NIEUWS : OKTOBER 2003

Condrozrally 2003.

Vanaf volgende week mag je hier meer info (timing, startnummers,...) verwachten rond de Condrozrally 2003. Op woensdag 29/10/03 was ik reeds in Huy om enkele mooie plaatjes te nemen van de Condroz.donderdag 30 oktober 2003 13:00

Patrick Snijers test ... .

Patrick Snijers test dit weekend een Mitsubishi met het oog op de Dakar 2004. De test gaat door in Dubai. Vanaf volgende week mag je hier foto's verwachten.


zaterdag 25 oktober 2003 20:30


Website in een "nieuw" kleedje.


Op zaterdag 25 oktober werd de website van het Rip Curl team www.patricksnijers.tk volledig vernieuwd.

Alvas
t vťťl surfplezier.

zaterdag 25 oktober 2003 20:00 - J&D webdesign | hulste


Condrozrally 14-16 november 2003 :

De inschrijvingen worden pas op 2 november afgesloten, zodat voorlopig nog geen compleet beeld van het deelnemersveld kan worden geschetst. Niettemin lijken de kandidaten voor de overwinning in deze 30ste editie van de "Rallye du Condroz-Huy" al bekend. Hoewel aangename verrassingen natuurlijk nooit zijn uitgeslotenÖ

De Rally van de Condroz pakt dit jaar uit met een affiche zoals we die de voorbije drie jaar niet meer te zien kregen in het Belgische Rallykampioenschap van de eerste Divisie. Er worden inderdaad een paar grote namen aan de start verwacht: Bruno Thiry (Peugeot 206 WRC), Freddy Loix (Peugeot 206 WRC), Patrick Snijers (Subaru Impreza WRC 2002), Pieter Tsjoen (Toyota Corolla WRC), Simon Jean-Joseph (Renault Clio Super 1600), David Sterckx (Skoda Octavia WRC), Timothy Van Parijs (Toyota Corolla WRC) en nog vele anderen. En er is meer: in het Belgisch Kampioenschap zijn de laureaten al bekend (Pieter Tsjoen in het algemeen klassement, Xavier Bouche in de Groep N, Fiat bij de constructeurs en Larry Cols in de Super 1600), maar op het Europese toneel is het pleit nog niet beslecht. Bruno Thiry en de Portugees Miguel Campos (Peugeot 206 WRC) kunnen nog beiden Europees kampioen worden. Of Campos deelneemt aan de Rally van de Condroz, hangt af van het resultaat van de Rally van Antibes, die tijdens het weekend van 25 en 26 oktober wordt verreden. Als Bruno Thiry in Antibes de finish haalt, heeft Campos geen andere keus en moet hij starten in Hoei. Ondertussen werd bevestigd dat Freddy Loix deelneemt met een Peugeot 206 WRC van het Kronos Team. Na de stopzetting van het Hyundai-programma in het wereldkampioenschap zat de Limburger eventjes langs de kant, maar nu kan hij het seizoen dus afronden in de Condroz. Voor Loix meteen een terugkeer naar het thuisland, want het is van Ieper 1999 geleden dat onze sterrijder in het wk nog eens deelnam aan een Belgische rally. Bovendien brengt zijn deelname ons terug naar het tweede deel van de jaren negentig, toen de Rally van de Condroz altijd grote duels serveerde tussen Thiry, Loix en Snijers. In 1996 won Freddy Loix trouwens de Rally van de Condroz in een Toyota Celica GT-Four. Een andere aangename verrassing is de aanwezigheid van Timothy Van Parijs, die kan uitpakken met een tweede Toyota Corolla WRC van Future World, dat ook al zo'n machine inzet voor Pieter Tjsoen. Het Antwerpse team komt dus naar Hoei met de twee Belgische Rallykampioenen (Divisie 2 en Divisie 1) van 2003.

Nog meer op komst !
Andere toprijders maken er geen geheim van dat ze een hoofdrol willen spelen in de dertigste editie van de Condrozrally. Zo timmert Renaud Verreydt momenteel aan een project om samen met Lily Genten aan de start te komen. Het duo zou uitpakken met een Toyota Celica GT-Four gr.A of een Toyota Corolla WRC, afhankelijk van het beschikbare budget. De Nederlanders Erik Wevers, vorig jaar derde in Hoei en eigenaar van beide machines, zou zelf aan de start komen met de auto die niet naar Verreydt gaat. Nadat hij nipt naast de Mini-titel greep op circuit, keert David Loix terug naar de rally. Loix verwacht dat hij kan starten met een auto van Cilti Sport, maar weet nog niet precies welk type. Het Franse team zelf stelt een Mitsubishi Lancer Evo7 gr.NÖ of een Subaru Impreza WRC 2002 voor! Xavier Bouche, regerend kampioen in de Groep N, werkt ook aan een leuk project. Hij zou inderdaad aan de start kunnen komen met een WRC of een Super 1600. In het minst gunstige geval kan hij zijn titel verdedigen met zijn Mitsubishi Lancer gr.N.

