ en Sporza zal vlak na het finishpodium ook een reportage van 15 minuten uitzenden.Spektakel voor een redelijke prijs


Om ook in de toekomst nog een spektakel van het huidige hoge niveau aan te kunnen bieden moet de organisatie over de nodige financiële armslag beschikken. De belangrijkste bron van inkomsten van een organisator is de toegangsprijs. In vergelijking met andere grote evenementen blijft een ticket nog steeds redelijk geprijsd. Een algemenen inkomkaart kost 25 euro (weekend), een pakket met algemene inkom, het officieel programma en de officiële pet ‘36e Rallye du Condroz-Huy’ is beschikbaar voor 35 euro. De pet (10 euro) en het programma (5 euro) kunnen ook afzonderlijk worden gekocht. Alles kan tevens worden besteld op
www.condrozrally.be of tijdens de rally ter plaatse worden gekocht.

NRJ officiële rallyradio


Sinds juli 2008 verbiedt een decreet van de Franstalige Gemeenschap het openstellen van specifieke frequenties voor een live coverage van een evenement. De Motor Club de Huy heeft er echter voor gezorgd dat de toeschouwers uitstekend op de hoogte kunnen blijven van het verloop van de wedstrijd door een akkoord af te sluiten met NRJ. De hitradio zal trouwens ook 50 radiospots voor het evenement uitzenden. Gedurende de rally zullen reporterteams elk half uur de wedstrijdfeiten en de tussenstand doorgeven. In Hoei is alles te volgen op de frequentie 104.8 FM.

Meer info : surf naar www.condrozrally.be


donderdag 29 oktober 2009 20:30


Vestuur uw post nog sneller met de "Patrick Snijers"-postzegel!Momenteel heeft Patrick Snijers vanuf nu ook zijn eigen postzegel! Deze postzegel met website zal voortaan gebruikt worden voor alle briefverkeer van Geko woonwereld, meubelen De Coninck en Stock-Depot.

dinsdag
27 oktober 2009 18:30


Legend Boucles de Spa 2010.Een dag verkenningen voor de 5de editie van de Legens Boucles de Spa op 20 februari

Al geruime tijd is Willy Lux de lokale overheden aan het overtuigen om van de 5de editie van de Legend Boucles de Spa opnieuw een schitterend evenement te maken. De rally is en blijft immers de grootste in zijn soort in ons land.

“Het parcours bevat opnieuw goed 150 km RT’s, waarvan 95% verschillend is dan de editie van vorig jaar”, legt  de voormalige co van Marc Duez uit die het parcours van de rally uitzet. “De klassiekers zijn er weer bij, maar ook enkele mooie nieuwe stukken parcours.”

Meer komen we echter niet te weten, maar we weten allemaal dat sommige piraten er alles aan zullen doen om het geheim van het parcours te schenden en illegale, en voor de bewoners storende, verkenningen te doen. Daarom richt de organisatie op vrijdag 19 februari, de dag voor de rally, een officiële verkenningsdag in.
“De teams die in de klasse Legend (80 km/u) ingeschreven zijn, ontvangen een overzicht van de RT’s en kunnen op vrijdag tussen 9u en 16u op het parcours om er nota’s te nemen. Ze mogen zo vaak als mogelijk de etappes verkennen, maar de weg wordt niet afgesloten en de politie zal controles verrichten. Let wel, zij die voor de rally betrapt worden, die komen gewoon niet aan de start”, is Willy Lux zeer duidelijk.

Drie andere vernieuwingen staan eveneens op het lijstje. Vooreerst zullen de fans één week langer op hun favoriete rally moeten wachten.
 “We mogen onze rally om veiligheidsredenen niet meer samen met het begin van de carnavalsfestiviteiten in Malmedy organiseren. De politie heeft met beide evenementen zoveel werk dat ze op twee afzonderlijke data aanstuurden. Bovendien konden we toch moeilijk opnieuw de Sint Valentijn van onze deelnemers verpesten”, lacht Pierre Delettre. “We vallen ook met geen andere rally samen en de mensen die aan de historische Monte Carlo deelnemen, hebben tijd genoeg om zich op ons evenement voor te bereiden.”