De beslissende confrontatie
De Rally van de Condroz 2003 is niet alleen de grote finale van de Belgische en Europese Kampioenschappen: we krijgen ook de beslissende confrontatie geserveerd in de Benelux Rally Trophy. Momenteel voert Jan de Winkel (VW Golf Kit-car) het klassement aan voor Pieter Tsjoen (Toyota Corolla WRC), Xavier Bouche, Bernard Munster (Subaru Impreza gr.A) en Dominique Bruyneel (Toyota Celica GT-Four). Alleen de eerste twee kunnen nog kampioen worden, en die beslissing valt inderdaad in de Condroz. Ook in de merkencups moet Hoei het verdict brengen. In de laatste manche van de Challenge CitroŽn Saxo (voor de komst in 2004 van de Challenge CitroŽn C2), strijden drie rijders voor de titel. Rik Vanhuysse lijkt de logische favoriet, maar een tegenvallende prestatie van de kampioenschapsleider biedt mogelijkheden voor Marnic Van Lancker of Dominique Genten. In de Fordracing Focus Tour moeten Sťbastien Jardon en Ferdi Perneel uitmaken wie kampioen wordt. Jardon voert het klassement in deze cup aan, maar hij moet in de top drie finishen om de kroon ook daadwerkelijk te veroveren.

Organisatoren begaan met de veiligheid
"Bijna 400 wedstrijdcommissarissen, 125 km afbakening, 1000 C19-panelen (verboden zone), 12 voertuigen voor de logistiek, 6 safety cars, 15 interventiewagens, een helikopter, 160 stewards, 16 ziekenwagens, 20 artsen, 20 medische assistenten, 21 telefoonlijnen, 319 bladzijden dik "safety road-book", 50.000 exemplaren van een gratis blad waarin de veiligheidsvoorschriften staan opgesomdÖ." Wedstrijddirecteur Etienne Massillon somt een indrukwekkende lijst op met maatregelen en voorzieningen om over de veiligheid te waken. Voor de Motor Club de Huy is veiligheid inderdaad een absolute prioriteit. De organisatoren van de Rally van de Condroz respecteren niet alleen de geldende normen, maar gaan nog verder in hun ijveren naar een minimaal risico. "Een nulrisico bestaat uiteraard niet, maar we spannen ons hťťl hard in om dat ideaal toch zo dicht mogelijk te benaderen. Zo zijn er teams van stewards die zich samen met onze ouvreurs verplaatsen. Op basis van de informatie die ze krijgen van de helikopter of safety cars, gaan ze een positie innemen in gevoelige zones, bovenop de plaatsen die vooraf werden afgesproken. Bij het begin van de KP's staan dan borden die nog eens alle veiligheidsmaatregelen herhalen, terwijl de toeschouwers ook nog een foldertje krijgen." Om de rally in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen, werken de organisatoren nauw samen met de politie. De buurtbewoners worden via huis-aan-huisbladen uitvoerig geÔnformeerd over het programma van de rally. Op het bureau van de wedstrijddirectie is er een speciaal nummer waarop buurtbewoners het geringste probleem of incident kunnen melden. Nationale avant-premiŤre van ę Michel Vaillant Ľ

Op woensdag 12 november, drie dagen voor de start, vertoont de Rotary Club van Hoei in nationale premiŤre de film "Michel Vaillant" van Luc Besson. Deze uitzonderlijke vertoning is geprogrammeerd om 20 u in bioscoop "Le Kihuy", ten voordele van de vereniging ę POLIO+ Ľ. Een ticket kost 10 euro en zijn verkrijgbaar in voorverkoop in de librairie Derive , op de Grand-Place van Hoei.

zaterdag 25 oktober 2003 13:00 - bron : Motor Club de Huy

AUTOnews op bezoek bij Patrick Snijers, openharig over het heden, zijn rijke verleden en de toekomst.

Interview met Patrick Snijers : "Ik kan niet verliezen" in het rallymaandblad AUTOnews nr. 143 - november 2003.
Vanaf vrijdag 24 oktober 2003 bij uw dagbladhandelaar voor maar 5Ä.

woensdag 22 oktober 2003 20:00 - bron : AUTOnews

Belgisch Kampioenschap Rally 2004 over 10 proeven.

Er blijft in 2004 nog ťťn Belgisch kampioenschap rally over. Divisie 1 en 2 smelten samen en vormen dus 1 BK over 10 proeven. Dat heeft RACB Sport nu officieel bevestigd. World Rally Cars blijven toegelaten, behalve in de Europese manches Ieper en Condroz. Zelfs groep R en een groep GT komen in aanmerking voor een Belgische titel.

Het nieuwe kampioenschap bestaat uit 5 rally's over 2 dagen en 5 over 1 dag.

Dit is de kalender voor 2004* :
- Rallye de Hannut - 13 maart - 1 dag
- Boucles de Spa - 27-28 maart - 2 dagen
- TAC-rally - 11 april - 1 dag
- Rallye de Wallonie - 1-2 mei - 2 dagen
- Sezoensrally - 29 mei - 1 dag
- 12h de Braine le Comte - 20 juni - 1 dag
- Belgium Ypres Westhoek rally - 3-4 juli - FIA Europees
- Omloop van Vlaanderen - 11-12 september - 2 dagen
- 12 uren van Haspengouw - 25 september - 1 dag
- Rallye du Condroz - 6-7 november - FIA Europees

 * nog onder voorbehoud.

Verdeling van de punten
- Voor de een dag rallyís worden de punten toegekend aan de eerste acht volgens dit barema: 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

- Voor de ę Europese Ľ rallyís: idem met een 1,5 coŽfficiŽnt.
- Voor een ę niet Europese Ľ twee dagen rally, worden punten toegekend aan de acht eersten op het einde van elke dag, volgens dit barema: 5 ; 4 ; 3 ; 2,5 ; 2 ; 1,5 ; 1 ; 0,5. Een piloot die de eerste dag opgeeft mag de tweede dag opnieuw starten. De eerste acht van het eind klassement krijgen ook punten volgens ditzelfde barema. Het geheel van de zo verkregen punten zal een enkel resultaat vormen.

Titels

Volgende titels zullen toegekend worden :

- Kampioen van BelgiŽ Super 1600 : 7 wedstrijden (Boucles de Spa, rallye de Wallonie, Ieper Westhoek rally, Omloop van Vlaanderen, rallye du Condroz, TAC rally, 12 Heures de Braine-le-Comte), 6 beste resultaten in acht genomen.

- Kampioen van BelgiŽ WRC (WRC et A8) : 8 wedstrijden (niet Europees), 7 beste resultaten in acht genomen.

- Kampioen van BelgiŽ Groep A (A5, A6, A7) : idem  Super 1600.
- Kampioen van BelgiŽ Groep N : 10 wedstrijden, 7 beste resultaten in acht genomen.

- Kampioen van BelgiŽ Groep GT (FIA en nationale homologatie) : idem WRC.
- Kampioen van BelgiŽ Groep R : idem WRC.
- Kampioen van BelgiŽ der Merken: titel gereserveerd voor de Super 1600 (7 wedstrijden, 6 beste resultaten in acht genomen).
- Kampioen van BelgiŽ der Piloten : titel gereserveerd voor de Super 1600 en Groep N piloten. Punten toegekend volgens een scratch klassement dat de twee groepen hergroepeert: 10 wedstrijden, 7 beste resultaten in acht genomen).

woensdag 22 oktober 2003 13:00 - bron : RACB Sport

Wintercup

Al enkele jaren is er de wintercup op het circuit van Zolder ingericht door de Marshals Club Events. Traditie getrouw hebben deze mensen altijd wel een topper of BV aan de start. En dit jaar is het niet anders. Er zijn alvast twee namen bekend. "De Lange" Patrick Snijers zal rijden met een Cosworth met BV Peter Van Laet (Mama's Jasje) aan zijn zijde.