We zullen dus een week langer op onze favoriete rally moeten wachten, maar de deelnemers hebben dus een week meer om zich voor te bereiden. Op 1 november gaan de inschrijvingen op de site www.race-rally.be van start.
“We beperken het aantal inschrijvingen tot 220 en de datum van betaling zal bepalend zijn”, legt Pierre Delettre uit.
“Het meest opvallende aan de editie 2010 is misschien wel de reorganisatie van het hele evenement. Om de stad Spa, de dorpen van de rally, maar ook de deelnemers – die vaak laat aankomen - te ontlasten, gaan beide categorieën samen starten, rond 9u30, maar de Legend (80 km/u) en de Classic (50 km/u) zullen een parallel parcours afleggen. Een voorbeeld, als de ‘80’ aan RT 1 beginnen, dan zullen de ‘50’ misschien met RT 5 starten en zo gaat het heel de rally door. Soms zullen de toeschouwers dus eerst de snelste wagens zien, soms de tragere deelnemers. We hebben berekend dat de laatste deelnemers rond 1u18 zullen aankomen, terwijl de eerste wagens uit de beide reeksen iets na elven al inSpa zullen zijn. Ook de prijsuitreiking heeft dezelfde avond nog plaats.”
Last but not least heeft de organisatie een nieuw systeem voor de timing geïnstalleerd. “Het satellietsysteem
 Tripy is bijzonder nauwkeurig en sluit alle discussies uit. Het verplicht ons wel om €100 meer als inschrijving te vragen.”
De rest van de verrassingen houden we voorlopig voor ons. Houd uw mailbox in het oog, want vooral op vlak van grote namen op de deelnemerslijst volgt er nog zeer leuk nieuws. Het prachtige parcours, het talrijke publiek, het weer, de schitterende organisatie... maken dat deze rally stilaan een must voor de liefhebber wordt.

Afspraak op 20 februari in de Ardennen...

dinsdag
27 oktober 2009 18:00 - foto : Jacques Letihon


Foto's Subaru Impreza N12B groep N.

Hieronder de eerste foto's van de pas aangekochte Subaru Impreza N12B van het GEKO rallyteam waarmee Patrick Snijers volgend jaar van start gaat in de IRC rally van Monte Carlo. Deze wagen wordt momenteel klaargestoomd in de ateliers van BMA te Verviers voor de Rallye du Condroz waar Stefaan Prinzie het stuur in handen neemt.zondag
25 oktober 2009 21:00


Retro : Rallye du Condroz '99 : Patrick Snijers met zijn achtste zege!

Precies 10 jaar geleden won Patrick Snijers de Rallye du Condroz voor de 8ste keer. «Mijn achtste zege in de Condroz, nu op naar mijn achtste Belgische titel,» liet 'de Lange' toen op tekenen. Die titel haalde Snijers niet meer. Begin november krijgt Patrick echter een unieke kans om opnieuw Belgisch kampioen te worden.Snijers wint de Condroz-rally

25/10/99 Huy -
Eindelijk. Net geen volle vijf jaar na zijn zege in de 'Boucles de Spa' schreef Patrick Snijers nog eens een grote Belgische wedstrijd bij op zijn rijkgevulde palmares. Op het verraderlijke parcours van de Condroz-rally stuurde hij zijn Toyota Corolla WRC rond alle valstrikken, om te winnen met veertig seconden voorsprong op de Seat Cordoba WRC van Renaud Verreydt. «Mijn achtste zege in de Condroz, nu op naar mijn achtste Belgische titel,» lonkte de Alkenaar naar volgend seizoen.


De Toyota Corolla WRC waarmee Patrick Snijers in 1999 de Condroz-rally won.