vrijdag 17 oktober 2003 09:00 - bron : Flying Finish

Persbericht : 30ste Rallye du Condroz-Huy

30ste Condroz : Een groots jubileum
1974-2003: al 29 jaar komen de beste rallywagens van BelgiŽ, Europa en de hele wereld naar de mooie streek van Hoei. Telkens opnieuw voor een heus volksfeest dat duizenden toeschouwers op de been brengt, om samen het rallyseizoen in schoonheid af te ronden. De dertigste editie van de Rally van de Condroz zal niet met die traditie breken. Integendeel. Op de affiche staan opnieuw de beste Belgische rijders en een paar grote namen uit het buitenland. Een sterk deelnemersveld dat andermaal bij elkaar werd gebracht door de zeer dynamische Motor Club de Huy, organisator van de wedstrijd. Een andere traditie is dat de Rally van de Condroz wordt gereden op een moeilijk parcours. Soms glibberig, afwisselend snelle stroken en dan weer technische gedeelten. Met andere woorden: ideaal voor een sport als rallyrijden, waarbij het improvisatievermogen van groot belang is. Het herfstweer, de vallende bladeren en modder zorgen er inderdaad voor dat de auto's in sommige KP's met verrassend weinig grip worden geconfronteerd. "De Condroz is een rally waarin de auto's behoorlijk wat slippen en glijden," zegt wedstrijddirecteur Etienne Massillon. "Het asfalt biedt lang niet overal evenveel grip en kan dus verrassen. Zo heeft het publiek het graag, en de deelnemers trouwens ook. Daarbij komt dat onze rally is opgenomen in het Belgisch Kampioenschap van de Eerste Divisie en ook nog eens de grote finale van het Europees Kampioenschap wordt. Daardoor krijgen we heel wat toprijders aan de start. Met een maximum van 170 deelnemers zijn zowel kwantiteit als kwaliteit opnieuw gegarandeerd." Van Theo Rorife (1974) tot Bruno Thiry (2002) heeft de Rally van de Condroz alleen maar grote namen op de erelijst genoteerd: Patrick Snijers (8 overwinningen), Bruno Thiry (4), Guy Colsoul (3), Robert Droogmans (3), Renaud Verreydt (2), Marc Duez (2) of Freddy Loix (1) wonnen allemaal in de Condroz.

Thiry contra Campos voor de Europese titel
Dit seizoen heeft het Europees Kampioenschap een heel spannend verloop gekregen. De kans is groot dat de beslissing in de titelstrijd pas in de Condroz (Europese coŽfficiŽnt 10) valt. Anderhalve maand voor de rally ziet het er dus naar uit dat de Portugees Miguel Campos (Peugeot 206 WRC) aan de start komt. Hij heeft inderdaad geen andere keus, als Bruno Thiry (Peugeot 206 WRC) kan winnen in het Franse Antibes. Thiry, winnaar van de vorige drie edities van de Condrozrally (met drie verschillende auto's!), start uiteraard als favoriet met de Peugeot 206 WRC van Peugeot Team Belgium. Maar de concurrentie zal te duchten zijn: de Belgische kampioen van 2003, Pieter Tsjoen, pakt uit met de Toyota Corolla WRC, en Patrick Snijers met een Subaru Impreza WRC 2002. Bovendien wordt een derde Peugeot 206 WRC aan de start verwacht. Meer bepaald die van de altijd spectaculaire Rus Evgeni Vasine. En hij is niet de enige Oost-Europeaan die misschien naar de Condroz komt. "We praten nog met twee Tsjechische rijders, de ene met een Ford Focus WRC en de anderen met een Skoda Octavia WRC," wil Etienne Massillon kwijt. "In de Super 1600 zal Larry Cols, de Belgische kampioen van 2003, het met zijn Fiat Punto opnieuw moeten opnemen tegen de Saxo's van Collard, Bragard en Casier, en de VW Polo van Pascal Gaban. Maar de Belgen zullen op hun hoede moeten zijn voor een zeer sterke outsider: Renault BelgiŽ Luxemburg kondigde inderdaad aan dat Simon-Jean Joseph aan de start komt met een Clio Super 1600. Iedereen herinnert zich nog dat Joseph grote indruk maakte toen hij in 1999 met een Ford Escort voor het eerst naar de Condroz kwam. Paolo Andreucci (Fiat Punto), tweede in het Italiaanse kampioenschap, zou ook van de partij kunnen zijn." Dat indrukwekkende peloton wordt uiteraard aangevuld met de deelnemers van de Groep N, de Challenge CitroŽn Saxo, de Fordracing Focus Tour en een honderdtal amateurs die niet kunnen weerstaan aan de lokroep van de Condroz. Het resultaat is een voor dit land unieke affiche.