160 wagens kwamen aan de start van de Condroz-rally. Als grote favoriet gold de Toyota Corolla WRC van Patrick Snijers en Eddy Van de Pluym en dat bleek al snel terecht. De eerste klassementsproef, die van Villers-le-Temple, kwam nog op naam van Renaud Verreydt. Niet onlogisch, want Verreydt woont in Villers. Maar daarna begon het Snijers-festival, met liefst acht besttijden op rij.
Terzelfdertijd raakten de anderen in de problemen. Verreydt reek lek op KP2, sukkelde met het differentieel (twee KP's op tweewielaandrijving) en keek door datzelfde euvel ook tegen een halve minuut straftijd aan. Erger nog verging het Marc Duez. Donderdag had hij zijn Seat al in de prak gereden tijdens de trainingen; misschien daardoor reed hij in KP4 al zijn motor stuk. Voeg daar nog bij dat Bernard Munster (Subaru Impreza WRC) op KP9 een wiel verloor, en het is duidelijk hoe Snijers op korte tijd een voorsprong van een minuutje bijeen trapte. De lange Alkenaar kon meteen gaan controleren. Over de hele wedstrijd won hij dertien chronoritten, tegen achttien voor Verreydt.
«Ik hield vanaf zaterdag al wat reserves onder de rechtervoet, maar toch nam Verreydt verbazend weinig tijd terug. Hij won veel proeven, maar telkens met een secondje voorsprong. Alleen op het eind werd het nog wat spannend. Ik had gravel-banden laten leggen om zeker niet lek te rijden, maar in een straatgoot gebeurde dat toch. Ik moest twee KP's afleggen zonder reservewiel en dat was even spannend. Al bij al had ik het af en toe behoorlijk moeilijk, maar het was een mooie wedstrijd met echt Condroz-weer: nu eens droog, dan weer vettig. Ik hou van dit parcours en de Corolla was super-goed, al heb ik nog wat meer tijd nodig om hem optimaal af te stellen.»

Aanklampen
De tweede plaats was voor Renaud Verreydt, die knappe dingen deed met de Cordoba. «Globaal gezien ben ik tevreden. Het was een plezier met de Seat te rijden en zeker in het begin heb ik me helemaal gegeven. Maar ik besefte al snel dat mijn achterstand te groot was, dat ik Patrick nooit op regelmaat zou bijbenen. Daarom heb ik mijn tweede plaats niet meer in gevaar gebracht; Seat wachtte met te veel ongeduld op een resultaat als dit. Zonder mijn problemen had ik misschien kunnen aanklampen.»
Bernard Munster speelde nooit een rol van betekenis in de strijd om de zege, maar lag onbedreigd in derde stelling en vermaakte het publiek. «Ik miste wedstrijdritme en startte daardoor te wisselvallig. In de ene bocht ging het heel goed, in de andere bad ik dat er geen kennissen stonden te kijken. Ik amuseerde mezelf en het publiek, maar ten koste van de efficiëntie.»

persbericht uit Het Belang van Limburg 1999

vrijdag 23 oktober 2009 19:30


Patrick Snijers met Subaru Impreza N12B in IRC rally van Monte Carlo.

Begin volgend jaar zal het GEKO rallyteam met piloot Patrick Snijers starten in de 1ste IRC wedstrijd van 2010, de rally van Monte Carlo met een recent aangekochte Subaru Impreza N12B groep N van New Caen Rallysport. Met deze wagen zou Patrick normaal gezien ook eind juni starten in de Belgium Ypres Westhoek Rally.Het nieuws is nu officieel, Wim Soenens heeft Caen Rallysport opgekocht. Binnenkort wordt een nieuw team opgestart met Johan Caen, Bas en zaakvoerder Wim Soenens die de opbouw, onderhoud en service van rallywagens zal verzorgen. De naam van het nieuwe team is New Caen Rallysport die ook een nieuwe vestiging krijgt in de regio Waregem. Het volledige interview met Wim Soenens over New Caen Rallysport kan je nalezen op rallylovers.be.

woensdag 21 oktober 2009 15:00


Verslag Rally van Haspengouw door pitstop.tv.zondag 18 oktober 2009 20:00 - bron : Peter Baert


De GEKO TV-spot met Patrick Snijers deze week te zien op VTM en 2BE.

Van morgen kan je de prachtige GEKO TV-spot met Patrick Snijers, in actie met zijn Subaru Impreza WRC S12 zien op VTM en 2BE.
KLIK HIERZendschema GEKO TV-spot met rallypiloot Patrick Snijers.
 