Vernieuwd parcours
De lange KP's, die niet alleen spectaculair maar vaak ook beslissend zijn, staan nog altijd op het programma. Maar er is ook een belangrijke nieuwigheid: "Naar het voorbeeld van de KP van Goesnes en Ben-Ahin, zullen Wanze-Marneffe en Engis-Tihange dit jaar in omgekeerde richting worden gereden. Die twee snelheidsritten worden dus omgedoopt tot Marneffe-Wanze en Tihange-Engis," vertelt Etienne Massillon. "Die ingreep, maar ook een paar andere wijzigingen aan het parcours, worden zeer op prijs gesteld door de FIA, die wil dat de Europese manches geregeld hun parcours vernieuwen. Maar het is ook leuk voor het publiek, want er komen nieuwe spektakelpunten bij, nieuwe plaatsen waar de toeschouwers een perfect uitzicht op het parcours hebben. Bovendien vergemakkelijken we voor het publiek de toegang tot de KP's." In grote lijnen is de timing zoals vorig jaar: zes verschillende KP's die twee keer worden gereden op zaterdag, gevolgd door twee lussen van vijf KP's op zondag. De verkenningen blijven strikt beperkt tot maandag 10 en dinsdag 11 november van 8 tot 22 uur. Zoals Etienne Massillon uitlegt, getroostte de organisatie zich grote inspanningen om een evenwicht te vinden tussen respect voor de buurtbewoners en de voorbereiding van de rally. "We willen niet dat de buurtbewoners de indruk krijgen dat ze twee weekends op rij het huis niet uit kunnen. Onze filosofie bij de Motor Club de Huy is eenvoudig: we houden wat goed is, we sleutelen voortdurend aan wat beter kan en we gooien het nutteloze overboordÖ" Zaterdag begint de wedstrijddag om 8u40, wanneer de eerste auto op het podium verschijnt. Het slotpodium is gepland om 21u15. Zondag verlaat de leider in het klassement de Quai d'Arona in Hoei om 8u, terwijl de winnaar omstreeks 18u de champagne mag laten knallen. De Rally van de Condroz biedt dus twee goed gevulde dagen met 22 KP's en meer dan 250 kilometer tegen de klok.

Samenhorigheid en gastvrijheid
In Hoei is saamhorigheid geen loos begrip. Een week lang leeft de hele stad op het ritme van de rally. Op en rond de Quai d'Arona komen de toeschouwers tot heel dicht bij de auto's en rijders, veel dichter dan om het even waar. En om de dertigste editie van de wedstrijd te vieren, zetten de organisatoren hun beste beentje voor: "We hebben een nog grotere en betere infrastructuur om het publiek te onthalen. In de grote tent zal een videocassette worden verkocht met een terugblik op de vorige 29 edities, gemaakt door Champion's. Ook leuk om weten is dat de Zwitserse stand met de typische Fendant en raclette terugkeert. Voorts hebben we nog een paar grote verrassingen in petto, maar die verklappen we nu nog nietÖ " Met 25 euro voor een 'top card' (en 8 euro voor een KP) zal de 30ste editie van de rally van de Condroz opnieuw heel wat publiek aantrekken. Een grote menigte die mee komt vieren op dit grote feest van de rallysport.

vrijdag 10 oktober 2003 13:00 - bron : Motor Club de Huy

Belgisch kampioenschap rally krijgt vorm

Het Belgisch kampioenschap rally 2004 wordt concreet. Het kampioenschap zal uit 10 proeven bestaan en brengt -zoals gisteren gemeld- het huidige D1- en D2-kampioenschap samen. World Rally Cars blijven behouden. Half oktober zou RACB alles officieel voorstellen.

Er komt een algemene titel en titels in Super 1600, Formule 2 en groep N. In S1600 is er een merkentitel voorzien.

- 7 proeven zullen meetellen voor Super 1600 en groep N.
- WRC's ("Rip Curl"-Subaru Impreza WRC 2002) kunnen scoren in 8 proeven. Het ziet er naar uit dat Ieper en Condroz voor een Europese coŽfficiŽnt kiezen. Dat betekent dat World Rally Cars daar dan niet mogen starten.
- ook groep R wordt toegelaten tot het nieuwe Belgische kampioenschap.

Onder impuls van algemeen directeur Michel Jodogne houdt de RACB nu een informatieronde bij alle betrokkenen. Veel hangt uiteraard af van de financiŽle ruimte bij de Belgische merkinvoerders.

woensdag 1 oktober 2003 06:00 - bron : pitstop.tv

Team Snijers - Muth in Champion's

Deze avond en morgen worden de 12 uren van Haspengouw uitgezonden in Champion's op RTBF. U kan er Patrick en John aan het werk zien met hun Subaru Impreza WRC 2002 van DGM sport.

Uitzendschema :
dinsdag 30 september om 23.25 op La Deux.
woensdag 1 oktober om 12.50 op La Deux.
zondag 5 oktober om 09.55 op La Une.

woensdag 1 oktober 2003 06:00

Foto's : 1ste overwinning Patrick Snijers - John Muth met nieuwe "Rip Curl" - Subaru

woensdag 1 oktober 2003 06:00

Nieuws : september 2003
Nieuws : augustus 2003
Nieuws : juli 2003
Nieuws : juni 2003