Mon

19/10/2009

12:55

De Perfect/HET NIEUWS

VTM

Mon

19/10/2009

18:22

The Force/David

VTM

Tue

20/10/2009

18:56

David/HET NIEUWS

VTM

Wed

21/10/2009

15:45

What If Go/What If Go

VTM

Wed

21/10/2009

18:41

David/David

VTM

Fri

23/10/2009

16:16

E.R. - Eme/E.R. - Eme

VTM

Fri

23/10/2009

18:41

David/David

VTM

Sat

24/10/2009

20:14

Familie/Familie

VTM

Sun

25/10/2009

19:38

Het weer (/Sketch up

VTM

Sun

25/10/2009

22:43

HET NIEUWS/het weer

VTM

Mon

19/10/2009

16:38

Family Guy/Family Guy

2BE

Tue

20/10/2009

19:01

How I Met /How I Met

2BE

Wed

21/10/2009

18:47

That 70s S/How I Met

2BE

Wed

21/10/2009

23:13

Champions /Champions

2BE

Thu

22/10/2009

18:30

That 70s S/That 70s S

2BE

Fri

23/10/2009

18:17

Home And A/That 70s S

2BE

Fri

23/10/2009

22:08

Cast Away/Cast Away

2BE

Sat

24/10/2009

18:05

Kyle XY/Kyle XY

2BE

Sun

25/10/2009

18:26

Burn Notic/Burn Notic

2BE

Sun

25/10/2009

21:52

House M.D./House M.D.

2BE

zondag 18 oktober 2009 11:00 - foto : Romain Rixhon


HOT NEWS : Patrick Snijers start in de Rally van Monte-Carlo
.

Deze middag kregen we telefoon uit het verre Monaco van Patrick Snijers en Wim Soenens met het prachtige nieuws dat Patrick start in de 78ste editie van de Rally van Monte-Carlo. Dit is de 1ste IRC-wedstrijd op de kalender in 2010, deze rally wordt verreden van 19-23 januari. Binnenkort wordt de wagen bekend gemaakt waar ze mee van start gaan in deze legendarische rally.dinsdag 13 oktober 2009 20:30


Update foto-pagina.

Onze foto-pagina op de website werd aangevuld met prachtige "kiekjes" van onze huisfotograaf Tom Buyse. Hij nam er actie-beelden tijdens de Omloop van Vlaanderen en de Rally van Haspengouw van het GEKO rallyteam. Ga alvast een kijkje nemen op rally-image.be, véél kijkplezier... !maandag 12 oktober 2009 20:00


Snijers dicteert de wet in Haspengouw.Patrick Snijers en Cindy Cokelaere hebben op indrukwekkende manier de Haspengouw rally gewonnen, dat is de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap. In dat kampioenschap doet Snijers een gouden zaak, wipt van de vierde naar de tweede plaats en nadert tot op één punt van leider Melissa Debackere.

De Haspengouw rally begon zaterdagavond met twee ritten op de militaire basis van Brustem. Patrick Snijers deelde meteen een mokerslag uit.
“ Ik besefte zelf niet dat de verschillen zo groot waren. Ik was heel gefocust en reed snel zonder risico’s te nemen. Een keer was het schrikken, toen we een fazant op de voorruit kregen. ”

Zondag moesten er nog 12 ritten gereden worden. “ Ook hier hebben we het op dezelfde manier aangepakt, snel rijden zonder echt risico’s te nemen en op gevaarlijke plaatsen iets overschot houden om zo de wagen te sparen. Zo hebben we de ganse wedstrijd gereden, het heeft gewerkt. Het resultaat mag er zijn, 14 klassementsritten winnen, een wagen die draaide als een Zwitsers uurwerk, mijn co Cindy die het voortreffelijk deed en een team dat uitstekend werk leverde. ”  Voor Snijers is het al de vijfde zege in Haspengouw, de eerste dateert van 1981 (Ford Escort), de vorige van 2003 (Subaru Impreza WRC).


“ Ik ben blij met de zege maar ik ben nog blijer met de inspanningen van het GEKO rallyteam en alle sponsors.  In moeilijke tijden blijven deze mensen ons steunen, fantastisch. Winnen is de ideale manier om die mensen te danken.
Begin van het seizoen ging het moeilijk maar sinds de Omloop van Vlaanderen zit het prima. Ik hoop de lijn te kunnen doortrekken naar Hoei.  Het verschil met Melissa Debackere is één punt. We moeten gewoon voor haar eindigen en dan maken we een goede kans. Al wil ik het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is. Er zijn nog steeds 4 kandidaten voor de titel. ”

zondag 4 oktober 2009 21:00


Snijers superieur in Haspengouw


Al jaren jaagt Patrick Snijers op een achtste Belgische rallytitel. De recordkampioen deed in de Rally van Haspengouw alvast een uitstekende zaak om die ambitie waar te maken. Met zijn Subaru Impreza WRC S12 domineerde Snijers de wedstrijd in Landen, tevens de voorlaatste manche van het kampioenschap, van start tot finish. Maar, de titelstrijd is verre van beslist, want Melissa Debackere en Paul Lietaer hielden in Haspengouw hun titelkansen gaaf.

De Rally van Haspengouw pakte zaterdagavond uit met twee unieke showproeven, verreden op de militaire basis van Brustem. De dubbele passage op het ruwe beton van de luchtmachtbasis, waar duizenden fans in optimale omstandigheden het spektakel konden volgen, zorgde meteen voor de beslissing. Snijers had na het aperitief meteen 29″ voorsprong op Melissa Debackere en 47″ op Paul Lietaer.

Zondag bouwde Snijers stelselmatig zijn voorsprong verder uit, ondanks een kleine schuiver in de tweede ronde, wat resulteerde in een zege met 2′04″ voorsprong. Met deze overwinning nadert de Limburger tot op 1 puntje van Melissa Debackere en Paul Lietaer, die de leiding in de tussenstand delen.

“Ik was verrast dat het verschil meteen zo groot was op de showproef, want ik had niet de indruk dat ik risico’s nam,” vertelde Snijers. “Zondag heb ik vlot gereden, zonder meer. Vooraf had ik het team op scherp gezet, want we konden ons geen foutjes veroorloven. Dat heeft duidelijk gewerkt. Het kampioenschap zal beslist worden in de Condroz Rally. Voor mezelf is een achtste titel niet zo belangrijk, maar het zou een prachtige bekroning zijn voor mijn sponsors en het team.”Met een stralende glimlach reed Melissa Debackere als tweede over het finishpodium. De jongedame uit Wervik neemt met deze score immers weer de leiding in het kampioenschap: “De Subaru van Snijers is gewoon te snel voor onze oudere Corolla WRC. Ik heb het beste van mezelf gegeven om in zijn buurt te blijven, maar ik concentreerde me vooral op het duel met Paul Lietaer. Meer dan deze tweede plaats zat er niet in. Het blijft in elk geval spannend!”

Melissa deelt de leiding in het kampioenschap met Paul Lietaer, die vrede moest nemen met de vierde plaats, achter de Mitsubishi van de Nederlander Hein Jonkers: “Na mijn matige start in het donker, naderde ik zaterdag op Melissa, tot ik in Velm even van de baan ging. Toen ik terug op de baan wilde komen, reed ik op de hoge talud lek. We vielen terug naar de 7de plaats. Vanaf dat moment heb ik alles gegeven om terug te komen.”

Kampioenschap : 1. Lietaer 35 & Debackere 35; 3. Snijers 34; 4. Tsjoen 29.

zondag 4 oktober 2009 20:00 - bron + foto : RACB Sport


Met drie voor de titel in Haspengouw
.Na het verstek van Pieter Tsjoen, gaan Melissa Debackere, Paul Lietaer en Patrick Snijers in de Rally van Haspengouw strijden voor de Belgische titel. Het zal erop aankomen snel te sturen en geen foutjes te maken in de voorlaatste manche van het Belgisch Rally-kampioenschap.

Met nog één wedstrijd te gaan is het BK nog niet gespeeld. Net zoals vorig jaar zullen we wellicht moeten wachten tot de laatste afspraak in Hoei om de naam te kennen van de opvolger van kampioen
Hubert Deferm. De Rally van Haspengouw is altijd een belangrijke afspraak geweest voor de Belgische rijders. In de vorige eeuw was de Haspengouw vaak het toneel van hevige gevechten tussen drie, toekomstige Belgische rally-kampioenen, die later zouden doorbreken op de internationale scène. Eén van hen is nog altijd even sterk gemotiveerd om een achtste Belgische titel in de wacht te slepen.

We hebben het natuurlijk over Patrick Snijers, de zevenvoudige Belgische kampioen. Op papier beschikt hij over een uitstekend wapen om in Landen vooraan te finishen : de Subaru Impreza S12 die met zijn vierwielaandrijving goed zou moeten presteren op de vaak vettige ondergrond in de streek van Landen. Snijers is evenwel niet de enige kandidaat. Lietaer, die vorig jaar vlug moest opgeven, is niet zo vertrouwd met het parcours, maar iedereen kent de stuurmanskunst van « de snor » en de Subaru Impreza was tot hiertoe een voorbeeld van betrouwbaarheid. Melissa Debackere aast op weerwraak, na de vroegtijdige opgave in Roeselare. Vooral nu zij niet meer de leiding neemt in de tussenstand van het BK. La Debackere rijdt altijd goed in Landen en zij speelt een laatste troef uit om vooralsnog in aanmerking te komen voor een finale titelstrijd in Hoei.

De drie titelkandidaten zijn niet de enige die voor de eindzege gaan. Denken we maar aan de Groep A-Mitsubishi van Stéphane Lhonnay, Hein Jonkers en Jonas Langenakens, waaraan we ook de Subaru Impreza WRC van Paul Allerts mogen toevoegen. Bij de achterwielaandrijvers verheugen we ons op de aanwezigheid van Andy Lefevere (BMW M3), Chris Van Woensel (Nissan 350Z) en de Porsches van Soenens, Schmelcher en Mylle.

Ook in de Groep N wordt het een leuke vertoning met de komst van Matthias Boon in een “home made” Subaru Impreza STI tegenover de Mitsubishi Lancer Evo X van Bob Colsoul, Raphaël Auquier en, niet te vergeten, Peter Hopmans (Lancer Evo 9).

Veel volk in het RACB Rally Critérium

Ook de 4de en laatste manche van het RACB Rally Critérium zorgt voor een vol huis, met een vijftigtal inschrijvingen. Gedurende tien proeven gaan Stefan Van Craenenbroeck, Wim Lootens, Steve Matterne en Jean-Yves Laruelle vechten voor de zege in de nevenwedstrijd. Voor de Regularity schreven 23 ploegen zich in, met als attracties Alpine A 110, Opel Ascona, Triumph TR7, NSU TT, Mazda RX7, Ford Escort MK2.

Net zoals vorig jaar is het centrum van de Rally van Haspengouw gelegen in de installaties van het Guy Colsoul Rallysport. De Rally van Haspengouw knoopt ook aan met het verleden, want de beruchte proef op het Militair Domein van Brustem staat zaterdagavond terug op het programma. De start wordt er om 15.56 uur gegeven voor de deelnemers van het RACB Rally Critérium, die twee keer Brustem aandoen. De nationale ploegen komen aan de beurt om 18.16 uur, ook voor twee doortochten.

Zondag volgen vier klassementsproeven, die drie keer worden betwist. De eerste bolide rolt om 8.00 uur over het startpodium en de aankomst is voorzien om 16.13 uur. In het totaal krijgen de deelnemers 163 km onder de wielen geschoven, voor een totaal van 330 km.

VRT Sporza brengt zondagnamiddag verslag uit over de Rally van Haspengouw: om 13.50 is er een eerste reportage over de proef van Brustem en na het vallen van de finishvlag volgt om 17.50 uur het volledige verhaal.

Kampioenschap: 1. Tjsoen 29; 2. Lietaer 28; 3. Debackere 25; 4. Snijers 22; 5. Lefevere 14; 6. Van Parijs 13; etc.
Kampioenschap Teams: 1. Jos Boon Racing 52; 2. Autosport Debackere ASD Crack 40; 3. Floral Racing 34; 4. BMA 32; 5. R Tec 27; 6. Renaud Racing Team 25; 7. Guy Colsoul Rally Sport 24; 8. Motorsport International 20;

vrijdag 2 oktober 2009 15:00 - bron : RACB Sport

Alleen winnen telt !Dit weekend wordt in en om Landen de voorlaatste wedstrijd van het BK rally gereden, de Haspengouw rally. Het GEKO rallyteam brengt twee wagens aan de start. Een Subaru Impreza WRC S12 voor Patrick Snijers en Cindy Cokelaere en een Porsche 996 GT3 voor Wim Soenens en Fred Miclotte.

Patrick Snijers
doet na zijn mooie tweede plaats in de Omloop van Vlaanderen weer helemaal mee voor de titel. “ We gaan het aanpakken zoals we dat gedaan hebben in de Omloop van Vlaanderen. We rijden dus onze eigen koers en kijken niet om naar de concurrentie.  Het uiteindelijke doel is winnen. Als we geen fout maken, niet lek rijden en gespaard blijven van mechanische tegenslagen moet dit mogelijk zijn. De Haspengouw rally is een relatief makkelijke rally maar je ziet vaak dat makkelijke opdrachten anders uitdraaien dan verwacht. Paul Lietaer en Melissa Debackere zijn in het voordeel, ze leiden op punten. Het is aan mij om de kloof te verkleinen of om die voorsprong ongedaan te maken. Of dat lukt weten we zondagavond. ”

Snijers
wil niets aan het toeval overlaten en eist dat iedereen van het team 100% gefocust is. “ Vrijdagnamiddag of zaterdagochtend zal ik iedereen die bij het team betrokken is toespreken zoals een coach in het voetbal dat doet. Ik eis dat iedereen scherp staat en vanaf zaterdagnamiddag nog met één ding bezig is, de rally dus. Niemand mag een fout maken, mezelf incluis. Als we er samen alles aan doen kunnen we ons achteraf ook geen verwijten maken. Het GEKO rallyteam is er klaar voor, de concurrentie is bij deze gewaarschuwd. ”

“ Tof om nog eens met de ConneXion Porsche op pad te gaan ”
zegt Wim Soenens. “ Samen met Fred Miclotte, de vaste co-rijder van Freddy Loix gaan we ons goed amuseren en proberen we een goede rally te rijden. En ja, ik ga uiteraard ook de resultaten van Patrick bekijken. Ik kijk er geweldig naar uit. ”

woensdag 30 september 2009 19:10

Nieuws : september 2009
Nieuws : augustus 2009
Nieuws : juli 2009
Nieuws : juni 2009
Nieuws : mei 2009
Nieuws :
april 2009
Nieuws :
maart 2009
Nieuws :
februari 2009
Nieuws :
januari 2009
Nieuws :
december 2008
Nieuws :
november 2008
Nieuws :
oktober 2008
Nieuws :
september 2008
Nieuws : augustus 2008
Nieuws :
juli 2008
Nieuws :
juni 2008
Nieuws :
mei 2008
Nieuws :
april 2008
Nieuws :
maart 2008
Nieuws :
februari 2008
Nieuws : februari 2008
Nieuws : januari 2008
Nieuws : december 2007
Nieuws : november 2007
Nieuws : oktober 2007
Nieuws : augustus/september 2007
Nieuws : juni 2007
Nieuws : mei 2007
Nieuws : januari 2007
Nieuws : december 2006
Nieuws : november 2006
Nieuws : oktober 2006
Nieuws :
augustus 2006

Nieuws :
juni 2006
Nieuws :
mei 2006
Nieuws :
april 2006
Nieuws :
maart 2006
Nieuws :
februari 2006
Nieuws :
januari 2006
Nieuws :
december 2005

Nieuws :
november 2005
Nieuws :
oktober 2005
Nieuws :
september 2005
Nieuws :
augustus 2005
Nieuws :
juni, juli 2005

Nieuws : mei 2005
Nieuws :
april 2005
Nieuws :
maart 2005

Nieuws : februari 2005
Nieuws :
januari 2005
Nieuws :
december 2004
Nieuws :
november 2004
Nieuws :
oktober 2004
Nieuws :
september 2004
Nieuws :
juli 2004
Nieuws :
juni 2004
Nieuws :
mei 2004
Nieuws :
april 2004
Nieuws :
maart 2004
Nieuws :
februari 2004
Nieuws :
januari 2004

Nieuws : december 2003
Nieuws :
november 2003
Nieuws :
oktober 2003
Nieuws :
september 2003
Nieuws :
augustus 2003
Nieuws :
juli 2003
Nieuws :
juni 2003